Jan Plestenjak o najinem intervjuju

17.11.2011 ob 05:21

Dobro je ratalo, res dobro. Pa veliko mi pomeni, da je tudi Jan zelo zadovoljen.

 

34 komentarjev na “Jan Plestenjak o najinem intervjuju”

 1. rp29 pravi:

  Evo, glede intervjujev te pa lahko tudi jaz pohvalim.

 2. pikapoka pravi:

  zelo dober intervju… sproščen in ne zatežen ;) bravo

 3. Jan pravi:

  čestitke

 4. Jan pravi:

  čeprov s kšnimi uprašanji si kr mal brcnu u temo..tist na konc antonio banderas pa ene par podobnih je tko mal..neumestno

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni so pa ravno take zmagovalne, ravno takih ni nikjer drugje, pa tudi Plestenjak je užival in je v celoti zadovoljen. Finta tega intervjuja je v tem, da je res kot pogovor dveh frendov, ki sta se po dolgih cajtih dobila na pijači. Klišejski pogovori mi niso zanimivi, tale je ravno pravšnja mešnica osnovnih in povsem svežih for. Vsaj jaz tako mislim.

 6. Katja pravi:

  Rada berem intervjuje in tudi ta mi ni ušel.

  Zelo dober intervju z Janom, Iztok. Berljiv. Sproščen. Z dobrim in humornim spremnim tekstom. Brez klišejskih vprašanj v stilu, a imaš punco, kdaj hodiš spat,…in ostalih, ki jih običajno zasledim pri intervjujih z njim. Če je to posledica pogovora OK, vendar pri izpraševalcu ne vidim nobene kakovosti v takšnih vprašanjih. Všeč mi je, če intervjuvanca s kakšnim vprašanjem ali temo “presenetiš” in ga pripelješ do tega, da razmišlja. Vsekakor pa je dober intervju tisti, ki intervjuvanca ne pusti ravnodušnega in je na koncu vesel, da ga je naredil. Da mu pusti dober občutek in se ne počuti “zlajnanega”, kot se dogaja v večini primerov. In tudi tu ti je očitno uspelo.

  In prav zato se mi je ob branju porajalo še par dobrih tem oz. vprašanj, zlasti zato, ker vidim, da je Jan pameten, razgledan in nabrit dečko ter je izgleda mogoče z njim marksikaj predebatirat.

  Mogoče ob kakšnem naslednjem srečanju :) . Veliko dobrih intervjujev ti želim!

  LP!

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bilo je še kake pol ure pogovora za začetku, ko še nisem snemal, pa mi je bilo potem žal, saj bi se dalo narediti precej dobrih vprašanj in odgovorov. Nisem pa hotel po spominu, saj bi lahko kako oslarijo zapisal.

 8. Lazo pravi:

  Super !!!!!!!!!!

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prijatelj, gotovo si presenečen, ki si prebral kako zelo spoštuje Michaela Jacksona :)

 10. Jan pravi:

  “Zdaj sem se res malo postrigel, ampak zaradi motorja, saj predolgi lasje pri vožnji niso praktični.”
  Smeh. Sej ubistvu nč kej tazga, sam useen ne razumem zakaj tuki dovgi lasje niso praktični?wtf, to je skor tko k tista, kaj ti bo kolo če maš pa ruzak hehe..res nevem kaj tle neb blo praktičnega.
  pač k je tok fajn intervju morm bit mal pikolovski hehe

 11. alex pravi:

  Bogi revček.Kako si srečen da ti je janči dal intervju.Spomni se kolk si mogu garat za to in ga hvalit sto na uro,zagovarjat apsolutno vsa njegova početja in to retro pop glasbo ki se prebija do slovenskih ušes pa nikjer drugje.V srbiji ni uspel,na hrvaškem so hermetično zaprti kaj pa drugje.Ne vem kako je Toše lahko prebil vse meje.Za uprašat se je koliki je tvoj bedni IQ ko tako pišeš od enega teškega mediokriteta.Porediš ga tudi s Banderasom,svetovno znanim igralcom da bi spet delo reklamu hudo nesamozavestnemu janku.Ena stvar pa je dobra in pozitivna da si ugotovil da jan ni tolk lep ko si ga gledu u prvem delu tvojega intervjua čeprav se je naquarcu kot kuhan jastog da bi te impresioniru.Da iztočič kmalu boš tut spregledu in če bog da da ti se ušesa prepucajo od dreka , da ugotoviš je to kaj poje jan navaden kič,beda in prevara za dolčen del nezahtevne slovenske publike trdih ušes in nizke inteligence.Lep pozdravček in priporočam ti dobrega psihijatrčka.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Alex, kdaj ti bo jasno, da si samo še ti tak debil.

 13. Lazo pravi:

  Ja prijetno presenečen, da tako spoštuje Michaela.
  Moram papovedati, da Jana že od nekdaj rad poslušam in nekajkrat sem ga pred leti poslušal v živo, ko sem še redaril po diskotekah.
  Spomnil se še ene prigode v Lenartu, ko so imeli slovenski pevci nekakšno predtavitev in med njimi je bil tudi še takrat zelo mlad Jan. Ker sem bil v bližini in skrbel za varnost mi je prišel na uho pogovor med nekaj takrat znanimi imeni¸, glej ga nikoli mu ne bo uspelo. Pa sem takrat kolegu dejal ” glej bezveznjakoviče zahrbte, tam se mu delajo dobre, tu pa tako zahrbtni, in siguren sem, ko bodo oni že v pozabi bo on blestel. IN,če se ne motim je Jan prav takrat izvajal pesem LJUBICA ali tako nekako.
  No želim mu še polno uspeha in on je tak kot vino. bolj je star bolj je dober !!!!

 14. Lazo pravi:

  no komentirati moram še enega od onih, saj vemo alex -aaaaa
  No ti pa spadaš med one slovence, ki nam kvarijo to našo lepo in si ne zasluži, da jo gazi. Glej, če bi spremljal in poslušal pesmi, ki jih poje Jan bi vedel, da so prišla iz srca in duše, da so neke vrste sporočila in njegove pesmi lahko poslušaš in poslušaš, če imaš rad glasbo. In na žalost obstajajo stalno taki, kot si ti , ki uživajo v tem , da blatijo in na žalost jih je pri nas preveč. Še sreča, da eni pač ne palijo na takšne fore in ustvarjajo dalje in rezultat je tu. Dokaz paje pri polnih dvoranah stalno in to je potrditev pravilnega dela. IN Jan pomeni v Sloveniji to , kar pomeni Oliver na Hrvaškem,itd.
  Glede interjuja Iztoka pa lahko samo rečem ” SUPER in tako naprj !!!

 15. alex pravi:

  Predvsem, hvala iztoku kot uredniku bloga, gostitelju da me tako žali samo zato kaj imam svoje mnenje.Mislim da tega tut ni nikjer da človek ki bi mogu biti toleranten in stoprocentno neutralen na tak način žali vse ki povejo drugačno mnenje.Lazo ti si po moje še dosti zelen za take debate,pa tut ne vem če bi ti kaj zameru samo vidim da ti nisi po imenu neki full slovenec.Pa nič zato kolk je slovenska glasba tvoja tolk je tut moja pa me ni treba obsojat da je “gazim”.Tvoj idolček tut ni slovenc 100procente.On je itak g.Miljković.Ampak mu gre v nos vse kaj prihaja od dol.Hudo se jih boji.Oni pa tut od njega nimajo visoko mnjenje.Logično…Drugač Lazo,a veš kdo je bil Car Lazar in kako je končal.To je bil junak a ti???.Čudno da si me samo ti kritiziru.Kje so ti oboževalci…

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, ne jebaj o žaljenju, lepo te prosim. Raje počekiraj svoje pretekle komentarje in se vsaj glede tega ne sprenevedaj.
  Glede oboževalcev, tako zelo nezanimiv in trapast si jim s to prazno staro ploščo, da se jim še ubadati ne da več s tabo.
  LP

 17. Nick pravi:

  alex … si ti doma na Fužinama ali na Jesenicama?

 18. smoger pravi:

  Evo…naj se Jan zgleduje po temle gospodu:
  http://www.youtube.com/watch?v=765Nu77OxSA

  Človek dobi mravljince samo ob gledanju,poslušanju prek neta, kaj bi šele bilo v živo…
  ;)

 19. smoger pravi:

  Tole je še boljše:
  http://www.youtube.com/watch?v=rJr7T7WjsrM

  Infarkt je blizu! :D

 20. Jan pravi:

  :) DEJ IZTOK BUTN GOR NJEGOVO PLOŠČO, DA JO VIDMO:))OZ. SLIŠMO

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Smoger, nimam pojma kaj si hotel reči, saj sta si z Janom precej glasbeno podobna. Prav Jan je odlično ujel ta italo pop moderni melos.

 22. Nick pravi:

  smoger – le zakaj bi se moral Jan po kom zgledovati? Saj ni star pet let.

 23. Lazo pravi:

  alex nihče te ne žali in o zelencu se, da komentirati. Rečeno ti je, da samo pisluhneš besedilom in mogoče boš razumel.
  Sem pa 100 % slovenec in to ponosen.

 24. alex pravi:

  Spoštovani Lazo.Vidim da so ti besedila: Si ok,moja ljubica itn presežek ustvarjalnosti in da si po izobrazbi ne vem kaj ,ampak si biu čuvaj na vratih nekaterih lokalov.Nič zato, vsak poklic je vreden spoštovanja,tudi tvoj je, ampak koliko si ti glasbeno izobražen to bi bila referenca.Janči je zabavljač,nikakor umetnik,ni nadarjen ampak izpiljen in medijsko ustvarjen,kot reklama za čips ki predolgo traje.On se tudi nikakor ne more usporejati z Oliverjem.Mogoče ne veš da Oliver napolni Olympio v Parizu,Cornregie hallo v Londonu,hallo.On se lahko zgleduje po Bregoviću ki je plagijator svetovnega imena,ki ga pozna ceo svet a njega poznajo samo tamo kje se sliši radio 202,hit in te hudo ozaveščene slo postaje ti moj SLOVENAC.

 25. jana pravi:

  Takole…sem sicer prvič na tem forumu ampak-kar je res je res..
  Fant je enkrat vmes ugotovil da se italianski melos fino prodaja, pa ga drka do nezavesti.Sicer je formula ok-dokler je ne ribaš po enem in istem kopitu non-stop.Tudi najbolj zveste punce imajo ene in iste viže po določenem času dovolj,pa naj bo besedilo še tako oh in sploh.Mimogrede – fant se pa tudi stara…pa naj govori o šarmantnosti kakor hoče.Hvala bogu da ima okoli sebe odlično ekipo glasbenikov-če bi se pa malo prevetrili ne bi bilo tudi nič narobe.Glede na glas-ok ne more delat ravno nekih presežkov in blazne ustvarjalnosti-to je nekak vsem jasno,ampak v 10 letih če ne več,bi pa lahko vsaj poskusil nekaj kar ne bo zvenelo kot vsi njegovi komadi skupaj(kar je odlično nakazal Slakonja)ampak mogoče malo več eksperimentiranja.
  :)

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Plestenjak je tako hud car tudi zato, ker je našel svoj stil in ga fura sto na uro. Nima kaj spremijati. Prav zato, ker ne spreminja je tako super. Poleg Kreslina dejansko edini v Sloveniji. Na Hrvaškem pa recimo Gibonni. Nimaš kaj spreminjati, če vse štima. Poslušalec točno ve kaj bo dobil in to je hudo dobro.

 27. JANA pravi:

  Joj ne mi govorit o “tok hudem carju”.Kaj je potem npr.Pestner?Razumem da sta prijatelja,samo tako zelo pristranski pa spet ni treba biti.
  Kreslin je na popolnoma drugi stopnji kot Plastenjak.Nekaj je če vse pesmi zvenijo enako,drugo pa je če imaš svoj stil-in Kreslin ga ima (svojega – ne nekega navlečenega).
  LP

  Jana

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pestner ni že dvesto let izdal nobene nove pesmi. Ne ga srat. Je odličen vokalist, to pa je tudi vse. Avtorskih pesmi nima, nikoli jih ni imel, če se ne motim.
  Če misliš, da Kreslinove pesmi ravno tako ne zvenijo zelo podobno, Janove pa, tvoj problem.

 29. jana pravi:

  Se vedno skregaš kot petošolec z vsakim ki ne deli tvojega mnenja?Že mogoče ni Pestner izdal “že dvesto let nobenega novega komada” in nima avtorskih komadov toda ve kaj je kvaliteta in na njej tudi dela.Ne nazadnje je na sceni že dolgo časa in je vsakič boljši.Npr:zadnjič sem bila na koncertu orkestra slovenske vojske in Pestnerja.Verjemi da je poslušanje nekaj takšnega resnična poslastica in prodam Jana za 5 min tega.
  Sicer pa …tudi Predin ima avtorske komade,veliko jih je podobnih,pa vseeno vidiš razliko med njim in Janom na kilometer.Pa še nekaj…če vsako leto izdaš nov album ne pomeni da je neka huda kvaliteta..

 30. Nick pravi:

  jana jana jana …. kreslin ni isto kot predin, kenede

 31. Katja pravi:

  Pa kaj mi greste na živce! Kako lahko samo pljuvate? In se delite na Slovence in one druge, pa nekateri ne znate pravilno zapisati in sestaviti v maternem jeziku niti enega stavka? Se mi zdi, da non stop poslušamo eno in isto…povsod, ne samo glede glasbe. Slovenci moji, poiščite v vsaki stvari nekaj dobrega, zagotovo boste bolj zadovoljni sami s seboj.

  In to pljuvanje nikakor ni deljenje mnenja, bolj izgleda kot nevoščljivost in izkazovanje lastne nesposobnosti biti uspešen v nečem. Če že kritizirate, bodite konstruktivni in pošteni in PREDVSEM SPOŠTLJIVI! Pa naj bo to Plestenjak ali pa sosedova Micka. Kaj ste pa vi več naredili? Mislim, da večina vas ne seže, ne Pestnerju, ne Kreslinu, ne Plestenjaku ali pa recimo…Raayu, niti do kolena….Sram vas bodi.

  Toliko. Lepo pozdravljeni,
  Katja

 32. jana pravi:

  Nick…vem da Kreslin in Predin ni isto-Predina sem izpostavila namerno.
  Katja- mnenje pa lahko povem a ne?Ravno tako kot tisti ki le hvalijo.O Raayu pa raje ne bi.

 33. Nick pravi:

  dajmo še malo o Lovšinu … al pa Magnificu …

  :) )

 34. jana pravi:

  tudi lahko… :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !