Oskarji 2012: Stranska ženska vloga

21.02.2012 ob 23:40

Če odštejem Melisso McCarthy, ki nima kaj iskati v tej kategoriji, so ostale štiri igralke svoje delo opravile nadvse vrhunsko. Zelo težko se odločam katera je bila najboljša. A če že moram, stavim na Janet McTeer, ki v Nobbsu igra žensko, ki mora pozirati kot moški. Odlična predstava, morda celo boljša od glavne igralke Glenn Close. Jessica Chastain resda ni favoritka v primerjavi z Octavio Spencer, ki jo verjetno čaka pravi oskar, toda upal bi reči, da je boljša od nje. Da svojo manj ekstravertirano vlogo odigra tako perfekno, da ji gledalec komaj sledi. Da ne bo pomote, zelo dobra je tudi Spencerjeva, ki resda overacta, toda to počne tako spretno, da ne moti. Je pa super tudi Bernice Bejo v svoji nemi vlogici filma The Artist, kar pomeni, da me dejansko ne bi motilo, če na koncu zmaga.

Moja izbira je torej Janet McTeer, zmagala bo Octavia Spencer, če zmaga katerakoli razem Mellise McCarthy pa bom v bistvu zadovoljen.

 

7 komentarjev na “Oskarji 2012: Stranska ženska vloga”

 1. Niko pravi:

  Meni so pa letos čisto vse vredu letos je za vse igralce eno popolno leto sicer ene bolj in ene manj ampak so vse dobre tako da katerakloi zmaga bo super joj škoda da ti Melissa Mccarthy ni bila fajna meni je pa bila všeč mal pogledi intervjuje pa boš videl da je popolno nasprotje Megan čisto nasprotje in skoraj ceu intervju jo je Elen Degenneres skos spraševala kako kje je našla Megan in ko se je Megan pokazala so vse izginile preprosto jih je ownala Kristen Wiig Maya Rudolph Rose Bryne…. sploh jim ni dovolila da bi iztopale vodla je igro

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mi je bila fajna, toda ne za oskarja, pač dobro odigrana zabavna vloga, to je vse. Po tej logiki bi lahko nominirali tudi Kristen Wiig in Mayo Rudolph pa še katero iz Bridesmaids.

 3. lily pravi:

  Videla sem samo 2., 3. in 5. nominiranko, 1. si še nameravam in upam, da tudi 4., ampak pomislila sem, da mora biti res težko igrati v nemem filmu, kjer moraš z obrazom še več pokazati in prenesti občutja do gledalca. Bomo videli, kako je to opravila Berenice, ko bom videla film.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veliko težje kot če imaš dialoge, vsekakor, je pa res, da lahko z dialogi tudi zajebeš in si slabši kot če bi bil tiho :)

  No ja, eno je zdaj to kar počnejo v The Artistu, ko je pač namerno tako, nekaj drugega pa je bilo nekoč, ko zvoka res ni bilo in si moral biti res mojster mimke in govorice telesa. So pa mnogi igralci pogoreli, ko je pripel zvočni film, saj se niso dobro znašli z besedami v ustih, pa tudi glas večkrat ni šel k stasu.

 5. Maco pravi:

  Tu bo skoraj zagotovo zmagala Octavia Spencer.

 6. alenka pravi:

  men pa Janet McTeer ni bila boljša ali skoraj boljša oz. zasenčila Glenn Close.

  druače sta mi bili Octavia in Jessica res prima v The Help. relano tudi mislim, da bo šel oskar Octaviji, sama bi si pa potiho še najbolj želela da gre k Jessici. pa Bérénice mi je bila tudi super, tak da druga favoritka. Melissa po moje tudi nima šans, ampak že to da je kaka komična vloga za oskarja nominirana je ‘čudež’…

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še večji čudež je bil, ko je slavila Whoopi Goldberg za Duha. Pa tudi Kevin Kline za Wando. Oskarji komičnih vlog ne marajo preveč, kar je na nek način razumljivo, saj se zdijo dramske vloge bolj zahtevne. Pri Globusih je kul, da so ti dve kategoriji ločili, edino pravilno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !