Misija Evrovizija: Deveta oddaja

29.11.2011 ob 02:17
 • Flora Ema Lotrič, ne, ne, ne gre, Rihanna ne gre, r&b dance ne gre, ni karizme, ni energije, ni vokala. Nimaš kaj.
 • Eva Boto, povsem druga zgodba, ki je bila Botovi pisana na kožo, kar je jasno, saj je v preteklosti že pela take komade. Ne bom rekel, da je razturala na odru, rekel pa bom, da je spet dokazala, da ima odličen vokal.
 • Brina Vidic, ni bilo ravno slabo, a Madonno se odfura drugače, Madonna je energija, Madonna ni uvel in zaspan zastop. Nimam pojma zakaj so vsa ta dekleta tako brez filinga, kot da bi jih bilo strah, kot da so jih pobrali modžo s frizerskimi vragolijami.
 • Nika & Eva Prusnik, tudi tole mi ni bilo ne vem kako všeč, tudi ponavadi energičnima in odštekanima sestrama je danes zmanjkalo energije in filinga. Res nimam pojma kaj se je zgodilo.
 • Nika Zorjan, nop, ni šlo, Gaga je druga dimenzija, o kateri se tule ne da niti sanjati. Pika.
 • Manuela Brečko, ni bilo vrhunsko, bilo pa je bolje od tekmovalk pred njo. Tudi zavoljo super vokala. Jp, Manuela ostaja glavna favoritka za končno zmago.

Huh, če April na odru deluje stokrat bolje od vseh ostalih tekmovalk, potem je nekaj hudo narobe. Ni jim šlo, niso se znašle v plesni sceni in v modernih ritmih. Vse po vrsti so bile mrtve in dolgočasne, kar je res čudno, saj gre za mlada dekleta, ki bi se morala ob takih komadih razmetavati na odru. Očitno so se slabo počutile zaradi spremembe stajlinga, ki jim je pobral samozavest, kar seveda ni dobro, saj na oder Evrosonga ne moreš stopiti kot kmetica. Vidim, da bo težava izbrati primerno kandidatko, saj bodo morali izredno paziti na izbiro pesmi in na staling, v katerem dekle ne bo umiralo od groze. Težka bo, res težka.

Okej, če Maja Keuc ni izpolnila pričakovanj kot voditeljica, razumem, toda od kje ideja, da je zdaj bolje, da to delo opravlja Zlatko.  Je pa žalostno, da Keučeva nenehno prepeva tuje komade, namesto da bi zdaj, ko so ji vrgli v ozadje, izkoristila priložnost in promovirala svoje projekte in morda kak prihajajoči album. Ta Slovenija je glede šovbiznisa res pribita do konca.

Danes dejansko ne bi izpostavil nobene od tekmovalk, bi pa na zadnje mesto vseeno postavil Floro Emo Lotrič, ki je bila brez dvoma daleč za vsemi. No ja, če že moram, pa vendarle navijam za Manuelo Brečko in Evo Boto. Najprej so šle Nika Zorjan, sestri Prusnik, Manuela Brečko in Eva Boto, kar pomeni, da sta Brina Vidic in Lotričeva padli v nemilost gledalcev, kar je bilo seveda za pričakovati. Njun drugi nastop je bil dosti boljši od prvega, saj sta peli tisto, kar sta v preteklih oddajah izbrali sami. Brina Vidic je pela vrhunsko, tu ni dileme. Brina Vidic je odlična pevka, ki jo jebejo z debilnimi komadi. Nič čudnega, da je na koncu izpadla. Krivično, še posebej v primerjavi z Lotričevo, ki je bila danes res zanič.

Kaj pa Slakonja? Car kot vedno. Resno.

 

25 komentarjev na “Misija Evrovizija: Deveta oddaja”

 1. AndrejM pravi:

  Se mi zdi, da se čas v tej oddaji premika nazaj. In dobro si povedal: dekleta bi se morala v tej dens sceni dobro znajti, pa jih verjetno tudi trema toliko ovira, da so potem nastopi veliko slabši, kot bi lahko in morali biti. Sicer pa sta tudi meni Manuela in Eva favoritki za končno zmago.

 2. lily pravi:

  Za spremembo sta mi Prusnikovi bili bolj všeš kot do zdaj, zato ker sta pokazali malo več petja in manj šopirjenja kot običajno.
  Že mogoče, da Flora Ema Lotrič ni vrhunska pevka, ampak v tem poslu ne šteje samo dober glas. Se da uspet tudi z malo slabšim. Saj ni treba, da znajo vsi peti Whitney Houston. Njo pač rešuje njena pojava in prikupnost in ravno prav samozavesti.
  Sem vedela, da bo odletela Brina Vidic, proti Flori ni imela šans. Pri Brini je zame problem v tem, da njen karakter ni tak kot ga izraža njen styling. Pripisala bi ji divjo in samozavestno osebnost, vendar ni. Ko jo kaže v backstagu, mi deluje kot bi najraje zlezla sama vase.
  Malo sem zlobna, ampak mi je bilo všeč, da so pokritizirali Evo Boto. :) :twisted:
  In Nika Zorjan mi iz (še) neznanega razloga ni simpatična.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, mislim da je problem tudi v tem, da so punce premalo stare. Morali bi postaviti mejo 18 let.

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Emi Flori delaš seveda krivico, kar se tiče vokala. Za razliko od večine ima zelo posebno in vpadljivo barvo glasu, ki jo zna dobro uporabljat (podaljšani zasanjani zlogi itd.). Tudi če se tega poslušalec racionalno ne zave, ker je pač analitično nesposoben, se vtisne v podzavest kot nekaj, kar ne ve, kaj je, ampak je. Ona je pevka, ki bi jo na radiu takoj prepoznal in to je zelo pogrešana vrlina dandanes. Na isti način se je leta pljuvalo po Plestenjaku, češ, da ni vokal vrhunskega ranga. In? A Kreslin pa je? Osebno sem vedno trdila, da je ravno poseben in prepoznaven vokal njegov največji adut, samo komade mora imet sebi primerne in v prilegajočem “žanru” dobre, kar jih nekdaj ni imel tako zelo. Enako velja za Emo. Samo komade bi morala imet prave, pa bi lahko top pevka.

  Rihanna na primer je isti štos. Praviš, da Rihanna bojda ni šla. Ampak Rihanni v živih nastopih neštetokrat ne gre Rihanna. Če ni v zelo dobri formi, so njeni živi nastopi prav pogrebščina. Bejba je uspela predvsem zato, ker ima tako zanimivo raskavo barvo glasu v poplavi med seboj podobnih ženskih pač. Shakira ali naša Alya na primer se pa prav potrudijo spakovat, da ven dobijo glas z neko specifiko. V teh primerih pa ne gre za dano barvo glasu, ampak za izvedbo, ki da vokalu specifično prepoznavno noto. To trpi na primer pri Niki Zorjan. Nima ne enega ne drugega. Tudi Eva Boto nima zanimive barve glasu, ampak to dobro nadomesti z vrhunsko vokalno izvedbo, tudi kar močan glas ima, kar je dobro.

  Tale oddaja je bila sicer že vnaprej predviden pogreb. Nobenih dens komadov dandanes v živo nima smisla izvajat, če pevci ne znajo plesat. Po Michaelu Jacksonu in Madonni si pač tega izvajalci ne morejo več privoščit. Pevka, ki stoji na odru kot vkopan cvetlični lonček, medtem ko ritmi šopajo sto na uro in se zadaj trgajo celo neki plesalci, izpade patetična. Nič drugega več ni pomembno kot to, da se samo posmehujemo, ker stojijo ali se celo lomijo kot hlodi. To je bila razstava hlodov. Poleg tega so jih obuli v najvišje štikle na svetu, v katerih niso znale niti stat, kaj šele hodit, plesat pa sploh ne. Najbolj grozna je izpadla Eva Boto, ogromna lojtra s pokrčenimi koleni, za katero sem se bala, da se bo zložila kot ranjen konj. Mislim … to se tako ne dela. Koreografi in stilisti si zaslužijo odpoved. Res. Tole je bil tak diletantizem, da je bilo zanimivo gledat samo zaradi veliko zabave ob zgražanju. Lani si je tako Madžarska predstavnica zajebala uvrstitev. Dens komad je veljal za favorita, ko so jo videli v živo stat, visoko 1, 80 in vkopano kot beton v štiklih 20 cm, je pristala skoraj na zadnjem mestu. Šved pa s povprečno dens štanco za otroke na tretjem, ampak šov je bil pa zelo razgiban in seksi – milo rečeno … hehe. Pri dens muziki pa ni kaj dosti za poslušat in je treba naredit kraval na odru, sicer izpade vse invalidno.

  Kaj je bilo z dvojčicama? Preprosto. Zdaj so jih začeli učit, kako se v Sloveniji to dela, in sta še slabši kot kdaj koli prej. Nič novega. Fasali sta celo koreografijo, za kar se zahvaljujem, ker sem se od srca nakrohotala. Gibanje v bokih, ki takim kurpulentnim babam sploh ne paše in potem še mahanje pionirčkov. Res seksi za popizdit. Libido mi je padel za dva meseca na minimum. Peli sta malo bolje, njun adut je pa edino jakost glasu, ki sicer na velikem odru tipa ESC šteje, valjda pa to ni vse. Manuela ima tudi močan vokal, pa zmore še kaj več od tega, čeprav ne dosti več.

  Manuela je pa vsako oddajo pač ista in že lahko vidimo njen stil obnašanja, prezence, vsega. Zelo moteče je predvsem to, da si pri njej lahko najmanj predstavljam, kakšna zvrst glasbe ji sploh leži, da bi lahko potegnili iz nje kaj več od povprečno korektno dobrega nastopa. Še najbolj bejba vleče na country, česar ji pa pri nas nihče ne bi znal napisat na ustrezno zapakiran trendi način. Pa tudi hecno bi bilo za neko Slovenijo. Tako da … še vedno … najbolj ziher je dobra balada za Boto in čao.

  Mimogrede … a Evi Boto religija prepoveduje uporabo make-upa? Saj preprostost lahko zelo pali, ni pa treba bit puščoben. In baladno usmerjene pevke morajo bit vedno glamurozne. Pust obraz glamurozen pač ni. Bejba se stilsko obnaša, kot da je tipična Slovenka, nek romejk Darje Švajger iz prejšnjega stoletja, in to bi bilo na ESC-ju danes lahko takoj deset mest navzdol … hehe …

 5. Buli pravi:

  Se zelo strinjam z vami, Iztok. 18 let je pač polnoletnost in če bo katera izmed teh mladoletnic izbrana za ESC, bo potrebovala še “garde damo”, da bo sploh lahko kam prišla!
  Kot celoten paket bi bilo tako najbolje izbrati Manuelo, ki pač že ima vse potrebne atribute, da lahko potuje tudi sama na tako tekmovanje! Pa tudi pevsko je kar dovolj podkovana.

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @lily:

  Se popolnoma strinjam, da je Brino odnesel šizofren etitjud. Vedno bolj se je poznalo, da se trudi bit posebna ravno zato, ker ji primanjkuje samozavesti. Vse skupaj je v obnašanju celo spominjalo na kakšne komplekse, kar jo je iz oddaje v oddajo desetkalo bolj. Na koncu je iz njenega pogleda vela že čista povoženost in prošnja za milostni odstrel.

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Joj, da ne pozabim t. i. profijev. Tile začetniki so se lahko v tej oddaji poučili, kako je, če Maja Keuc na karaokah izgubi kompas. Že dolgo nisem slišala, da bi kdo tako pokvaril komad, kot je to uspelo njej v pretirani samovšečnosti nad svojim spakovanjem. Adams bi jo poslal v kuhinjo, fenice pa raztrgale. Na ta komad do najkasneje ob orgazmičnem vrhuncu refrena pičke padale v trans, ko je bil hit. Maji Keuc se je zdelo pa bolj zanimivo, da nam uprizarja, kako vadi kolcanje. To naredi pa pretirana samovšečnost in izguba nadzora.

  April je pa vedno boljša v svojem. Odličen nastop, če odštejem kostumografsko – koreografski kiks. Zaradi intenzivnega gibanja levega ramena, ji je samo leva joška tako neprijetno poskakovala, da sem se kar naprej bala, da ja bo odtrgalo in bo priletela Jonasu v čelo s smrtonosnim udarcem. Škoda. A ne vadijo pred ogledalom?

 8. Martin Lesjak pravi:

  Iztok…………….kako lahko primerjaš April, ki je pela na playback in naše tekmovalke ki so morale “tudi dihati”. Tudi Darja je pela na playback…….100% potrjeno iz strani ljudi ki so bili tam!!! Eva, Nika, Manuela…vse tri so boljše vokalistke od April. Tudi Maji Keuc, ki je recimo Whitney odpela bolje od Darje, ji B.Adams nikakor ni zvenel….pa ne mi rečt da ona nima pojma!!??!!
  Hvala bogu , da vsak pevec ni za vse. A si sploh predstavljaš April da zapoje “Prisluhni mi” ali “Hero”, Eva jo poje za malo malco…..itd…itd
  Stavim pa z vsemi, da bo njena kariera dolga in večja kot od April, čeprav nimam nič proti njej, da ne bo pomote. Ladadidej je največji hit lanske EME !!!

 9. lily pravi:

  Kaj je sploh imela April čez joške, da ji jih je držalo?

  In ja, moram reči, da mi gre Keučeva malo na živce in vztrajno vedno bolj. Zakaj je zadnji dve oddaji Zlatko namesto nje? Mi je pa bolj kul od Keučeve, razen njegovega “Klemen, beseda je tvoja”. No, saj tudi Zlatko ni vrhunski, ampak govori bolj sproščeno in tekoče. Pač bolj mi sede kot Maja Keuc.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Martin, nisi dobro razumel. Nikjer nisem pisal o vokalu, ampak o nastopaštvu na odru. Tu je April vse tekmovalke pojedla za malo malico.

  Lily, Zlatko ne vodi ampak se glupira, velika razlika. Tako kot Vid Valič, ki je prav tako za en kurac voditelj zaradi tega.

 11. Katja pravi:

  Mene tudi zelo zelo moti, da Keučeva v vsaki oddaji poje neke hite in vse na enako foro. A res nima enega svojega komada, a ne tisti CD snema že 100 let?

  Biti zgolj pevka brez svoje muzike, to je pa res brez veze.

  Klemen je pa car. Še vedno mislim, da bi se med vsemi temi on najboljše znašel na evrovizijskem odru, četudi nima vrhunskega glasu…Ima pa marsikaj drugega….

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fora je v tem, da ima Klemen dejansko vrhunski glas.

 13. Jst pravi:

  Od tega, kar je zdaj ostalo, je po moje najboljša izbira Flora. Seveda s primerno pesmijo, ki bi si jo sicer prepevala med nedolžnim tekanjem po travniku in nabiranjem rožic. To je edini način, na katerega vidim, da bi Slovenija znala izstopati.

  Pa da se ne bomo narobe razumeli, Flora ni niti slučajno najboljša vokalistka (to je Eva Boto), a Eva bi bila zgolj ena izmed tistih, ki so v redu, a jih pozabiš po naslednji skladbi. O drugih kandidatkah pa itak nima smisla razmišljat, ker niso nič posebnega niti za našo sceno.

 14. Royal pravi:

  vrhunski vokal še ne naredi vrhunskega pevca – pomemben je tudi tip glasa, to je pa tisti “faktor x” ki ga iščejo pri kandidatih, ljudje pa tega ne dojamejo – govorijo kok so vsi ostali boljši in nevem kaj – sam dejstvo je da perfektno odpet komad še ne naredi dobrega pevca. Petje na takem nivoju vključuje veliko veliko več faktorjev, katere komisija (vsej 1 članica – mislim da je očitno katera) sliši/vidi/občuti – ter na podlagi teh tudi določi najboljše in najslabše. Lahko da ena izmed pevk bolj fuša, pa nadomesti pri, tako kot darja pravi, oderski prezenci. Spet druga lahko dobi bonus točke s tipom glasu ki ga ima… itd itd..

 15. Axis pravi:

  Mislim, da je April boljša pevka kot vse te skupaj. Prvi del (torej Ladadidej) je odpela v živo, potem je bila pa matrica. Ampak je dovolj dokazov v obliki videov z živih nastopov, da je jasno, da ima punca relativno močan in seksi vokal, ki ga popolnoma obvlada, predvsem pa ima attitude, posledično prezenco oz. neki x-faktor.

  In kot so napisal nekdo tu zgoraj, x-faktor ima tudi Flora Ema, ker je ljubka. Ima glas in izgovorjavo, ki ju razpoznaš. Eve ali Nike pa ne, čeprav sta daaaaleč bolj tehnično izpopolnjeni in imata tudi enostavno boljši material (“štimo”). Pa kaj, ko ni vse v štimi, Anastacia ima štimo, da konkurira Concordu, pa mi je ni za poslušat, ker poje kot kobila s konstipacijo; imam raje Vanesso Paradis, ki nima nobene štime, ampak zveni sladko. Eva Boto je nasploh tak živ dolgčas… Verjetno je res težava v mladosti. Naslednje leto minimalno 18. Taki otroci še nimajo izkušenje ali zrelosti, da bi prepričljivo interpretirali neko pesem.

 16. Axis pravi:

  Glede oprave April pa tole – ker me naju je z mojo sogledalko matralo, kako lahko tako otresa in se vse naravno trese, pa nič nikjer ne pade dol, pa zadaj ni trakcev, itd., sem se tega lotil strokovno in malce guglanja in zajem slike/closeupa na RTV strani s posnetka je dalo naslednji definitivni odgovor: dojki ima pobarvani s črno, potem pa so čez nalepljene tipke. Zelo seksi na 22-letnici, seveda, ki je tudi sicer lepa ženska.

 17. atamatej pravi:

  Če mene kdo vpraša, za te punce itak nebi smel biti primarni cilj ,katera bo zmagala in šla ne eurovizijo. Vse so še mlade in neuveljavljene. Bistvo je da jih slišijo in vidijo.In na tem furajo naprej, v svojem stilu, pač tistem ki jim leži.

 18. klemenix klemenix pravi:

  JAz si skoraj upam iti staviti, da bo končna zmagovalka Flora Ema Lotrič. Že dvakrat so jo želeli sodniki izriniti ven iz oddaje aje nato prek televoutinga dokazala, kako močno bazo oboževalcev ima in obakrat izločila svojega dvobojevalca. Menim, da so jo upravičeno dali v dvoboj, saj pač ni dovolj pevsko podkovana. Žal ji ležijo le komadi, ki si jih sama izbere, pri vsem drugem pa pogori. Ampak bolj ko berem komentarje, bolj se moram strinjati, da njena zmaga mogoče res ne bi bila tako huda brca v temo, ko se morda zdi. Punca je zelo simpatična, a pevsko ne dovolj podkovana pa vendarle samosvoja, nekaj drugega. Če zmaga Manuela Brečko Ali Eva Boto pač dobimo še eno vrhunsko vokalistko, ki pa jih premoremo kar nekaj in žal ne bi mogli izstopati, predvsem na ESC-ju ne. Če se Flori Emi Lotrič za eurosong napiše en lahkoten všečen komadič, ki bo ležal njeni barvi glasu potem lahko po moje posežemo više, kot pa bi posegli, če tja pošljemo Evo Boto s hudo zajebano balado.

  Nika Zorjan mi je še vedno iz oddaje v odajo bolj antipatična.

 19. Ellwe pravi:

  Dvojčici:Onidve sta prišli dalje samo zato, ker nardita show. Drugače pa sta vokalno ‘zanič’. Ampak bi se znalo zgoditi da bi na Evrosong poslali prav njiju, saj bi pusili pečat.

  Eva: Vokalno je enkratna! Poje res zelo dobro, toni štimajo…..Edino kar je, je to da je zelo zadržana….

  Nika: Dober glas, nastop…edino…ne ostane mi v spominu.Dobra je vendar nič posebnega. Punca bo morala narediti show :)

  Manuela: Mi je všeč.Včasih imam občutek da poje iz grla in pa na silo. Drugače pa nič posebnega….Show punca! To ti manjka ;)

  Flora: Že dvakrat je bila med najslabšima, in rešili so jo glasovi ‘nas’. Meni se zdi da se vidi predvsem le njen nasmešek.Glas pa…imam občutek da se bo vsak čas prelomil…

 20. ksola pravi:

  Se strinjam z komentarji na vrhu članka ;)

 21. sheeptar pravi:

  Flore ne maram ker se mi zdi, da hoče vsem ugajat zraven pa še rešit globalno segrevanje, pa nafutrat celo afriko, ker je pač prikupna. To izkorišča in se mi zdi da leze folku u rit. taka brez svojega mnenja in stila sam da je folku všeč. zato mi je škoda da je odšla Brina, čeprav se mi zdi da ji bo izven eurosonga na kšni bl alter sceni bolj všeč..

 22. Klemen pravi:

  Pripomniti moram, da ne razumem, ko nekateri pravijo, da Flori ne ležijo nekateri komadi in da poje dobro le tiste pesmi, ki si jih sama izbere. V tem ne vidim nobene težave. Le zakaj?! Iščemo izvajalca, ki nas bo predstavljal na Eurosongu in zaradi tega ni treba, da zna peti pesmi od Atomic Harmonic, pa do Celine Dion. Ali lahko Tina iz Tabujev, ki sedi v komisiji, reče, da zna zapeti vse dobro. Kar vidim jo v pesmih M. Careyeve! Ne gre se za to. Vsak naj poje, kar njemu leži. In to, kar Flora poje, se mi zdi, da kar solidno poje in bi se lahko kar izkazala. Šolana pevka ni vse, kar se je že velikokrat pokazalo. Tukaj je še ogromno ostalih dejavnikov, ki pretehtajo kakšno glasovno pomanjkljivost. Flora mi je v celoti zelo simpatična, tako, da… Mislim, da si ne zasluži toliko nekih praznih kritik.

 23. Mateja pravi:

  Hihihihi sheeptar krasen komentar :) ))!! Pozabu si sam še na to, da se verjetno zavzema tudi za mir na svetu :) ))

 24. buli pravi:

  Kot sem že nekje napisal: poanta te oddaje je bila poiskati dobrega pevca in mislim, da se sedaj RTV ne more spustiti na tak nivo, da spusti skozi nekoga, ki je samo simpatičen (poje povprečno)… Tako se v bodoče na take oddaje ne bodo več prijavljali dobri pevci – ker bodo pač vedeli da nimajo šans, če ne bodo še lepi in simpatični!!!! lep….

 25. nevtroncek pravi:

  Ma Eva Boto je najbolša izibra-punca ima božanski glas.Pa ne mi s takimi da sta Flora in pa Nika za na eurosong.Flora je sam simpatična to je pa tud use. torej ali EVA ali MANUELA…čeprau se mi zdi boljša izbira Eva!!!! ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !