The X Factor US: Izbor dvajanstih superfinalistov

29.01.2012 ob 15:36

Evo ga, pa sem končno prilezel do oddaje, kjer so sodniki izbrali dvanajst kandidatov, ki bodo šli v tedenski boj za glasove gledalcev.

L. A. Reid je na oder poslal Astra, Chrisa Reneja, Marcusa Cantyja in Phillipa Lomaxa. Izpadel je Lomax, kar je pravilna odločitev, presenetil pa me je Canty, ki mu sicer nisem naklonjen, Rene je bil zares odličen le na avdiciji, ki je pel svoj komad, Astro pa je tak presežek, da ne morem verjeti in je izvedel tudi najboljši nastop tega finalnega predizbora.

Nicole Scherzinger je imela v ognju Stacy Francis, Dexterja Heygooda, LeRoya Bella in Josha Krajcika. Morda jim je res izbrala malce napačne pesmi, toda prav je, da je izpadel ravno Haygood, ki je sicer enkraten performer, ampak ga precej zmanjka na vokalu. Je pa škoda, da ni pel kakšno ta staro soul pizdarijo in da ga je Nicole skušala updejtati.

Paula Abdul je skrbela za Lakoda Rayne, The Stereo Hogzz, The Intensity in za The Brewer Boysa. Najboljši so bili Hoggzi, edino pravilno pa je, da sta končno izpadla brata Brewer, ki itak nista imela kaj iskati v finalu. Se pa strinjam s Cowellom, da Azijska Ilona iz Intensity poje zares vrhunsko.

In še Simon Cowell, ki se je moral odločiti med Melanie Amaro, Rachel Crow, Drew, Simone Battle in Tiah Tolliver. Za Simone se strinjam z L. A. Reidom, da ni imela kaj iskati v finalu, zato je razumljivo, da je izpadla. Da se je morala posloviti tudi Tiah pa je prav tako logično, saj so bile Melanie, Rachel in Drew veliko boljše. Pa tudi slabo pesem ji je izbral Cowell, zelo slabo pesem, kjer njen vokal nekako ni prišel dovolj do izraza. Namesto, da bi jo spremenil v odštekano pozitivko, jo je sfural v neko darkersko varjanto, ki ni vžgala dovolj dobro. In ko smo že pri Cowellovih puncah, Simone Battle že ima svoj prvi videospot za komad He Likes Boys, kar pomeni, da je na dobri poti, da vendale začne svojo kariero.

Šov zdaj počasi seveda postaja rutina in verjetno ne bo več ujel čustvene bombe predizborov, je pa res, da me divje zanima kako so izpadali posamezni tekmovalci, kaj je šlo narobe, kdo je raztural, kdo si ni zaslužil izpasti, kdo je šel naprej po krivici in komu bi na koncu zmago prilepil tudi sam.

Po tejle oddaji navijam za Astra, na naslednja mesta pa bi postavil Krajcika, Bella, The Stereo Hogzze, Drew, Amarovo in Croweovo, ki je sicer dobila zelo slab komad, a je vseeno še vedno ena boljših pevk celotnega šova.

YouTube slika preogleda
 

7 komentarjev na “The X Factor US: Izbor dvajanstih superfinalistov”

 1. MATEj pravi:

  Lepo Iztok, da si čist padu not. Američani tole res znajo delat – od produkcije, čustev, zgodb in seveda samih pevcev in sodnikov. Jaz sem gledal ene 6 sezon Idola, zdej sproti tale X Factor in mi je res kul. X Factor se mi je sploh zdel, da je imel ogromno talentov. Mi je bil celo boljši kot britanski, tam sem pogledal eno sezono in eno na pol. Bolj palim za ameriške. Američanom sicer zanimanje že kar malo pade: kje so časi, ko je imel Idol 33 milijonov gledalcev na epizodo! Zdej ima Idol tam okrog 16 do 18, tale X Factor je pa imel presenetljivo le okoli 12, 13 milijonov. Za drugo leto ti pa priporočam, da gledaš sproti, da se ti ne bo zgodilo, da ti kdo pove, kak se je končal. Sam pri teh šovih je škoda, da ne zmagujejo vedno tisti z največ potenciala za prave glasbenike ampak tisti, ki so sicer dobri, a predvsem zelo všečni, priljubljeni.

 2. lily pravi:

  Napiši še kaj o X Factorju, ker me zanimajo mnenja še koga drugega in jaz se o tem nimam s kom pogovarjat. :) Noben od mojih tega ne gleda, meni je pa super razvedrilo. :)

 3. lily pravi:

  In kakšen se ti zdi voditelj? Meni je malo dolgočasen, čeprav dobro izgleda. :) Je britanski dosti boljši. Zame Američane tudi na tem področju posekajo Britanci. :) Da ne govorimo pred koliko večjo publiko nastopajo tam. Tule zgleda studio prav majhen.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Voditelj mi je sila povprečen in prozoren. Me čudi, da niso dali koga bolj znanega in z večjim smislom za humor in delanje šova. Očitno niso želeli, da bi kdo zasenčil žirijo ali tekmovalce.

 5. M. pravi:

  Jp, voditelj je bil deležen kar nekaj kritik. Še posebej, ker je kar nekoliko nesramno prekinjal žirijo oz. jim, ko so odločal, kdo izpade, ves čas težil, naj že povejo, kdo gre domov. Drgač je pa tut ta tip Anglež, če ne celo Valižan. Očitno je malo bolj razumljiv kot Cherly Cole. :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prekinjanje mi je razumljivo, saj je moral paziti na minutažo, v tem ne vidim problema, pa tudi nesramen ni bil, le prekiniti je moral, ker so taka pravila. Je pa res, da njegova angleščina v ameriškem šovu precej ostro reže v ušesa. Ena Anglež v žiriji je povsem dovolj :)

 7. lily pravi:

  Voditelj se v določenih situacijah ni znašel, recimo ko so jokali ipd. Njegova angleščina je pa čist lepa. :P Cowell nima več izrazitega angleškeha naglasa.
  Prekinjanje s trani voditelja je razumljivo, ampak ni znal tega narediti na lep način. Res, poglej si kdaj Dermota O’Learyja iz britanskega šova, boš videl, kako se to dela. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !