Recenzija: We Bought a Zoo

11.03.2012 ob 17:32

WE BOUGHT A ZOO

Čudovit, zelo topel, očarljiv, ravno prav zabaven in dovolj kvaliteten film, ki se mu pozna režiser Cameron Crowe, ki se po sedmih letih in po mlačnem filmu Elizabethtown v polni formi vrača na sceno. Sprva sem imel idejo, da bom dobil še en blesav film Adama Sandlerja ali kako stupidno otročjo komedijo, kjer bodo živali spet govorile, potem pa sem hitro poštekal, da gre za nekaj povsem drugačnega. Za zares gledljivo, emocionalno in dobro narejeno zgodbico o očetu (izvrstni Matt Damon), ki se z otrokoma (Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones) naseli v hiši, ki je del zapuščenega živalskega vrta, katerega je treba spraviti v red, če želi še kdaj odpreti vrata obiskovalcem. Dejansko gre še za eno prebolevanje ljubljene osebe, saj je Damonu pred časom umrla žena, pa za naporne odnose z odraščajočim sinom, ki se zapre vase, toda filmu uspe kljub temu prepričljivo smukati mimo klišejev in družinsko dramico spretno zmešati s situacijo živalskega vrta, ki ga poleg oskrbnice Scarlett Johansson vodijo še Angus Macfadyen, Patrick Fugit in Elle Fanning, prijetna igralska ekipa, ki se odlično vklopi v dogajanje. We Bought a Zoo je tako presenetljivo učinkovita, prikupna in gledljiva komična dramica, ki gledalca začara s sila preprosto štorijo, ki jo krona še Thomas Haden Church, cinični brat glavnega junaka.

Ocena: 8/10

 

8 komentarjev na “Recenzija: We Bought a Zoo”

 1. Bo pravi:

  Sorry, ampak temu film se pa ne pozna, da je Crowov. Ful sem proti, ker je preveč pocukran. Sami neki kadri s snopom sonca in nebeškimi nasmeti. Nenehna vzhičenost (gledalca), ne štej me zraven.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Daj isto temo komu drugemu, pa boš videl kaj je to pocukranost in blesavost z živalmi. Crowe je ostal na realnih tleh in posnel super film. Sicer pa gre za tipični feel good movie, zato nimam pojma kaj si pričakoval. Triler, kjer bodo kače do smrti popikale majhno hčerkico? Grozljivko, kjer se bo Damonu zasukalo in bo poklal celo ekipo zooja? Resno in depresivno dramo, kjer bo šlo vse narobe in si bo sin prerezal žile? Ne ga srat, saj gre za družinski film, ki mora imeti nekaj patetitke in sončka, saj je to njegov namen.
  Četudi ne gre za tipični Croweov film, se mu Crowe pozna v vsakem kadru, ko liki odprejo usta in se obnašajo tako kot se obnašajo.
  V teh zajebanih časih rabimo take lepe filme, še posebej če so dobri in kvalitetno narejeni.

 3. Bo pravi:

  Točno, treba upoštevati, da gre za družinski film. Lahko si vseeno želim, da bi kaj špiknil (ker že ravno Cameron Crowe stoji zadaj).

  Ravno v tem času, času “99 %” bi rabili kapitalizmu kritične filme. Tole mu pa poje hvalo, srce, to si ustrelil kompletno mimo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj jih imamo. A tale pač ni med njimi. Tale je čudovit in pozitiven družinski filmček, ki ogreje srce. Pa nima kaj špikati saj je posnet po resničnih dogodkih in je poleg tega v kinih startal za praznike. In ne, kolega, v cajtih ko gre vse v kurac, rabimo točno take filme, da smo vsaj dve uri dobre volje in da pobegnemo v pravljico.

 5. Bo pravi:

  No, to je lahko tvoja filozofija. Jaz mislim, da bi lahko tudi kaj problematiziral, dal razmišljati … sicer samo je, kot tablica čokolade, na, ham, ham, liz, liz …

  Po resnični zgodbi, smeh. Kaj pa veš, kaj vse je zamolčano (že v predlogi-avtobiografiji) in zmehčano. Zgleda kar veliko.

  Kakorkoli, 8 čisto previsoka ocena, film pa jaz odsvetujem. Imena avtorjev so res impresivna, še Jonsi-glasba npr. Res škoda, no.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ce si pricakoval mukotrpno in druzbeno kriticno dramo, si prisel na napacen naslov in je logicno da si razocaran.

 7. Coon pravi:

  ‘Sprva sem imel idejo, da bom dobil še en blesav film Adama Sandlerja ali kako stupidno otročjo komedijo, kjer bodo živali spet govorile…’
  A ti niso ravno taki všeč?

 8. alenka pravi:

  Brez dvoma med mojim naj filmi lanskega leta. Glede na nominacije za oskarje, ki so bile, prav ne vidim razloga, zakaj ni bil ta film tudi nominiran za naj film, scenarij in glavno moško vlogo, saj je Matt Damon odličen! No dobro, tematika res ni nova, ampak prima izpeljana. Meni brez dvoma boljši kot War Horse, tudi boljši kot The Descendants… Film ob katerim točiš solze, ki te res gane, a tudi nasmeji. Res lep film, ki mi je 1a kljub temu, da zgodba ni nekaj special izvirna, da vsi liki niso ne vem kako razdelani itd. Sama izvedba, ganljivost, scenarij in živalce so fenomenalne!5-/5

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !