Zoki, Zoki

25.12.2011 ob 21:40

Zoran Jankovič je ta teden dokazal, da res nima pojma o politiki in da je še večji klovn kot Karl Erjavec. Mislim no, kdo se zdaj tu dela norca iz državljanov in ostalih strankarskih prvakov. Tega ni na tako posran način nikoli počel niti Janša, kaj takega lahko stori le totalni politični amater, ki očitno res ni dobra izbira za novega mandatarja.

Zoki, ki Pahorja za sestavo koalicije potrebuje več kot nujno, se iz Pahorja dela norca kot iz majhnega otroka, ki mu strš kupi liziko, potem pa mu jo vzame iz ust in reče, fuj, prasec, kdo ti je dovolil, da daš liziko v usta. Pahor, ki sploh ni hotel kandidirati za predsednika državnega zbora, je pobudo vseeno sprejel, nato pa ugotovil, da je Zoki istočasno v špil poslal svojo kandidatki Mašo Kociper, kar pomeni, da Pahor ni dobil večine in je popušil ter se osmešil kot še nikoli.

Jp, Pahor je iz bolniške postelje zlezel zaradi Zokija, ta pa mu je nato zabil nož v hrbet in se iz njega delal takega norca, da je bilo nerodno še meni. Kdo je Zokiju svetoval ta blesav manever, nimam pojma, vem samo to, da je to zares posrana poteza in da je skrajni čas, da Pahor vse te debile pošlje v tru krasne in si najde neko manj stresno službo.

In jasno, predsednik državnega zbora je zdaj Gregor Virant, kar je totalni poraz Zorana Jankoviča in lepa možnost, da nov mandatar postane Janez Janša. Jankovič je torej najprej zajebal Pahorja, nato pa še samega sebe. Noro, res. In kot sem že dejal, kronski dokaz, da Zoki res nima pojma, kar mu zdaj upa očitati celo Ljudmila Novak.

Pa saj ni čudno, da je bil Pahor v zadnjih Pogledih tako zelo resen in da je spet končal v bolnici, pa da ni bilo do šale niti Erjavcu. Jp, Jankovič je tak klovn, da celo Erjavec ob njem zgleda smrtno resno.

Slovenija je res v kurcu, majke mi.

YouTube slika preogleda
 

30 komentarjev na “Zoki, Zoki”

 1. NoMercy NoMercy pravi:

  1. Kahl je res klovn … Zoki pa kvečjemu smetar, ki stresa “vice” :) — pa ne žali profije tipa klovn :P

  2. Zoki je čisto navaden “kumi” (trgovčič po dr. Prešernu: Včeraj je še … :P )

  3. Upam, da bodo tistii “sveti xy kralji in kraljice” (ko smo že ravno v Božičnem času :) ), ki so Zokija prosili, da naj kandidira … odrešili človeštvo s svojim bivanjem pred konstituiranjem vlade :(

 2. NoMercy NoMercy pravi:

  p.s.: SVN ni v “kurcu” – odtam bi se jo dalo celo izdrkat … ampak je v slepem črevesu :) — ki se ga da “izprazniti” samo z operacijo :P

 3. Vanja1 pravi:

  Janković je čist qlll! Ostalim bi morali “jajca pršvasat” !! Vsi se otepajo koalicije! Kar me še bolj razjezuje, da ne stopijo skupaj, spet imajo neke svoje interese! A pozabljajo pa to, da so plačani za to, da nekaj naredijo, ne pa, da bi vsak bil v opoziciji, pa kljuboval Vladajočim, kot je vedno Janša počel. Lahko je sedeti v opoziciji 4 leta, ko si brez odgovornosti, pa vedno nasprotujes vladi, se nikomur ne zameris, pa potegneš od plače v teh letih eni 200 jurčkov…

 4. Pepi Pepi pravi:

  Slovenci tolk radi čez Hrvate šimfamo, ampak evo, oni majo že skor vlado. Kaj je pa pr ns? Pr ns se pa zmagovalec volitev uči, kako deluje parlament. Cirkus. Da ne govorim o tem, kako pikri in napadalni so bli Zokijevi poslanci, ko je Kociprova popušila. Čist ala Grims. Če odštejem dejstvo, da je Janković pač v primerjavi z Janšo amater, se stranka Pozitivna Slovenija izrisuje kot zrcalna slika SDSa, torej kot stranka, katere pripadniki bodo v parlamentu samo lajal na druge poslance. Ampak Slovenci mamo to očitno radi. :)

 5. zmago pravi:

  Pravzaprav bi morali čestitati Kučanovemu klanu in vsem tistim, ki so Zokija nagovorili, da je kandidiral za velikega vodjo. Ko smo s frendi zvedeli, da je Zoki zmagal, smo vsi v en glas vpili : Pa imamo novega mandatarja…..vrlega Janeza.Jeba, tale politika. Še večja jeba pa je, če nimaš pojma o politiki.

 6. youth30 pravi:

  Ma dej nehi s tem opevanjem Pahorja. Dokazal je, kaj zmore, in to ni veliko. Tudi v tem primeru je soliral (saj njegova kandidatura ni bila usklajena z nikomer, razen z njegovo podobo v špeglu) in spušil in zdaj za to njegovo pušenje kriviti kogarkoli drugega, razen Pahorja, je nezrelo.
  Zoki pa je dokazal v teh dneh samo to, da je v primerjavi z drugimi, ki sodelujejo v tem cirkusu, neprimerno manj pokvarjen. Te silne “kombinatorne sposobnosti” staroselcev v politiki (ki jim sami rečejo demokracija, v bistvu pa je običajno branjevstvo, ker mi ni jasno, kako GV et ostalo kamarilo moti Zokijevo premajhno poudarjanje koruptivnosti v SLo, istočasno pa jih ne moti sodelovanje s človekom, ki mu ravno sodijo za mendarodno korupcijo) so ravno tisto, zaradi katerih si normalni želimo v politiki novih ljudi in novega ravnanja. Smešno je, da mu politiki z 20-letnim stažem očitajo, da nima zadosti izkušenj – potemtakem pa res ne rabimo novih politikov, naj dosmrtno rotirajo samo tile, ki so zadosti izkušeni (beri pokvarjeni), pa bo ceneje za nas.

  So pa dali dober signal sindikati: kako je mogoče, da jih sposoben politik, kot je Pahor, ni uspel prepričati v nujnost intervencijskega zakona, Jankovič pa jih je v enem popoldnevu? A imaš kak pameten odgovor na to? Mogoče ga pa ravno te njegove neizkušnje delajo pri ljudeh bolj verodostojnega partnerja od ostalih maherjev v politiki.

 7. NoMercy NoMercy pravi:

  @Vanja1: v čem pa je Zoki ql??? V tem, da bo moral popušiti vse kar je napovedoval pred 04.XII. (DDV na gor, NLB na proračunske jasli, …) da bo sestavil neke vrste koalicijo // ali v tem, da se še male stranke iz njega hecajo :) in v 1 (z besedo eni) uri sestavijo “diht” koalicijo :P

 8. alenka pravi:

  ‘Slovenija je res v kurcu, majke mi.’

  nočem bit negativka, samo kaže, da še lep čas ne bo boljše :s

 9. David pravi:

  Stari. Prvič v življenju se strinjam s tabo, kar se političnega komentarja tiče (če odvzamem tisti del, da je država v q…, to jaz vem že dolgo).

  In to še ni vse. Pahor mu je še marsikaj rekel. Javno je povedal, kdo ga je sesuval zadnja tri leta in tudi, da par,ament ni centralni komite. Mislim, da je to več kot dovolj.

 10. tomo pravi:

  Mislim da bo na žalost neuničljivemu janši in ostali desni farški golazni uspelo zajebat Zokija.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomo, Zoki se bo kot kaže zjebal sam, saj počne bedarije odkar je zmagal na volitvah.

 12. Rado Rado pravi:

  Iztok,
  v času prejšnje koalicije si za krizo krivil dvojček Golobič/Kresal. Zdaj ko teh dveh ni več v politiki iščeš zopet krivdo drugje.
  A razen tebe, nam je večini jasno, da najpoglavitnejša konstanta obeh kriznih obdobij prav Borut Pahor.

  Ker vem, da presojaš s čustvi in ne z razumom, verjamem da ti tudi po mojem posredovanju ne bo kapnilo. Močno me spominjaš na Janševe privržence. Tudi oni so nekritično za svojim vodjem.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kot prvo, krivil sem Erjavca, Lahovnika in sindikate, šele nato Golobiča, šele nato Kresalovo.
  Kot drugo, kdo ste to večina? Ti in še tvoji trije pajdaši za šansom, pa še štirje, ki berejo tvoj blog?
  Kot tretje, razsvetli me in mi povej v čem je Pahor kriv, da je šef parlamenta zdaj Virant?
  Če pa misliš, da bi moral iti na kolena in lizati rit Jankoviču in Kučanu, pa si ali usekan ali pa Pahorja res ne poznaš.
  In hej, Pahor je vlado vsaj sestavil, Jankovič še tega ne zna. Ko jo bo, morda, pa me zanima kako dolgo bo zdržala.

 14. AndrejM pravi:

  Tale Zokijeva druščina v parlamentu je prav smešna: odpadki DS plus LDS plus Zares plus DeSUS plus SNS plus nekaj političnih analfabetov, ki v bistvu ne vedo, kaj bi sami s sabo. V primerjavi z njimi je celo poslanska skupina SDS dream team.
  Pahor pa ni bil poražen. V dveh krogih je bil relativni zmagovalec, potem pa je bil poražen Janković.

 15. Rado Rado pravi:

  Začelo se je en dan po volitvah, ko je Pahor javno “napadel” Jankovića. Če ti ni jasno, da je to bil velik udarec za levico in poklon Janši, potem sem res v strahu za tvojo presojo.
  “Ti in še tvoji trije pajdaši za šansom, pa še štirje, ki berejo tvoj blog?”
  Čustva, čustva, čustva, Iztok! Meglijo razum.

 16. strojnik strojnik pravi:

  Človeku ne potegne, da na volitvah ni dobil absolutne večine in da države ne bo mogel voditi kot mestne občine…

  Še en cepec pač…

 17. David pravi:

  Kučan je že dal spet nov intervju. Že pripravlja teren, da ustoličijo Jankoviča.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, kaj pa je rekel v tem svojem napadu?

 19. simba pravi:

  se popolnoma strinjam z jouth30. pravilno napisano. v druzbi klukcev iz ostalih strank je jankovic prava in edina izjema.

 20. youth30 pravi:

  Iztok pravi: In hej, Pahor je vlado vsaj sestavil, Jankovič še tega ne zna. Ko jo bo, morda, pa me zanima kako dolgo bo zdržala.

  Ma dej, ne lupetaj, trojček je šel že na volitve kot koalicija, GG in KK sta zaradi tega namerno žrtvovala nekaj glasov svojih volilcev, mimigrede, tudi mojega sta, ker sem ga iz preračunljivosti dal BP, da bi postal mandatar. Ti dve situaciji sta dobesedno neprimerljivi – pa še tisto koalicijo sta mu sestavila Kučan in Jankovič s svojo podporo, ne pa Pahor sam :)

 21. AndrejM pravi:

  No, zdaj pa so skoraj vsi povedali, da Jankovića ne podpirajo in s tem nakazali, da bo njihova cena za morebitni vstop v koalicijo izjemna. Spomnite se samo dogodkov leta 1996 in kasneje, ko je Drnovšek (ki je bil državnik v nasprotju s trgovcem) najprej seatavil eno čudno mešano vlado, potem pa je sestavil vlado z SLS (in kaj je vse moral jim dati za to sodelovanje), na koncu pa sta ga z oblasti spravili dve babnici.
  Kakorkoli že, zdaj ima JJ veliko več možnosti, da sestavi vlado koz bivši najboljši sosed. No, če bi prevladal razum, pa ne bi bil (po Jambreku) PM niti eden niti drugi petelin.

 22. tomo pravi:

  Mislim da nam pošteno manjka manjka dr.Drnovšek pred katerim sta se tresla tako Janša kot Kučan in bila tiho kot miške.Drugače še vedno podpiram Jankovića ampak roko na srce,veliko bolje bi bilo da bi Pahor obdržal Erjavca in se že prej znebil voluharjev od Kresalke in Golobiča,sam prašanje kdo bi hotel it v koalicijo z njim.Desnica ima še vedno preveliko moč,saj vsepovsod vidi komuniste(krivoverce),homiče in južnjake(v trenerkah da se razumemo)in na veliko časti vatikan(pedofile) in domobrance(švabobrance branitelje okupatorja).

 23. pikapoka pravi:

  Tale tvoj zapis mi zares ni všeč, ker dokazuje tvojo intelektualno nezrelost. In tale tvoje obsedenost s Pahorjem… kriza! Halo, pa saj Pahor ni bog, da ga tako opevaš, ostale pa zaničuješ. Drži, da se Jankovič šele uči politike, saj v osnovi ni politik. Norčuješ in obsojaš človeka, ki ni mogel še nič pokazati kaj zmore in ne zmore v politiki. Do sedaj je pokazal, da se da s sindikati hitreje dogovoriti, kot pa je to do sedaj delal tvoj ljubljeni Pahor. Pišeš, da se norčuje iz državljanov?! Daj en argument, besede, kje se norčuje. Kolikor spremljam njegov medijski nastop, je vedno zelo umirjen in spoštljiv. Napisal si, da je zabil Pahorju nož v hrbet? Če bi bila jaz Janković zagotovo ne bi predlagala za predsednika DZ osebo, ki govori, da ne bo šla v koalicijo z menoj. Kaj dobrega je do sedaj Pahor naredil za Jankoviča? Ej Iztok res ne razumem tvoje matematike. Pri meni je 1+1=2, pri tebi pa očitno 0. Pahor od razglasitve volilnih rezultatov meče polena Jankoviću in mu prav privošči, da bi mu bilo težje in grozi, da ne bo šel v koalicijo z njim. No ja taka je itak narava Slovencev, tak da me to prav nič ne preseneča in si tega za razliko od tebe ne jemljem k srcu. Pa brez zamere ;)

 24. youth30 pravi:

  Mene pa izredno zabava ta vehemenca ad hoc trojčka. Ali ne velja tudi zanje, da bodo na koncu morali priskrbeti za svojega super duper strokovnega, poštenega in moralnega mandatarja (Egon Zakrajšek, bog se nas usmili, a ni predpostavka, da ima lahko nekdo iz ožjega vodstva Fed zgoraj naštete atribute, pravi oksimoron – bančnik pa morala in poštenje, he,he) 46 glasov v parlamentu? Sami jih imajo 20. Kdo jim bo podaril ostalih 26? Jim jih bo dal Janša?

  Generalno gledano, je napenjanje mišic tega trojčka glih toliko primerno kot napenjanje mišic Zokija ali Janše.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pikapoka, žaljenje ni potrebno. Kljub temu, da nekdo misli drugače kot ti. No ja, razen če se čutiš osebno prizadeto, ker sem pokritiziral Jankoviča.

 26. STELA pravi:

  Iztok, , če se ne motim je bilo malce drugače…. Pahorja ni iz bolnice spravil Janković ampak je bila kandidatura njegova solo poteza, kot je bila tudi Jankovićeva Maša. To je bila prva kolobocija, druga je bila pa v DZ ko zoki po drugem krogu ( al pa že prej) ni umaknil svoje kandidatke… Takrat je pa slavil Janša in njegovi. Kakor koli, se bojim, da je tvoj zadnji stavek kruta realnost.

 27. libero pravi:

  Tokrat ima Iztok prav!!!, jest nevem kaj je norčevanje iz državlanov in pravne države, če ni to, da ti bodoči prvi mož vlade reče, da korupcija ni problem, ko pa je vsem jasno, da se v tej državi, brez korupcije ne doseže nič!!, da se nam razgledanim in poštenim državljanom, bodočega premijeja želi prodati kot človeka z “občutkom za ljudi”, ali kot čutečega in socialnega človeka, da ne rečem poštenega, ko pa njegove poteze govorijo popolnoma drugačno sliko, dogovor z socialnimi partnerji, glavni pogajalec Štrukelj, poročen z Kučanovo hčero, pa se nam želi prodati zgodbo, kako je Jankovič brez ozadij, ki so ga spravili do oblasti in čisto slučajno so to ozadja, ki so rušila ne samo Pahorja, tudi Janško, spomnite se kdo je na nacionalki prvi napovedal veliki pok iz Finske….. samo poglejte si izgradnjo stadiona oz. koliko delavcev in podizvajalcev so tam nategnili, da ne omenjam svinjarij, ki se jih gre pri izrinjanju manjših zasebnih lekaren v korist velike LJ. lekarne, če je to čuteče in socialno?? NE, je pa popolno norčevanje, da rajši ne omenjam mahinacij z zemljišči, ko MOL proda parkirišče kot zazidljivo zemljo za cel kup denarja, ne pove pa, da je čez noč spremenil namembnost zemljišča, še dodatno dviganje davkov slovenskim državljanom, ko pa vemo da ima družina Jankovič firme v davčnih oazah, mislim če ni to popolno norčevanje in še in še in še, pa eni pravite, da znete seštevat 1+1?? kakor jaz vidim ne, logika vam odpove že pri tako enostavnih cifrah, kaj šele pri večjih:)

 28. zelda pravi:

  Logično, da se je Jankovič uspel dogovoriti z vsemi, tudi Janšo glede interventnega zakona. Vsi so zavedali posledic, če tega zakona ne bi sprejeli. Tu ne vidim, da je Jankovič kaj posebej za to zaslužen. Tudi sindikalisti so spredvideli, da morajo popustiti, ker bi januarja 2012 nastopila kriza, predvsem pri izplačilu osebnih dohodkov in pokojninah. Pahorja sicer ne poveličujem, vendar ko je Pahor predlagal določene ukrepe, ker je tudi videl naprej (Bruselj, Evropa), mu je Janša, ki je bil najmočnejša opozocija, vse miniral, pa tudi sindikalisti, ki niso mislili preveč s svojo glavo., Drži, da Jankovič v osnovi res ni p olitik, zato bi bilo zanj bolje, da ne bi p oslušal tistega belolasega strička, ki ga je prepričal zelo uspešno. Naj bi raje ostal župan ali pa se podal zopet v gospodarstvo.

 29. Matej pravi:

  Že to, da ustoličimo v teh časih enega, ki nima pojma od pojma, še govorit ne zna, za predsednika vlade je lahko samo v Sloveniji! Prokleti trenerkari, da vam je*em pas mater!

 30. zelda pravi:

  Jankovič je že p ri tem, ko je trmasto vztrajal pri svoji kandidatki Maši Kociper za presednico državnega zbora, dokazal, da mu ni za ljudi in kako je bilo v tistem trenutku pomembno, da imamo predsednika državnega zbora in da se državni zbor čimprej sestane. Jankovič je s to svojo trmo samo dokazoval, da je še vedno težek avtokrat in tako bo, kot bom jaz rekel, a ne. Verjetno pa res ni pričakoval, da bodo ostale stranke predlagale Gregorja Viranta za predsednika državnega zbora, oziroma prej pa še podprle Pahorja za predsednika državnega zbora. Jankovič je igral na to karto, da je Pahorju dejansko podpora padla, ker so bile zaradi njega predčasne volitve

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !