Jezna objava

18.11.2011 ob 01:37

Ej, resno, je tako težko na avtocesto postaviti enega pofukanega policaja ali znak, ki bi opozarjal, da je nastal zastoj, kar bi dalo možnost, da še pravočasno zavijemo na staro cesto in pridobimo na času. Ker eni pač v Ljubljano ne hodimo le na šoping in na žurkanje, ampak delat, kar pomeni, da si ne moremo privoščiti nobenega zastoja, saj imamo natančno tempiran čas, ki ga lahko porabimo za vožnjo po avtocesti. Pa ne grem od doma zadnjo minuto, da ne bi kdo sukal gobca. Ravno prav grem, da si lahko dovolim kak droben feler, ampak ne pa polurno kolono, ki pa, pozor faking pozor, ne nastane zaradi fatalne nesreče, ampak zaradi pofukanega zoožanja ceste in zaradi jebenih tovornjakov, ki v taki situaciji povzročijo še dodaten kaos.

Ej, resno še enkrat, od kdaj za kurac je prehitevalni pas postal pas za počasno vožnjo. Od kdaj se iz prehitevalnega pasu ni treba več umakniti na normalnega, ko prehitimo avto. Od kdaj ideja, da se lahko na prehitevalnem času vozakomo pa več minut, saj se nam ne da zavita nazaj na desno. Ej, budale zafukane, če ne mislite po prehitevalnem pasu voziti 200 na uro, spizdite nazaj na desni pas. Fak no, pa kaj se vam je čisto zjebalo v glavi ali kaj. Ne me jebat, resno. Prehiti avto in spidzi nazaj na desni pas. Koji ti je kurac, da se na prehitevalnem furaš 100 na uro in se ne umakneš vozilu za sabo. Da ne bo pomote, nikoli ne blendam in ne trobim kot to počnejo nekatere budale, pa četudi človek pritisne na 150, ampak kar je preveč je pa preveč, mater no.

Ej, resno še zadnjič. Kaj se dogaja s cenami. Pa kaj ste čisto popizdili. 1000 evrov je ratal drobiž. Če jih nimaš 2000, ti ne gre skozi mesec. Ne me basat, da mora folk preživeti s 500, ker to ni lajf, ampak životarjenje in klošarija. Cenam se je zmešalo. Če ne paziš, ti uturijo kruh za 4 evre. Jp, pofukan kruh stane pofukanih tisoč stari sitov. In recimo dodatno zavarovanje. Kar draži se pa draži. In nihče ne vpraša, če se s tem strinjamo, nihče nas ne opozori, da bo dražje. Pač podraži in pika. Zajebi to, jebemti. Pa bencin. Pa to ni res kako nas ta država obira s trošarinami. Ker ve da lahko in ker vsi pač furamo avte. Ej, s to našo državo je konec. Ni več rešitve. Preveč so nam jo zajebali. Pojma nimam kdaj bo bolje. Vem samo to, da še dolgo ne bo. In hej, danes je nek tujec na bencinki rabil tuširanje. Ko je izvedel, da ga bo to stalo 3 evre, pa je samo zavil z očmi in odkorakal. Škoda, mar bi potegnil puško in razfukal celo pumpo z nami vred. Jebeš tal lajf, resno. Jebeš tako državo, kjer jurja evrov ni več dovol za normalen vsakdan. Tako zelo gre po denarju, da komaj dihamo. To kar je bilo prej 100 sit, je zdal 1 evro. Le piko so prestavili. To je ogaben nateg. Mar se nismo zmenili, da je menjava 240, ne pa 100 v tri pizde mile materne. Ugodno kosilo za 3 evre. Zajebi to ugodnost. To je 800 sitov, ugodno bi bilo za 50 centov. Joj, so nas nasrali s temi evri. Čisto psihološko, saj se sploh ne zavedamo kako veliko nekaj stane, ker pač ni toliko ničel.  Zajebi to, resno.

Eto, spucal sem se, zdaj vsaj diham malce lažje. Vsaj do jutri, ko bo na cesti spet zastoj, ko bo nek debil po prehitevalnem pasu spet vozil 100 na uro in ko me bo navadno kosilo stalo 10 evrov, če ne bom pazil kaj vzamem. Eh, v kurac vse skupaj, spet ratujem jezen.

YouTube slika preogleda
 

24 komentarjev na “Jezna objava”

 1. Rilko pravi:

  Bravo. Eno objavo nižje pametuješ o nepotrebnosti zimske opreme od določenega datuma (ker tebe pa vreme res ne more presenetiti), tule pa bluziš o zastojih.

  Verjetno bo v kratkem – sploh če bo kaka snežna zadevšna padla, glavni krivec za zastoje prav neuporaba zimske opreme.

  Čez koga boš pa takrat pizdu – čez zastoje al čez dripce, ki se jim ne zdi vredno zimskih gum dat na avto, pa četudi zato, da bi bla na cesti mogoče malo bolj varna njihova lastna rit.

 2. juure juure pravi:

  Kaj pa je s tabo? A si dobil nov SSP (slovar slovenskih psovk) pa si jih malce poskusil ubesediti?
  ;)

  No resno – vsaj kar se cen tiče, te lahko potolažim.

  Hrana
  A verjameš v polno kosilo za 1,7€ (juha, glavna jed, solata, sladica) z dostavo na dom stane mojo mamo to 2,8 €. Dom penzionistkov za Bežigradom. Preverjeno. Kaj pa, če bi tam (ali v podobni ustanovi) malo povprašal.

  Obleke za vsak dan
  Visoka kvaliteta za normalno ceno (tudi čevlji!) BTC, Lj., hala A, Sport 2.000
  in
  KiK nasproti Mercator centra na Celovški – tu moraš biti pa previden pri nakupu – dobro preglej, preden plačaš predvsem oznake vzdrževanja, šive, gumbe, zadrge … cene so pa zelooo nizke

  Čevlji
  Sparcity, Lj., Deichman – OK kvaliteta za nizko ceno

  Še nekaj je pomembno vedeti: trgovci izkoriščajo internetno prodajo (nakupovanje iz fotelja), ki je bilo v samem zagonu cenejše od trgovin, danes je pa bistevno (!!) dražje. Snežne verige za avto, ki na internetu stanejo 36 € sem v trgovini (BTC/hala A pritličje) z avto deli dobil za 20 (!!) € in takih primerov je kar nekaj.

  To je pač svobodni trg. Mimo so časi, ko je nek izdelek stal v vseh trgovinah enako. Če se malce pomujaš pa prideš tudi z manj kot 1.000€/mes skozi.

  Ja – za vožnjo pa nimam pametnega besede .. jaz dam misli v ler, prižgem radio in se prepustim toku prometa, saj se je že davno pokazalo, da v ljubljanskem prometu ne pomaga nič. Vsak dan ujamem pri semaforjih razne BMW-Fahrer-je, ki z vratolomno vožnjo reskirajo premoženje in življenje, da bi prišli prej v službo ali pač kamorkoli se jim že mudi in divjanju navkljub me prehitijo v celotni dolžini Celovške morda za 2 ali 3 avte. Tu pomaga le – relax.
  Takje-it-easy-system.

 3. simon pravi:

  Ja ja prijatelj tak ti je to…
  Ti pa povem ce bi jaz imel 1000e place bi z lahkoto prisel
  skozi mesec…
  Zdaj pa napraskam skupaj 700-800 odvisno od nadur in
  moram malo gledat kam dam kaj.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simon, če imaš 700 in ne živiš pri starših, si mrtev. No faking way da ti rata. Razen, če res životariš in živiš samo za račune in stare žemlje in nikamor več ne greš. A to je kurac.

  Rilko, to, kar si nabluzil, še vedno ne spremeni dejstva o tem, kar sem zapisal za včeraj.

  Juure, težko se je malo pomujati pri osnovnih stroških za lajf. Enostavno ne gre, saj ne določaš cen in moraš plačati, kar določajo drugi. Pri cotah je seveda ddrugače. Tudi pri hrani. Ampak ostane tako malo, da si na koncu res skoraj klošar. Da o kakih kinih, žurkah in še čem, niti ne govorim. Jebeš mujanje, to ni noben lajf, to je vegetacija.

 5. Mara R. Sirako pravi:

  Uf!
  Meni gre na živce sledeče:
  1. da padem v zastoj, ne da bi bila o tem opozorjena. Nakar ko ždim v koloni in ne morem na izvoz, zvem po radiju: zastoj je na avtocesti bla bla bla.
  2. da mi nekdo blenda, če sem na prehitevalnem pasu in vozim 130

  Ostalo pa…. Pišem krimič in si dam duška preko pisanja. Za moje zdravje je to še najbolj ugodno :)

 6. Marko pravi:

  Že to za 700 je težko najt,.. jaz sem že 2 mesca doma, ki ne najdem niti za 500 tle v kopru. Pozna kdo koga ki zaposluje kaj v kopru ?

 7. simon pravi:

  heh iztok :)
  ne bos verjel ampak ne zivim pri starsih…
  ne vem kje ti zivis? :)
  sj ti pravim zasluzim od 700 do 800…
  od tega gre 450 za poloznice in najem stanovanja…
  ostalo pa ostane za prezivetje…
  in mi ne gre slabo..
  zato pa ti pravim ce bi imel 1000e bi zivel dosti lazje.
  pac ne jem toliko zunaj kot ti, ne grem na vsak koncert kot ti, ne oblacim se z nekimi dragimi oblacili..
  zivim skromno in mi kr gre…
  zdi se mi da se ti sploh ne zavedas kako nekateri z 800e prezivijo cel mesec in se 2-3 otroke…

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  450 za položnice, praviš, to pomeni, da ti ostane 300. Okej, zdaj pa mi povej s čim tankaš bencin? S čim registriraš avto, s čim boš kupil vinjeto, s čim si nabavil zimske gume? Pa kaj storiš, če ti kaj crkne, od kje vzameš?
  In od kje ideja, da hodim na koncerte in se oblačim v drage cote. Če bi to počel, bi rabil 3000 evrov na mesec.
  Zavedam se, da preživijo, a kot sem rekel, to ni lajf, to je životarjenje. Dajo vse za hrano in za froce, kaj ostane njim? Nič. To je kurac tega lajfa o katerem govorim. Nič več nimamo. Nič več. Na koncu pa pri 50-ih crknemo za kapjo ali rakom.

 9. David pravi:

  Ej, fak no, res te ne razumem. Ko te berem mi je kot da bi poslušal Gregorja Golobiča ali Katarino Kresal, ki sta v predvolilnem času spet polna idej, kaj bi bilo in kaj vse je treba storiti, da nam bo vzcvetela sama Indija Koromandija, če ne še kaj boljšega. Kot da nista sploh še bila v politiki, če ne bi vedel 1000%, bi dal najmanj roko v ogenj, da tadva sploh nikoli nista bila v vladi. In ti, ti si zagrizen podpornik “leve”, beri tranzicijske turbo kapitalistične (čeprav roko na srce, kapitalizem s tem nima veliko skupnega), kar naprej te berem, ko podpiraš modele tipa Jankovič,prej Pahor, tudi ataTurk ti je prva liga. Kaj se ti pizdiš. Saj so tvoji na oblasti. Oni so thebest, zato uživaj še naprej. resno.

 10. David pravi:

  fakt je da smo v godlji, ki se šele začenja, ker smo zapufani do amena. Dejstvo je tudi, da ima nekaj procentov ljudi ravno toliko denarja, kot so naši pufi v Sloveniji težki. Se pravi, na hranilnih vlogah tistih pridnih (ne lenuhov, kot smo mi, ki moramo shajati z nekaj 100 euri na mesec) slovencev, ki so se zgarali in nadelali, ter si priskrbeli kakšen tolar za hude čase, je približno enaka cifra, kot je dolg. Mogoče kakšna milijarda premalo, pa vendar. Torej, treba je pridnim vzet in dat državi, da bo rešila nas lenuhe, ki se pizdimo, ker je na avtocesti gužva. —- tole je sarkazem, ki pa je dejansko dejstvo.

  BTW a je še tukaj kakšen, ki verjame, da so več 100.000 eurska nakazila sem in tja popolnoma poštena? Ali da je najem stavbe od privatnika za 125.000 eur na mesec nekaj čisto kul? iTD? Zaradi vsega tega mi životarimo. :( tako je to.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, a si ti spet na kreku? Kje za vraga pišem kaj moramo narediti, da bo kaj vzcvetelo? In kdaj sta Golobič in Kresalova rekla, da je šlo vse v kurac. Daj zberi se že enkrat za vraga.

 12. David pravi:

  :)

  NE RAZUMEŠ? Podpiraš politike, ki dejansko sedijo na milijonih, zaradi katerih nas vse boli glava in životarimo. Zakaj se pizdiš, da težko živiš, če podpiraš ljudi, ki so te spravili v to stanje. ???

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj točno sta mi naredila Turk in Jankovič?
  In od kje ideja, da se tudi pred Pahorjevo vlado nisem enako pizdil. Daj zberi se, resno.
  In še enkrat, kdaj sta Golobič in Kresalova rekla, da je šlo vse v kurac?
  In kje sem zapisal kaj moramo narediti, da bo bolje?
  Imaš privide?

 14. David pravi:

  Politika nas je pahnila v to. Slovenija ni v težavah. Denar je, vendar je na privatnih računih nekaj procentov ljudi, ki so ga odnesli v tujino. Zato životarimo. Vic je v tem ,da se pizdiš pod pahorjevo vladavino, po drugi strani si ga pa podpiral. A ga še podpiraš?

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pahorja podpiram, ker še vedno menim, da je edini normalen človk v tej noriji, ne podpiram pa pizd okoli njega, ki so ga zjebale in spidzile, ker se jim ni pustil jebati.

 16. David pravi:

  Kaj točno sta mi naredila Turk in Jankovič?
  In od kje ideja, da se tudi pred Pahorjevo vlado nisem enako pizdil. Daj zberi se, resno.
  In še enkrat, kdaj sta Golobič in Kresalova rekla, da je šlo vse v kurac?
  In kje sem zapisal kaj moramo narediti, da bo bolje?

  Odgovori si sam, jaz te nisem tega spraševal.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Začel si bluzit ko Vlatka :)
  LP

 18. David pravi:

  Ah, če misliš, da je to bil nizek udarec, ti povem da si krepko mimo usekal. Žalostno je, da sploh nočeš poslušati, pa saj nisi edini. Meni ni težava, če so ti nekateri v tej slovenski politiki OK, pačetudi so največji lumpi, pa ti tega ne vidiš. Čudno mi je, ko se začneš pizdit, kako težko preživiš pod tem sistemom. Tega pa ne razumem. Kaj ti pomaga če je Pahor OK, če je pa popolnoma neprimeren za predsednika vlade, ker so ga vsi žejnega čez vodo peljali. Ti bi mu še dal en mandat? Izvoli, imam občutek, da se ti čez dve leti sploh ne bo treba več pizdit zaradi zastoja na avtocesti.

 19. tomii pravi:

  Tadesni se sprašujejo zakaj ni narodne zavesti in zakaj folk ni ponosen na svojo državo,hja sej ni čudno če pa se dogajajo te svinjarije z draženjem trošrin in goriv,prav u pizdi naša ljuba slovenija.Slovenija bi se mogla preimenovat v Tajkunlandijo ker smo mali ljudje nevidna manjšina.

 20. AndrejM pravi:

  Noben politik tega ne bo povedal, ampak resnica je pač taka: glede na to, koliko dolga imamo in koliko bomo samo plačevali obresti, se bo povprečnemu Slovencu v kratkem standard znižal za 30%. Nekaj se bo poznalo v žepu, nekaj v šolstvu, zdravstvu in tako naprej. Seveda to ne velja za 1%, ki je svoj denar že zdavnaj prenesel ven in se zdaj sladko smejijo. To je prva smejoča se kasta.

  In zdaj še druga smejoča se kasta, ki sicer ni v tistem 1%, pa vseeno lepo živi in se jim jebe za nas ostale. Če kdo misli, da se bo zmanjšala tista prava birokracija, druga smejoča se kasta slovenske vukojebine, (ne govorim o javnem sektorju na pamet, torej o ljudeh ki delajo, npr. učitelji, medicinske sestre in zdravniki, gasilci…), se mu malo meša. Zakaj? Saj noben politik ne bo odstavljal s korita svoje kaste. Saj so to birokracijo malo nastavili Rop pa Janša pa Virant pa Pahor pa Kresalova pa Bajuk pa Golobič… (in zdaj vstavi vse ostale slovenske politike po vrsti). In potem vsi tisti nesposobni in lažnivi, levi in desni, držijo skupaj. Kot Nevidna moč.

  In če kdo misli, da bo kaj bolje v katerikoli državni instituciji ali javnem podjetju, se mu meša še bolj. Zadnjič se je kot svetovalec za lažje zaposlovanje na zavodu za zaposlovanje zaposlil mladenič, ki lahko predavanje brezposelnim začne in zaključi z enim samim stavkom: Če imaš starša na pravem mestu v državni birokraciji, imaš zagotovljeno varno in dobro plačano službo, kjer boš lahko do konca življenja sedel na svoji debeli riti. Konec. Vukojebina. In dokler bomo podpirali tiste, ki so nas pripeljali v to sizuacijo, smo si sami krivi. In če v istem blogu hvališ Pahorja in pizdiš nad tem, kaj se dogaja, potem ti pač ni pomoči. Volil boš Pahorja in se ti bo godilo še slabše. Seveda pa je finta v tem, da se ti bo godilo slabše tudi v primeru, če boš volil Janšo.

  Edina pot k (mogoče) boljšemu vodenju države je lustracija: vsem politikom, ki so od osamosvojitve dalje bili pri koritu (vlada, parlament, visoke državne funkcije, enako pa velja tudi na občinski ravni) prepovedati ukvarjanje z javnimi zadevami do smrti. Torej: papa politika, papa javna podetja, papa poslovanje z državo, papa nadzorni sveti. S tem bi dosegli, da bi lažnivce in prevarante odstranili, novi pa bi pazili, kaj bodo delali.

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nikogar ne bom volil, dragi Andrej. Nikogar. Vse je šlo v tri pizde materne. Ni nam več pomoči, resno. In tudi Jankovič je v igri samo zato, da ne bi zmagal Janša.

  Glede Pahorja, kot je rekel en moj dober prijatelj, volil bi ga, če bi vedel, da bo dobil 50 +. Ker vem da ne bo, kar pomeni, da bo imel okoli sebe spet pijavke, ga pa žal ne bom.

 22. AndrejM pravi:

  Ja, saj je vse skupaj žalostno, se strinjam. Ampak, jaz sem nekaj poskusil in to je primerjava programov. Sem šel na Delovo aplikacijo in izpolnil zadevo. No, SDS tam pač ni. Saj je logično: zanje ni pomemben program. Niso pomembne napake iz preteklosti. Pomembno je samo, da veruješ v zveličavnega in nezmotljivega Vodjo, ki bo rešil vse probleme. Pajade. Če niso znali v času blagostanja, kako bodo v času krize?

  No, odgovor je bil tako zelo prepričljiv, da sem v dilemi, če vseeno ne bi šel na volitve. No, NSi sigurno ne bom volil :) . Z njimi imam toliko skupnega kot imata skupnega slovenska politika in poštenje, to je skoraj nič.

 23. mile pravi:

  2 placi,skupno 1600 eur.vikend siht nanese se nekje 250 eur…
  cca 500 eur osnovni stroski (no,zdle pozimi,ko je se gretje,bo to zrastl nekje do 600-650),telefoni,zavarovanje,bencin…jah,kurc je.morja letos nisva vidla,cunje se kupujejo v poceni stacunah in ko so akcije…ampak oblecena sva,lacna nisva…je pa zalostno,..si zeliva otrok…

 24. lisica pravi:

  Dohodek okol 2200/mesec. bencin,hrana,domače potrebščine (čistila,praški,mehčalci,…),položnce,otrok-kar pa fejst košta.pa še je premal!res je,da kupujem samo najdražje,ker pač kvaliteta se plača.že da 1x grem po cote za sinčka,nanese cirka 300€.pa vemo,da prerase 1 2 3.mogli bi met,vsi,vsaj 3000€ dohodka,za neko solidno življenje.za luksus pa še enkrat tolk.in vem,da osebno z 700€ bi skrajno težko shajala,skor nemogoče.za živet sam z otrokom,ni možno!pa rečte kar hočte,ampak ni!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !