Moja Slovenija z Mariom Galuničem

16.03.2012 ob 09:57

Evo ga, Mario, ta zimzelena stalnica naše nacionalne televizije, je nazaj. Z novo oddajo, resda licenčno, a vseeno stokrat bolj kul od vsega ostalega, kar kot razvedrilo ponujajo naši tv programi. Jp, oddaja sploh ni slaba, je povsem okej vikendaško razvedrilo, nekakšen kviz s slavnimi, ki se sproščeno zabavajo, ko jih Mario vodi skozi številne igre. Boris Kobal je spet sidekick, kar sploh ni napačno, saj je še vedno dovolj zabaven, da ne gre na živce in da se ga gledalci še niso naveličali, pa tudi neke zamenjave očitno nima glede na ponudbo naše medijske scene.

Vem, da gre Mario mnogim na živce, toda meni ne gre. Meni je čisto dober tv voditelj, pravzaprav legenda naše scene, ki še vedno pritegne ogromno število gledalcev.

 

12 komentarjev na “Moja Slovenija z Mariom Galuničem”

 1. Mirko pravi:

  Em, meni se pa ta kviz zdi otročarija, res hudo pootročeno.
  Ampak vsakemu svoje.

 2. klemenix klemenix pravi:

  No ja, da se bo mario prej ali slej vrnil je bilo jasno. Tokrat pač v kvizu. Ko sem videl napovednike za oddajo sem se res bal, da gre še enega od mnogih derivatov oddaje Nedeljskih 60 in sem bil res vesel, ko sem opazil, da ne bo nobenega kavča, nalivanja čaja itd. Malce me je zasrkbelo, ko sem videl, da bo spet imel humoriste. A skrb je bila odveč, kot sem dejal, dejansko gledamo kviz. Všeč mi je tudi, da se vprašanja nanašajo na nas Slovence, našo deželo, običaje, zgodovino itd. To je pohvalno. In kot mnogokrat poprej bom dejal, Mario kot voditelj mi ni napačen. Govori v lepi slovenščini, le včasih kakšno besedo preveč “štajersko” naglasi. Sem Primorec in res sem se naveličal gledati nacionalko in poslušati “žabarščino”. Lepo, da se še kdo trudi govoriti lepo slovenščino. Kar me je zmotilo je to, da se preveč opazi, da je oddaja v naprej posneta, da je publika animirana da se dere, ploska, skače itd. tudi takrat, ko za to ni pravega razloga. Zmotil me je tudi Aleks Volasko, ki ga ne prebavljam. Poje sicer v redu, ni pa potreba, da se ga preveč sili v kader. Izredno me je zmotilo le petje Magnificove Silvije, kjer je tako grdo karikiral Magnifica da ga je lahko kar malce sram.
  Naj omenim še humoriste. Od začetka sem se res bal, da bodo humoristi spet namaskirani, dolgočasni itd. A Boris Kobal je tokrat očitno kar Boris Kobal in ta je najboljši. Mene je parkrat res nasmejal. Ne vem pa, kje so našli Nino Valič. Še gostje so bili bolj sproščeni od nje, kar nekaj v tri krasne je nabijala, se šobila in jasno dala vedeti, da ji je nelagodno. Hudirja, od ene igralke bi pričakoval malce več življenja. Njenega dedka in očeta (Aleksander ter Dare Valič)oba kot igralca izjemno spoštujem in več kot očitno je, da je dotični gospodični zgolj njun priimek Valič pomagal položiti sprejemce na AGRFT. Ne obsojam je zgolj zaradi pojavljanja v tej oddaji, tudi v Drami me še nikoli ni navdušila. Škoda, da namesto nje niso izbrali npr. Nataše Tič Ralijan, ki je smešna in simpatična brez da odpre usta. Očitno Mario goji zamere še iz časa Ana Lize. Tako da ja, Nina Valič je tam povsem brez potrebe.

  No, par napak naj se odpravi potem pa bo to povsem solidna oddaja.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Oddaja bi morala iti v živo, se strinjam, res pa je, da sta publiko animirala Boris in Nina, tako da s tem nisem imel težav. Volasko je okej, je pa res, da je mene Silvija tudi zbodla v ušesa malo, he, he. Nina se še lovi, toda okej bo, boš videl, ni tako napačna, ko sem dobro premislil, le zaveda se še, da je začetnica napram drugim, samo to je še matra. Aja, hčerka in vnukinja od Valičev je? Se mi je zdelo, ja. Jebat ga, nimaš kaj, če si Valič prideš daleč. Le poglej Vida, jebemti. Eh, Ralijanova je strošena, pa tudi v nekih drugih sferah je zdaj, če se ne motim. Pa tudi smešno bi bilo, da bi bil potem njen mož Gašper zraven kot tekmovalec.

 4. klemenix klemenix pravi:

  No ja, še enkrat moram reči,d a Volaskota nikakor ne morem videti. Tako antipatičnega tipa ni pri nas v Sloveniji. Vsaj za moje pojme :) No ja, publika je bila Animirana s strani Borisa in Nine, tu se strinjam. Mogoče se da v tem primeru spregledati navidezno pretirano navdušenje. Nini se vidi, da se lovi, a vseeno sem od ene šolane igralke pričakoval malce več energije. Res pa je, da sem raje videl, da se lovi in nas zabavata Boris kot Boris in Nina kot Nina in ne kaki zamaskirani “profesorji”, ki so karikature sami sebe in glede na smešnost sami sebi namen. Kot sem dejal, Kobal mi je najboljši kot kobal in nekajkrat sem se mu res lahko iskreno nasmejal. Če bo šlo tako naprej bo kul. Jp, bral sem, da je Nina hčerka Dareta Valiča, ki je sin Aleksandra Valiča. Vsaj tako je zadnjič pisalo na RTV strani, čeprav sem nekje pred leti zasledil, da je Dare le Aleksandrov nečak. Kakorkoli, Nina je hčerka Dareta Valiča, tudi njen brat (Tudi Daretov sin) pa je igralec v SNG Nova Gorica. V sorodu naj bi bila tudi z igralcem Alešem Valičem. Kakorkoli, Domen in Vid sta očitno njena bratranca in mirne duše bi lahko zapisal, da je igralski talent družino Valič očitno zapustil za eno generacijo in jim priimek dela gromozansko uslugo. Tudi Domen Valič mi je res zanič igralec, da o Vidu (ki ga k sreči niso sprejeli na AGRFT) niti ne govorim.
  Kar se Ralijanove tiče res ne bi imel nič proti, če bi bila angažirana v tej oddaji. Pač Gašper ne bi gostoval v njej in rešen problem. No ja, pa saj ni nujno, da gre ravno za Ralijanovo, mislim, da je v SLO več odličnih humoristk, ki bi bile boljša alternativa kot Valičeva. No ja, samo da ni tam Ćirovićeve in Dese pa je zadeva že nekako znosna.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Domen je bil tudi strašno zanič voditelj oddaje s Sašo Einsiedler. Nimam pojma da so to šefi poštekali šele ko je oddaja bila že na sporedu.

 6. MATEj pravi:

  Oddaja je bila presenetljivo zabavna. Se pa sprašujem, kaj bo, ko ne bo Kobala, da bi zganjal norce? Sicer pa ne vidim nekega smisla, da v kvizu sodelujejo znani: ali niso kvizi namenjeni “navadnemu” človeku, da si prisluži kakšno nagrado.

 7. maia pravi:

  Meni je pa pri vsem tem najbolj všeč princip kviza o Sloveniji … kar nekajkrat sem se vprašala o lastni razgledanosti, kar se mi zdi res žalostno.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej, Kobal bo vedno zraven. Je del osnovne ekipe, če sem prav razumel. Ta pač ni take vrste, ta je za znane.

 9. AlexVolasko pravi:

  Se bom poboljšal :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni si kul, počekiraj kaj vse sem o tebi doslej pisal na svojem blogu :)

 11. AlexVolasko pravi:

  Če sem iskren tvojemu blogu redno sledim na vseh različnih rubrikah in sem vesel, da obstajajo ljudje, ki povejo po resnici in tako kot si mislijo :) Tako da ‘thumbs up’ za tvoje bloge :)

  Vsem nikoli ne moreš biti všeč, sem že prevečkrat izkusil to slovensko ‘faušijo’ :) Sem pa vesel, da kljub nekaterim komentarjem, ki letijo predvsem na mojo osebnost (zanimivo, kaj vse novega izvem), moje petje ljudjem bol ali manj ugaja (razen mogoče Silvije, ki je bila zgolj hec in ne osebni napad na kogarkoli) :)

  Drugače pa Iztok, meni si kul, blogaj naprej in upam, da bo še več ljudi bralo ter komentiralo tvoje bloge :)

 12. montebuba pravi:

  škoda da je to zadnja sezona; nisem se naveličal saj so skozi 5 sezon vedno nekaj spremenili.

  Ko si rekel da ti Mario nejde na živce… saj je ok. ampak ko pravi:
  iiiiiiinnnnnnnnnnnnnn ali pa ööööööööö… :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !