Slovencem bi bilo treba pobrati avtomobile

31.01.2012 ob 17:23

Ko vidim tele posnetke, mi je jasno, da Slovenci nismo za volan in da bi morali celo življenje hoditi peš: KLIK

Okej, vsak kdaj pa kdaj na cesti napravi kako bedarijo, toda nekateri so res totalni debili. Pa ne moreš se zezati na avtocestah in v predorih no, jebemti. Pa kaj je ves ta folk res na kreku ali kaj za vraga.

In potem pride do nesreče, država kazni nabije do plafona, nastradamo pa tudi tisti, ki ne bi nikoli naredili takih kaskadrskih pizdarij in grešimo le takrat, ko s tem ne ogrožamo nikogar.

Jp, zaradi debila, ki na avtocesti ubije tri ljudi, mastno plačujemo tudi tisti, ki recimo kdaj pa kdaj namesto 50 vozimo 55.

S tem se ne strinjam, to mi je debilno, to je nepravično kaznovanje.

Debila pač fukneš v doživljenjski arest ali na električni stol, vsem naslednjim debilom storiš isto, vse ostale pa pustiš na miru, saj ne ogrožajo prometa četudi se kdaj pa kdaj ne držijo vseh pravil.

 

15 komentarjev na “Slovencem bi bilo treba pobrati avtomobile”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Hja, glej Iztok, glede na vse, kar si do sedaj že napisal o (ne)varnosti v prometu in o (ne)upoštevanju prometnih omejitev, pravil in zakonov kot posledica lastne presoje domnevno boljših vozniških sposobnosti, si verjetno tudi ti eden od voznikov, ki bi mu marsikdo lahko prisodil, da ne spada za volan in da bi celo življenje moral hoditi peš. :D

  Očitno se je tudi temu vozniku na posnetku (in na ostalih posnetkih, ki jih najdeš tam) zdelo, da se lahko požvižga na cestne predpise in ker je tako dober voznik, naredi malo po svoje in si prihrani kakšno minuto vožnje na cesti. Pa se je grdo uštel in poleg svojega ogrozil tudi številna druga nedolžna življenja.

  In kaj ima to sploh zveze s prehitro vožnjo v naseljih, ki jo omenjaš. Nič! Če zaradi takih norcev povišajo kazni za napačno smer vožnje na avtocesti, to nima čisto nobene zveze s kaznimi zaradi prehitre vožnje v naseljih. To je pač samo zelo slab izgovor za tiste, ki so prepričani, da lahko sami ocenijo, kako hitro lahko vozijo po naselju, a se pri tem zelo malo razlikujejo od takih ljudi, ki so prepričani, da lahko sami ocenijo, kaj lahko počnejo na avtocesti.

  In veš kaj je še zanimivo? Ti avtocestni “debili”, ki bi jih ti brez slabe vesti dal kar na električni stol, so na avtocestah leta 2010 povzročili 20 smrtnih žrtev od skupno 138 umrlih na naših cestah. Iz česar sledi logični sklep, da niso najbolj nevarni tisti, ki delajo neumnosti na avtocestah, temveč tisti, ki svoje vozniške zmožnosti precenjujejo v naseljih, kjer je v letu 2010 umrlo 52 ljudi. Kdo je torej tisti, ki prvi sodi v doživljenjski zapor ali na električni stol?!?

 2. Peter Filec pravi:

  Res je. Ampak ne, za deset več na uro, moram plačat celo premoženje… tile pa plačajo in jovo na novo, akrobacije in vse ostale pizdarije na cesti..

 3. NoMercy NoMercy pravi:

  začni pri sebi :P — jaz bom zadnji in mi sploh ne bo treba biti brez avta, ker bodo drugi brez D

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, veza je v tem, da so se vse kazni zvišale zaradi takih kaskaderjev. Pa saj ne gre samo za smrtne žrtve, gre tudi za nesreče na splošno. Že če mi kdo sesuje avto, ker je debil, mora v arest za vedno. Pika.
  Glede mojih neupoštevanj pa se slabo razumeva. Recimo jaz nisem proti temu, da se kaznuje mobitel med vožnjo, sem pa proti temu, da je to zdaj glavna preokupacija in norenje polcije, da jih ujamejo čim več. Tudi takrat, ko je jasno, da nikogar ne ogrožaš. Isto velja za prehitro vožnjo v kvazi naseljih. Isto plača tisti, ki to počne pri belem dnevu sredi otrok in norega prometa, kot tisti, ki to počne na osamljeni cesti sredi noči, ko še vampirjev ni nikjer več. Zakaj ta razlika tebi ne bo nikoli jasna, res nimam pojma. Kot da bi isti zapor dobil nekdo, ki ukrade jabolko, in nekdo, ki je ukradel tri polne vozičke vse mogoče hrane. To ni isto, pizda no. Pa zakaj v enem odstavku svojega komentarja primerjaš norca, ki je zavil čez avtocesto ali nenadoma ustavil v predoru, da si je šel praskat jajca, z nekom, ko recimo namesto 90 gre 100. Serješ ga.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, nekako me vedno znova preseneča, kako malo daš na uradne številke in realno statistiko in kako zelo ceniš neke svoje subjektivne občutke in vtise. Saj razumem, da te popade sveta jeza, ko vidiš kakšne bedarije nekateri ljudje počnejo na avtocesti (tudi mene take stvari razhudijo), ampak če ti podam uradno statistiko, da na avtocestah umre skoraj 7-krat manj ljudi, kot pa v prometnih nesrečah v naseljih, bi se vseeno moral malce bolj zamisliti nad svojimi prepričanji, da s kršenjem omejitev hitrosti v naseljih nikogar ne ogrožaš, če sam tako oceniš.

  Sploh nenavadne se mi zdijo tvoje ideje, da je najmanj nevarno, če prehitro voziš ponoči v nestrnjenih naseljih, ko pa dejansko lahko skoraj vsak teden prebereš v črni kroniki, kako je kakšnega pešca zbilo na točno takih odsekih. Ravno zato, ker tam ponavadi ni pločnika, ni razsvetljave in še v nočnih uricah, ko se lahko kakšen domačin že rahlo okajen maje peš domov, se ti lahko zgodi, da dobiš takšnega pešca preveč na cesti (ker ne hodi po makadamskih luknjah) ter ga zbiješ, točno zato, ker voziš nekoliko prehitro, saj si prepričan, da tam pač ne bi smelo biti niti vampirjev. To dragi prijatelj ni znanstvena fantastika temveč pogosta realnost, samo malce poglej črno kroniko in boš našel polno takih primerov, ki se velikokrat končajo s smrtjo.

  Glede kazni pa se tako ali tako nikoli ne višajo procentualno enako za vsa področja, tako da bi lahko trdil, da se ravno zaradi avtocestnih bedakov višajo tudi kazni za prehitro vožnjo. Nasprotno, ob zadnji spremembi kazni lansko poletje, so se najbolj dvignile kazni za najhujše prometne prekrške, med tem ko so se za tiste prekrške, ki bistveno ne vplivajo na varnost v cestnem prometu, celo znižale oziroma obstaja možnost izdaje opomina brez denarne kazni.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še enkrat, kazni so šle tako zelo gor zaradi spektakularnih nesreč na avtocestah, ki so v jok spravile celo Katarino Kresal.

  Serviraj statistiko če hočeš, ampak ni mi jasno, da me prepričuješ, da je vožnja sredi noči izven naselja enako nevarna kot obračanje in vzvratno vozakanje na avtovcesti sredi prometnega drila.

  Pa naj dajo še posnetke folka, ki je ponoči fural namesto 90 pač 100,me zanima koliko odprtih ust in zmerjanja z debili bo, pa koliko jih bo reklo, faaaak, glej ga norca, ta pa res izziva nesrečo še bolj kot tisti na prejšnjih posnetkih iz avtocest.

  Okej, tu in tam pade kak pijanec, ki bi namesto pod kolesa pač padel v graben in si polomil vrat v vsakem primeru, ampak ko pa poči na avtocesti pa se strese cela država, saj poči na polno, četudi ne s smrtnimi žrtvami pa z tonami razbite pločevine. Saj niso samo smrtne žrtve statistika za grozno in skrajno zoprno nesrečo.

  Pa ne razumeva se najbolje, ne ti meni o statistiki na navadnih cestah, kjer so smrti zaradi istih debilov in pijancev za volanom kot na avtocesti, postrezi mi s statistiko okej voznikov, ki so koga ubili zaradi 10 km več hitrosti.

 7. Apprenti pravi:

  Ti v taka protislovja padaš s sabo, da niti ni smešno

 8. Rilko pravi:

  Pa ti Iztok dejansko prebereš kaj napišeš. Premisliš verjetno ne – no vsaj upam, ker če pa, potem pa joj, joj…

  Kot je dejal že Apprenti – tole včasih zgleda že kot, da bi sam sebe zajebavu v taka protislovja padaš.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rilč, da ne bomo samo drkali kurca, dajmo bit konkretni in povejmo kaj točno ni jasno pri tem kar govorim.

 10. David pravi:

  Ah, to ni nič. Od tam, kjer “genetsko” izhajamo je situacija še malo hujša http://www.youtube.com/watch?v=f-cqYWmahnk&feature=related

  Ker sem se tudi sam že vozil po njihovih cestah (mislim Belorusijo in pot od Bresta do Moskve brez težav verjamem temu posnetku. Jaz sem na poti “srečal” polovico traktorja, ki je ležal na cesti (ne me vprašat, kako je prišel tja in kje je bila druga polovica), sredi noči, neoznačeno, neosvetlejno. Grozljivka, če bi se v tisto razbitino zaletel. Tako da, v večini primerov je pri nas zelo v redu, še preveč smo “zavrti” s temi nenormalnimi kaznimi za prekrške.

 11. David pravi:

  Teh posnetkov, ki so bolj ali manj “smešni” je na youtubeu kar nekaj … http://www.youtube.com/watch?v=ttSDaq8WE1A&feature=related

 12. Rilko pravi:

  Polovico svojih cestnih tekstov pišeš kako ti grejo na kurac kazni, pa omejitve, pa neuporaba mobitela v avtu pa policaji pa oh in sploh (v glavnem teh tvojih objav kjer si razlagal, da si tak dober voznik, da se ti nekaterih stvari pa res ni treba držat je bilo nebroj), zdaj pa najbolj glasno komentiraš tele gluposti, ki jih ljudje počnejo na cesti.

  Se strinjam, da bi bilo temle asom s posnetka treba izpite pobta, pa avte zaplenit, ampak a se tebi res zdi, da si glede na vse zapisano v preteklosti res pravi naslov za taka pametovanja?

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem vedel, da boš bluzil in da ti ni jasno nič, pa da tudi mojih zapisov nisi dobro prebral in si jih razumel kot se ti sprdne.
  Sicer pa nisem nikoli govoril o tem kak voznik sem jaz, to je prvo. In drugo, vedno sem kritiziral takele debile kot so ti na posnetkih. In tretje, mar nisem tudi v tem zapisu napadel previsokih kazni. Od kje torej ideja o protislovnosti?
  In hej, od kje kretenska ideja, da če mi grejo na kurac previsoke kazni, večkrat glupo postavljene omejitve in recimo teror za mobitele v določenih kontekstih, da potem zagovarjam tele kaskaderje in ostale idiote, ki res počnejo debilizme na cesti. Daj zberi se, jebemti no.

 14. paintball pravi:

  Ah to so sami eni kreteni navadno ni tako.

  lp

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj to je point, da to ni večina, da je pljunek, ampak prav zaradi njih so tudi vsem ostalim, ki tega ne počnejo nabili kazni do plafona za mini prekrške.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !