EMA 2012

26.02.2012 ob 20:06

Evo ga, danes je dan za EMO, kjer se bosta sestri Prusnik udarili z Evo Boto, torej dan za bitko superfinalistov Misije Evrovizije.

Naj se težko pričakovani šov prične:

 • Vsaka tekmovalka bo zapela tri različne pesmi, gledalci in komisija bodo izbrali tisto, ki ji najbolj leži, potem pa bomo vsi skupaj še enkrat izbrali zmagovalko, ki bo šla na Evrosong. Zapleteno, a vseeno okej za rejting in napetost.
 • Evo ga, Klemen Slakonja kot Jan Plestenjak, vrhunsko in super začetek za tak šov. Slakonja zna, kot vedno.
 • Eva Boto štarta s pesmijo Run, super komad, enkratna balada za glas Eve Boto. Komad, ki ti rukne mravljince po telesu, če le kanček pretiravam. Če tale komad zmaga, ne bo prav nič narobe.
 • Jonas še vedno v vojaški opravi, kar je bedasto in po nepotrebnem pustno za finalno oddajo. Te vojaške fore so ratale dolgočasne že na Misiji Evroviziji, zato res nimam pojma zakaj to idiotijo fura tudi danes.
 • Žirija bluzi, komad Run je odličen. Hvala bogu za Slakonjo, ki rešuje njihov drek. Car je, res.
 • Konichiwa sester Prusnik je tako tako, ni ravno slabo, ni pa presežek, ki bi ga hotel od Slovenije na Evrosongu. Punci znata še bolje, zato čakam na naslednji dve pesmi. Bi pa znal takle odlklop zažgati, a manjka mi več energije, nekako uvelo je bilo vse skupaj.
 • Evo jo, Eva Boto drugič, s komadom A si sanjal me, hm, ne prepriča me najbolj, podobno tisočim dance popevkam.
 • Ajajaj, Malo sreče Magnifica pa je zanič do konca, pa še Prusnikovi fušata sto na uro. Joj no, da mi ne bo na koncu žal za klasično Emo. Tole je bil res poden.
 • Evo Boto in tretji komad Verjamem, ki ga je napisal avtor odlične Molitve. Ni slabo, me pa moti backup jamranje. Botova tega ne rabi, ker je sama sebi dovolj. Boljše od A si sanjal me, a še vedno daleč od Run, ki je moj favorit za zmago.
 • In še zadnja pesem sester Prusnik z naslovom Love Hurts. Ni mi všeč, preveč navadno spet. Prusnikovi rabita odklop in vragolijo na odru. Zaradi tega sta tudi v finalu. Zakaj je to avtorjem komadov nehalo biti jasno, nimam pojma. Ta komad bi lahko pela tudi Eva Boto.
 • Moja favoritka je Eva Boto in komad Run, na drugem mestu pa Konichiwa sester Prusnik.
 • Evo jih, venček izpadlih tekmovalcev, okej ideja za med glasovanjem. Je pa fora, da se skoraj nikogar ne spomnim več po imenu. Slava pa taka, jebemti.
 • Ko sem slišal, da bo v bajti spet Zlatko, sem se prijel za glavo, saj je bil prav Zlatko največji podn Misije Evrovizije. No, zdaj vidim da ne vodi ampak rapa, kar je kul. Naj se drži rapa, kjer je okej, vodenje oddaj pa naj pusti tistim, ki to znajo stokrat bolje od njega. In hej, kaj če bi na Evrosong raje poslali tale Zlatkov komad. Po moje bi se dobro odrezali, pa še drugačni bi bilo od vseh.
 • Evo ga, Botova bo še enkrat zapela Verjamem, kar ni tako zelo slabo, a raje bi slišal Run, ki mi je šla bolje v uho. Dvojčici Prusnik pa bosta še enkrat peli Konichiwa, kar je kul.
 • Verjamem je lep in mogočen komad, a še vedno me motijo backi, ki so poleg tega še idiotsko našemljeni. Pa malo preveč etno je na trenutke, preveč Joksimović fazon. Kot sem rekel, raje bi imel Run. Če prav pomislim, pa je vse skupaj še ena Vanilija Maja Keuc.
 • Anggun, Japonka, ki poje francosko, nam je z minimalizmom pokazala, kako se dela evrovizijski nastop. Slovenci smo še vedno za Luno, Slovenci nimamo niti Anggun kaj šele kaj drugega. Pa še fora z dvanajstimi točkami je bila okej.
 • In še Nika in Eva Prusnik ter Konichiwa, ki ni napačen zanju, ki ni napačen za cirkus Evrosonga. Zadeva štima, zadeva ima kontekst, zadeva je super za sestri Prusnik.
 • Hm, ne vem kaj naj rečem, a na Evrosong bi poslal sestri Prusnik. Jp, Konichiwa je moj favorit za končno zmago. Le še malo bolj norčavo in živahno ga morajo dodelati, pa smo tam, kjer moramo biti.
 • Res žalostno, da znajo tako dobro pevko kot je Maja Keuc uporabiti le za stare napeve zlajnanih Sester. Slovenija pač, nimaš kaj.
 • Evo jo, Emilija Kokić, legenda grupe Riva, ki nam je s komadom Rock Me Baby pred leti pripela edino zmago za Jugoslavijo.
 • Ni mi nerodno, če rečem, da je No One Maje Keuc še vedno najboljša pesem tega šova, pa punci se zdaj res poznajo kilometri odra in nastopanja pred kamero. Botova je njen fazon, a je vsaj nekaj svetlobnih let za njo. Vejrjetno tudi zato, ker jih ima komaj 16.
 • Slakonja spet raztura, kot Hofer in kot Erjavec. Super voditelj, resnično super voditelj. Tudi v plesni točki z Maestro. Redko pohvalim voditlja, toda Slakonja je presežek, da peče. Najboljši voditelj, kar jih imamo ta hip. Za piko na i pa še band aid, kjer je vse pevce seveda odigral on. Razturator na polno. Ko jebe Evo Boto in sestri Prusnik, Klemen faking Slakonja je bistvo tega šova.
 • Na evrovizijo gre EVA BOTO. Razumljivo, gledalci so pač bolj user friendly. Je pa komad Verjamem čisto okej, tako da ni panike. Pač slovenska verzija Molitve. Plestenjak je že vedel, s kom mora narediti duet. Itak, kdo pa drug.

 

39 komentarjev na “EMA 2012”

 1. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Run je dologočasen zastarel mjuzikl komad, Konichiwa pa bedast – za otroke, in še to leta 1995.

 2. Pepi Pepi pravi:

  Tkole, na brzino, se mi zdi Malo sreče kot en ripoff od mr. Sandmana.

 3. mgerencer pravi:

  Žalostno je, da žirija ni niti pisnila o tem, kako sta dvojčici fušali pri Malo sreče. Mislim, tole je bilo nezgrešljivo fušanje! Prav potruditi so se morali, da so našli nekaj dobrega v tem nastopu.

 4. lily pravi:

  Run po naslovu spominja na lansko. Ma kaj se res ne znajo spomniti nekaj svojega?! Če bosta šli Prusnikovi, bodo pa rekli, da kopiramo Irsko.
  Pepi, mislim, da je že Irena Sirena rekla, da ena pesem spominja na Mr. Sandman. :)

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ja, Pepi, da je Malo sreče kopipejst Mr. Sandmana so že na vseh koncih opazili, tako prekleto opazno je, ampak saj Magnifico še ni naredil enega komada verjetno, ki ne bi bila zgolj reciklaža.

  In ja, Mgerencer, kako obzirna in forsirajoča je žirija do dvojčic, je pod nivojem vsakršnega še tako nizkega okusa.

 6. Gregor pravi:

  Ne vem no meni je Konichiwa kičast in recimo temu posrečeno otročji ter bedast in si ga nekako najlažje predstavljam na € songu.

 7. NoMercy NoMercy pravi:

  back-vokalke v obeh primerih delujejo plodne :) … ostalo bo pa medijska srenja posrala in oštalila :)

 8. Vanja1 pravi:

  Run je edini pameten komad, ostalo je sila povprečje!! Na E song moremo poslat Ang. pesem, s Slovenščino niamo šans! Saj je treba gledat, da če bi hipotetično komad uspel v mednarodnem merilu. Run je edina možnost, vse ostalo je sheet.

 9. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Vanja1, vse komade lahko izvajajo kasneje v angleščini, a nisi slišala … tako da to ni bariera, je pa Verjamem tak tip balade, da je komot izvedena tudi v slovenščini, ker gre balkanski melos čez vse angleščina niti ne paše najbolj, vse ostalo pa ni šans v slovenščini. Stereotipno povprečno Vlašič štanco na primer nimaš kaj izvajat v slovenščini, ker ljudem,ki so dnevno vajenih teh ritmov, ne gre v uho.

 10. Pepi Pepi pravi:

  Eh … nikdar nisem prvi. :(

  No ja, kakorkoli … bera je v bistvu dokaj slaba in se zato jaz bolj nagibam k dvojčicama, ki lahko kljub vsemu nabereta pike s tem, da sta dvojčici, s tem, da sta stari 16(kar je sicer tudi Eva Boto) in s tem, da sta rojeni showmejkerki. Meni je sicer od njiju bolj povšeči komad Love Hurts, ampak Konichiwa ima verjetno boljše šanse. Ob eni odštekani koreografiji, se razume. Lahko bi furali neko bamf sceno, z neko škatlo na sredini, kjer bi bil komad razdeljen na 3 dele in bi prvega pela ena … šla ob koncu v škatlo … iz nje bi prišla druga(gledalci ob tem sploh ne bi vedeli, da sta dve — ob čemer bi bilo trejdmark “dvojčici Prusnik” verjetno pametno spremeniti samo v “Prusnik”) … v tretjem bi pa iz škatle butnili obe. Owrajt … fantaziram.

  No, če bi pa po drugi strani šla Botojeva, bi nam ta verjetno zagotovila en dostojen nastop od začetka do konca, brez kakršnihkoli oscilacij in rizika. Itak si na našem mestu ni pametno želeti zmage. :D

 11. Sašec pravi:

  Verjamem na Evrovizijo, pa čao. To, da je podoben zmegovalnemu komadu, ne vidim problema, saj komad ni kopipejstan s strani nekega aberveznika, amapak je takšen stil skladatelja…Kar bi morale popravit je koreografija, ki je kopipejstana od Marije Šerifović in njenih backvokalistk – to pa je vredno graje! Pa tudi tisto belo sranje naj dajo dol, ker zgleda kot mlečni izbljuv.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Pepi:

  Saj se zajebavaš, a ne???? Rojeni šovmejkerki? Pardon, ampak takele afne sem tudi jaz zganjala v 1. letniku srednje šole na novoletnih in rojstnodnevnih zabavah, ko smo se še šli pantomime, pa mi pijani niso nevemkaj ploskali, ker smo bili vsi v istem rangu veselih diletantov. Mislim … a v tej državi sploh še lahko štekamo, kaj pomeni šovmejkerstvo na velikih odrih glasbenega šovbiznisa?!!! Dvojčici sta tipičen proizvod popolnega pomanjkanja samokritike in neverjetnega poguma, ki iz tega sledi. Kar zganjata ti dve, je za na kakšen slovenski festival za otroke!

 13. Sašec pravi:

  Pa še to :
  Sestri Prusnik sta ne glede na to, da nista rokerici po duši najbolj prepričali z zadnjim komadom. Sploh, odkar sta se pojavili. Zato ker je bil najmanj infantilen. Njuna napaka je bila po mojem, da sta hoteli delovat luškano, pa kot sončka za vsako ceno… saj to sta že na prvi pogled. Morali bi jim dat kak trd eros “problematičen” komad, ki bi ju zapakiral v umazane seksi sanje in bi verjetno zažgali. Tako pa tole debilno sprenevedanje…

 14. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Sašec:

  Se popolnoma strinjam. Ni druge šanse. To je pa to, kar vedno pali, z razlogom. Tisti “uuuu” bi morali ven fliknit, ker samo to pretirano spominja na Molitvo. Edino scenski nastop, res, lahko vse pokvari. Tukaj mora bit overdoza glamurja, Hranitelj poprošen za pomoč, ne pa gozdni škrati, listje in sladkorne pene na glavah.

 15. mgerencer pravi:

  Anggun ima moderno štanco in pravi pristop. Naše štance pa vedno zvenijo, kot da jih poje Karmen Stavec. Leta 1997. Samo še 4fun in Gimme 5 manjkajo … :)

 16. Pepi Pepi pravi:

  Punci sta stari 16 let, Simona. Temu, čemur ti praviš pomanjkanje samokritike, jaz pravim manko izkušenj. Kaj je dobro in kaj slabo ti pride v kri z leti(kot je, smatram, tudi tebi). Jaz pravim, da sta maherki … glede na to, da nimata problema s kamero in občinstvom in da z lahkoto zavzameta oder.

 17. David pravi:

  Upam, da Eva Boto zmaga, ker dvojčici … fušata. Na koncu je že prav hudo. Kaj je s to žirijo? Jonas je pa, ne vem no, obnaša se kot cepec, ali je res postal cepec?

 18. NoMercy NoMercy pravi:

  sekerajte se in naj vas daje zapeka :)
  itak gre samo za to, da producenti naredijo oddaje :)
  aja pa za naših 12,75€/mesec :P

 19. zzzz zzzz pravi:

  anggun je indonezijka, ne japonka.

 20. zzzz zzzz pravi:

  ha ha, previrant, leva, desna, leva desna…

 21. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Pepi:

  Tudi Eva Boto je stara 16 let, kar se pozna, ko govori pred mikrofonom in poka otročje vice, ampak na odru pa ne samo, da zna pet, ampak obvlada tudi držo, imidž, mimiko in obnašanje popolnoma zrele pevke, ki prav tako nima nobenih problemov s kamero. In to je presežek, ki mu lahko rečemo maherstvo. Pri šestnajstih.

  Dvojčici pa samo nimata problemov z afnanjem pred kamero, kar pa zame še zdaleč ne pomeni šovmaherstva. Leta gor al’ dol. Poglej malo po youtubu in raznih šovoh talentov, kaj vse zganjajo še mlajši smrkavci. Strah pred kamero pač ni nek presežek za mularijo. To posebej cenimo spet predvsem Slovenci, ki smo res v povprečju ekstremno zaprti in vase potegnjeni. V Ameriki, kjer na primer vsi skačejo pred kamero, da se le pojavi in ne premorejo kančka sramu (kar tudi ni dobro z druge plati … hehe) je takih dvojčic pri sedmih letih na tone.

 22. Rado Rado pravi:

  “ampak na odru pa ne samo, da zna pet, ampak obvlada tudi držo, imidž, mimiko in obnašanje popolnoma zrele pevke, ki prav tako nima nobenih problemov s kamero. In to je presežek, ki mu lahko rečemo maherstvo”.

  Ne bi se strinjal.
  Dete je dete. Koncentracija ja, a v primerjavi z zgolj tri leta starejšo Niko Zorjan ji manjka ženstvenosti. In prav zaradi tega pomanjkanja na koncu trpi izraznost.

 23. Pepi Pepi pravi:

  Imaš prav … oziroma ne vem če imaš, ker ameriške in vobče tuje scene ne spremljam veliko. Ampak ti verjamem. Jaz samo pravim, da imata Prusnikovi, kljub slabšemu komadu, boljši (šovmejkerski — bom kar vztrajal) potencial. Mi smo se odločili za preverjeno formulo, s katero se ne bomo blamirali … nismo pa upali tvegati, kar bi nam lahko, lahko pa tudi ne, prineslo boljši rezultat. Vse bi bilo odvisno od teh nekaj mesecev priprav. Pri Evi Boto lahko(oziroma bodo — kljub temu, da bi mogoče lahko več) nadgradijo zelo malo, medtem ko dvojčici puščata več prostora(pri čemer pa seveda ne trdim, da bi naši kekci to znali izkoristiti).

  Sicer je pa tale Misija Evrovizija zelo analogna z nekim state of the art sefom, ki ga nabaviš, pri čemer porabiš vse imetje in potem nimaš vanj več kaj shraniti, a ni? Embalaža je dobra … Slakonja obvlada, žirija je OK, sam koncept tudi ni slav … ampak vse to nas je vodilo do šestih dokaj brezveznih komadov brez presežka.

 24. cdmikelis pravi:

  @mgerencer: “Anggun ima moderno štanco in pravi pristop. Naše štance pa vedno zvenijo, kot da jih poje Karmen Stavec. Leta 1997. Samo še 4fun in Gimme 5 manjkajo …” => Seveda, če pa glasba vseh naštetih prihaja od enega in istega možakarja :)

 25. Matej pravi:

  Plestenjak bi bil na Evroviziji predzadni. :)

 26. MajaT pravi:

  Iztok, čisto se strinjam. Enakega favorita sem izbrala tudi jaz, jebiga, ne upamo si poslati showa, ampak kao stavimo na mini Majo Keuc. Slakonja je pa res car in eden bistvenih razlogov, zakaj sem to tudi tako z veseljem gledala.

 27. ivy pravi:

  Se strinjam glede Slakonje. Emo se je letos splačalo gledati že zaradi voditelja, če drugega ne… Drugače pa bi bilo po moje bolj zanimivo, če bi v finalu poleg dvojčic in Eve Boto ostala tudi Nika Zorjan, pa da bi pač vsaka odpela po dva komada namesto treh… Od letos predstavljenih komadov pa mi je najbolj všeč Čas za nas v Nikini izvedbi.

 28. MATEj pravi:

  Verjamem je bil par razredov boljši komad od vseh ostalih petih. Prvi od Eve je bil čisti dolgčas. Punca tudi sicer na odru ne blesti, nima nobene energije. Težko si jo bo publika na Eurosongu zapomnila. Na drugi strani dvojčici prekipevata od energije, kar bi blo fajn za eurosong, a vse tri njune pesmi so bile bedne, predvsem pa sta le recitirali in nič peli. Mi je pa recimo Verjamem boljši komad od lanske Majine zmagovalne pesmi. O možnostih na eurosongu ne smemo preveč polemizirat, ker itak vsako leto zmaga kak drugačen komad. Kar me skrbi je tole, kar danes pravi marsikdo: čeprav mi je bil Verjamem najboljši, se zdele ne spomnim niti melodije, kaj šele besedila; medtem ko bi gre Konichiwa še vedno po glavi. Sicer sem pa zdaj že mal pod pritiskom za Eurosong: lani sem pravilno napovedal zmago Azerbjadžana, včeraj zmago pesmi Verjamem … uuu maja bo treba spet zadet. :)

 29. lily pravi:

  Meni je šlo predvsem na živce favoriziranje dvojčic. Najbolj izrazita je bila Tina Marinšek, čeprav mi je pri njej všeč, da je bila med vsemi najbolj odkrita.
  Verjamem mi je pa všeč. Danes sem jo slišala že vsaj 5x in ostane v ušesih tisti “verjamem, da znova ujela se bova”. Lepi verzi. Konichiwa mi je bil antipatičen komad (joj, kakšno besedilo, pa brez ene rime; mene nista prepričali), pa vendar najboljši od njunih treh. Pri Konichiwa so ju reševale back vokalistke. Pri drugih komadih je pa njuno slabo petje bolj prišlo do izraza. Čeprav mi je Verjamem všeč (bolj od No one/Vanilije lani), pa mislim, da vidnejše uvrstitve ne bo.

 30. AndrejM pravi:

  Sem poslušal zadevo, nisem gledal in samo to: ko sta dvojčici peli, so me bolela ušesa. Večkrat. Da nihče iz žirije ne zna povedati, punci, manj fušanja, več učenja petja in manj afnanja, pa bo…katastrofa. Jonas…brez besed. Tisti film, kjer zdaj igra, si lahko kar nekam vtaknete, ga ne grem zaradi njega gledat.

 31. ena pravi:

  žalostno je to,da dvojčicama nihče ni rekel,da ne znata peti.. Oz so ju sforsirali do finala zgolj na podlai energije in šova. V celotni misiji niso zapele enga tazaresnga komada. Mislim, da mi lahko v finale pridemo zgolj v paketu z dobrim vokalom. Tudi lani nas je to rešilo,saj je maja v finale prišla s pomočjo žirije. Je pa tudi res da konichwa zapomljiv komad,ki bi morda v evropi zelo vžgal,ker ga poslušaš zgolj enkrat,ob drugem poslušanju pa ti gre že zelo na živce.

 32. Matej pravi:

  Preden bo Sloveniji potegnilo, da je Evrovizija show in ne Xfaktor ali pa Slovenija ima talent, tak dolgo bomo pošiljali brezvezne zatežne hakle. Verjamem je en dolgčas, ki ga pozabiš v treh sekundah.

 33. ivy pravi:

  Pri Konichiwa nastopu je mene v bistvu še najbolj motila tisto abotno kretanje back vokalistk. Razumem, da dvojčici rabita vokalno podporo, ampak tiste gospe bi vsaj vizuelno morale ostati bolj v drugem planu. Vse skupaj je delovalo preveč šemasto, pa hkrati togo, nespontano… Stajling je bil nasploh precej mimo, skozi vse oddaje.

 34. STELA pravi:

  No pa gre na tekmovanje spet baladica…. dolgčas. Konichiwa ni nič posebnega, ampak če bi mal “zbrusili” kostumografijo bi bila ravno prava za evrovizijo

 35. NordStar pravi:

  Koničiva je (bila) odlična osnova za Eurosong. Drugi kostumi in več življenja – cirkus za visoko uvrstitev. Zadeva ostane v glavi in se je kar ne morem otresti. Žal ni šlo naprej.

 36. cdmikelis pravi:

  IMHO je izbrana boljša pesem izmed ponujenih dveh. Resnici na ljubo pa bi bilo bolje imeti v finalu še eno “pevko” in ne “šovmejkerici”: Na žalost sta punci vse tri njima dodeljene komade pokvarili z neznanjem petja. Vsak izmed avtorjev teh treh pesmi je lahko upravičeno jezen. Pošteno bi bilo tudi, da bi oba “izvajalca” zapela vseh 6 pesmi. (oddaja bi bila predolga), a le tako bi se lahko ločeno ocenjevalo talent izvajalca in talent avtorja pesmi.

  Obe finalni pesmi sta imeli nekaj + in tudi obe sta lahko čisto spregledani na ESC. Potem je bolje, da tja pošljemo vsaj korektno izvajalko, ki zna peti. Čez mnogo let nas tako ne bo sram imeti pesem na kaki kompilaciji ESC, ne glede na uvrstitev. Avtor komada tudi šteje kot promocija.

  PS: Če bi hoteli biti odbiti, drugačni, nastopaški, potem bi morali poslati tja Slakonjo s frajtonarco.

 37. STELA pravi:

  Toooo, slakonja bi moral it, bi imeli showmana in dobrega pevca v eni osebi:)

 38. turbofolker turbofolker pravi:

  Ni slaba ta zmagovalna pesem. :P

 39. E pravi:

  Iztok na tem linku lahko ,če se ti da slišiš vse pesmi za EMA 2014

  http://www.youtube.com/channel/UC8nwlou7uPEOFxEDBUvpCOw/feed

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !