Recenzija: Jack and Jill

7.01.2012 ob 03:00

JACK AND JILL

Pozabite na Adama Sandlerja in na vse, kar počne v tem filmu, saj je na stopnji Norbita, Sorority Boys, White Chicks in Big Momma’s House 3, se pravi na stopnji totalnega debila, ki je posnel enega najslabših filmov v karieri. Pozabite na zgodbo o dvojčkih, o Jacku in Jill, ki pride na obisk k Jackovi familiji in mu požre živce. Pozabite na vsaj en približno okej Sandlerjev štos, ki ga kljub dobremu manevrskemu prostoru enostavno ni sposoben sproducirati. Slab film, res slab film, ki pa ima, pozor, pozor, Ala faking Pacina. In Pacino, ki mu ne preostane drugega kot da igra samega sebe, rešuje tale drek pred popolnim polomom. Pacino je razlog, da se tale film splača gledati do konca. Morda se je večini zdel blesav, patetičen in idiotski, toda meni je odličen. V vsakem prizoru, kjer se pojavi, tako zelo uživa in razturava, da bi mu dal oskarja, magari zato, da mu ga še enkrat razbije kaka nora baba. Jp, Pacino že dolgo časa ni bil tako zelo dober, ali še bolje, v tej glupi vlogi je stokrat boljši kot v večini filmov, ki jih je nanizal zadnja leta. Še Dona Kihota igra, jebemti no, pa tudi rapa in pleše hip hop, skratka, uživa kot že dolgo ne, ko se zaljubi v Adama Sandlerja, no ja, v njegovo sestro dvojčico, ki prav tako prihaja iz Bronxa. In pozor, na košarkarski tekmi, kamor pride inkognito, sreča Johnnyja Deppa, s katerim je igral v Donnieju Brascu. Njuna prizor je za anale, njun prizor je tako zelo kul, da si ne zasluži filma Adama Sandlerja, ki je še slabši kot v Zohanu, če je to sploh mogoče. Itak, Pacino na koncu Sandlerju ukaže, da naj uniči vse kopije reklame, v kateri rapa in pleše. Okej, toda stokrat bolje bi bilo, da bi mu rekel naj uniči vse kopije filma Jack and Jill. Reklama je namreč kul, dosti bolj od nekaterih filmov, ki jih je Pacino posnel v novem tisočletju.

Ocena: 4/10


 

7 komentarjev na “Recenzija: Jack and Jill”

 1. lily pravi:

  Sandler za moje pojme ni sposoben narediti enega pametnega filma. Ne spomnim se niti enega z njim, ki mi je kul.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni so bili okej Anger Managment, Just Go With It, Bedtime Stories, I Now Pronounce You Chuck & Larry, Click, Mr. Deeds, Waterboy, The Wedding Singer, Happy Gilmore, Billy Madison in Mixed Nuts.

 3. AndrejM pravi:

  Adam Sandler je eden najslabših igralcev v filmski zgodovini. V primerjavi z njim mora dobiti Keanu Reeves oskarja za življenjsko delo. Je pa res, da lahko bebcem v današnjem času prodaš karkoli, tudi drek, samo da je zapakiran v dobro embalažo. Mi tržniki to dobro vemo :) . In holivudski tržniki so med boljšimi na svetu, kako imajo dobro razdelano oglaševanje, noro.

 4. lily pravi:

  Mogoče gre edino Click skozi. :)

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, Sandler si je kultno bazo dobil s šovom saturday Night Live, kjer je imel par zelo smešnih likov. Pa tudi njegove zgodnje komedije so neke vrste guilty pleasure za gledalce, kot radi rečemo. To ni noben PR, to je pač tip, ki ga imajo mnogi zelo radi, saj se sprostijo ob tem, da se dela norca iz sebe. In njegovi filmi so po večini zelo uspešni, zato je pač močna tržna niša, ki še vedno vleče. Sam osebno nimam tako veliko proti njemu, saj ga pač jemljem na preprost način in ne pričakujem neke hude kvalitete. Par filmov je res zanič, par pa povsem okej zabava glede na ostale komedije, ki so na razpolago. Vsi bivši Saturday Night Liveovci so imeli enake šanse za uspeh kot Sandler, a le on je letel tako daleč iz tiste ekipe, v kateri je nastopal. Jebat ga, očitno dobro zavoha kak film mora posneti, da folk dere v kina. In dobro mu gre že precej let, kar je v Hollywoodu med komiki prava redkost. Še celo Robin Williams in Eddie Murphy sta šla k vragu, Sandler pa še vedno ostaja na vrhu dejansko. Kljub konkurenci.

  Ti pa povem, da ni tako preprosto vedno znova igrati totalnega idiota. Ni tako simpl kot zgleda, verjemi. In Sandler je s tem zmagal, tudi to, da gre mnogim na živce, je njegova zmaga. Se pa strinjam, da je njegov fazon že precej zrabljen in da res nima nekega igralskega razpona. Je pa finta, da je meni osebni še slabši, ko posname kak pogojno resen film.

 6. Cdogg pravi:

  adam sandler je sramota za človeštvo

 7. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: That’s My Boy pravi:

  [...] tudi velike hollywoodske zvezde, ki bi zanj očitno naredile vse. Le spomnite se Ala Pacina iz filma Jack and Jill, pa poglejte sedaj Jamesa Caana in Susan Sarandon. Sandler je zdaj to, kar je bil v tretji Goli [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !