Dame in gospodje, Astro

25.01.2012 ob 23:54

Talent, hud talent, ki ga brez dvoma čaka lepa kariera. Tako dobrega flowa, powerja, karizme, nastopaštva in filinga nisem pri kakem mulcu videl že sto let. Mali je old school, mali je the future of hip hop, pa še na Jacksona rapa v tretjem videu, jebemti. Pa še besedila piše sam. Noro dobro, res.

Je pa poba, ki mu je v resnici ime Brian Bradley in je med šovom The X Factor dopolnil 15 let, prilezel zelo daleč in na koncu, če se ne motim, vendarle izpadel, menda zaradi nekega pizdenja, ki ni bilo najbolj všeč gledalcem.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
 

15 komentarjev na “Dame in gospodje, Astro”

 1. lily pravi:

  A komaj zdaj si ga odkril? :) THE BEST je bil. Najbolj originalen. Nisem neki od rapa, ampak tale mulc te okuži.:) Z LA Reidom ima že pogodbo.
  http://www.youtube.com/watch?v=inwAc-ZBpx0&ob=av2e

 2. lily pravi:

  Michaela Jacksona je pa rapal, ker je bil Michael Jackson week in so vsi peli njegove komade in v občinstvu so bili tudi njegovi bratje, mama in otroci.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Poznam ta duet, ja, pa vem za pogodbo, obetavno zelo, očitno je res na poti med zvezde. Ker če te ujame L.A. Reid si zmagal. Upam le, da ne bo preveč v to smer kot je ta duet s Cher Lloyd, ampak da bo bolj udarno, bolj old school, ki mu leži sto na uro, kar je neverjetno za tako mladega pobiča. Medtem ko njegovi vrstniki migajo na Soulja Boyja in ostalo komercialno sranje, mali fura klasike kot je The Message. Neverjetno, res.

  Tole je zakon, ko rapa za Rihanno in Reida:
  http://www.youtube.com/watch?v=-XbNR0ZQ0w0

  Vem, da je bil Jackson week, toda vsi ostali so peli, le on je rapal, zato sem tako navdušen in sem to tudi izpostavil. Pa prepričan sem, da bi Jacksona udaril tudi izven weeka, saj spoštuje korenine in stare klasike ter se zaveda korenin muske.

 4. Vidmar pravi:

  Tako kot si napisal, odličen je. Samo glas se mu mora še malo spustiti, trenutno je še preveč otročji.

 5. MATEj pravi:

  Mulc je res talent. Je pa zelo aroganten, tako da je prišel kar daleč, potem ko se je publiki zameru, ko ni hotu odpet, ko je bil prvič v bottom 2. Bo pa zdele v kratkem v mali vlogici v eni seriji (pa sem zdele pozabu, v kateri že).

 6. MATEj pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=iKFw5DHZlFY
  Pač novi Kanye. :)
  To je blo v top 10. Sodniki so ga obdržal (žal je pol tisti teden izpadla moja ta druga favoritka).

 7. klemenix klemenix pravi:

  Se strinjam, da je talentiran a tudi za moje pojme je treba še malo počakati, da zmutira in se mu glas spusti. Tako bo za moje pojme v tem žanru bolj poslušljiv. Me pa moti, da je mulc očitno še kar aroganten. Škoda.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni pa je aroganca kul, saj paše k imidžu. Vsak pravi raper, ki da kaj nase, mora biti aroganten. Če ni, je pička :)

 9. klemenix klemenix pravi:

  Čudno, da ti Zlatko potemtakem ni najbolj všeč :)

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ker je aroganten na nekul način, pa ker ni tok dober, da bi lohk bil tok arogantn. Sicer pa se je malo unesel zadnje čase, tako da ni več take panike. Le kot tv voditelja ga ne prenašam, ker je res totalno zanič.

 11. Rado pravi:

  A je rap umetnost?

 12. Klemen pravi:

  Pravi rap je izumrl že nekje okoli leta 95′. Glede na komentar glede Westa, se strinjam, da je eden dovolj. Mi je kul, ne glede na šponiranje, saj je dokazal, da zna. Mislim pa, da mali malce prehiteva svoj čas s svojim vedenjem. Ni slab, sploh ne, ampak malce mu je vse stopilo v glavo. Glede tega, da mora biti aroganten, če ne, je pička… ammm, ja… zato pa ga vidimo v duetu z Cher Lloyd! :D Pa ne reči, da je to zato, ker je mlad. To ni in nikoli ne bo pravi rap. Ne predstavljam si Snoopa pred 25 leti v podobnem komadu! No, se je pa zato sedaj pomehkužil, ker se mu ne da več. Me pa veseli, da mali pozna komade, kot so The Message in podobni.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, pravi rap se še dela, a je šel underground, kar pomeni, da ga na lestvicah in raznih glasbenih kanalih z redkimi izjemami ne boš več videl. Po eni strani je to kul, saj je prav komercializacija pravi rap uničila dejansko.

  Na to temo sem nekaj pisal tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/05/17/fight-the-power-ali-kako-se-je-leta-1989-spremenil-svet/

  Tule pa je moja rap nostalgija:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/03/18/hip-hop-nostalgija/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/11/05/nostalgija-yo-mtv-raps/

  Se strinjam, da je duet s Cher Lloyd nekaj svetlobnih let daleč od pravega rapa, zato sem tudi zapisal, da upam, da bo Astro šel v drugo smer, je pa res, da je še vedno bolj “rap” kot ogromno kao pravih raperjev, ki delajo pofukan aoto tune in elektro beate in nekaj celo cvilijo zraven, recimo Drake je en tak primer skrajno zoprnega raperja, ki za moje pojme uničuje še zadnje atome rapa.

  Glede Snoopa, meni se je zelo zameril. Ni panike, da se je pomehkužil, saj je nepotrebno, da bi še vedno težil s stilom komada Deep Cover, ampak hej, tip dela pofukan dance in komade za dojenčke. To pa je zame posrana in prodana rit, ki je ne morem več spoštovati. Potem se pa čudi, da ga nihče več ne jemlje resno in ne jebe za pet posto komadov, kjer se kao vrne v rap.

  Glede Astra, itak da mu je stopil v glavo, saj je pri petnajstih dobil pogodbo z LA Reidom :)

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, odvisno kakšen. Če je močan v besedilih, brez dvoma je, saj gre dejansko za poete, za ritmično nizanje poezije ob glasbeni spremljavi.

 15. The X Factor US: Avdicije « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] še Brian Bradley aka Astro, o katerem sem pisal dva dni nazaj. Moj favorit za končno zmago. Rojen za hip hop zvezdo, Kanye West in Jay-Z v enem. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !