Happy Birthday: Ernest Borgnine (95)

24.01.2012 ob 11:31

Poleg Elija Wallacha, ki jih je lani decembra praznoval 96 let, je gospod Ernest Borgnine, nepozabni Marty, brez dvoma najstarejši še zelo aktivni ameriški filmski igralec. Samo v zadnjih dveh letih je recimo nastopil v kar osmih filmih, v nekaterih celo kot glavna vloga, sicer pa lahko v novem tisočletju v njegovi filmografiji najdete še trideset takšnih in drugačnih filmov ter serij, kar je preprosto neverjetno.

Je bil  pa Borgnine, ta vrhunski karakterni in ponavadi stranski igralec, odličen tudi v filmih The Wild Bunch, The Dirty Dozen, Escape From New York, The Poseidon Adventure, The Black Hole, The Devil’s Rain, Convoy, The Legend of Lylah Clare, Emperor of the North Pole, Willard, Ice Station Zebra, The Vikings, The Bandlanders, Bad Day at Black Rock, Johnny Guitar, From Here to Eternity in recimo The Whistle at Eaton Falls.

Pa naj za konec omenim še komedijo Supervohljač, v italijanskem originalu Sergia Corbuccija Poliziotto superpiù, ki se je kot mulc spomnim po naslovu Super policaj. Prav ta film, kjer je bil glavni tudi Terence Hill, je zaznamoval mojo rano mladost, saj sva ga z očetom, če se motim, v kino šla gledat kar trikrat.

 

5 komentarjev na “Happy Birthday: Ernest Borgnine (95)”

 1. Pepi Pepi pravi:

  Trail to Hope Rose mi pade na pamet vedno, ko kdo omen tega majstra. Ni nek presežek od filma, v spominu mi je pa najverjetneje ostal zato, ker so ga pred leti, v relativno kratkem časovnem obdobju, nenormalno velikokrat zavrtel po TVju. Ne vem, kaj je bla to zaena obsesija. :D
  U, pa All Dogs Go to Heaven je še treba oment.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem mislil, da si ga s kom menjal, saj ga v All Dogs Go to Heaven iz leta 1989 ni, zdaj pa vidim, da je glas posodil v drugem delu in v istoimenski tv seriji. Ga pa otroci verjetno poznajo le po SpongeBob SquarePants, kjer čveka Mermaid Mana.

  The Trail to Hope Rose pa še nisem gledal, vidim pa, da je kar solidna igralska ekipa noter.

 3. Sadako pravi:

  Legenda, ki si zasluži globok priklon.

 4. AndrejM pravi:

  Ma tip je car, res.

 5. IZTOK faking GARTNER » Umrl Ernest Borgnine pravi:

  [...] v enem tednu. Pa tudi pisal sem nekajkrat o njem na blogu, recimo takrat, ko sem mu voščil 95. rojstni dan, pa takrat, ko sem razpredal o najstarejših še živečih filmskih zvezdnikih. Pa zanimivo je, da [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !