Recenzija: Paranormal Activity 3

22.11.2011 ob 18:20

PARANORMAL ACTIVITY 3

Ne bom rekel, da sem se pri trojki, ki nas pelje na konec osemdesetih in pokaže, kako se je vse skupaj začelo, od strahu posral tako kot pri dvojki, pa tudi ne morem reči, da se vse skupaj ne ponavlja, kar pomeni, da je napočil čas, da zadevo končajo, saj bodo pokvarili dobro franšizo, toda film vseeno štima. Dosti bolj od enke, dosti bolj od večine grozljivk, s katerimi izgubljamo čas zadnja leta. Atmosfera je znova ravno prav klavstrofobična, napetost in pričakovanje kaj se bo zgodilo v naslednjem prizoru delujeta sto na uro, ročna kamera pa seveda spet daje pristnost in realizem, ki gledalca strese in mu požene strah v kosti. Vonj po klasiki Rosemary’s Baby je resda nekoliko odveč in celo malo butast, a ko film zagrabi resnično zagrabi na polno in tako kot se za dobro grozljivko spodobi. Neprijetno se človek počuti ob ogledu takega filma, pa četudi je še ne vem kak heroj. Z duhovi ni zajebancije. Še posebej, če je zgodba narejena tako kot da se lahko zgodi čisto blizu vas. To je zmaga te franšize, tako zelo realistična je, da res prestraši tudi največje dvomljivce in flegmatike.

Ocena: 7/10

 

8 komentarjev na “Recenzija: Paranormal Activity 3”

 1. DjJuvan pravi:

  Se pridružujem mnenju. Kolikor sem se sprva križal tega filma, ker je bilo okoli njega preveč pompoza, sem se končno spravil pogledat vse tri filme. Res hudo noro narejeno, tako s stališča štorije, produkcije in ralizma. Bal sem se, da bodo pri tretjem usrali z časovno umeščenostjo tehnologije. Ampak ni bilo tako hudo, kot sem najprej mislil da bo. Tudi uporaba ventilatorja za premik kamere je fuck-yea domislica… ker ves čas buliš v zaslon, kaj se bo v naslednjem premiku prikazalo.

  Le ena stvar me je grozno zmotila pri tretjem filmu. Ne bi ga smel it gledat v kino. Ker mi je vso atmosfero uničila neobrzadana drhal otročja. Cela dvorana polna mularije za sabo prinese klepetanje, govoričenje in pizdakanje. :(
  http://juvan.net/arhiv/nikoli-vec-v-kolosej-obcinstvu-je-bonton-spanska-vas-1407/
  Mene in mojo drago je popolnoma minilo da bi še kdaj prestopila prag Koloseja.
  LP

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, premikanje kamere iz ene sobe v drugo, je napeto kot sto mater. Dobra finta, resnično dobra finta.

  Debilov pa v kinu ne manjka nikoli, zato jaz, če se le da, izberem predstavo, za katero je najmanj možnosti, da bo gužva.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/12/07/glasna-filmska-debata-dveh-starih-prdcev/

  Sem pa vseeno upal, da v kinu ne bom sam, saj bi se posral v hlače :)

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Zanima me, kako to, da se deklici kasneje, ko sta odrasli v prvem in drugem delu, nič več ne spomnita, kaj se jima je dogajalo v otroštvu? Ker sedaj v tretjem delu vendarle nista tako majhni, da bi kasneje kar vse pozabili? V prvem in drugem delu pa imata očitno v spominu samo to, da se jima je v otroštvu dogajalo nekaj čudnega, vendar nič konkretnega, kar bi lahko neposredno povezali z vsemi grozotami, ki se jima dogajajo.

  Razen če jima je tisti čarovniški kult povsem opral možgane, oziroma če gre za kakšen nadnaravni pojav, saj kakor se da slutiti iz tretjega dela, ne gre zgolj za neke čarovniške ukane, temveč je v igri dejansko neko paranormalno bitje/entiteta.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno ta čarovniški kult izvaja hipnozo, s katero zelo uspešno pobriše tudi spomin. Že na koncu tega filma sta deklici kot hipnotizirani in sploh nimata pojma kaj se je zgodilo. Niti trzneta ne, ko jima prelomi očima.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Verjetno res, vendar prav ta prelom na koncu nakazuje, da so v ozadju vendarle tudi neke paranormalne sile in ne zgolj nek čarovniški kult?!?

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Da se razumeva, meni so bile te čarovinice mimo, nepotreben zasuk in kliše, ki ga ta franšiza ni potrebovala. Ampak očitno so rabili nekaj prav zato, da sta kao punčki na to na koncu pozabili. Po drugi strani pa očitno ni nič paranormalnega, saj gre ves čas za čarovnice. Zmedeno dejansko, če prav pomislim. Da pa bi eno familijo napadale in čarovnice in paranormalne pizdarije pa je malo preveč. Če pa, pa so nedvomno povezani med sabo.

 7. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Chernobyl Diaries pravi:

  [...] scenarista Orena Pelija, kreatorja franšize Paranormalno, je obljubljajo solidno grozljivko, kjer je dobro deloval tudi trailer. Če ne drugega, zaradi [...]

 8. IZTOK faking GARTNER » Recenzije: Paranormal Activity 4, Truth or Dare, Dead Silence pravi:

  [...] v seriji. Še slabši od enke, ki je bila meni veliko slabša od vrhunske dvojke in zelo solidne trojke. En tak prekleto dolgočasen film, ki ne zna ustvariti napetosti in gledalca pogojno strese le na [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !