Misija Evrovizija: Polfinale

20.12.2011 ob 00:08

Pa smo prilezli do polfnala, kjer so pravila postavili nekoliko drugače. Punce so pele dva komada, enega po svojem, drugega po izboru žirije, med vsemi pa so najprej odločali gledalci, šele nato pa žirija, ki je domov poslala le eno.

Pa ruknimo kratko oceno vseh nastopov:

 • Nika Zorjan, no, danes smo izvedli, da je njen oče šefe benda Nova legija, kar ni slaba popotnica, je pa res, da izvaja glasbo, s katero nima Nika kaj iskati na odru Evrosonga. Prva pesem po izboru žirije je šla zelo dobro, kar pomeni, da smo danes spet gledali Niko, ki je res odlična pevka, ko ima pod zobmi dober material. Za drugo pesem si je izbrala Unfaithful Rihanne, ki ji je bil seveda pisan na kožo. Odlično zapeta pesem in kot sem že povedal, Nika Zorjan kot je treba in kot sem jo hvalil že na Talentih. Brez dvoma eden njenih top nastopov celotnega šova.
 • Eva in Nika Prusnik, uvodni rap je bil totalni fail, pesmica po izboru žirije pa je bila odpeta povsem okej. Je pa res, da ti dve punci rabita miganje in vragolije, saj brez tega ne prideta dovolj do izraza. Druga pesem je bila solidna, toda blesavo je, da jima na odru šov delajo pobje skupine Maestro, saj bi ga znali sami dosti bolj zabavno. Še vedno sta mi kul, ampak čarovnija očitno ugaša, kar pomeni, da gre kot kaže za muho enodnevnico. Je pa res, da bi na Evrosongu nastopili enkrat na pa stokrat kot sedaj, ko se njunih fint morda vendarle malce prenajemo.
 • Manuela Brečko, spet nisem povsem zadovoljen. Manuela je znala dosti bolje v uvodnih oddajah, prejšnjo in tole pa jo nekaj drži nazaj, pa nimam pojma kaj. Ni več presežek, je le še ena izmed mnogih. Ali pa kot je rekel Jonas, da smo navajeni, da je dobra in da nam ni od tistega momenta dalje pokazala nič več posebej novega, ker enostavno ne more. Eh, za drugo pesem sem pričakoval kaj manj predvidljivega kot Adele. Saj je pela lepo, kot vedno, ampak dolgočasen nastop, precej dolgočasen nastop, če sem iskren. Škoda je tele Manuele, obetala je več, imel sem v glavi, da zmore več. Imel sem idejo, da bo kak komad odpela malce drugače. Pa ga ni, vse odpoje isto. Resda dobro, a isto, kar ni kul za raztur.
 • Eva Boto, bravo, Eva Boto, še en odličen vokalni performance, še en dokaz, da mora na koncu dobiti tole tekmo. Tudi drugi komad je bil perfektna izbira, kje je Botova še enkrat pokazala svoj vokalni razpon. Pa čedalje bolj samozavestno se počuti na odru, kar je zelo dobro, če bo na koncu res zmagala.

Moji današnji favoritki sta bili Nika Zorjan in Eva Boto, na tretje mesto pa bi postavil sestri Prusnik, ker vedno navijam za dober cirkus in zabavo ne pa za melanholijo. Gledalci so izbrali Niko Zorjan in Evo Boto, žirija pa je odločala med sestrama Prusnik in Manuelo Brečko, ki so nastopile še enkrat. Prusnikovi sta ponovili svoj nastop iz prve oddaje in razturali sto na uro, to sta Nika in Eva Prusnik, to je tisto, kar ju loči od drugih, to je tisto, zaradi česar sta bili moji favoritki za zmago, to je tisto, kar na tem odru ne zna nobena druga tekmovalka. Kaj pa Brečkova? Nič posebnega, spet ena navadna pesmica, ki ne pride dovolj do izraza. Res nimam pojma kako sem lahko tako zelo spremenil mnenje o tem dekletu. Enostavno me ne prepriča več. No, to so očitno poštekali tudi sodniki, ki so dali največ glasov sestrama Prusnik. Torej, Eva Boto, Nika Zorjan in sestri Prusnik. Dobra odločitev.

 

16 komentarjev na “Misija Evrovizija: Polfinale”

 1. Pepi pravi:

  A ti tud al kaj…si bol za kvantiteto kot kvaliteto..mislm to leto je bla Maja Keuc naslednje leto sestri Prusnik?!!!

  Pa dej pizda iz kakovosti v posiljeno ponavljajoče kao neko razigranost.In Rtv lublana je itak potegnala za lublančanki…tak da strokovna žirija je za mene izpadla totalno nestrokovno in butasto da pošle naprej kr neki namest kakovosti.Brezveze…upam da je Slovenija dost pametna da bo v finalu naprej poslala dve pevki ne pa dve monkey dance shit duet.če se seveda ne bo žirija spomnala svoje taktike kako pripeljat sestri do evrosonga.Me ne bi presenetl.

 2. AndrejM pravi:

  Nika Zorjan je iz oddaje v oddajo boljša, Eva Boto pa je odlična že vseskozi. Dve favoritki.
  Kar se dvojčic tiče: spakovanja in cirkusa ne maram, pojeta povprečno, zato ne vem, kako sta lahko prišli tako daleč.
  Ja, je pa telefonsko glasovanje lahko zelo zanimivo. Ker znova in znova spoznavam marketinške trike (in jih, hehe, tudi sam uporabljam), tudi vem, kako je popolnoma jasno, da je recimo na talentih zmagala Lina in ne recimo Maja. Vse je pač v kešu, tako ali drugače.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, jebat ga, Brečkova je postala dolgočasna in nezanimiva.

  AndrejM, če pogledaš ostale, ki so izpadli, je povsem jasno zakaj sta dvojčici tako daleč. Bili sta edini, ki st ana odru delali šov in nista dobesedno zaspali kot dva upokojenca.

 4. Rado Rado pravi:

  Pri dvojčicah se mi zdi dvoje.
  Nedvomno sta glasovno napredovali, gleda showa, ki ga uprizarjata pa; bolje bi bilo, da bi jima prepustili spontanost. V spontanosti sta dosti boljši, kot pa v nevem kakšni koreografiji.

  Eva Boto.
  Vse v superlativih v glasbenem smislu!
  A kljub vsemu, ne morem “nevideti” otroka v njej.
  Preprosto premlada je in “ne potegne” 100 %.
  Čez leto, dve, bo gotovo na nivoju Maje Keuc.

  Nika Zorjan.
  Zdi se, da je bila vseskozi na robu izpada, a se je iz oddaje v oddajo izboljševala. Zna še presenetiti.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dvojčici res pojeta povsem okej zadnje oddaje, zato nimam pojma od kje ideja raznih komentatorjev, da sta samo maškari, ki ne znata peti. Rekel bi, da sta za maškari presenetljivo dobri pevki.

  Glede Nike, ravno nasprotno, začela je odlično in pometla s konkurenco, potem padla na nek slab nivo, zdaj pa je spet na pravi poti. Očitno je res važno kaj ji dajo za prepevati.

 6. mile pravi:

  vsak ma svoj okus glede muske…men je nika ze 2 meni zelo ljuba komada spremenila v neki neposlusljivega..nima veze,tut adele ne prenasam pa jo svet ljubi.
  motec mi je bil odnos zirije do manuele.res,to je blo pod vsakim nivojem.

 7. AndrejM pravi:

  Iztok, meni dvojčici pač nista všeč, jebat ga.

 8. klemenix klemenix pravi:

  Glede na zadnjo oddajo bom rekel, da resnično upam, da zmaga Eva Boto. Rado je dejal, da bo čez dve leti že na nivoju Maje Keuc, a kar se mene tiče jo je že zdavnaj presegla. Boto vse odpoje vrhunsko, Maja pa pri marsikaterem komadu (ki ga priredi) deluje, kot da se matra in zadeva izpade posiljeno.

  Bom pa tokrat pljunil v svojo lastno skledo (vseskozi govorim, da bi morali dvojčici že zdavnaj izpasti) in dejal, da sta bili dvojčici Prusnik resnično boljši od Manuele Brečko, ta pa je bila tudi zasluženo poslana na izločanje. Manuela mi je bila vseskozi všeč, a v eni od prejšnjih oddaj ji je eden od sodnikov dejal, da nepoje sproščeno in da pri petju marsikaterega komada zgleda, kot da se “matra”. In v tej oddaji je pokopala sama sebe, ker si je zbrala komad od Adele. Adele ima svojevrstno barvo glasu in njene komade je od teh tekmovalk za moje pojme sposobna zapeti le Eva Boto. Tako Nika kot Manuela sta se posiljevali s petjem Adele. In Manuela se je zadnjič z Adele res namatrala, da jo je bilo kar mučno gledat in poslušat. Žal bi morala za zmago res pokazati kaj več kot petje poskočnega šlagerja (to mi je bilo sicer res všeč) iz 1. oddaje. Ni slaba, ni pa presežek.

  Dvojčici pa sta se vendarle malce popravili. Tako v petju kot svojem poprej meni popolnoma antipatičnem obnašanju. Še vedno pa trdim, da ima ena od dvojčic za razred ali dva kvalitetnejši vokal od druge, a žal ne ločim po imenu. Dekle bi opredelil tako, da bolje poje tista, ki zgleda manj “zafnana”.

  Nika Zorjan je bila tokrat solidna, a zopet nič posebnega. Niti kot v smislu šova, niti v glasu.

  Kot sem dejal, upam, da zmaga Eva Boto.

 9. Pepi Pepi pravi:

  Mogoče bi pa poslal en paket na Evrovizijo. Evo Boto kot eno liderko, zraven pa dvojčici, ki bi, ne vem, vmes repali? Ker Prusnikovi sta vokalno zelo švoh in se z ostalimi tekmovalkami sploh ne moreta primerjati. To do neke mere odtehta cirkus… ampak samo do neke mere.

 10. Teja pravi:

  @ AndrejM: Napisal si “Ja, je pa telefonsko glasovanje lahko zelo zanimivo. Ker znova in znova spoznavam marketinške trike (in jih, hehe, tudi sam uporabljam), tudi vem, kako je popolnoma jasno, da je recimo na talentih zmagala Lina in ne recimo Maja. Vse je pač v kešu, tako ali drugače.”

  A lahko malo razložiš tole, prosim. Me zanimajo taki in drugačni marketinški triki (katerih žrtve smo marsikje, pa tega sploh ne vemo)… Hvala. :)

 11. lily pravi:

  Dvojčici sta tam samo še zaradi norenja na odru. Kul, tudi en tak kandidat more bit, ampak ljubši bi mi bili, če bi peli bolje. Moram pa vseeno reči, da Cee Lo Greenu ne sežeta do kolen. Upala bi si trditi, da bi izpadli onidve, če bi šteli telefonske glasove.
  Po eni strani je kul, da sta ostali, da da žirija ljudem šanso izbrati tudi tako alternativo za Evrovizijo. Zmagali pa ne bosta.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lily, ma itak, da Cee Lo Green poje bolje, le kdo je pomislil, da sta mu parirali, ne ga srat. Po tej logiki nihče ne parira originalu.

 13. ppp pravi:

  Kakorkoli že, upam da se boste strinjali z mano, da je tudi Manuela za nekaj razredov boljša pevka, kot velika večina slovenske scene.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Manuela je vsekakor zelo dobra pevka. Nekaj časa sem celo navijal zanjo in bil prepričan, da bo na koncu zmagala. Potem pa se je začela ponavljati in je vse komade odpela na podobno finto in s podobnim nastopom. To jo je pokopalo. Je pa res, da bi znala verjetno svoj komad odpeti izvrstno in da je morda res škoda, da so jo izločili. Toda Eva Boto poje bolje, tu pa ni dileme.

 15. AndrejM pravi:

  @Teja: kdaj na kavi, takole pač ne gre :) .

 16. Teja pravi:

  @ AndrejM: Saj sem vedela, da bi bilo takole razkrivanje marketinško-oglaševalskega sveta prelahko. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !