Misija Evrovizija: Sedma oddaja

14.11.2011 ob 19:24

Evo ga, najboljših osem, kjer bo vsako oddajo izpadel eden. Vse do konca, ko bosta ostala dva, kjer bomo na kao EMI gledalci odločili kdo gre na Evrosong. Lepa nagrada za zmagovalca bo tole, upam le, da ga ne bodo zajebali s slabo avtorsko pesmijo.

Začelo se je super, z uvodnik songom Klemna Slakonje, ki je vsakemu izmed osmih kandidatov posvetil nekaj verzov. Tako se dela dober glasbeni šov, tako dober glasbeni šov dela odličen voditelj.

Tule so:

 • Manuela Brečko, ko sem slišal, da je izbrala Madonno in Like a Prayer, sem bil prepričan, da je njega zgodba končana. Ni, še več, šele začela se je. Jp, Manuela Brečko je na dobri poti, da zmaga tale šov. Odličen nastop, pa dobra finta, da je sezula čevlje.
 • Flora Ema Lotrič, še vedno me ne prepriča dovolj, toda tokrat moram vendarle reči, da je izvedla okej nastop in pokazala, da zna peti. Ni pa to zdaj nek presežek kot menijo mnogi.
 • Gašper Rifelj, hm, očitno Insieme ni bila napačna izbira, kot kaže tale poba res ni tako dober pevec kot sem mislil. Škoda, saj ima sicer cel paket za zvezdo. Jebat ga, to da je bil boljši od prejšnjič, še ne pomeni, da je zares dober tudi na splošno.
 • Nika & Eva Prusnik, ne me jebat, resno, ne me jebat, Coolio in Gangsta’s Paradise na odru slovenske oddaje nacionalne televizije, kjer zbiramo slovensko predstavnico za Evrosong. To je tak presežek, da komaj lovim sapo. Tako dobra fora, da lahko roko stisnem idejnemu vodji tega šova. Bravo, resno. In samo sestri Prusik sta bili dovolj odštekani in nori za tale cirkus, speljali pa sta ga vrhunsko. To je čista zmaga, to je ameriški šov, to je revolucija naše televizije. Če jima dajo pravi komad, lahko razturata tudi na Evrosongu. Kapo dol, jebemti ej.
 • Nika Zorjan, kaj za vraga se dogaja z vokalem te punce? Čudno je pela, kot da nima več moči, kot da se je potegnila preveč vase, ker so jih rekli, da je v prejšnji oddaji preveč kričala. Zdaj je šla v drugo skrajnost in zajebala. Vsaj jaz mislim tako.
 • Nadja Irgolič, ma saj ni slabo, ampak to ni to, pa če se še ne vem kako trudim, da bi pogledal skozi prste.
 • Brina Vidic, vau, faking vau. Brina Vidic je pela Princea in njegovo The Most Beautiful Girl in the World. Ko sem zaslišal prve tone komada sem se prijel za glavo in si mislil: “Kaj za kurac se gre tale smrklja.” Ko je začela peti, pa sem samo gledal in nisem mogel verjeti, da vse skupaj zveni tako vrhunsko. Brina Vidic je ena najboljših pevk tega šova. Pika.
 • Eva Boto, bravo, dober nastop in dokaz, da zna peti in sfurati še kaj drugega kot balade.
YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

Dober šov, končno spet tak kot v uvodnih oddajah in brez nepotrebnega bluzenja. Verjetno ni treba še enkrat napisati, da sem danes navijal za sestri Prusnik, Evo Boto, Manuelo Brečko in seveda za Brino Vidic. Če moram odrezati enega izmed vseh osmih, pa moram žal reči, da je to danes Nika Zorjan, ki me je že drugo oddajo zapored razočarala.

Sodniki so v naslednjo oddajo uvrstili Nadjo Irgolič, Niko Zorjan, Brino Vidic, Evo Boto, sestri Prusnik in Manuelo Brečko, kar pomeni, da so o Riflju in Flori Emi Lotrič odločali gledalci. Hm, če bi izbiral glede na današnjo oddajo, bi odrezal Riflja, saj je Lotričeva odpela povsem okej. Odletel je Gašper Rifelj. Nimaš kaj, moški vokali so out, ko pride do Slovenije. Sicer pa je Rifelj že nekaj časa dovolj prepoznaven in zanimiv za medije, menedžerje in avtorje, da mu ne bo hudega.

 

20 komentarjev na “Misija Evrovizija: Sedma oddaja”

 1. misslilyy misslilyy pravi:

  Se strinjam,super oddaja je bila,najboljši je pa itak Klemen Slakonja,..;)

 2. klemenix klemenix pravi:

  Jaz sem bil že med ogledom osrednjega dela oddaje močno raočaran nad Floro Emo Lotrič in Gašperjem Rifljem. Flora mi je tako zelo simpatična punca in do sedaj je res odpela vrhunsko, a žal hkrati imela res srečo, da je dobila v roke komade, ki res sedejo na njen vokal. Ima dober glas, a žal le dober. Z njim ne more skakati iz žanra v žaner kot je to pokazala sedaj Boto. Meni je dobesedno zafušala in četudi je izredno simpatično dekletce ne bi glasoval zanjo. Tudi Rifelj je zelo zelo zafušal in sem bil kar malce razočaran, saj sem res mislil, da ima boljši vokal glede na to,da je će tako dolgo časa na sceni. A mislim, da napredovati z vokalom ne more več prav dosti, pa tudi Darja in Raay se nekako strinjata glede tega. Je pa dovolj dolgo na sceni in dovolj prepoznaven, da mu na sceni ne bo hudega, kot si dejal. Presežka pa od njega zagotovo ne bo. Poleg tega se je pokazal (vsaj meni) v zelo črrni luči, ko se je tako hitro pričel nekaj braniti pred sodniki. Vesel sem, da je šla naprej Flora Ema, saj ima (ne glede na to, da zelo šepa) nek edintven vokal in se ji ob morebitni zmagi lahko napiše prav simpatičen komadič za na Evrovizijo, Rifelj pa je žal žal preveč povprečen. Zaboga, tako kot je on včeraj zapel zapoje marsikateri moj kolega po dveh kozarcih vina. Mu pa Bon Jovi očitno leži in le tam ne skače gor in dol s svojim vokalom in ne izpade presneto šibak.

  Dvojčici Prusnik mene nikakor ne navdušujeta več, čeprav je bilo tudi meni res res lepo slišat njun nastop in izbiro pesmi. Razen tega, da sta dvojčici in malce samosvoji žal nimata kaj pokazati. Vsaj vokalno ne. (se pa baje hitro učita, kar daje upanje za naprej) Je pa to nekaj novega, a za Evrovizijo spet nič kaj novega. Če na evrovizijo pošljemo njiju bo to nekaj podobnega kot to, ko smo poslali Sestre po Dani International. Pri nas sveže, tam oguljeno.

  Brina Vidic je solidna in tako kot je dejal Jonas, izredno simpatična izven tistih okvirov, kaj naj bi bilo simpatično dekle. Me pa vokalno še vedno ni prepričala.

  Nika Zorjan me je prav tako malce razočarala vokalno, pa še antipatična mi je pričela delovati.

  Manuela Brečko je tudi kameleon in lahko s svojim vokalom tudi pade kamor koli se ji zahoče.

  Kakorkoli, po tej oddaji sem bil najbolj navdušen nad Evo Boto in Manuelo Brečko.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Aja, dodal bi še to, da sem bil izredno presenečen, ko sem videl, kdo je foter sester prusnik. Kot navijač hokejske in košarkarske Olimpije sem bil kar malce euforien, ko sem ga zagledal tam. Sam se je kot športnik izredno izkazal, še bolj pa s treniranjem košarkašev in hokejistov. Madona, marsikateri košarkaš (npr. Marko Milič) se ima prav njemu za zahvaliti za izredno natreniranost.
  Hudirja, lepo ga je blo gledat na klopi Olimpije na tekmah. :)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, pač povedal je par reči, saj ni napadal in bil tečen. Meni pa je kul, da samo ne kima in se potegne zase. Mi dosti bolj patetično in zoprno delujejo tisti, ki se kao topijo od zahval, četudi niso ravno pohvaljeni in jih notri gotovo matra. Je pa Bon Jovija res zapel najbolje, se strinjam.

  Od kod za vraga si potegnil primerjavo med Prusnikovima, Sestrami in Dano? Saj se ne greta maškerade, ampak dober odklopljen šov, ki ga pri nas noro manjka. Edini imata neko koreografijo, edini se dejansko res pripravita za posamezen komad. Nimam pojma da ju upa kdorkoli šinfati in težiti o vokalu, ki prav tako štima za ta kontekst. Ni vse v odličnem petju. Kaj ti nuca super vokal, če ga ne znaš izkoristiti.

  Brina Vidic ti ni dobro odpela Princea? Uf!

  Ej, ne boš verjel, tudi meni je začela Zorjanova delovati precej antipatično, kar je škoda. Nek tak čuden etitjud ima, pa ne preserantski, nek tak odbijajoč.

 5. lily pravi:

  Meni sta bili najbolj všeč Eva Boto in Manuela Brečko. Ni me pa noben sezul. Bo treba malo več, ker sem vajena standardov iz tujih šovov take vrste.
  Na koncu sem pa navijala za Floro, ker je Gašper izpadel zoprn in napihnjen s tistim “jezikanjem”. Ne mislim samo danes, ampak že prejšnjikrat. Prav tako me pri njem grozno zmoti s kakšnim groznim slovenskim naglasom poje angleško in nič drugače ni bilo pri italijanski Insieme.

 6. MATEj pravi:

  Ja, sestri vokalno zagotovo nista najboljši v šovu, imata pa edini (okej pa še Brina) tisto, kar manjka večini ostalih in kar je morda še bolj pomembno od vokala – dober odrski nastop in nekaj karizme.

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @IG:

  Ko vsaj ne bi bil tako prekleto predvidljiv. Sestri Prusnik sta presežek, da sapo lovimo, ker je Iztok na odru nacionalke slišal priredbo pop hiphop komada in celo besedo Gangstaz … haha … Res is otročji, s to reklamo pa prav nič ne pomagaš možni dobri uvrstitvi in ne osmešenju na ESC. Če bi izvajali kaj od Michaela Jacksona, bi šlo pa za padec samega boga na zemljo. Tako, kot je kar naenkrat postal Justin Bieber car, ko je Iztok zasledil, da je fen Jacksona … in podobne fore. zelo objektivno.

  Sestri Prusnik sta spet, zdaj se že zelo dolgočasimo, izvedli klovnovski cirkus za revne. Postregli z istimi forami spogledovanja … ja, ja … dvojčici se zazirata v ogledalo in z recitalom, ker vokalno pač lahko funkcionirata samo na enem akordu. Edina pozitivna stvar je, da imata glas dokaj močan. Sicer pa zdaj samo še poskus repanja spet prosto po kopiji Jedward:

  http://www.youtube.com/watch?v=J8Cq6rVAWt8

  In glede na to, spet, da sta Jedward na boljšem nivoju ofkors, pa klovna vseeno zasluženo nista lani dosegla dobre uvrstitve na Eurosongu, bi se s takim konceptom pač samo spet osmešili. Le Slovenci celo kopirajo takšne cirkusante, ker ob tem občutijo neverjeten presežek, da sapo jemlje. Žalostno.

  Brina je dobro priredbo in izvedbo sfurala, ja. Ima močan vokal, ne pa ravno zanimivega. In njena prezenca na odru je žal odbijajoča, ker non stop sporoča, da ne pade v komad, ampak igra simpatičnost, koketiranje in vse ostalo. Igra pa tako slabo kot zvezde v mehiških nanizankah. Zaigrana je na neprijeten način. Spakuje se na neprijeten in neprepričljiv način. Take stvari na ESC takoj zdesetkajo izvajalca.

  Manuela je vokalno zelo dobra, močna in pritegljiva, ampak njeno obnašanje na odru je za nikamor. Včasih se giba kot slon v trgovini s porcelanom. Ne naredi vtisa lahkotnosti, ampak se napreza vsako sekundo. In to ni tista samozavestna karizma, ki lahko gleda od zgoraj navzdol. In napreza se tudi v izvedbi enako. Od začetka do konca daje vse od sebe in oddere komad. Ni dramaturgije in zato v komadu tudi ni faktorjev presenečenja, cel komad odpoje kot refren. In še nekaj mi je zanimivega pri njej … da ne glede na to, da odpoje vokalno sicer učinkovito, na njo zaradi vsega ostalega preprosto pozabim do konca oddaje. Potrudit se moram, da se spomnim, kateri komad je sploh pela. Ker vse poje pač enako, z istim nabojem. Ona je pevka, ki jo lahko na tekmovanju tipa ESC vsak pohvali v smislu, da je dober vokal, ampak žal pozabi nanjo in zato pristanbe na zadnjem mestu, tudi za vokalnimi analfabeti.

  Nadja je še vedno super, ker ima svojo špuro, na odru deluje lahkotno tet komad kar ugrabi in ga očitno z lahkoto spravi v svoj koncept in v svojo identiteto. Ima kliše, ki seveda na daljši rok lahko začne dolgočasit, ampak to ni problem, ki bi igral vlogo na tekmovanju tipa ESC, kjer je pomembno, da prepričaš v celoti na prvo žogo.

  Nika Zorjan je to, kar sem že v komentarju po prejšnjo oddajo zapisala, da je. Ni vokalno sigurna vase in pika. Zaveda se, da nima zanimive barve glasu, prezence in zato se v vsakem primeru ven meče, da je ne bi pozabili. Če se ne dere, pa divja po odru in zabija zloge, da bi le prodrla čez zid do občinstva. Zato je v vsakem primeru veliko kravala, ampak se ne da znebit vtisa, da je kraval za prazen drek.

  Flora je nasprotje Niki. Odpela je zelo lepo v svojem stilu. Ampak pri baladi pride še bolj do izraza ta njena nežnost. Nikoli se ne razburi, medtem ko Celine Dion pač se. Drugega ji očitat ne moremo in nikoli ne bo drugačna. Menim, da če ne bi odpela balade, kjer predvidevamo vzpone strasti prosto po Celine, bi se pač potopili v njeno špuro dooolgih zasanjanih zlogov namesto odsekano jeznih na določenih mestih, in vse bi bilo okej.

  Eva Boto je odlična, poleg vokalne superiornosti ji gre najbolje od rok doživljanje vsega, kar poje in uspešno prezentiranje teh emocij na odru. Kar je seveda zelo pomembno. Ker se pa strinjam lily, da je, če si vajen standardov iz tujih šovov, predvsem britanske in ameriške imamo seveda v mislih, je tudi to vse skupaj ena žalost. Najprej v tem, da ni nobene scenografije, nobene omembe vredne koreografije, svetlobnih efektov ni itd. Vse to na velikih odrih je in mora bit dobro zastavljeno. Šele v tem kontekstu se pa spet vidi, kakšen je pevec v takšnih okoliščinah. Ali ga kraval okrog požre in njegova karizma zbledi ali mu pomaga,d a še bolj pride do izraza. Tega ne bomo izvedeli o pevcih v teh oddajah na dnevna soba principu. Eva Boto je kaliber, ki bi ga bilo vredno preizkusit v tem smislu in na tem nivoju že je naredila hudo napako. Ne moreš si vsakih pet sekund popravljat preško, ki ti leze na čelo. Opazimo! To je nekaj, kar bi na teh tujih šovih takoj dobilo pripombo, pri nas je seveda to najmanj, kar nas zadeva.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ti tok glupo dojemaš te moje kontekste, da mi gre na bruhanje.

 9. AndrejM pravi:

  Nekako najboljši vtis mi je do sedaj pustila Eva Boto. Pri Flori pa takole: če bo imela okrog sebe ekipo, ki bo znala pisati njej primerne pesmi in če bo paket dober, ima velik potencial. Pri sestrah Prusnik pa mi je še najbolj kul fotr: legenda, car!

  Sicer pa je še nekaj oddaj, morda bom katero spet moral gledati in bom kaj komentiral :) .

 10. Rado pravi:

  Zdej pa nehi Simona!!!
  Tretjič si že dala povezavo na dvojčka.
  In kaj smo videli? Komaj kaj.
  Oduren videospot.

  Pa dva, dobro fizično pripravljena, fanta, ki na veliko skačeta v zrak.
  Če je pri tem kaj fascinantnega je to zgolj športna pripravljenost obeh.

  “Nadrilan” nastop pač nima nobene zveze s talentom in s spontanostjo obeh sester.
  S pripombo, da glasovno ne spadata prav v špico.

  “Ne moreš si vsakih pet sekund popravljat preško, ki ti leze na čelo.”

  Ljubi bog Simona,
  a si še nisi prišla gor, kakšna je zasnova oddaje? Neizbrušene talente postavljajo pred čedalje težje preizkušnje in jih ob tem še korigirajo in kaj naučijo.
  Na koncu bo zmagal tisti, ki bo ob svojem izpričanem talentu pokazal največ napredka.

  Moja trenutna lestvica: Eva Boto, Manuela Brečko, Nika & Eva Prusnik

 11. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  Spet! A si bralno nepismen, prtegnjen ali oboje? Že tretjič pišem, da Jedward nista nič fascinantnega, ampak povprečen cirkusantski štos. Tokrat opisano takole:

  “In glede na to, spet, da sta Jedward na boljšem nivoju ofkors, pa klovna vseeno zasluženo nista lani dosegla dobre uvrstitve na Eurosongu, bi se s takim konceptom pač samo spet osmešili. Le Slovenci celo kopirajo takšne cirkusante, ker ob tem občutijo neverjeten presežek, da sapo jemlje. Žalostno.”

  Ja, samo nadrilana sta bolje, veliko bolje, in delita z dvojčici Prusnik tudi to smolo, da glasovno ne spadata v špico. In ja nadrilan nastop nima nobene zveze s talentom, niti s spontanostjo. V obeh primerih gre za talent blefiranja in nategovanja folka s poceni smislom za humor. Kje neki pa ti vidiš spontanost? V frizurah dvojčic??? Hočeš reči, da sta spontano tako prtisnjeni? Prav? Saj sta Jedward tudi, kar pa še ne pomeni, da gre za kaj več od navadnega cirkusantskega spakovanja na prvo žogo. Pri Jedward se je na veliko spraševalo, kako globoko je lahko dno. Wellcome to Slovenia and you’ll see. To je vse.

  Zasnova oddaje je Misija Evrovizija in ne vaški šov iskanja najbolj pritegljivih amaterskih zelencev s sosedovega pašnika. Za Eurosong tekmovanje je napredek, ker je pač napredek, premalo. O tem sem napisala komentar pod prejšnjo oddajo.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Teb se resno rola. To je tako kot da bi pri Brini Vidic prilimala Princea in rekla, da on stokrat bolje poje in da se stokrat bolje znajde na odru. Pa kaj je s tabo za vraga. Zakaj Prusnikove primerjaš z Jedward, ki sta natreniran in s kilometrino opremljen projekt, ki so ga v roke prijeli mojstri za take zadeve. Prusnikovi sta samoukinji, jebemti no, nimata ekipe, nimata menedžerja in koreografov in sto milijonov dolarjev za stajling. Pa kaj si tako zabita mater no. Primerjaj z ostalimi mrtvaki tega šova pa ti mora biti jasno, da sta presežek. Če ti ni, ti pač ni, jebat ga. Samo ne primerjaj ju na tak debilen način z neko mednarodno superstar zasedbo, saj še nista tam. Saj sta ja komaj tretjič v lajfu na odru. Fak no, a si spet ne kreku za vraga.

  Namesto da bi pohvalila, da se sploh kdo trudi v to smer cirkusa in štosa in nam daje upanje, da vse skupaj pri nas vendarle še ni šlo v mrtvašnico, serješ o kiču in ne vem čemu kot da si pribita.

  Pa nehaj že gledati vse te nastope skozi prizmo, da so za Evrosong, ker niso. To so predpriprave, to je nabijanje kilometrine, to je delanje na prepoznavnosti in možnosti za biznis. To ni to kar bo stalo na odru Evrosonga. To je le tekma za zmagovalca EME, ki ga bodo potem prištimali za Evrosong. In znotraj tega ter v primerjavi z ostalimi šovi, kjer so bili premnogi tekmovalci srednja žalost pa so vseeno šli dalje, sta sestri Prusnik nadpovprečno dober šov in nastop. Pa kje maš oči in možgane, jebemti no.

 13. AndrejM pravi:

  @simona: meni pa je v bistvu čisto vseeno, kdo nas bo zastopal na Eurosongu. Se mi res jebe. Če bo iz tega šova ven prišlo nekaj solidnih izvajalcev, toliko bolje. Mi pa ni vseeno, da imamo zdaj drugo tekmo, kjer pa nsatopajo sami papki, ki pojma nimajo in nas bodo vodili naslednja (Jezus in Marija!) štiri leta. Bom pa skopiral svoje mnenje z enega drugega spletnega mesta, ki sem ga napisal za včerajšnje soočenje parlamentarnih (Jezus in Marija pomagajata!) strank:

  Tako kot je Dejan Verčič rekel: s takšnimi politiki je vprašanje, ali nam lahko Bog sploh še pomaga. Sicer pa en pregovor pravi, da si sam pomagaj, pa ti bo pomagal tudi Bog.
  Včeraj se je izkazalo, da so Erjavec, Jelinčič, Novakova, Kresalova in sploh Žerjav nepotreben slepič slovenske politike. Žerjav, ki sedi na čelu stranke lokalnih šerifov, je včeraj pokazal, da nima pojma o pojmu. Tudi Kresalova je samo (za nekatere) lepa, vsebine pa nobene. Novakova govori o enotnosti, sami pa izključujejo tiste, ki ne kričijo tako kot oni o družini in vsem, kar je s tem povezano. Jelinčič je utrujen in se mu je videlo, da bi najraje sedel doma pred televizijo. Erjavec pa je ugotovil, da razen kakšnega upokojenca ne bo preslepil nikogar več in je vsaka tretja beseda upokojenci. Malo boljši so bili Pahor, Janša in Golobič, ampak Pahor in Golobič sta pozabila, da sta tri leta sedela v neuspešni vladi, isto pa je prej štiri leta počel Janša. Vsi skupaj pa so danes krivi, da gre Slovenija po grški poti navzdol.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, daj ne mi ga spet lomit s politiko pod objavo o glasbenem šovu. Nočem, da se debata znova obrne v to smer. Dajmo ostat v temi zapisa, saj je dosti ostalih zapisov, kamor bi lahko pripel ta citat.

 15. AndrejM pravi:

  Se strinjam, ampak se mi je mudilo. Vatamistejkadamejka.

 16. mojca pravi:

  sele danes sem zasledila tale zapis na misijo eurovizijo, ceprav sem komaj cakala, da bi nekje lahko napisala: kaj za hudica je sloveniji in “sodniski komisiji” stopilo v glavo v primeru teh dveh dvojcic- prusnik ali kaj ze. mislim, svasta,to naj bi bil nek presezek, kakor slisim, da ju imenujejo? ne bi rekla, ce ne bi bilo v izboru vsaj nekaj nadpovprecnih izvajalcev, pa tudi ce bi imeli (dvojcici) za konkurenco zgolj predstavnike otroskega vrtca, mi se vedno ne bi bilo jasno kje vidite ta “presezek”. v skupni tezi mogoce? iz oddaje v oddajo me je strah, da bosta na koncu prav oni dve prepricali tudi sodnike, ker publiko sta ocitno ze, ceprav res ne vem s cim. nimata ne glasu, do sedaj se nista odpeli niti enega glasovno zahtevnejsega komada (ker ga itak ne moreta), izgledata pa kot dve nabiti mozaci, ki nekaj “tancata” po odru. roko na srce, njun izgled res ne nudi neke osnove, tako da se je se najlazje nasemit v klovna, pocit na skustrane lase neko blesavo kapo, se malo prepognit in ajd na oder. sem pa vseeno mislila, da je nivo slovencev nekoliko visji…. ne vem no, pa te ja ne more vsak bebec potegnit za nos. pa se to mi je cudno, sodniki se zmrdujejo nad izgovorjavo nekaterih izvajalcev, nad dolzino kril….. pri teh dveh pojavah pa so tako optimiscini, ces, hitro se ucijo….. nekaj izzarevajo…. vame izzarevajo predvsem sram, da jih bom v osmi oddaji se vedno gledala. mislim, resno no!

 17. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @IG:

  Mene pa bolj skrbi, da ti nisi na kreku, pa take vice zbijaš čisto zares.

  Brino Vidic sem v izvedbi pohvalila v celoti, ker ni nobene potrebe, da bi jo primerjala s Princem, saj je odlično odpela sebi ustrezno priredbo! Pokritizirala sem obnašanje na odru. povsem neodvisno od Princa.

  Sestri Prusnik pa primerjam z Jedward, ker gre za očiten plagiat pristopa v celoti. Razlika je le v tem, da pustne maske menjata.

  Da v enak koš mečeš priemrjavo z Jedward, kot bi lahko primerjali Brino s Princem, je pa sploh sramota na kvadrat, ker je Prince pač marka par ekselons, medtem ko sta Jedward tretjerazredna cirkusanta. Da sestri Prusnik ne dosegata nadrilanosti te sramote, je samo še dodaten minus in toliko večji razlog za butalce, da bi spregledali, kako, zaboga, ne gre za nikakršen vrhunski moment, ampak samo za prijetno rojstnodnevno vaško veselico. Da sta Jedward celo nastopila ravno lani na ESC (ker njuna tebi tako hvalevredna superstar svetovna slava vendarle ni vredna za pol kurca) in kljub nadrilanosti v svojem slogu in še predhodni relativni prepoznavnosti s Cowellovih talentov (kjer sta skrbela pač za smeh in nikoli nista predstavljala primerek talenta) po logiki stvari precej pušnila, je samo še dodaten razlog, da se ne prideš smešit že naslednje leto s slabo kopijo istega debakla, a ne. Katera država bi bila tako trapasta, da bi psolala kopijo nečesa na tekmovanje, kar je že v izvoru predstavljajo debakl???

  In ne, nista presežek, v primerjavi z nikomer od preostalih nista presežek. Samo od Riflja sta boljši, ker tako zgolj formalno bojda lep si že težko. In ne serjem o kiču!!!!! Nikjer nisem stavka zapisala o kiču na ta račun! Kič je vse, kar tu opazujemo in ESC je tekmovanje kiča! Večina pop štanc s svetovne glasbene scene je kič. Kič sam po sebi me tudi ne moti, moti me predvsem slab kič. To, kar zganjata dvojčici, pa ni niti kič, ampak cirkusarjenje. Tisto, kar je celo na ESC že pred leti izumrlo in propade takoj. Cveti samo še v pretežnem gartnerjanskem delu Slovenije.

  @AndrejM:

  Meni pa ni vseeno, kdo nas bo zastopal na ESC, ker je za Slovence to ena izmed redkih priložnosti, pravzaprav edina, kjer se slovenski predstavnik pokaže tujemu občinstvu iz ogromno držav in pred neverjetno cifro publike. Za tako malo državico je to še posebej lepa priložnost, da se pokaže v dobri luči in da si kdo zaradi tega zapomni, da Slovenija sploh obstaja. Ogromno ljudi na primer je šele zaradi ESC sploh izvedelo, da obstaja Azerbajdžan. Že prejšnja leta, ne zdaj, ko so zmagali, ker so imeli vedno izvajalce, ki so padli v oko in v uho občinstvu. Zato sem mi zdi na tem mestu nadutos neupravičena. Slovenci pač nismo še tam, da bi lahko vihali nos nad takimi “pasjimi” procesijami, ampak bi bilo bolje, da bi se od njih česa naučili, ker imamo nivo na takem podnu, da se je treba pričkat, zakaj nek tretjerazrede vic tipa Prusnik ni nikakršen dosežek.

  In ta mentaliteta se lepo navezuje tudi na politiko. Nič drugačne nebuloze se ne dogajajo, zaradi česar kruha stradamo in bivakiramo v jebeni družbi negativne selekcije, kjer se repenčijo sami diletanti s prijatelji in sorodniki v napadu.

 18. ppp pravi:

  Imate vsi skupaj zanimive komentarje, ampak mene pa zdaj res zanima, who the fuck je Simona Rebolj, v čem je pa tvoj talent razen kometiranja po blogih?

  Saj gre za popolne amaterje, poleg tega naš bazen talentov ni tolikšen kot trgi v tujini in temu primerno se naš nivo ne more primerjati. Mislim, da tukaj ne gre za toliko negativne selekcije, jo je bilo včasih več (Rebeka, Duo Platin in podobno kar smo že pošiljali).

  Politiki so pa samo ogledalo naroda, nič drugega. Med drugim je ta prostor genetsko osiromašen zaradi ekonomskih migracij (večina migrantov je v tujini nadpovprečno uspešnih) in zatiranja nadpovprečnih v različnih sistemih, predvsem v tistem kjer so bili vsi srečni, ker so bili približno enaki. Se pa ta sistem zdaj še bolj sesuva sam vase, kot prejšnji …

 19. mojca pravi:

  med komentarji sem zasledila tudi vprasanje, kje \imas mozgane, glavo in oci\, da ne zaznas tega dvojnega \presezka\ na odru. sama pa se isto sprasujem: je res mozno, da kdo pade na tako finto, ce ni ravno globoko pod povprecjem kar se okusa in tudi intelekta tice.in kje ima usesa, ce ze ne oci zirija, ki ta bolan paket spusti naprej. in ja, je res, da nimamo opravka s profesionalci, ampak tudi iz tega kosa bi se dalo potegniti kaj obetavnega. ampak ne dvojcici.vsaj nekoga, ki obvlada petje in se ga nato stilsko in koreografsko nadrka. in kot je zapisala Simona, boljse ne bi mogla, to se za na slabo najstnisko zurko ni. pri teh letih so najstniki s presezki zmozni ze marsicesa drugega.

 20. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @ppp:

  Kar veselo na branje mojih zapisov na blogu, če zmoreš konzumirat takšne zalogaje, pa ti bo mogoče za 30% bolj jasno, who the fuck je Simona Rebolj. In če imaš iq višji od želve, boš že preko tega lahko prepoznal približno enak odstotek mojih talentov. Za začetek bo dovolj, v kolikor te res tako zanima, kar nakladaš, da te bojda zanima. Za ostalo pa o sebi osebno komuniciram samo z osebami, ki se mi enakovredno polno predstavijo in s takimi klepeti o me, myself and I seveda ne smetim drugim po blogih.

  In ja … kaj si pravzaprav povedal???? Da je po tvojem mnenju ta oddaja za v smeti, ker ne more niti zadostno opravit svoje prioritetne funkcije, ker je bojda naš bazen premajhen in se v njem valjajo sami amaterji na podnivoju.

  Strinjam se s tem, da je najbolj tvegano od vseh možnih idej na tak način izbirat predstavnika za ESC (pri čemer nas bo lahko še glava polela o skromnem možnem izboru vsiljenih komadov, ki bodo lahko popolnoma zanič), nikakor se pa ne strinjam, da je nujno podpirat premalo talentirane in preveč amaterske, kar se v primeru dvojčic Prusnik pač dogaja. In se strinjam s komentarjem mojce. Čas bi tudi že bil, a ne, da se nehamo obnašat prizanesljivo do simptomov naroda, ki jih poudarjaš, sicer bolje ne bo nikoli.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !