JJ

28.01.2012 ob 22:54

Faca, tale Janša. Četudi ne zmaga na volitvah, postane šef vlade.

 

22 komentarjev na “JJ”

 1. David pravi:

  In prekleto debelo kožo ima. To mu je res treba priznati.

 2. Simon pravi:

  pa da jebemo ježa zdej, kakšno leto, dve…

 3. klemenix klemenix pravi:

  Okej, kar se politike tiče Iztok dobro vem, da se ne strinjava, a vseeno si upam zapisati, da resnično verjamem, da je Janša boljša opcija kot Jankovič. Mnogi se sedaj zgražajo češ, da je imel svojo šanso, a v štirih letih res ni mogel kaj dosti postoriti. Oz. tudi ni mogel zavoziti države do te mere, kot je zavožena ta trenutek. Če mu je pa tole uspelo je pa res talent. Kakorkoli, kot vedno bom zapisal, da mi je Pahor kot politik res kul in bi ga z veseljem volil, če se ne bi vedelo, kdo hodi potem z njo v koalicijo. To so isti obrazi, ki so bili prej na oblasti 12 let in tudi sedaj tri leta nagajali Pahorju, četudi so bili na isti strani. Če pa pomisliš na botre iz ozadja te pa sploh vse mine. Kakorkoli, kot oseba je meni Pahor dosti boljši kot Janša, le napačne “prijatelje” si je izbral. Sicer mi pa tudi pri Janši izredno smrdi tole, da sta v parlamentu Grims in Novakova, ampak kaj čmo. +zamerim mu ustanavljanje univerz, saj je kakovost študija in za število zaposljivih diplomantov s tem padlo. Splošno gledano pa mislim, da so tiste patrije (tudi če bo res obtožen) pljunek v morje proti tistemu, kar imajo na plečih tisti levi botri iz ozadja.

  Kar se pa mene tiče bi glede naše vlade res najraje videl, da bi večino dobil en sveš obraz tipa Gregor Virant, ki ni obremenjen s preteklostjo in bi znal sestaviti eno vlado, kjer si ne bi metali polen pod noge in se striktno delili na levi in desni breg.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, če pa že morem med Virantom in Janšo, pa vsekakor izberem Janšo. Virant nima hrbtenice, Virant je eden najbolj mlahavih, nenačelnih in neodločnih politikov v naši zgodovini.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Potrebno je imeti kar precej spretnosti, da znaš tudi v porazu najti zmago. :D

  http://spookymulder.blog.siol.net/2012/01/28/vrnitev-imperatorja/

  Pravzaprav pa je Janša vsem naredil uslugo … Pahor bo lahko v opoziciji znova nabral moči (in si, glede na to, da ima sedaj Kučan novega varovanca, morda vendarle upal kandidirati za predsednika države), Zoki se bo lahko brez slabe vesti vrnil na ljubljanski magistrat (če seveda nima Kučan zanj že kakšne nove naloge predčasne Janševe zamenjave), levo usmerjeni državljani bodo lahko spet za vse svoje življenjske in neživljenjske težave krivili Janšo, desni bodo veseli, da so njihovi znova na oblasti, levičarski komentatorji si bodo lahko znova dali duška pri pisanju, ko jim bo v glavi znova odmevalo topotanje Janševih konjenikov apokalipse, Türk bo izkoristil bitko z Janšo za naslednje volitve, Mladina bo lahko vse prihodnje številke napolnila s kritiziranjem Janše in si večala naklado … skratka, na nek način je Janševa vrnitev iz opozicijskega izgnanstva dobrodošla praktično za vse. ;-)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hm, Pahorju bi svetoval, da za predsednika države kandidira čez pet let, saj je Turk vseeno premočen, Pahor pa še nima prave priljubljenosti pri ljudeh. Je pa res, da je morda prav zdaj pravi čas, saj se je vrnil kot Feniks in bi ga čez pet let lahko pozabili, če bi se res umaknil iz politike.

  Me pa res zanima kaj bo naredil Jankovič, ki se je pustil nasrati Kučanu in zapustil položaj, kjer je bil res šerif.

  Janševa vrnitev je dobrodošla za vse razen za slovensko kulturo, dragi prijatelj :)
  No ja, lahko pa da je tudi to prednost, saj bodo vsi naši režiserji kot Mitja Okorn odšli v tujino in tam posneli klasike :)

  Ampak če pa je že nazaj, pa naj bo še taka faca in vinjeto spet zniža na 50 evrov. To je bila namreč poleg prepovedi kajenja njegova top poteza.

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Jaz upam, da bo Pahor kandidiral že letos (saj tako ali tako nima nič za izgubiti), ker bi bil med Türkom in Zverom še najbolj ideološko neobremenjen.

  Če Jankoviča botri iz ozadja ne držijo v šahu s kakšno zares težko afero, se bo po mojem skoraj zagotovo vrnil v Ljubljano, ker je tip človeka, ki mora vedno imeti v rokah oblast in obračati denar.

  To s kulturo pa je spet eden tistih histeričnih krikov, še preden bi se sploh kaj usodnega zgodilo. To je eno tako zaplankano slovensko vrtičkarstvo, češ da lahko vsak skrbi samo za ped zemlje pred svojo hišo in ne zaupa nikomur drugemu, nekako po vzoru, da mora že vsak zaselek imeti svojo občino.

  Le zakaj ne bi mogel en minister skrbeti za kakšno področje več? Nenazadnje smo imeli sedaj več kot pol leta ministra Žekša, ki je vodil kulturno ministrstvo in ministrstvo zamejcev po svetu. In kaj, je v tem času kultura doživela usoden zaton?!? ;-) Minister Zalar pa je sočasno vodil ministrstvo za pravosodje in notranje zadeve. Očitno to vendarle ni nekaj tako zelo usodnega, mar ne?!?

  Osebno se mi zdi še celo dobrodošlo, če bi se kultura malce bolj tesno povezala s šolstvom, da se jo bolj približa mladini, ne pa da potem debelo gledamo, kako nam odraščajo generacije brez vsakega zanimanja za kulturo. Če kakšen umetnik najde boljše pogoje v tujini, pa še toliko bolje, da ne bodo v večnem čakanju na državna sredstva samo stagnirali pri domačih jaslih.

  Glede vinjet pa ne bi preveč pričakoval, saj so na DARSu priznali, da jim bo zelo kmalu začelo zmanjkovati denarja za odplačilo dolgov, s katerimi smo postavili avtoceste.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja izgubi lahko to, da ne zmaga, se pravi to, kar bi bilo pred petimi leti sto posto, da bi zmagal. Če bo izgubil, ne bo nikoli več kandidiral, to je jasno. Morda je čas, da se malo umakne in spočije.

  Hm, morda ga bo Kučan prisilil, da ostane v parlamentu na čelu stranke in upal, da bo Janša vendarle predčasno končal mandat ali pa se tako zameril vse, da ga bo Jankovič čez štiri leta premagal s tako lahkoto, da bo kar pokalo.

  Ne vem no, ampak zdi se mi, da je kultura zadnja stvar, ki jo ima Janša v mislih :)

  Joj ta nori Dars, saj človek res nima pojma kaj bi rekel. Dobili so denar od vinjet, dobijo ga od cestnega sklada, kaj za vraga še hočejo pizda no.

 9. spookymulder spookymulder pravi:

  Pa kaj potem, če ne bi zmagal? Tako ali tako se bosta Türk in Zver ves čas polivala z gnojnico, tako da bi zagotovo Pahor s svojo umirjeno retoriko postal moralni zmagovalec, kar lahko samo koristi njegovemu imidžu, tudi če ne dobi dovolj procentov. Če pa se bi umaknil, pa ga bodo skoraj zagotovo pokopali in to ne desnica, temveč kar levica, ker je preveč zmeren in spravljiv.

  Da bi Jankovič čakal 4 leta pa mislim, da ni realno pričakovati, ker takega taktiziranja nima v krvi, temveč je bolj človek udarnih akcij. ;-) Razen seveda, kot sem že rekel, če ga Kučan s kakšno zadevo morda ne drži v šahu. Poleg tega pa je težko reči, kakšna bo situacija čez štiri leta … lahko da se kriza takrat že umiri, če že ne zavoljo naših politikov, pa morda s pomočjo EU in potem Janša ne bi bil več v taki nemilosti ljudi, ki na koncu dneva bolj kot na stare zamere gledajo predvsem na stanje v svoji denarnici.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj Zver še ni ziher. A ni rekel, da sploh ne bo kandidiral oz. a ni desnica rekla, da bo podprla Pahorja?

  Kriza se ne bo umirila, ampak čez štiri leta dosegla vrhunec. Le počakaj. Preveč smo zajebali, da bi lahko splavali na plano.

  Kučan Jankoviča ne izsiljuje, saj sta dobra prijatelja že sto let, Kučan mu pač predlaga, Jankovič pa predlog sprejme, saj se očitno boji reči ne. Po drugi strani pa mu je stolček šefa vlada seveda zadišal, mar ne.

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  Glede Zvera so se menda zmenili v SDS prejšnjo soboto, da bo njihov kandidat za predsednika:

  http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/01/milan_zver_kandidat_sds_na_predsedniskih_volitvah.aspx

  Pahor pa tako ali tako ne bi dovolil, da ga Janša uradno podpre, ker bi takoj izgubil vse potencialne glasove levice in sredine. ;-)

  Kriza pa tudi ne more trajati večno, ker finančni trgi tega ne bi zdržali in bi zelo velike izgube utrpele tudi finančne in politične elite, tega pa preprosto ne bodo dopustili … po vsej verjetnosti bo šlo še največ eno leto navzdol, potem pa se bo situacija počasi začela izboljševati, oziroma če se to ne zgodi, bo počilo po vseh šivih in potem ne bo več kriza ampak totalni kaos in finančni kolaps svetovnih trgov.

  Glede Kučana in Jankoviča pa preprosto ne verjamem, da bi se Jankovič pustil samo na lepo besedo zvabiti iz udobne in zanj perfektne pozicije absolutne moči na ljubljanskem magistratu in sprejeti tako zelo tvegano stavo za mandatarstvo, ki se na koncu tudi ni izšla po načrtih. Sicer pa bomo videli … če bo Jankovič znova kandidiral za župana, potem ga je očitno res na državne volitve premamila samo slepa želja po še večji oblasti in vera v vsemogočnost Kučanove besede, če pa bo pristal na vlogo vodje opozicije, potem ga zagotovo Kučan z nečim drži v šahu.

 12. AndrejM pravi:

  Sanjam deželo, kjer politki pošteno opravljajo svoje delo. Kjer je politikom blagor države nad lastnimi, strankarskimi in podobnimi interesi. Kjer so politiki najprej strokovnjaki na svojem področju z uspehi na poklicni poti in ne blebetala, ki vse življenje živijo na tuj račun.

  Hm, kje je takšna dežela? Tukaj je pač ni. Dokazljivo, 20 let prakse. Mi je pa nekaj zanimivo: tisti, ki so se najbolj drli o resetiranju, so potem z vsemi štirimi planili v vlado, kjer bo mrgolelo starih fac, ki so z nami že predolgo. Tisti, ki so se tako drli o pravicah upokojencev, so se poklonili konzervativcem, ki pa nikjer na svetu (zakaj bi bilo drugače pri nas) niso podporniki socialne države in tudi niso naklonjeni pravicam skupin, kot so tudi upokojenci. In zakaj so oboji to naredili? Zaradi stolčkov, denarja, oblasti. Žalostno.

  Je pa res, da tudi Janković ne bi bil kaj prida, preveč je za njim raznih spreobrnjencev in stolčkarjev.

  Tretja, sposobna oseba med Slovenci? Sigurno so takšni, ampak ali so že v tujini ali pa bodo tja kmalu odšli.

 13. DT17 pravi:

  Ali pa računa na naslednje parlamentarne volitve, kjer bi kot ‘žrtev’ teh kaj lahko zanesljivo zmagal in s tem še podaljšal notranjo agonijo na levici.

 14. Pepi Pepi pravi:

  Jp… če hoče bit Pahor kdaj predsednik, mora letos pograbt šanso… ker si je letos Turk zapravu precej podpore in mam filing, da je to ugotovu tud sam. Tko da mora, če hoče met možnosti, Pahor udart čim prej… preden si Turk zliže rane. Zver nekih realnih šans za zmago pomoje nima. Bo pa glasen. To pa.
  Kar se pa Janševe izvolitve tiče; hja… glavna kontenderja sta bla Janković in Janša, po načinu vodenja dva podobna si možakarja, ki ju na nasprotna si pola postavlja samo
  ideološko prepričanje in neke osebne zamere. Iz tega vidika mi je isti šmorn – v obeh primerih bi dobili avtokratskega liderja, z nekimi svojimi muhami. To odražajo tud njuni poslanci; oboji so napadalni ko sto hudičev. No, vseeno pa je treba priznat, da je, za razliko od Jankovića, Janša na vodenje dobro(ali pa vsaj veliko bolje od Zokija) pripravljen. In iz tega vidika vse skupaj verjetno sploh ni tako črno.

 15. špela pravi:

  Niti slučajno mi ni jasno, kako je lahko Janša sprejemljiv za kogarkoli. Saj ne, da je Janković perla in da dejansko nima na mestu predsednika vlade kaj iskati, še posebej če je proti njemu vložena obtožnica.

  Se mi zdi pa sramotno, da pustimo JJ, da zavlada. Vse po čemer on hlepi, je oblast. In zato je pripravljen narediti marsikaj. In ne vem po kateri logiki je tak človek sposoben kaj narediti za državo in državljane. Vse kar ga zanima, je njegova lastna rit. In potem še njegova stranka, in to je to.
  Da ne govorim o tem, da normalni državljani niti službe čistilke ali hišnika ne moremo dobiti, če smo v kazenskem postopku. On pa je posegel kar po mestu predsednika vlade. Ljudje pa kar ploskajo in obešajo zastave, kot de je prišel sam bog na Zemljo, rešit tole našo Slovenijo. Ne vem, kam smo prišli in kam nas tole pelje.

 16. špela pravi:

  Govorila sem o službi čistilke in hišnika v javni upravi.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, Zver po moje ne bo glasen, saj je, če se prav spomnim, dokaj uglajen in umirjen tip človeka, pa tudi zaveda se, da z napadi volitev za predsednika ne moreš dobiti.

  Spooky, po moje tudi Evropo čaka takšna revolucija kot v arabskem svetu. Vprašanje je le, koliko časa bomo še prenašali vso sranje, ki se nam dogaja, tudi na področju cen bencina. Morda se bo kje res kaj izboljšalo, toda ne v Sloveniji. Če pa se bo, pa bodo vse kot vedno pobrali le tisti, ki so pri koritu, vsi ostali bodo še naprej jebali ježa. Čudežev ne bo, žal, in podjetja, ki so šla k vragu, so šla k vragu za vedno, novih delovnih mest pa ne bo masovno, saj ni pogojev.
  Glede Jankoviča, če se ne motim, sem nekje ujel novico, da bo šel nazaj za župana.

  Špela, kazenski postopek je bil za dela v javni upravi vedno sporna zadeva. Pa tudi kaka kartoteka, magari za malenkost.

 18. Pepi Pepi pravi:

  Z “glasen” sem mislil predvsem to, da bo napadal z nekimi brezveznimi(brezveznimi za dobro državljanov, da ne bo pomote) forami… kot btw to zadnje čase počne tudi Turk, ki je sicer utelešenje uglajenosti in umirjenosti.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Turk je že predsednik, če bi bil na predvolilnih soočenjih tega ne bi počel.

 20. Pepi Pepi pravi:

  Ampak to JE počel in s tem odprl pandorino skrinjico. Volitve pa so čez dobre pol leta. Če bo ponovno kandidiral, ga bodo provocirali tako ljudje kot mediji in bo hočeš nočeš moral bodisi nadaljevati s svojo držo, bodisi se opravičiti oziroma na kak drug način narediti par korakov nazaj(česar pa od njega nismo vajeni).

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kakorkoli že, meni je Turk še vedno zelo kul možakar in bi brez panike dobil moj glas še za naslenji mandat. Seveda če ne bo kandidiral Pahor :)

 22. Kr_en pravi:

  Mah preberte zakon, če maš vložen obtožni predlog(ni pravnomočen, ker ne more bit), kjer se dejansko raziskuje sum in dokazi(ne vem, če sem prav strnil, nisem pravnik), pač nisi ničesar obtožen, ni pravnomočen kot obtožnica. V javni upravi pa ne dobiš službe, če imas obtožnico, lahko jo dobiš, če imas obtožni predlog.
  V tem je problem, saj ni obtožen, da je prejel podkupnino, ampak celo da je imel namen prejeti na neznanem kraju in neznanem času. V tujini tak primer ne bi prišel na sodišče(vsaj v zda ne) in tudi Janša ne bo obsojen, se grem stavt gajbo pira, sam manever pred volitvami je bil, drugače bi fasal obtožnico.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !