Oskarji 2012: Glavna moška vloga

22.02.2012 ob 23:29

Če odštejem Brada Pitta, ki nima kaj iskati v tejle kategoriji, so vsi ostali igralci naravnost odlični. Težko bi rekel kdo je najboljši, saj so odigrali popolnoma različne vloge. No ja, če že moram, stavim na Georgea Clooneyja, ki bo na koncu verjetno tudi zmagal. Na drugo mesto bi postavil Garyja Oldmana, ki lahko Pittu pokaže kako se igra tako da se v bistvu ne igra, če veste kaj mislim, na tretje mesto bi morda dal Jeana Dujardina, je pa res, da je Demian Bichir na nek način še boljši od njega, saj zna pričarati tako vživetost in realnost v svoji vlogi, da gledalalec komaj diha. Težko je to primerjati med sabo, jebemti, saj gre za popolnoma različne like in karakterje. Le Pitt je dosti slabši od vseh, kar pomeni, da bi na njegovem mestu raje videl vsaj Ryana Goslinga iz Drivea, če ne še koga drugega, ki je bil lani stokrat boljši. Kje za vraga je Kevin Spacey iz Margin Calla, pa Peter Mullan iz Tiranozavra, pa Sean Penn iz Fair Gamea, pa recimo Joseph Gordon-Levitt iz 50/50? Še Brad Pitt iz Melanholije je boljši od Brada Pitta iz Moneyballa, jebemti. Pa tudi DiCaprio bi si za J. Edgarja bolj zaslužil nominacijo kot Pitt, ki ga akademija očitno zelo rada nominira, da si dvigne rejtinge.

Kakorkoli že, po moje bo zmagal George Clooney, če zmaga kdorkoli razen Pitt, pa prav tako ne bom razočaran.

 

12 komentarjev na “Oskarji 2012: Glavna moška vloga”

 1. Maco pravi:

  Moj favorit tukaj je George Clooney ali pa Jean Dujardin. Delim tvoje mnenje, če zmaga kdorkoli razen Pitt, pa prav tako ne bom razočaran.

 2. Sadako pravi:

  Zame je tole zmagovalec vsekakor George Clooney. Minimalistična in skrbno izbrana igra, ki doživi svoj vrhunec v finalnem slovesu od žene. Upam, da bo šel kipec v njegove roke.

 3. Niko pravi:

  Moja najljubša igra in tudi vsekakor navijam je Gary Oldman preprosto mi je biu najbol všeč kar dela z obrazom z pogledi fantastični dialogi perfektno takoj za njemuGeorgem Clonneyem saj je preprosto v takih igrah najbolši mislim pa da nima kaj dosti šans za zmago
  po mojem bo definitivno zmagal Jean Dujardin takoj za njemu pa mu nevrano za ovratnik diha Brad Pitt saj je letos nominiran kar v 3 kategorijah najbolša moška vloga, najbolši film Moneyball ter The tree of life in to vsekakor akademija ljubi spomni se leta 2006 ko je prav tako Clooney biu nominiran v 3 kategorijah in ker mu ni mogla dati za režiserja se je odločilada ga nagradi za stransko vlogo v syriany kar pa je bilo odlično in perfektno sja je bilo prvič veliko presenečenje in ena izmed njegovih najbolših vlog drugače se pa polnoma strinjam da Brad Pitt močno potrebuje kar imata Gary Oldman pa George Clooney pa recimo še Richard Jenkins ker so resnično masterji v tem da igrajo pa v resnii ne

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, malo čudno to razmišljaš za Pitta, da je on trikrat nominiran :)
  On osebno ima samo eno nominacijo in to ni isto kot če je kdo nominiran za režiserja in igralca, ali za glavno in stransko vlogo na isti večer. To, kar praviš za Pitta po moje ne igra nobene vloge in bo ostal praznih rok. Pa tudi Moneyball in The Three of Life bosta pošušila.

  Kul, da si omenil Jenkinsa, vrhunski glumac, res.

 5. Niko pravi:

  pač kot producent obeh dveh filmov producent je in za The tree of Life ter Moneyball in je pri obed dveh nominiran kot producent in igralec kar pa ne pomeni da mi je biu Brad Pitt ušeč daleč od tega nominacije si vsekakor ni zaslužil samp pravim da je največji favorit za zmago samo še Jean Dujardin ga lahko premaga ker Clooney oskarja ima in mu ga spet akademija ne misli dati potem Oldmana so vsi po vrsti ignorirali samo BaftE so ga nominirale Demian Bichir nima nobenih šans čeprav je biu odličen saj je njegov film premalo prepoznan in ga je verjetno zaradi drugih nagrad akademija pozabila

 6. Niko pravi:

  pa tudi nisem rekel da bo zmagal in da bo dobil oskarja mislim da je Jean Dujardin daleč največji favorit za zmago

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na to, da je producent pa sem čisto pozabil. Toda še vedno menim, da to ne bo igralo nobene vloge, ker producentska zadeva ni tak kontekst kot režija ali scenarij, še posebej, če nisi sam producent in jih je več.

  Se strinjam, da tudi Bichir nima šans, lahko je vesel, da je nominiran.

  Po moje te bo na koncu presenetil Clooney, saj ne bo prvič, da bi zmagal kdo, ki oskarja že ima :)

 8. cheyenne pravi:

  men osebno je bil najboljši bichir, najmanj pa me je navdušil ravno dujardin, ki ima tudi največje šanse za zmago! ostali trije so mi pa nekako tam tam! še posebi pa bi izpostavu oldmana-sicer je bila njegova vloga bolj umirjena (pa tudi cel film je bil preveč počasen in prezakompliciran za moj okus), ampak una scena, kjer pripoveduje o svojemu srečanju s “karlo”, je pa res TOP!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni pa je bil Djuardin vrhunski. Ena najbolj prepričljivih in zanimivih vlog zadnjih let.
  Oldman pa ja, taka mirna in potlačena vloga, na videz nezahtevna, dejansko pa še toliko bolj zajebana kot če imaš na razpolago divjanje v stilu Pacina.

 10. Niko pravi:

  drugače pa smo spet prišli v popolno meglo iz kater ni izhoda
  citiram:Še eno zmagoslavje za Umetnika (ne pa tudi za Dujardina) Omar Sy: dokaz, da ni nobena zmaga vnaprej zagotovljena in da tudi jutrišnjih oskarjev ne moramo odpisati kot “že odločenih”.

  tako Jean Dujardin so za j*** in ga pustili praznih rok prav lasten narod pri Francoskih nagrad in to dan pred oskarji kako nehvaležno za njega za nas pa super kar pomeni da se oskar tekma še zdaleč ni končala kar je super in popolna atmonsfera odlično tudi pri ženskah boj ni končan in še kr sem mnenja da lahko preseneti Michelle Williams pri moški kategoriji pa lahko preseneti Gary Oldman saj akademija je že dokazala da hoče nagraditi vse legende tako da super atmonsfera je odlična :D

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, že tako je napeto kot prasica, ti pa se psihiraš še dodatno :)
  Sem pa bral za Violo, ja, dobro ji gre, presenetljivo dobro. A vseeno menim, da ne bo zmagala. Pri moških pa bo zmagal Clooney. Boš videl :)

 12. Niko pravi:

  ne vem no zajebano bo dokonca vsekakor pa ni nobeden igrale razen Bichirja odpisan še kr pa verjam da zna presenetit Oldman pa Glenn Close sploh pa Michelle zna še najbolje presenetit
  js pa še verjamem v Dujardina za zmago pa v Violo pa v to da ni povsem prepričan v zmago The Artista saj so me igralci presenetli kr vedno so šli za najbolši ne najbolj odigrani ar pa zdaj ne drži ne vem no jebemti drugače zdaj vidim da ima čisto vse filme da lahko spišeš kategorijo za najbolši scenarij po predlogi

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !