What the Fuck: Pokanje za praznike

25.12.2011 ob 21:46

Če mi gre kaj pošteno na kurac, je to pokanje petard in ostale pizdarije za praznike. Takrat se folku glede tega strga, atraktivne stojnice v trgovinah pa jih k temu še dodatno mamijo in spodbujajo. Nekaj let nazaj so bile petarde celo prepovedane in si jih lahko dobil le na črnem trgu, zdaj pa je pirotehnika hud biznis, ob katerem drkajo kurac čisto vsi.

Morda sem res tečen starec, ki ne šteka ničesar več, ampak pokanje mi gre res močno na živce. V tem ne vidim nobenega smisla, nobenega filinga, nobene mini želje, da bi tudi sam sodeloval v tem dreku. Poka se človek prestraši, pok je zoprn, pok je nevaren, pok zmede pse, pok je nekaj tako butastega in kmetavzarskega, da ne morem verjeti.

Če brez pokanja ne zmorete, pa petarde in ostali šit mečite v svoji dnevni sobi ali pa pod školjko kamor greste srat. Pa naj vam razfuka rit, če vam je vse skupaj tako zelo zabavno.

YouTube slika preogleda

daj-nehaj-ze-pokat-pizda-ti-materna/
zaradi-novega-zakona-o-petardah-bom-odprl-sampanjec/

 

24 komentarjev na “What the Fuck: Pokanje za praznike”

 1. Thomas pravi:

  Veš da odkar imam jaz psa, tudi precej občutljivo gledam na ta božično-novoletni petardni maraton. Čeprav moram priznati, da ga za Božič niti ni bilo tako veliko, pa živim v centru mesta.

  Eno praktično vprašanje: a ti kaj narediš glede svojega kužka, da ga obvaruješ pred zvočnimi šoki? Ali imaš tako super okna, da ničesar ne sliši?
  Nekoč sem zasledil, da se za psa lahko dobi neke vrste pomirjevalo za Silvestrovo, če je prehudo.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nič se ne da. Le stisni ga, ko poišče pomoč in uteho pri tebi pri pokanju, ali pa skušaj narediti finto, da pok pomeni začetek igre ali razloga za posladek, da se ga ne bo več bal, ampak ga bo povezal s kako fajno stvarjo.

  Če ga puščaš samega, pa probaj urediti prostor, kjer se pokanja sliši najmanj.

 3. marš na drini marš na drini pravi:

  glede tega se pa strinjam. metanje petard je še enkrat bolj debilen način kurjenja denarja kot je to kajenje.

  razumem štos pri tistih petardah, ki imajo nek vizualen efekt, recimo ognjemet ali kaj podobnega, ampak tiste zadeve, ki ne počnejo drugega kot da počijo so po res samo za norce in bi jih morali prepovedati.

 4. zelda pravi:

  Ravno danes sem poslušala , ko sem sedela v nekem lokalu, da so petarde prepovedane, da je dovoljeno od 26. do 1.1.2012 uporabljati samo pirotehniko . Če razumem to obvestilo, so prepovedane klasične petarde, ko jih je mularija metala po tleh. Verjetno je razlika med petardami in pirotehniko. So pa pred leti, ko še ni bilo prepovedi, začeli s pokanjem petard že v začetku decembra. Pri teh stvareh so najbolj trpele prosto živeče živali, to so na primer mačke. Trpijo pa tudi tisti psi, ki so privezani pred hišo na verigo in se nimajo kam umakniti pred pokanjem.

  Moram pa reči, da v mestu, kjer živim, ni kršil zakon o prepovedi uporabe pirotehničnih sredstev in so božični prazniki potekali v miru in spoštovanju do vernikov, ki so šli k polnočnicam.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaka je razlika med pirotehniko in petardami? In v čem je fora, da so petarde prepovedane pirotehnika, ki ureže še bolj, pa ne?

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Seveda se strinjam, da je petardiranje in raketiranje lahko neznosno zabavno samo primitivcem, ki bi največ veselja zase našli tudi v vojni, ko bi se igrali s pištolcami. Sem za absolutno prepoved. Zdaj mislim, da še ne velja absolutna prepoved, ampak so dovoljene neke variante, razdeljene v kategorijo, ki bojda povzroča minimalen pok, predvsem svetlobni efekt in naj ne bi bile nevarne, skratka, kategorija, ki je zagotovo ravno navdušeni uporabniki pirotehnike in petard ne bi znali razvozljat, kaj neki je dovoljeno in kaj ne. Pa čas se je omejil na uporabo od 26. 12. do 2. 1.

  Skratka, debilno nepotrebno kompliciranje. Prepoved in pika. Dovoljenje samo za organiziran in temu primeren kontroliran ognjemet. Čeprav se meni tudi ognjemet zdi idiotsko nepotrebna potrata denarja. Vse te pizdarije so veselje samo za nevzgojene froce – med froce so prišteti tudi odrasli temu primerno neupravičeno zaostali v razvoju.

 7. zelda pravi:

  verjetno so imeli v mislih, kot je bilo že zgoraj omenjeno, prepoved tistih petard, ki samo počijo in nimajo nobenega drugega učinka..

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelda, torej so prepovedali manjše zlo, v čem je fora tega?

 9. AndrejM pravi:

  Tudi jaz bi vse to sranje prepovedal. Debili, ki mečejo petarde, pa naj se zberejo na kakšni jasi daleč od ljudi in se gredo s petardami med dvema ognjema.

 10. Thomas pravi:

  Mene pa zanima, kako se kaj v praksi uveljavlja ena taka prepoved? Če vidiš, da ti sosed poka s petardami, kaj mu pa boš? Klical policijo? Ko bo policija prišla, o petardi ne bo ne duha ne sluha.

  Ga posnameš na kamero?

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Isto kot s pasjimi dreki in psi brez povodca. Le kako boš dokazal. To je drek tega zakona, inšpektorjev in policije pa očitno ni na delu, ker je zanje minorna zadeva, raje bodo lovili tiste, ki ne ločujejo smeti, pa tiste, ki v naselju namesto 50 furajo 51.

 12. Thomas pravi:

  Glede na to, da sem zadnjič prvič v življenju prejel kazen za prehitro vožnjo, bi se mi zdelo prav, da se kaznuje tudi tiste s petardami, tiste s kakci in pa tiste, ki ne ločujejo!
  Sama realizacija je pa že težja, saj bi v primeru še več kamer za nadzorovanje ljudje znova zagnali revolucijo…

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni treba kamer, le na teren kakih 100 inšpektorjev v vsako mesto za kak teden ali dva, lahko tudi prostovoljcev zaradi mene, le toliko, da se glup folk malo prrestraši in začne upoštevati pravila. Pa divje kazni, da bodo vzeli resno vse skupaj. Če ne pobereš dreka za svojim psom, 1000 evrov ali pa odvzem psa za vedno. Če počiš petardo, 2000 evrov ali pa zapor za pol leta. Pa bo, verjemi.

 14. Thomas pravi:

  Morda malce predrastične in predvsem nerealne kazni po moje. Bi pa nekoga, ki ne pospravi pasjega iztrebka za svojim psom, mirne vesti kaznoval z dvotedenskim prisilnim delom – pobiranjem kakcev v kakšnem parku. Če pa teh ne bi bi bilo dovolj, pa bi ga poslal v kakšen čistilni obrat brez zaščitne maske seveda.

 15. Levex pravi:

  Ueeeee,dej joki še bol lolek.Pa uni frigidi od Simonce enga prstenjaka v ta suho zrihti, da se bo nehala usajat. Komej čakam, mam že naročenih 300 piratk pa 50 meg. To bo pokal k presica. Za take sosede pa mam posebi prpravlena dva topovska udara, da jim bojo šipe počle pa gate posrale hahahahaha.

 16. Andrej pravi:

  Evo, se strinjam! Le zakaj se ni prepoved obdržala, pa je vsako leto na tone sranja, od izgubljenih prston pa invalidov; skratka JOJ!

  Poglej, pa sem mlad, pa mi to čisto nič ne sede. Sem pa dobil že precej ponudb kako dobiti poceni pedarde, pa sem jih, precej gladko, zavrnil.

  Naj se jebejo, boli me kurac za njih. Pa naj hodijo napol pohabljeni.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Levex, daj nastavi si vseh 300 piratk pod rit, če si tak džek, zapali in potem javi kako je šlo.

 18. Morrigan N. pravi:

  Zabavno je samo otrokom in odraslim primitivcem.

 19. Andrej pravi:

  Hm, še to mojega psa petarde kar malo zdelajo, pa je nemški ovčar, zato ga bom verjetno zaprl v garažo in mu tam uredil za par dni.

  Verjetno tudi tvojega Jodija zdela, ane?

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ga je treba kr dosti stiskati in mu preusmerjati pozornost, ja.

 21. ajda ajda pravi:

  No, mene tudi motijo petarde, ker se res ustrašiš, če poči blizu tebe. Ne moti me pa ostalo, rakete itd., ker to je v bistvu le kakšne pol ure in potem okoli pol enih zjutraj, vse lepo utihne, kakšna osamljena raketka se še pojavi. Bi pa k temu, kaj je moteče, dodala dopoldanski shod motoristov, na prvega leta dan, ki s svojim glasnim ropotanjem in nažiganjem, ko čakajo pred semaforji, povzročajo neznosen hrup in bolj moteče kot vse rakete skupaj. Ne moti me, če se lepo peljejo, pa pohupajo, a tisto zzzznnzzznnn je nepotrebno in kot sem zapisala, moteče in takrat si zaželim petard pod njihovimi kolesi, pa še marsikaj:)

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rakete in svetlobni efekti so okej, tudi mene ne motijo, je pa res, da za njimi na travi ostane pravo smetišče, ki ga potem dolgo časa nihče ne pospravi.

  Eh, motoristi pa so itak poglavje zase, ni vredno komentarja. Pač sindrom majhnega kurca, kaj čem drugega reči :)

 23. STELA pravi:

  Evo presenečenja….letos je bilo izredno malo pokanja. Celo pijančevanja je bilo manj kot pretekla leta, kot so sporočili z urgence. Kaj naj rečem …. Pohvalno!

  In mimogrede, Iztok, srečno novo leto tebi in vsem, ki jih imaš rad!

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Enako, Stela.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !