Recenzije: Tower Heist, One Day

21.12.2011 ob 05:01

TOWER HEIST

Od tega filma sem pričakoval veliko več. Come on, režiral ga je Brett Ratner, glavni vlogi pa sta vzela Ben Stiller in Eddie Murphy, ki je v trailerju po stotih letih spet deloval kul in končno ujel neko normalno in frajersko vlogo izven stupidne družinske komedije. Imel sem idejo, da bom dobil nekaj v stilu Rush Hour, pač solidno kriminalno komedijo, ob kateri se bom zabaval in sprostil, namesto tega pa sem fasal izjemno dolgočasno, klišejsko, nezanimivo in čisto nič izvirno štorijo o ropu orjaškega nebotičnika, ki se ga lotijo prevarani delavci, katerim je prevarantski tajkun Alan Alda pokradel vse prihranke. Igralski ansambel resda štima in je dovolj pester, da bi lahko nasmejal gledalca, toda kaj, ko je scenarij luknjast, prazen in premalo atraktiven. Dejansko se ne spomnim niti enega vsaj približno zabavnega prizora, kar je za take vrste film seveda pogubno, zato lahko rečem, da gre za eno večjih razočaranj leta, kjer dejansko ni dobro čisto nič. Niti zloglasen prizor, kjer se Murphy dela norca iz Stillerjeve epilepsije.

Ocena: 2/10

ONE DAY

Če ste videli Ko je Harry srečal Sally, potem veste, da Anne Hathaway in Jim Sturgess, ki se srečujeta enkrat letno vsako leto, nista daleč. Jp, to je še en film o moškem in ženski, ki se trudita, da bi ostala le prijatelja. Ki naredita vse, da ne bi pristala v postelji in da ne bi postala par. Presenetljivo očarljiv, simpatičen, čustven, prisrčen in gledljiv filmčič. Kljub temu, da sta Hathawayeva in Sturgess nekaj časa precej tečna in premalo prepričljiva. Toda ko prirasteta k srcu, je vse okej in gledalec pade v njuno igro. V njun dan na leto. V njuno skoraj desetletno romanco in tantrično paljenje, kjer srečo uniči šokanten in tako zelo nepričakovan preobrat, da boste komaj dihali. Jebeš romantiko na daljavo, vsak dan, ki ga ne preživiš z osebo, ki ti je usojena, je uničen dan. Lep film, presenetljivo lep kot celota, eden tistih drobnih biserčkov, ki mimo gledalcev švignejo skorajda neopazno in se v srcih tistih, ki jih vidijo po pomoti, zasidrajo za dolgo časa.

Ocena: 7/10

 

5 komentarjev na “Recenzije: Tower Heist, One Day”

 1. AndrejM pravi:

  Od filma, kjer igra Ben Stiller, pričakovati več kot samo neumno zabavo? Še v Nori na Mary so hvalabogu drugi igralci plus zgodba plus režija plus… zasenčili mrtvo kao igranje. Igranje? Saj je vedno isti, s svojo faco, nekakšen novi Buster Keaton s to razliko, da je slednji bil res smešen.
  Ops, pa je še en, ki je večji debil, to pa je Sandler.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne bom se strinjal, že zaradi filma Tropic Thunder ne, ki mi je genialna parodija, katero je Stiller tudi režiral in oscenaril.

  Prav tako mi je bil kul v Nori na Mary, Noč v muzeju, Njeni tastari, Along Came Polly, Dodgeball in v The Heartbreak Kid.

  Z neumno zabavo nimam težav, včasih več kot paše, problem nastane, če je slaba zabava.

 3. AndrejM pravi:

  Iztok, v Nori na Mary in Njen tastari so bili dobri drugi, on je samo igral Bena Stillerja. Kje za vraga pa so danes dobri komiki kot sta bila npr. Gene Wilder ali Peter Sellers?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po tej logiki vsi igrajo le sami sebe. Ne vem no, meni se Stiller ne zdi tako napačen, pač svoj stil fura, zakaj pa ne. Nima veze, če so bili dobri drugi, važno je, da je Stiller dobro zvozil in ni šel na živce. Vsaj meni ne.
  Se pa strinjam, da je dobrih komikov zelo malo.
  Recimo Jim Carrey je en tak model, pa še on ga zadnje čase zelo serje. Robin Williams se je prehitro podal v slabe klišejske filme in se potem močno zresnil, Jack Black se ponavlja, kar je škoda, Eddie Murphy se je prodal za jebene družinske komedije, Steve Martin tudi, ostali modeli iz osemdesetih so zaspali, recimo Dan Aykroyd in Chevy Chase, je pa res, da so v stand upih odlični mnogi novi, ki pa se še niso prebili v filme.
  Zanimiv je Zach Galifianakis, pa recimo kak Seth Rogen, a le takrat, ko ujame prave vloge. Mi je pa vedno smešen recimo Rainn Wilson. Pa Will Ferrell mi je hudo zabaven.

 5. alenka pravi:

  One day je lep ja. 4/5

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !