Predvolilna soočenja

12.11.2011 ob 02:30

Včeraj je bil glede prihajajočih volitev gotovo najbolj zanimiv in pričakovan dan. Zavestno sem se odločil, da bom skušal kandidate oceniti neobremenjeno s preteklostjo in brez tega ali so mi všeč ali ne, se pravi, da jih bom ocenil samo na podlagi tega, kar mi bodo povedali v soočenjih na Tv Sloveniji in POP Tvju.

Naj začnem s Pahorjem, ki je bil po dolgem času odličen. Samozavesten, skuliran, odločen in brez tistega agresivnega razbijanja po mizi, ki je postalo njegova povsem nepotrebna in blesava navada. Po moji oceni je bil daleč najboljši, najbolj prepričljiv in najbolj tak, da bi mu verjel. Pa najtežje delo je seveda imel, saj je med ljudmi strašno nepriljubljen in mu skoraj nihče ne verjame, da je njegova vlada vendarle naredila nekaj dobrih stvari. Je pa vseeno malce trapasto, da se zdaj daje z Jankovičem, ki mu je pobral glasove in postal novo upanje levice. Finta je v tem, da Pahor še ni končal in da se še vedno bori, torej, da se ni umaknil z levice in da še vedno upa na dober volilni rezultat. Pahor bo torej dejansko zajebal Jankovičeve glasove in Janši ter Virantu še zvišal možnost za zmago.

Nadaljujmo z Janšo, ki mi je bil tokrat prav tako všeč. Ni pretiraval, ni bil maščevalen, ni napadal, ni se šel pretirane demagogije. Bil je natanko tak kot mora biti, če hoče zmagati na volitvah.

Na tretje mesto bi postavil Žerjava, ki je en tak odločen in okej možakar, katerega matra le to, da vodi napačno stranko, ki jo je pač povozil čas. Žerjav ni veliko govoril, a ko so mu pustili do besede, je povedal dobro, preudarno in na pravi način.

Jankovič mi je sicer faca, toda moti me, da govori nerazločno. Da se moram prav potruditi, da povsem razumem kaj govori. Všeč mi je to, da je vzvišenost in samozadostnost končno spet menjal s simpatičnostjo, toda zdi se mi, da med volivci ne bo zares vžgal s temi obljubami, da bomo v Sloveniji že drugo leto živeli bolje. Pa Janša ga je na nacionalki popolnoma sesul z Mercatorjem, saj mu Jankovič na koncu ni mogel kontrirati in je raje utihnil. To je bilo slabo, to je bil dokaz, da je Janša retorično dosti spretnejši.

Na peto mesto bi postavil Golobiča, ki mu nacionalka ni dala možnosti za gostovanje, saj njegovemu Zaresu kaže preslabo. Ni bil napačen, pa res se mu pozna, da je Drnovškova šola, če veste kaj mislim.

Šesto mesto dajem Erjavcu, ki je bil na POPu sicer slabši, je bil pa toliko boljši na TV Sloveniji, kjer je znal bolj spretbo kruzati med šalami in resnostjo. Na POPu je izpadel kot klovn, kar ni dobro, saj so me mu režali tudi takrat, ko je hotel povedati kaj resnega.

Za ostale mi je nekako vseeno. Virant me ne prepriča niti malo. Ne bom rekel, da ni jezikovno podmazan, toda ni moj tip človeka, zato mojega glasu ne bi dobil. Kresalova je bila praktično nevidna, kar je jasno, saj LDSu ne kaže dobro. To pomeni, da ni več zanimiva za rejtinge, zato ji voditelji pač ne dajo kaj dosti minutaže. Ko je minutažo dobila, pa prav tako ni povedala nič posebnega. In še Jelinčič, ki je prav tako dobil le POPovo soočenje, saj mu ankete ne kažejo najbolje. Standard, a tokrat brez dobrih argumentov. Le zajebantsko pizdakanje, ki pa očitno ne potegne več dovolj, da bi se nabrali glasovi.

Drugače pa lahko rečem še to, da je bila Katja Šeruga preveč nonšalantna do gostov, medtem ko je bil Slak boljši, a ga je posral s preveč osebnim vpletanjem v Virantove finančne zadeve.

 

10 komentarjev na “Predvolilna soočenja”

 1. MATEj pravi:

  Hehe. Najbolj hecno je, da je bil Pahor dejansko najboljši, najbolj prepričljiv, uspešno je zagovarjal, da bi mogle it vse reforme, ki niso šle skozi, skozi; pač mediji, sindikati, referendumi in opozicija so ga po krivem zje***. Janković ne deluje dovolj podkovan za državno politiko, pa tudi njegova ekipa se mi ne zdi najboljša. Janša je dejansko povsem drugačen kot nekoč, skoraj nič se ne krega, očitno ima novo strategijo, ki se bo poplačala, čeprav ne obljublja nič posebnega in pri meni še vedno ne vzbuja nobenega zaupanja in spoštovanja. Virant je po mnenjih vseeno mnogo slabši, kot se je na začetku pričakovalo, kot da vseh zadev ne pozna dovolj (podobno kot Zoki, le da Zoki vseeno vse zelo samozavestno zagovarja). Eh, žal bo Janša zmagal, Zoki bo pa zasral Ljubljančane, ko bo končal v parlamentu brez prave besede, mi bomo pa zgubil super župana. Razplet mi ne bo prav nič všeč. Niti slučajno ne vem, za koga bom glasoval, a če se bo izkazal, da Zoki nima šans za zmago, bi potem mogli v njegovem okraju vsi glasovati za njegove konkurente!

 2. Pepi Pepi pravi:

  No, Pahor se meni pač ni zdel skuliran. Preveč je bil pokroviteljski do ostalih politikov, obenem pa se je obnašal, kot bi bil Jezus na križanju, češ; trpim za grehe drugih. Virant je imel pa, če nadaljujem svoje ugotavljanje iz one druge teme, neprimerno boljši nastop včeraj pri oddaji Svet.

 3. DjJuvan pravi:

  Všeč mi je tvoj pristop k razvrščanju kandidatov. Sicer nisem gledal nobene od oddaj, ker kolikor vem, zakonsko to še ni bilo uradno soočenje parlamentarnih kandidatov… ampak bolj nabiranje rejtinga našim mafijskim televizijam. Sicer pa, praviš da sta janša in pahor povozila jankoviča pri retoriki in poznavanju situacije. Moraš se zavedat, da sta oba klovna že precej časa v politiki in je samoumevno, da bolje poznata sceno, pravtako se stalno pilita v retoriki in sta nedvomno neupravičena do primerjanja z jankovičem. Slednji je še zmeraj le bolj gospodarstvenik in zato bolj praktične sorte, ne pa blefer. =) Zna s številkami in ima karizmo, ni pa spreten z besedami.

 4. STELA pravi:

  Virant je s to svojo finančno kolobocijo izgubil marsikateri glas, pa čeprav bo vrnil državi 1285€…in samo oni zgoraj ve al´ je to dobr´ al´ slabo

 5. juure juure pravi:

  Mene ni prepričal NIHČE. Sploh se ne ukvarjam več s tem KDO …

  Volitve v Butalah so postale take, kot bi imeli kup dreka, ga razrezali na 8 kosov in bi volivci potem odločali kateri kos manj smrdi.

  Njihove programe sem po večini prebral in rečem vam: ko nekako prebaviš vse skupaj, dobiš občutek, da je program pisala ista agencija in potem za naročnike nekoliko spreminjala verbaliko, zamenjala vrstni red stavkov in pokasirala drobiž, katerega ji sedaj dolgujejo že tako prezadolženi naročniki.

 6. Grof Tminski pravi:

  Ja, se strinjam s tabo. Petega dne v decembru bo prav zanimivo pogledati kako se bo izšlo. Prav verjetno je, da boš s svojimi ugotovitvami prehitel razne strokovnjake in “strokovnjake”, ki modrujejo ta mesec. Pozdrav

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  DjJuvan:

  Seveda je bilo “uradno” soočenje parlamentarnih kandidatov. Nacionalka začne 14. 11. in so bili Pogledi Slovenije bojda izven uradnega termina predvolilnih soočenj in tudi niso upoštevali določenih zavez po medijskem zakonu, kar se tiče obravnave parlamentarnih in izvenparlamentarnih strank, zaradi česar je že nastal halo … ker seveda vsebinsko to predvolilno soočenje je bilo. Komercialni mediji, kot je tudi POP TV, pa za razliko od nacionalne TV itak niso zavezani tem členom zakona o medijih in bodo lahko bolj svobodno izvajali koncepte oddaj, povabljence itd. S predvolilnimi oddajami pa so po napovedi začeli 10. 11. in to je bilo to prvo soočenje.

 8. libero pravi:

  he he Juvan
  zna s ciframi celo tako dobro, da bi bilo lepo, če bi še nas naučil, kako se cifre množijo tako, da na leto kupiš kakih 10.000delnic vemo kere firme:)
  ne preveč filozofirat no:)

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DJ Juvan, rekel sem, da je Janša Jankoviča premagal v dvoboju na temo Mercatorja in da je bil retorično spretnejši. Nimam pojma zakaj je iz tega nastalo, da sem rekel, da sta Pahor in Janša Jankoviča povozila v retoriki in poznavanju situacije :)

 10. DjJuvan pravi:

  @Iztok, my bad, zgleda sem jaz narobe povezal ^^’

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !