Kam so izginili suknjiči za ljudi, ki niso ravno škratje?

13.03.2012 ob 03:40

Ej, tole postaja res smešno. Enostavno ne dobim enega skuliranega suknjiča za svojo postavo. Vse, kar zgleda dobro, je za majhne in totalno suhcene moške. Ma še bednih suknjičev ni več normalno velikih. Če slučajno so, pa imajo zraven še hlače, ki pa so spet narejene za škrate, ali pa jih potegnejo iz naftalina in res niso za nikamor. Četudi bi na mizo dal 300 za en jeben reklc, ne bi dobil nič. Vsi imajo prekratke rokave, vsi zadaj čudno štrilijo, vsi so narejeni za moške, ki jih odpihne že prvi veter.

Od kje ideja, da suknjič rabi le spizdnjen dec in da ostali nosimo le trenirke? Od kdaj smo pršli v foro, da so kul cote narejene le za majhne ljudi. Tega res ne štekam. Včasih ni bilo tako. Včasih sem prišel v trgovino, na mizo ruknil denar in si kupil kul suknjič. Danes je to misija nemogoče, danes je povsod samo neka mini roba, ki je prav samo mini mulcem ne pa pravim moškim, jebemti.

Isto velja tudi za srajce, hlače in še kaj. Vse je mini, vse je za škratke, vse je za folk, ki se prelomi na vetru.

A obstaja kje ena jebena trgovina, kjer se da dobiti kul cote za pravega deca, jebemti no?

null

 

14 komentarjev na “Kam so izginili suknjiči za ljudi, ki niso ravno škratje?”

 1. Thomas pravi:

  Ej, jaz imam podoben problem, ko kakšne srajce iščem. Nikoli niso imeli manjših številk oprijetega modela. Če pa že, pa so bile v takih karirastih pastelnih vzorcih, ki jih običajno nosijo kakšni dedki. Vedno ista pesem, oprijet model, trapasta barva, ali pa cool barva in plapola na telesu.

  No, čeprav zadnje čase se moje dimenzije tudi nekoliko spreminjajo in naslednjič verjetno tega problema ne bo več ;-)

 2. Saša pravi:

  Mura ima še vedno dobre moške obleke in verjamem, da tudi zelo kvalitetne.

 3. simon pravi:

  iztok pa nisi ti ze enkrat “jamral” glede tega?

 4. army pravi:

  pravi moski pivo pijejo!

 5. Taras pravi:

  Mislim da je v Ljubljani še vedno ona trgovina Moda za močnejše – MOZAMO?

 6. david pravi:

  Jao, reklc mu noben ne paše in iz tega sklepa, da je z vsemi reklci nekaj narobe..

 7. Nidurun pravi:

  jep. biopolitika je zjebala situacijo. klasična zgodba. telesa so se ukrotila kar sama in industriji se verjetno ne splača delati oblek za vse. tud jaz imam vedno več težav. seveda pa pravih decev ni. oziroma so toliko kot tile suhci, o katerih nas poskušajo prepričati, da so.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saša, ravno v Muri v Mbju niso imeli niti enega suknjiča. Vse je zmanjkalo, je rekla prodajalka.

  Simon, verjetno sem :)

  Army, nop, pravi moški nosijo kul reklce kljub temu, da niso prekle.

  Taras, tam mi bodo pa čez ramena viseli kot vreča :)

 9. spookymulder spookymulder pravi:

  Poznam ta problem! Očitno modni oblikovalci mislijo, da morajo obleke za moške, ki jih ne more odpihniti prva sapica, izgledati kot vreče krompirja, med tem ko vsa malce bolj moderna oblačila dajejo občutek, kot da so jih uvozili iz Liliputa. ;-)

  Pa to sploh ne govorimo o problemih s kilami, temveč bi se očitno moral zmanjšati za kakšnih 15 cm in polomiti ključnici, če bi hotel zlesti v oblačila, ki izgledajo vsaj približno moderna.

  Na žalost moram reči, da sem v zadnjih letih suknjiče, ki mi najbolj pristajajo in v katerih ne izgledam kot a) kekec, b) dedek ali c) klošar, kupil v avstrijskih C&A trgovinah. Moram pa še preveriti, kakšna je ponudba v našem C&A.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  “Pa to sploh ne govorimo o problemih s kilami, temveč bi se očitno moral zmanjšati za kakšnih 15 cm in polomiti ključnici, če bi hotel zlesti v oblačila, ki izgledajo vsaj približno moderna.”

  Točno tako, dragi prijatelj :)

 11. Felippe Ortez pravi:

  “nisem ravno skrat” carski evfemizem za debelo telo.

 12. tisa pravi:

  Emporium v Ljubljani?

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Felippe, nop, le dejstvo, da nimam 160 cm in 40 kil ali 170cm in 50 kil.

 14. mina pravi:

  Tole pa ne bo glih držalo, moj dragi ima 1,78 in je normalne postave, kil ima že 20 let glih, včasih je bil M, sedaj je samo še S, pa nikjer nič ne dobi, ker mu je ve preveliko, razen jeansa, ki pa mu je čist premajhen, ker bi moral imeti namesto nog kosti, da bi se spravil notri :D Isti problem imam sama, vse mi je preveliko, že nekaj let nosim XS, prej sem bila S, ničč shujšala, vedno ista. Kar hočem povedati je, da je folk vedno bolj debel, zaradi tega pa spreminjajo standarde velikosti. Ah, pa še ta zanimivost, v Ameriki sem XXS ali pa št. 0. Pa da ne bo kdo mislil, da sem okostnjak, daleč od tega.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !