The X Factor US: Izbor sedemnajstih finalistov

29.01.2012 ob 14:53

Nimam pojma ali sem ratal pretirano čustven starec ali pa je bilo tole res nekaj najbolj neverjetnega, čustveno nabitega in enkratnega, kar sem videl v svojem lajfu. Takega navdušenja pa trepetanja za usode kakršnihkoli tekmovalcev se pri sebi ne spomnim. To je bil najbolši tv, kar sem jih kdajkoli videl. Resnično mojstrsko prikazana in zrežirana bitka za finaliste tega gromozanskega šova, kjer so Simon Cowell, L.A. Reid, Nicole Scherzinger in Paula Abdul s pomočjo Enriqueja Iglesiasa, Rihanne in Pharrella (Mariah Carey ni prišla zaradi vremenskih neprilik) v svojih domovih izbirali štiri najboljše tekmovalce iz svojih skupin. Vseh 32 nadebudnežev, ki bi za finale ubijali, je na njihovem dvorišču odpelo po eno pesem in upalo na finale, kjer bodo izpadanje odločali gledalci preko telefonskega glasovanja. Toliko iskrenih solza, močnih želja in upanja na uresničitev sanj še nisem videl. To ni patetika, to so najbolj globoka človeška čustva, ki privrejo na dan ob vsakem nastopu in vsaki odločitvi žirije, naj si bo pozitivan ali negativna. Solze sreče ali solze žalosti, nima veze, čustva, močna čustva, ki jih zmorejo samo ljudje, ki želijo ujeti sanje.

KLIK

KLIK

KLIK

Dejansko je bilo vseh 32 izbrancev zelo dobrih, toda treba se je bilo odločiti kdo gre med 16 najboiljših. Premalo mest, jebeno premalo mest, še posebej v kategoriji deklet, kjer sta izpadli Caitlin Koch in Jazzlyn Little, kar nikakor ni bila dobra odločitev. Četudi razumem zakaj je Cowell naprej poslal Tiah Tolliver, bi jo sam na račun Kochove brez razmisleka izločil. Isto velja za Simone Battle, ki je bila resda odlična, toda ne tako kot Jazzlyn Little, ki se mi je na avdiciji prikupila z Mary J. Blige. Če ga Cowell ni posral pri Tolliverjevi, ki res raztura, ko pade v filing, pa si ne bi smel privoščiti, da je izločil Kochevo, ki je imela enega najlepših vokalov tekmovanja. Me je pa skoraj kap, ko sem bil prepričan, da bo izločil še malo Rachel Crow, ki je moja favoritka, potem pa me je skoraj kap še, ko sem videl, da je izločil Melanie Amaro, ki je pela Jacksona. No ja, to je bil očitno trik, saj je Amarovo poklical nazaj, kar pomeni, da smo dobili 17 finalistov.

KLIK

KLIK

KLIK

Enako težko delo je imela Nicole, ki se po moje na koncu vseeno odločila prav. Zelo vesel sem bil, da je šel v finale Dexter Haygood, saj je res faca, tudi ko nenehno joka, pa seveda takrat, ko na odru izvaja mešanico Micka Jaggerja in Jamesa Browna. Njegov vokal morda res ni najboljši od vseh, toda tip ima karizmo, zato si je finale zaslužil. Me je pa presenetila Elaine Gibbs, ki pa je na koncu vseeno morala skloniti glavo pred Stacy Francis, ki je odpela Purple Rain. Mi gre pa vedno na živce ta fora, da gre nekdo iz kake druge skupine, kjer ni taka konkurenca naprej, izpade pa nekdo, ki je v težji skupini in je dosti boljši do njega. A nimaš kaj, tako je.

KLIK

KLIK

KLIK

Skupine, kjer je izbirala Paula Abdul, me niti niso ne vem kako zanimale, je pa prav, da so ššli naprej tisti, ki so jih kot posameznike izločili na Boot Campu in jim poteli dali šanso za nastop v skupini. Abdulova se je odločila dobro, le The Brower Boysa mi nekako nista potegnila, zato bi na njunem mestu raje videl kak boy bend, ki je bil dosti bolj kul. Pri skupinah, kot sem že povedal, navijam za The Stereo Hogzz, nič kaj slabši pa niso bili 4Shore, ki so žal morali domov. In še odločitve L. A. Reida, v katere ne bi smel dovomiti, a moram, še posebej pri Brenninu Huntu, ki je zame cel paket, pa tudi pel je res odlično. Po moje ga je zjebala Rihanna, ki je rekla, da je sicer lep, da pa je žal tudi malo corny, kot boy bendi iz devetdesetih. Tu se z njo ne morem strinjati, tu so Hunta pošteno zajebali. Isto bi lahko rekel tudi za Nicka Vossa, ki bi ga sam dal pred kakega Marcusa Cantyja, ki se mi ni zdel nič posebnega. A jebat ga, L. A. Reid že ve, mar ne.

KLIK

KLIK

KLIK

Na nastopih v bajtah sodnikov se je po moje najbolje izkazal Josh Krajcik, ki je iz nastopa v nastop bolj dih vzemajoč pevec, žal mi je bilo za Toro Woloshin, ki po Jackson 5 iz avdicije ni več tako zelo razturala, čedalje boljši mi ratuje Leroy Bell, še enkrat pa moram potočiti solzo za Caitlin Koch in Jazzlyn Little, ki sta bili res odlični in bi si zaslužili finale.

KLIK

KLIK

In še seznam najboljših sedemnajst: Melanie Amaro, Rachel Crow, Drew Ryniewicz, Tiah Tolliver, Simone Battle, Chris Rene, Marcus Canty, Brian Bradley (Astro), Phillip Lomax, LeRoy Bell, Stacy Francis, Dexter Haygood, Josh Krajcik, Intensity, Lakoda Rayne, The Brewer Boys in The Stereo Hogzz.

In moji favoriti: Astro, Rachel Crow, LeRoy Bell in Josh Krajcik, pogojno pa še Drew Ryniewicz, Tiah Tolliver, Stacy Francis, Dexter Haygood, Melanie Amaro in The Stereo Hogzz.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !