Slovo zimi

29.02.2012 ob 10:20

Letošnja zima je bil zelo ostra, saj se je kazalec spustil celo do 20 stopinj pod ničlo, če si zunaj skakal ob najbolj čudni uri. Človek se še nekako obleče, pri psu pa je malce bolj zajebano, še posebej, če na sebi ne prenese nobene cunjice, kaj šele tistih simpatičnih čeveljčkov, ki so jih letos v pasjih trgovinah prodali na tone. Če je pes velik, še gre, če je majhen pa mraz čuti še toliko bolj, saj ima trupek čisto pri tleh, da o nogicah, kjer mišice zmrznejo pri minus 10, niti ne začnem govoriti.

In naš mali Jodek, ki sneg sicer obožuje in bi zunaj kljub mrazu skakal po cele ure, je bil letošnjo zimo precej bogi. V telo ga po moje ni zeblo, saj ima precej dlak, pa tudi nenehno je bil v zagnanem gibanju, toda izdale so ga nogice, ki jih je bilo treba med sprehodom masirati in greti s toplo sapo. Ko je mišica zmrznila, se je ustavil, pogledal proti meni in mi dal vedeti, da rabi masažo, da lahko nadaljuje sprehod. Prav zasmilil se mi je s temi otožnimi pogledi, kjer je točno vedel kaj ga matra oz. da mu lahko le jaz pomagam. Tudi tiste čeveljčke, ali še boljše, usnjene nogavičke, sem mu kupil, ampak ni šlo, ni jih prenesel na sebi. Z zobni si jih je potegil dol, ko jih je imel na sebi, pa itak ni znal hoditi in je šepal ter bil totalno nesrečen kljub neštetim poskusom, da bi se zadeve navadil.

Mene letošnja zima sicer ni preveč motila, toda vedno znova sem bil zaskrbljen za Jodija in sem iskal načine, da ujameva najbolj ugodne ure za hitre sprehode. Do minus 10 je še šlo, ko je pritisnilo še bolj, pa je vedno znova nastala panika z nogicami. Sol mu ni škodila, saj sva redno prala in s kremo mazala blazinice, toda mišice ali pa kosti, nimam pojma, so delale probleme. Upam, da to pri psu ne povzroča kake revme na stara leta, a treba je bilo ven opravit nujno potrebo in druge možnosti enostavno nisem našel.

Zdaj je zime hvala bogu konec, vsaj tiste divje, ko se temperatura spusti na stopnjo sibirskega mraza. Po dnevi je že pravo spomladansko vreme, ponoči pa se kazalec ustavi nekje pri ničli. Jodiju je itak vseeno, on komaj čaka, da gre ven, pa četudi je dež, sneg ali sonce. Vse bi dal, da bi šel ven. Kot vsak zdrav kuža. Sem pa komaj čakal, da mine ostra zima, da sva lahko spet brez skrbi in lahko zunaj ostaneva tudi več časa ter letava po mili volji in brez strahu za nogice.

 

3 komentarjev na “Slovo zimi”

 1. marija pravi:

  “Ko je mišica zmrznila, se je ustavil, pogledal proti meni in mi dal vedeti, da rabi masažo, da lahko nadaljuje sprehod.”

  viš, kva sta dober tim. :)
  jaz bom pa pogrešala zimo in mraz, tudi oz. sploh tega sibirskega…ne morem verjet, da nas kmalu čaka kar 6 mesecev te ta vroče polovice leta…:(

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pozimi se človek lahko obleče in segreje doma, poleti pa ti ne pomaga nič, saj kože ne moreš sleči. Vročino človek prenaša veliko težje od mraza, da o kužkih, ki komaj preživijo, niti ne govorim. Zima je zajebana, ko pade pod 10, poletje pa grozno, če zraste nad 28.

 3. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Twitter Time pravi:

  [...] Spomin na letošnjo zimo: KLIK [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !