Zoki Superstar

12.10.2011 ob 00:15

Kaj takega za kakega politika nisem videl že dolgo časa. Toliko navdušenja in znanih imenih na kupu ni bilo že sto let. Jankovič je kot Tito, jebemti. Vsaj v Ljubljani, kjer ga imajo ljudje kot kaže izjemno radi kljub takšnim in drugačnim očitkom, aferam in zameram. Jp, Tito je imel Čolića, Jankovič pa ima Đura in Magnifica. Pa Jonasa in cel kup uglednih Slovencev, ki v njem vidijo odrešenika. In kar je najbolj važno, jankoviča imajo radi tudi navadni ljudje. Vsaj tisti, ki so se danes trli na Kongresnem trgu v Ljubljani. Jankovič ima karizmo za liderja. Jankovič je rojen za mesto šefa vlade. Dosti bolj kot Pahor, ki je z današnjim dnem izpadel iz igre. Jankovič ima zdaj do uresničitve svojega cilja le še Janšo, ki pa je spet močan kot strela. Izven Ljubljane zagotovo bolj kot Jankovič. Je pa finta, da je Janšo pred tremi leti zjebal Pahor, zdaj pa ga bo jebal še Jankovič, saj bodo mnogi spet volili zanj samo zato, da ne bi volili Janše. Slovenski veljaki so se Janševega maščevanja očitno zbali tako zelo, da so v ogenj poslali novega junaka, Jankovič pa je dejansko edini, ki premore dovolj imidža in rezimeja, da je lahko sprejel izziv.

In hej, dejansko zna res zmagati, saj razen Janše ne bo imel prave konkurence. Erjavec ne bo dobil tega, kar upa. Golobič je zaključil kariero. Kresalova se bo lahko zahvalila bogu, če bo uspela ujeti parlament. Jelinčič bo spet dobil toliko kot vedno. Žerjav prav tako ne bo dosegel kakega vidnejšega rezultata. Novakova naj raje še vedno orgazmira ob dejstvu, da v Ljubljani ni več Titove ulice, za drugega itak ni, kar zelo dobro ve tudi koprski župan Popovič, ki jo je sesul na zadnjem Vročem stolu. Pahor pa se bo pomoje umaknil, saj zdaj, ko je v igri Jankovič, nima več prave moči.

Bitka bo zelo zanimiva, Jankovič in Janša pa bosta razlog, da se bo soočenja splačalo gledati. Jaz navijam za Jankoviča, saj je Janša že imel svojo priložnost pa se ni najbolj izkazal, kar pa seveda ne pomeni, da bom sploh šel na volitve, saj sem še vedno zelo razočaran nad vsem sranjem, ki se nam v zvezi s politiko dogaja zadnja leta.

null

(c) finance

zoran-jankovic-se-ukvarja-z-mladimi-prdci/
moj-intervju-zoran-jankovic/
zoki-4-more-years/

 

76 komentarjev na “Zoki Superstar”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Eh, to kar si je Zoki privoščil za začetek svoje kampanje, je povsem neokusna melodrama in narcisoidno čaščenje njegove persone, kar se mu bo zagotovo še vrnilo kot bumerang, saj so pred prejšnjimi volitvami na podoben odrešeniški piedestal postavili tudi Pahorja, ki je potem hitro padel iz oblakov na trda tla.

  Prav patetično je bilo gledati tisto romanje slavnih Slovencev na rotovž, kjer so kot kakšni obupani svatje moledovali izbirčno nevesto, naj se jih usmili in pristane na poroko, ki je bila tako ali tako že pripravljena in načrtovana. In kaj je storil veliki vodja? Ne, ni se jih usmilil. Praktično na kolenih so klečali pred njim on pa se je zgolj samohvalno nasmehnil in jim dal vedeti, da bo svojo odločitev sporočil naslednji dan. Torej, ni se mu zdelo niti toliko vredno, da bi jim privoščil vsaj trohico zadoščenja za njihovo ponižno klečeplazenje in jim blagovolil podati svojo odločitev, ki drugačna tako ali tako ni mogla biti.

  Jasno, Zoki že zato, da se odloči kandidirati potrebuje triumf med ljudstvom. Še rimski cesarji so za kaj takega potrebovali vsaj kakšno vojaško zmago, Zoki pa očitno potrebuje ljudsko slavljenje že za vsako svojo razsvetljensko odločitev. NEOKUSNO!!!

  Ampak očitno je pač potrebno izkoristiti njegovo županovanje za začetek politične kampanje, da se ustvari nek imidž nadnaravne priljubljenosti, vsaj glede na to, da Zokija po trenutnih raziskavah Janša na veliko vodi.

  Ampak imaš prav glede primerjav s Titom, saj je Zokijev začetek volilne kampanje izgledal kot kakšno partijsko umetno zrežirano slavje, kjer je potrebno veličino in priljubljenost velikega vodje prikazati kot neko spontano voljo intelektualne elite in ljudstva, pa čeprav je vse skupaj zgolj izjemno spretna reklamna ofenziva.

  Bo pa zanimivo videti, če bo imel Zoki toliko poguma, da bo kandidiral kot poslanec in se s tem odpovedal županovanju, ali pa bo nastopil zgolj kot predsednik svoje liste/stranke in na tak način oportunistično upal, da mu morda v naročje pade mandatarstvo morebitne nove leve koalicije, drugače pa se bo vrnil na ljubljanski magistrat. Če ob tem že pozabimo, kolikokrat je tako ali tako snedel besedo, ko se je do pred nekaj dni praktično več let zaklinjal, kako ga politika sploh ne zanima in da mu je važna samo Ljubljana. Malo morgen!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Takle komentar le dokazuje kako zelo so se nam zagabili politiki. Če se nam ne bi, bi bilo Jankovičevo početje povsem normalno in frajersko, povsem v stilu modernega politika, ki se podaja v volilno bitko.

  Pahor se tega ni šel, le od kje ideja, da je za sabo potegnil pop zvezde. To zna samo Jankovič. To so znali čez lužo tudi kandidati za ameriške predsednike.

  Da je čakal z odločitvijo pa je spretna PR poteza, ki je potencialne volivce in celo Slovenijo držala v šahu in delala super reklamo za začetek volilne bitke. Kot sem rekel, Jankovič obvlada medije in PR. Edino kar mu lahko škodi so mutni posli njegovega sina, kar bo seveda idealna prilika za njegove nasprotnike.

  In da ne pozabim, veliko bolj neokusna mi je demagogija, ki jo zganja Janša. Da o blaženosti Novakove zavolje Titove ceste niti ne govorim. To je neokusno, ne pa povorka za Jankoviča. Ta je vsaj zabavna in za sprostit pa dobra za rejtinge. Pa za žurko, ki je manjka na našem političnem prostoru. Jp, čas je za žurko ne pa za jebanje v glavo in depresijo. Naj Magnifico poje, naj Đuro poka frise, naj Jonas pribije kak štos, Jankovič pa naj nas reši iz krize, jebemti. Vrh glave imam resnih in zateženih frisov desnice in egotripov levice, čas je za dobro voljo, za lik Hribarjevega šova, porka madona.

 3. Bojan pravi:

  Stranka Zorana Jankoviča je stranka kapitala, tako, kot vsi, ki jih je požegnala siva eminenca. Izrabili so položaj za pripravo terena za nadaljne posle, ki kar pokajo od poštenosti.
  Janša mi tudi ni všeč. S prihodom njega na čelo države, so bodo ukvarjali 2 leti samo z maščevanji in čistkami, ki so sicer več, kot potrebne, za narodov blagor pa se bodo trudili bore malo.
  Navijam za Viranta.

 4. MATEj pravi:

  Iztok, čemur si napisal bi morda dodal dvoje. Vprašanje je, koliko Ljubljančanov je dejansko pripravljenih “dati” državi svojega župana? Sam razmišljal v smislu: Ne damo ga; no, razen, če nam to pomaga, da se znebimo Janše. In tukaj zna bit Zokijeva težava, da ga niti Ljubljančani ne podpremo v večini. Sprašujemo se: kaj bo nato v Ljubljani? Möderndorfer ali nove volitve? In drugič: akter zna biti tudi Virant. Ideje SDS niti niso tako slabo, problem stranke so določeni osebki, ki jih javnost, ki ni 100% že v naprej opredeljena v levo ali desno, ne prebavlja. Torej Janša, Grims in še par takih. Že če bi se ti umaknil iz politike in iz SDS, bi ta stranka denimo z Virantom in podobnimi zlahka zmagala! Že res, da ta ni tako karizmatičen, a deluje med najbolj iskrenimi, verodostojnimi v slovenski politiki.

 5. NoMercy pravi:

  na koncu priimka je ć ne pa č :P

 6. AndrejM pravi:

  Kako je stara garda (Kučan in ostali) hitro izpljunila Pahorja. Kot star žvečilni, ki ga ne rabiš več. Pehor je svoje opravil, slabo sicer, zdaj pa imamo drugega. JankoviĆa (piše se s ć in ne s č, če smo natančni). Sicer pa, na Kongresnem se je zbralo par firbcev, starih mam in nekaj Jankovićevih sodelavcev,o romanju v mestno hišo pa menim enako kot spookxmulder. In kaj veže te ljudi, kaj je njihov moto (poleg zagovarjaja lastnih interesov)? Boljše življenje ljudi? Pajade, se poserjejo na to, kaj jih pa navadni ljduje brigajo. Druži jih bolestno sovraštvo do Janeza Janše, zraven je tu še malo sovraštva do RKC. Pa še nekaj: bodoči PM bi MORAL spoštovati zakone, shod pa ni bil prijavljen. Pa ni bil spontan, pač pa napovedan. Toliko o tem, pa je samo malenkost.

  Očitno imamo zdaj samo še dve imeni za PM. In žalostno in za večino ljudi slabo je to, da sta oba zagovornika kapitala in lobijev. Če kdo živi v iluziji, da lahko takšni ljudje rešijo vukojebino, pač naj.

  Na volitve pa ne bom šel. Čeprav bo po številu list izbira tokrat teoretično največja, med vsemi njimi ne najdem koga, ki bi bil vreden mojega glasu. Še. Bom pa spremljal kampanjo in če bo kakšen program dober, ga bom podprl. Pa čeprav bom s stisnjenimi zobmi moral glasovati za Jankovića ali Janšo.

 7. Pepi Pepi pravi:

  Bojan, podpišem.

 8. zelda pravi:

  Mene je zbiranje vrlih Slovencev, ki so gledali svojega idola Zokija spominjalo na odlomek iz Orwelove knjige Živalska farma. Kdo jo je bral, bo točno vedel, kaj imam v mislih.

  Če bi bil Jankovič recimo predsednik vlade, ga verjetno ne bi tako vlekli za jajca kot so Pahorja in za njegovim hrbtom delali po svoje. Osebno pa mislim, da ni človek za predsednika vlade, ker je samo strokovnjak na ozkem področju (gospodarstvo, trgovina mahinacije z zemljišči…). Manjka pa mu tudi šola retorike, ker predsednik mora znati tudi jasno in odločno povedati stvari,ne pa nekaj na hitro povedati, da ga človek ne zastopi.Verjetno pa je kot župan dober,vsaj za večino Ljubljančanov.

  Tudi jaz navijam za Viranta, ker mi je ves čas deloval kot odločen, zelo splošno razgledan in tudi zna zagovarjati svoja stališča.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Matej & Zelda, Virant je bil minister v Janševi vladi. To je meni dovolj, da mi ni simpatičen. Pa tudi zahrbten zna očitno biti glede na to, da je pobegnil od Janše na svoje tik pred volitvami. Pa ni mi kul, da je ustanovil neko gibanje ali kaj že, pa noter dobil Pezdirja in še koga ter nastopal kot da je nov obraz, ki s politiko nima ničesar. Daj no, saj je bil štiri leta v politiki.

  Andrej M, levice dejansko sploh ni več, vsaj te ne, ki je zmagala na volitvah. Pahor je za SD še vedno zelo pomemben, zato me res zanima kaj se bo zgodilo z njimi, če se umakne. Morda ga nasledi Vlačič, ampak ljudje imajo Pahorja še vedno radi in prepričan sem, da brez njega SD čaka žalosten konec.

 10. zelda pravi:

  Vem, da je bil Virant minister v Janšovi vladi, vendar je od vseh teh njegovih jastrebov še najbolj umirjen in razsoden. Ko je bil minister za javno upravo, je uredil, da so najslabše plačani delavci v javnem sektorju (administratorji, kuharji, šoferji, čistilke, telefonisti), napredovali v višji plačilni razred. Zato bo tudi moja mama glasovala za njega,ker ima po njegovi zaslugi malo boljšo pokojnino. Edino pravilno, da je šel stran od Janše, ker ga je bilo škoda, da je bil v Janševi stranki.

  No, Iztok, če se vrnem v zgodovino v 2. svetovno vojno, so tudi nekateri generali Hitlerju obrnili hrbet, ko so videli , da je nor in so ga hoteli pospraviti.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Moja napoved je, da Virant nima šans, da pride v parlament.

 12. Pepi Pepi pravi:

  Men se tud Virant zdi nekak nakuliran in ok možakar, medtem ko se mi je Jankovič zameril že z dejstvom, da bo kandidiral. Par let nazaj je namreč javno dejal, da ne bo. Volilna kampanija se vedno izkaže za en kup obljub in Jankovič jih je začel že pred možno izvolitvijo. World first, pomoje. :D

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Le zakaj bi se branil šanse, da postane šef vlade, saj ni nor.

  Virant pa, hm, morda bo potegnil tiste, ki ne marajo Janše pa četudi imajo raje desnico. To pa je na nek način dobra tržna niša, ki jo je zavohal Virant.

 14. tomo pravi:

  Zoki bo od mene sigurno dobil glas,ker ga spoštujem in smatram kot dostojnega Titovega naslednika,vendar me včasih dajejo pomisleki zaradi njegovih mulcev in neodplačanih stožic,vendar se je kot gospodarstvenik zelo izkazal,pa tudi po nasprotnikih ne pljuva tako kot Janša s kampanjo ki je vsak ki ni za njega izdajalec naroda in komunist.O Janši bi rekel samo to da je razmetaval denar za (kao)žrtve komunistov(seveda so to njegove ovce) iz WW2 in s tem povečal brezposelnost(ker ni bilo prihodka),švercal s patriam,hrvatom prodajal orožje in spizdil tik pred recesijo.Zakaj pa mislite da je pahorju tako zlahka prepustil mandat?

 15. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Spooky, dvomim, da se bo Janković odločil tvegatm da zamenja županovanje za ušivo šljakarsko poslansko mesto. Zakaj neki bi si desetkal kariero in ambicije, če mu ni treba.

  Sicer pa ne vidim hinavščine v primeru Viranta nikakršne, saj je bilo za Viranta že dolgo jasno, da fura svojo držo in politiko, najkasneje očitno pa s prestopom med takoimenovane resetirance. Jasno je bilo tudi, da predstavlja rivala Janši in po prevzemu Zbora za republiko je dal izjavo, da obstaja možnost počasnega oblikovanja stranke. Formalno si nikoli ni upal včlanit v stranko itd.

  Medtem ko je Zoki pač javno večkrat govoril, da se ne bo potegoval za mandatarja, da sploh ne gre v politiko (razen kot župan) in da bo zaključil županski mandat, za kar so ga Ljubljančani izvolili. In to, kar počne zdaj, brez dvoma ni primerek osebnosti, ki z besedami ne manipulira. Jebi ga.

 16. NoMercy NoMercy pravi:

  1. Virant nikoli ni bil Janšev – niti v stranki ni bil, je pa zet močnega SDS Brejca :) (familija pa to – pol so pa vsi besni) — je pa mneda v žlahti z Zokijevo ženo :D

  2. uni strici in tete, ki so šli na Magistrat so mi pa delovali kot “Sveti trije kralji”, ki so nesli darove Jezusu v štalo :P — mogoče dobimo laični Božič :D

 17. AndrejM pravi:

  @Iztok: žalostno je, da nimamo spodobne levice niti spodobnih zelenih. Kar pa se SD tiče, me zadeva spominja na staro LDS, ki je bila (vse)mogočna, na teh volitvah pa bo iz parlamenta izpadla s kakšnima dvema ali tremi odstotki glasov.
  Janković in Virant pa imata (poleg kao neodvisnosti) nekaj skupnega: odličen tajming. In zgodbo, ki pritegne. Ali kdo verjame zgodbicam o tem, kako je nekdo sicer kdaj malo pomislil, da bi kandidiral, potem pa se je pri srebranju kurje župce naenkrat odločil za kandidiranje? In potem v parih dneh ima program na par sto straneh, 88 kandidatov in vse oglasno gradivo vključno s spoti? Pajade. Ampak zgodbe se odlično prodajajo. Kot pralni prašek.

 18. Rado Rado pravi:

  “Kako je stara garda (Kučan in ostali) hitro izpljunila Pahorja”

  Traparija! Pahor se je s svojo nesposobnostjo izpljunil sam!
  _____

  ad 2 Virant pride v parlament!

 19. bata bata pravi:

  Jankovič je car in superstar! Res upam, da povozi Janšo pa da bo lahko še 4 leta jokacal in lažne dokumente v kup spravljal vam vsaj dolgčas ne bo, ker ni ga spletkaša kot je Janša…

 20. Opankar pravi:

  Hehe, te ovce, ki so zbrale na Kongresnem trgu, sploh še ne vedo oz. se sploh ne zavedajo, da je njegov prvi projekt (v kolikor zmaga) pokojninska reforma in da so glavna ciljna populacija za vrnitev na trg dela :)

  Pa brez kakšnih koli referendumov, IMF tega ne bo dopustil :)

  Kaj se bo sprejemalo bo dirigirano s strani zunanjih institucij, tak da je v bistvu vseeno, kdo pride na oblast. Te predčasne volitve so itak predstava za nas, obubožane slovenceljske sužnje :)

 21. prezburšt pravi:

  “Pahor je slovenski JFK. Umirjen, preudaren in tak, da ga naša država potrebuje na vrhu.” (I.G., 22.09.2008)

  Ne samo botri iz ozadja, ki so pred tremi leti na podoben odrešeniški način promovirali Pahorja, tudi navadni volilci so očitno “pozabili”, kako goreče so ga podpirali, danes pa so ga izpljunili in prav tako goreče navijajo za drugega Odrešenika. In čez tri leta nam bodo na isti način poskušali uturati novega. Enih res nikoli ne izuči.

  Za kozlati!!!

 22. igo pravi:

  Ali tale blog berejo tudi novinarji?

  Zanimivo bi bilo namreč na tiskovni konferenci vprašati župana, če je že povrnil svojemu tastu denar, ki mu ga je posodil za plačilo delavcem, ki so županu prenavljali kopalnico.

  Delavci so svoje delo opravili, župan pa jim ni plačal. Ko so po cca 3 letih tožarjenj delavci prišli s krampi, da razbijejo kopalnico, jim je županov tast plačal terjatve, da so mirno odšli in niso obvestili novinarjev.

  Slovenijo Slovencem.

  LP,
  Igor

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, kot sem rekel, Jankovič v nulo obvlada PR. Zakaj pa ne, tako se dela, če misliš resno.

  Prezburšt, ne vem od kje ideja, da sem pozabil na Pahorja, če pišem o Jankoviču. Po moje sem edini, ki mu je Pahor še vedno kul. Toda zdaj res nima več šans, saj se bo levica na vso moč prilepila na Jankoviča.

  Igo & Opankar, koga bi taki ljudje kot sta vidva sploh rada na čelu države? Pahor je zajebal, Janša je že bil, Jankovič vama gre na živce, koga torej, jebemti?

 24. Maj pravi:

  Fantastično bi bilo, če bi nsi in virant dobila vsak po 3.95% in s tem janši požrla skoraj osem procentov, ki bi šli v nič.

  janševa vlada bi bila katastrofa za Slovenijo.
  Sploh pa ne vem kdo in zakaj bi janšo sploh podpiral saj je že imel štiri leta vladanja in je zavozil/zafural/pokradel čisto vse kar se je le dalo.

  Pahor je cel mandat samo gasil najnujnejše zadeve pa še ni pogasil vsega kar je janša zakuril.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Problem Pahorja ni bil Pahor, ampak ljudje okoli njega. Egotripi, ki so ga zajebali in povzročili tole sranje, v katerem smo sedaj. Golobič, Erjavec, Lahovnik, Kresalova, Dimičeva in še kdo. Ves čas se je moral ukvarjati z njimi namesto da bi se ukvarjal z državo.

 26. Rado pravi:

  “Problem Pahorja ni bil Pahor, ampak ljudje okoli njega”

  Niti najmanj!
  Pahor je edini lastnik svojih spososbnosti /ali nesposobnosti/.
  Sokrivdo lahko deli le še z vodstvom SD-ja, ker su mu tako dolgo držali štango, namesto da bi ga odžagali po pol leta.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne strinjam se. Pahor je bil edina dobra stvar vladajoče koalicije. Če SD ne bi imel Pahorja, že ždavnaj ne bi več prišel niti v parlament kaj šele kaj drugega. Me pa zanima kako bi kdorkoli drug hendlal sranje, ki so ga počeli Golobič, Kresalova, Erjavec, Lahkovnik, Dimičeva in še kdo.

 28. Maj pravi:

  Pahor je žal dobil premalo glasov, da bi lahko sestavil uspešno vlado.

  Če je sploh hotel postaviti vlado je bil prisiljen sodelovati z erjavcem, golobičem in kresalovo.
  Logično je bilo, da to ne bo šlo(Kot bi hotel uspešno voditi podjetje, kjer so lastniki skregana bivša zakonca ter še trije skregani sosednje).

  Tudi Zoki ne bo uspešen, če bo prisiljen vladati s tolikimi koalicijskimi partnerji.

  Pahor je naredil glavno napako, ker je vlado sploh prevzel-pustil bi, da še naprej vlada janša(in sam požre kar je skuhal) skupaj z sls, desusom in jelinčičem in bi sedaj na volitvah Pahor dobil vsaj 60%.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kako naj bi pustil, če pa je dobila njegova stranka največ glasov. Saj ni mogel reči, okej, četudi smo zmagali, naj vlada Janša :)

  Da bo sranje s koalicijo, pa sem se bal že takoj po zmagi.

 30. Rado pravi:

  “Če SD ne bi imel Pahorja, že ždavnaj ne bi več prišel niti v parlament kaj šele kaj drugega”

  Točno! Ključ je ravno tem. SD je bila ujetnica Pahorjevega šarma. Ampak na določeni točki bi stranka morala reči: “Zapik”!

  Bi pa rekel, da Pahorja ocenjuješ preveč iz stališča retorike. Ker si sam retorik. In še posebej ceniš tovrstne sposobnosti. Ampak dober piar in odlične govorniške sposobnosti še ne determinirajo dobrega predsednika vlade!

  Da Pahor ni primeren za premierja se je vedelo že dolgo pred letom 2008.

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj vmes so ga hoteli nekaj rezati, še v Bruselj so ga poslali. A potem so poštekali, da jim bo brez njega zelo slabo.
  Ocenjujem ga kot človeka in s tega vidika me ni nikoli razočaral.
  Da bi bil odličen v vlogi predsednika države, pa je vedel tudi sam, a so ga pač potegnili v to igro in ga zajebali na polno.

 32. Rado pravi:

  Jaz sem upal, da bo vlado vodil Golobič iz ozadja,
  a so Pahorja janšisti preveč provocirali v tej smeri in se je Golobiču uprl.
  Kar se pa Golobičevih grehov tiče, so pa nikaršni. Zamolčanje Ultrinega lastništva in tisto minorno posojilo NLB.
  Res je, da je ob tem bil Golobič politično nespreten in so mediji in Janšev štab za diskreditacije napihnili zadevo do absurda!
  To je vsa zgodba.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Od kje Golobiču pravica, da je hotel vladati? Pahor je dobil največ glasov in je imel pravico, da vlada. Golobič tega ni sprejel, zato je nastalo sranje. Glede Ultre pa se strinjam, napihnili so jo do konca in ga politično zjebali. Golobič, sicer spreten in prebrisan in sposoben politik, ki se je vrnil na veličasten način, je zaključena zgodba.

 34. AndrejM pravi:

  Zoran Janković je morda med vsemi edina opcija, ki lahko Slovenijo pripelje iz dreka. To pišem z velikim cmokom v grlu, kajti kup zadev je, zaradi katerih mi je Janković bljak, ampak… To, da se tajkun postavi na levico, me pač osebno ne moti, pa čeprav se kaj takega lahko zgodi samo v Butalah. Ampak če Butalci ničesar ne razumejo, pač ostanejo Butalci. Zamislite si našega prijatelja Silvija na čelu kakšnih levičarjev v Italiji? Ne gre? Italijani pač niso Butalci, sori.

  In zakaj?
  Janković je edini med vodilnimi politiki, ki je v življenju kdaj delal in ni samo sukal jezika. Torej, Pahor, Janša, Erjavec, Golobič, Kresal, Virant, Hanžek…ne vedo, da je denar treba zaslužiti. Njim je bilo vedno jasno samo in edino, da prvega dobijo fiksno plačo pa če so kaj naredili ali pa ne. Edini, ki je tukaj Jankoviću malo blizu je Žerjav, ki pa je žal v napačni stranki. Zelo napačni.

  Pristop, ki ga je Janković ubral v Ljubljani, je jasen: obljube, ki jih izpolniš. OK, o tem lahko razpravljamo. In s sabo pripelje ekipo, ki zna in je tudi v življenju nekaj dosegla, ne pa kup strankarskih podrepnikov, ki si želijo samo in edino udobne državne službice, znajo pa tako ali tako nič.

  In tretje, do sedaj je samo Janković povedal, da bo treba javni sektor krčiti. Pa saj je vsakemu cepcu jasno, da ga bo treba. Da bo treba odpustiti kup debelih lenih birokratov, ki samo jebejo v glavo državljane. Da bo treba narediti pokojninsko, zdravstveno pa še kakšno reformo. Da bo treba gospodarstvo razbremeniti, kajti samo nova delovna mesta bodo napolnila zdravstveno, pokojninkso in še kakšno blagajno. Plus odprava dela na črno. In tukaj je Janša naredil najslabše, kar je mogel: namesto, da bi podprl Pahorja pri reformah, je podpihoval ljudi, da so glasovali proti samo zato, da bi čim prej prišel na oblast. Sam v času debelih krav ni naredil pri reformah nič, raje se je kazal po Evropi in nastopal v oddaji na Zdravje.

  In ker so imeli možnosti vsi razen Hanžka (ki pa vodi ligo za ohranitev privilegijev javnega sektorja in je za večino državljanov obupno slaba opcija), je treba ponuditi podporo komu drugemu.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Še vedno nimam pojma kaj za vraga dela Žerjav v ljudski stranki, saj res ni slab možakar. Pa zakaj ni Virant peprosto prestopil k Jankoviču, že zaradi žlahte z njegovo ženo, če ne drugega. Skupaj bi bila še močnejša.

  Več manjših strank lahko pomeni sranje tudi za večje stranke, saj se glasovi razporedijo na preveč strani in je potem zelo zajebano sestaviti vlado brez da greš v koalicijo z bedaki.

 36. igo pravi:

  Iztok: Eno samcato novinarsko vprašanje. Ali je tastu povrnil denar za kopalnico?

  Koga voliti? Pravzaprav je vseeno, ker bo mandat itak končal predčasno.
  Se še spomnite lustracije in gonje proti njej? Vstop v parlament si zasluži samo tisti, ki bo imel v programu lustracijo na obeh straneh, odpravo trajnega mandata sodnikov in njihovo kazensko odgovornost v primeru zastaranja primerov (z veljavnostjo tudi za nazaj, če jim je v karieri zastaral več kot 1 primer), odpravo pravne (zmaga tisti z boljšim odvetnikom) in uvedbo PRAVIČNE države (če se ti je zgodila krivica, lahko tudi brez odvetnika dosežeš vzpostavitev prvotnega stanja), obojestransko vzročno-posledično pojasnitev dogajanja pred/med/po 2.sv.v. (ta delitev še vedno strupeno razdvaja narod, da se ni sposoben poenotiti, doseči spravo, nato pa se razdeliti na edini pravi način: pravičen/krivičen do drugih), …

  Vzpostavitev pravičnega sodstva je prva in temeljna zahteva, da se lopovi ne bodo več nekaznovano izmotavali iz postopka. S tem se bo dobrim ljudem povrnilo zaupanje v sistem.
  Hkrati je to tudi temelj za vzpostavitev nove religije, ki temelji na raju na Zemlji za pravične in peklu na Zemlji za hudobne. Sploh ne bo pomembno, če je bil človek doslej veren, ali ne, saj je dobrota univerzalna. Koga brigajo obljube o nebesih po smrti, če nastavi še drugo lice, če se barabe ne bojijo obljub o peklu ter nekaznovano tekmujejo v zganjanju najbolj *** dejanj (*** najnajnaj….najpodlejša beseda, ki, bi opisala krajo denarja za umrlega delavca sploh ne obstaja, saj jo dejanje prekaša).

  Morda se vam to trenutno zdi zgolj zanimivost, ampak za vzpostavitev tehnično-pravične diktature niso potrebne volitve.
  LP,
  Igor

 37. igo pravi:

  Eh, pozabil dodati. Dober človek mora imeti od svoje dobrote takojšnjo korist. Slab človek pa mora imeti od podlih dejanj takojšnje probleme s pravičnosodnim sistemom. To je vsa umetnost, da bodo po srcu dobri ljudje motivirani za sprotno izboljševanje celotne Družbe (z veliko začetnico), slabi pa jim ne bodo zadajali prehudih krivic, ali bodo celo mirovali.
  LP,
  Igor

 38. Skromno mnenje pravi:

  Krogi, ki so vsilili levi trojček so isti, kot pri jankoviću. Gre se za ista omrežja. Razlika med Pahorjem in Jankovičem je v tem, da je Pahor deloval demokratično, Jankovič bo pa skušal revščino podkrepiti še z diktaturo.

 39. STELA pravi:

  jp, Janković ima karizmo, ampak na volitvah ne bo zmagal…brez nekega silnega pompa je po današnjih anketah na prvem mestu Virant, jankovič pa je tretji. In kar se mene tiče ima v ožjem krogu sodelavcev premalo al pa nobenega mladega…lepo prosm Kučan? Stanovnik? Goslar? itd itd

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ma to niso sodelavci, to so le podporniki, za imidž na dan, ko se je pač odločil kandidirati.

 41. AndrejM pravi:

  Vsi govorimo o omrežjih. Ja, za vsakim je omrežje, vsak bo nekje delal za svoj krog ljudi, tudi kao neodvisni. Tudi Hanžek in Manca. Onadva pač za ohranitev privilegijev javnega sektorja, kar pa vsakemu, ki mora ustvariti denar in javni sektor podpirati, dviguje lase na glavi. Saj javni sektor potrebujemo, vendar okleščen, z največjim delom e-poslovanja, z osredotočenostjo sodnega sistema ne na kurje tatove pač pa na največje lopove in tako naprej in tako naprej. In Virant, ki je naredil tisto skropucalo od reforme, pač ne more biti dober PM, sori. To, da je Janševa podružnica in odgovor na Jankovića, me sploh toliko ne moti. Saj sem tudi jaz pred leti na enem kosilu v Sežani dobil idejo, kakšno neodvisno listo narediti. Pa sem jo sestavil, ljudje volili in v 33 mestnem svetu sta bila preko takšne liste izvoljena dva svetnika.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, dobro razlagaš, pa dobro argumentiraš tisto, kar mnogim tule noče biti jasno.

 43. igo pravi:

  Hanžek in Manca imata v gibanju in stranki same penzioniste.
  25-letna prijateljica se je šla včlanit v gibanje, pa je bila vsaj 30 let mlajša od naslednjega najmlajšega člana. Potem se je hotela včlaniti še v stranko, a so jo “hvaležno” odslovili s stavkom, da naj svoje predloge kar na mail pošlje. Ko je rekla, da lahko svoje predloge kar na mail pošlje tudi Janši, so jo pa ven in hotela nagnali in jo celo izključili iz gibanja.
  Toliko o medgeneracijskem sodelovanju.

  Sicer pa so v samem vrhu te stranke prisotni ljudje iz najožjega (zelo dobri prijatelji, ki hodijo skupaj na dopuste,…) Kučanovega kroga, kar naj si razlaga vsak po svoje.
  LP,
  Igor

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Hanžek in Koširjeva nimata šans. Niti v sanjah.
  Mi grejo pa precej na živce te klišejske fore okoli Kučana. Kučan to, Kučan ono, njegov klan to, njegov klan ono. Daj no, saj ne more biti povsod, jebemti. Pa tip je šel v penzijo sto let nazaj. Ne ga srat.

 45. Fedor Anton Umek pravi:

  Na Kongresnem trgu je bilo vsega okoli 200 (plačanih ) navijačev. Mnogo bolj so se pred odprtjem stadiona Stožice trli NEPLAČANI podizvajalci, pa jih je polcija( tudi ta je bila plačana) ovirala pri dostopu in začasno zaprla izvoz v Tomačevem.Če bi postavili vse ,ki jih je Janković že ogoljufal na Kongresni trg bi bil ta poln do zadnjega kotička.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če ima Jankovič res toliko denarja, da vse to plačuje, je pa sploh super za šefa vlade, saj nam ne bo nič ukradel, ker ima dovolj.

 47. Pepi Pepi pravi:

  Ker kradejo samo tisti politiki, ki imajo premalo! :D

 48. zelda pravi:

  On res ne bo več kradel, ker ima po tvoje veliko denarja, bo pa svojim pokvarjenim mulcom , če bo na čelu vlade, omogočil, da bodo še bolj manipulirali, goljufali in podkupovali sodnike.

  V tem vidim največji problem pri Jankoviču, da ne more kandidirati za predsednika vlade, ker se mi to ne zdi moralno. Če gledaš poročila, je njegov sin vsak dan na tapeti zaradi določenih nepravilnosti in goljufij in podkupovanj. Če pogledamo Pahorja, kako so za njegovim hrbtom ministri harali vsak po svoje. Ker naj bi bil Jankovičev sin (tako javno poročajo mediji)vpleten v razne sumljive posle, se mi zdi res nehigiensko , da bi Jankovič Z. kandidiral za predsednika vlade.

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Boli me za mulce, če bo tip rešil Slovenijo. Te pa vprašam, ali bi namesto njega spet raje videla Janšo?

 50. marija pravi:

  No tole branje….sem upala, da mi bo razširilo obzorje, figo kobiljo, nič več ne vem kot prej, akterji v politiki se pojavljajo in ponavljajo, mislim, da si zaslužimo kaj novega, avantgardističnega, ki ga ne bo oblast premamila, torej, iz tega ne bo nič, kar se pa Zokija tiče,če nič drugega ima “jajca”.

 51. zelda pravi:

  Ja, bo rešil Slovenijo, ha, ha. Skrbel bo samo za bogataše, za socialo pa nima prav nič posluha. Njegovi sinovi so produkt njegove vzgoje in vse, kar počenjajo, je z njegovim žegnom.

  Ne misli si, da bo socialno ogroženim šlo bolje, če bi zmagal Jankovič, znalo se bi tudi zgoditi, da bi ukinil tudi socialne podpore.

  Glede tvoje opombe,če bi raje videla Janša, tudi njega si ne želim za predsednika vlade. Trenutno res človek ne ve, koga bi si želel imeti za predsednika vlade. Še enkrat povem, da nagibam za Viranta kot sem že omenila.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marija, med izven parlamentarnimi strankami imaš cel kup takih avantgard padalcev :)

  Zelda, glede podpor, skrajni čas, da nekdo na tem področju naredi red, saj jih dobivajo tudi lenuhi in tisti, ki postrani lepo služijo.
  Se ti zdi Virant res dovolj močan za šefa vlade?

 53. STELA pravi:

  …tud jaz se nagibam k Virantu, vendar zna bit neugodno to, da sta z JJ ista stranka in če bosta skupaj v koaliciji je voliti Viranta skor tako kot voliti JJ-ja…žal nisem prepričana, da je Virant dovolj močan, da bi se postavil Janši po robu, če bi bilo treba.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj nista ista stranka. Virant bo zdaj imel svojo listo in svojo ekipo ter ne bo imel nobene zveze več s SDSom, če se ne motim. Pa še na smrt sta se skregala.

 55. zelda pravi:

  Kolikor imam v spominu, po poročanju medijev, je Virant odšel iz Janševe stranke in je ustanovil novo lastno stranko, trenutno se ne spomnim , kako se imenuje. Virant je na TV izjavil, da je napisal Janši pismeno opravičilo, da je tako na hitro zapustil stranko SDS, ne da bi predhodno povedal o svojih namerah.

  Glede tega, če je dovolj močna osebnost za predsednika vlade, da bo kos jastrebom okoli sebe, tudi mene obhajajo dvomi. Pustimo se presenetit.

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Virant nima stranke ampak listo, za katero rabi 8000 podpisov, če hoče sploh tekmovati na volitvah.

 57. vlatka vlatka pravi:

  Naj dodam svojo skromno mnenje:

  Pahor je pacek packov. Sploh se mu ni šlo za državljane, pač pa zato, da zadosti riti svojim priležnikom/priležnicam.

  Pa naj kdo razume kakor hoče!!!!

  P.S.

  Janša je bi vseskozi iskren, a ker folk ni vajen iskrenosti, ga je =bčkal. Neupravičeno.

  Že res, da ga je Janša sračkal, ga je vsaj odkrito in smo vsi vedeli, kaj lahko od njega pričakujemo. Pahor pa ga je za hrbtom, kar je dosti huje. In nas nategoval za svoj fetiš!!

 58. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če bi se mu šlo le za riti, bi vsi priležniki ostali z njim in bili tiho. Ker ni zadostil njihovim ritim pa so ga začeli zapuščati in zafrkavati. Kaj tle ni jasno, res nimam pojma.

 59. vlatka vlatka pravi:

  IG,

  očitno nimaš pojma, da je to bila le igra!!!!

 60. vlatka vlatka pravi:

  P.S.

  Tudi ti si naiven kot večina slovencev.

  Če te kdo okara, si nejevoljen. Ne znaš presoditi, da je to zate dobro.

  Boj se ljudi, ki te vedno hvalijo!

  (Ni mišljeno osebno tebi…., zgolj prispodoba…)

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Igra, ki je Pahorju prinesla popoln polom, Janši ogromno popularnosti, Golobiču in Kresalovi pa to, da še v parlament ne bosta prišla? Daj no, ne bluzi.

 62. vlatka vlatka pravi:

  Iztok,

  pa ti si res naiven?

  Pa sploh veš kdo je Kresalova, kdo Golobič?

 63. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No daj, razsvetli nas. Brez bluzenja in ovinkov, z dejstvi.

 64. vlatka vlatka pravi:

  Iztok,

  uporabi malo svoje možgančke, pa ti bo kristalno jasno. Saj si dovolj pameten!

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj sem vedel, da ne bo šlo in da boš ostala pri bluzenju.
  LP

 66. vlatka vlatka pravi:

  Iztok,

  kdor uporablja možgančke, ne bluzi! To bi ti moralo biti jasno, a ne?

  P.S.

  A nisi nekoč nazaj nastopal v TV oddaji? Si bluzil?

  Vprašaj se?

  “Denarja ko dreka” je bil tvoj omiljeni stavek…. ;)

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ej, tole ni blog Nika Brumna, kjer izvajaš take otročarije. Pa tudi ne tvoj blog, kjer se menite o “vremenu in gobah” pod vsemi zapisi. Drži se teme, povej direktno, če ne zmoreš in ne znaš, pa raje odnehaj, saj smetiš zapis.

 68. vlatka vlatka pravi:

  Iztok,

  na Nikovem blogu nisem bila kar nekaj časa, če nisi opazil. Na mojem blogu so pa v večini moje misli (Misel noči, večera, dneva….), ki si jih je Niko privzel in začel na svojem blogu objavljati: Misel ta in ta in ta in ta…. Ideja je pa moja.

  Sem ti povedala direktno. Držala sem se zapisa. Če pa ti ne skopčaš, zakaj se gre, je tvoj problem in ne moj.

  P.S.

  Bodi realen in pusti ob strani svoje simpatije do tega ali onega, pa boš vedel zakaj se gre.

  Saj ni težko. Samo um vklopi.

  Lahko noč in sori, da sem ti smetila…..

  P.s.1

  Komur se ne da čistit, vsakega označi za smetavca.

  Vlatka K., 1.26, 17.10.2011

 69. Maj pravi:

  Vlatka takim kot ti, ki neskončno zagovarjaš janšo lahko rečem samo blagor ubogim na duhu.

  Človek je zavozil in zafural vse kar se je dalo celo HIT, vi ga pa še podpirate.

  Še Janković je desetkrat bolj pošten od njega pa poleg lumparij naredi še cel kup koristnega, janša pa v celem mandatu ni naredil ene koristne stvari-edina koristna je bila ukinitev glupih bandljevih nalepk vendar jih je kmalu nadomestil s še bolj glupimi vinjetami.

  Pahor je pa žal podedoval popolnoma zafurano stanje in ni mogel nič narediti, le gasil je kar se je še pogasiti dalo.

  Je pa rešil vsaj odnose s sosedi ter navadnim delavcem zvišal minimalno plačo, da za pošteno delo sedaj dobijo vsaj 550 neto ne pa tako kot pod janšo, ko so morali garati za 350 neto.

 70. zelda pravi:

  Ena od napak Pahorja je bila ta, da je hotel vsem ljudem ustreči, nobenemu se ni hotel zameriti, druga velika napaka paje bila, da je preveč zaupal svojim ministrom, ki so mu v obraz lagali, oni so packi, ne pa Pahor. Za Pahorja ni nikjer podatkov, da bi imel takšno premoženje oziroma se obogatel kot G0lobič in Kresalka in še nekaj drugih.

  Tudi Janša v tistem času, ko je bil predsednik vlade, ni nič naredil, On je samo kritiziral napake prejšnje vlade, in če se kaj ni dalo rešiti, je še ponavljal o napakah prejšnjih vlad,tudi za 10 let nazaj.Me prav zanima,kako bi rešil problem pokojninske , zdravstvenih in drugih reform. Verjetno bi rekel, da je kriva Pahorjeva vlada, ker te reforme niso bile sprejete.

 71. Niko pravi:

  Ojej: Iztok, oprosti, da sem zašel v tole Vlatkino mineštro, ki ti jo je servirala.
  V bistvu pa sem lahko zadovoljen: zdaj sem odkril, da priznana jasnovidka klobasari še kaj drugega in ne le jasnovidstva mračne vrste.
  Pa saj to ni res!
  Upam, da bo konstelacija nebesnih teles glede žensk okrog vedeževalk, angelov, nedokazanega in nedokazljivega kmalu prešla v kakšno grupacijo, ki jim bo omogočila kanček trezne pameti.
  DROBEN DODATEK:
  Saj ni res, pa je … Le koga bodo Vlatkine vijuge okrivile, da ji je ukradel to misel?

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, meni ni panike, če nekdo klobasa v štartu, problem nastane, ko ne zna povedati nič drugega razen klobasanja, ko ga vprašaš za konkretno misel in argument.

  Zelda, itak, če zmaga Janša bo štiri leta tarnal, da je Pahor vse uničil in da ni mogel v tako kratkem času popraviti napak za njim. Ma on se še ko je šef vlade obnaša kot da je opozicija.

 73. Dani Spasojević pravi:

  Glas za Zokija ker ima zelo veliko možnosti za zmago, tako da dajmo mu priliko v svoji karieri se je izkazal kod župan pa tudi saj so mu Ljubljančani zaupali že drugi županski mandat.

  Janša je že pokazal kaj zna in kako je vodil državo po vojaško.

  Na volitve glasovati za Zokija če ste pametni čene pa bodo šla še štiri leta proti Grčiji in bomo še slabše živeli.
  Pesem o Zokiju http://www.youtube.com/watch?v=e79w8lZ5n2s&feature=related

 74. nevenka pravi:

  Kakšna izguba časa!Stari inkriminirani politiki bi se morali posloviti!Slovenija potrebuje nove pametne ljudi,ki bodo znali narediti konec vsem umetnikom puhlih besed!.Nehajte delati bedake iz nas,poskrbite za gospodarstvo,zdravstvo,izobraževanje,blaginjo ,zaposlitev mladih,ki stojijo v vrsti za delo,postanimo bolj socialna družba
  poglejmo okoli sebe kako bedno živi naš človek!Vse kar je bilo dobro smo prodali ,ali zapravili-pa ni bilo slišati ,da je kdo odgovarjal za takšen kriminal.
  Ne briga me katera stranka bo zmagala-skrbi pa me da bo prišel še eden ,ki bo zapravil vse,poskrbel za sebe nas pa še več pahnil v bedo.
  Prepričana sem da fantje ne vedo za kaj gre-treba delati,delati in še enkrat delati-z gobcanjem ne bomo prišli nikamor-to smo že vzeli!
  Stopimo skupaj in naredimo nekaj iz te naše dežele!
  Gledajoč programe naših strank pa bom pošteno premislila koga bom volila!Sicer pa je Virant sigurno edini, ki je v preteklosti imel pogum in reči bobu-bob!
  Lahko noč Slovenija

 75. AndrejM pravi:

  Zdaj pa moram priznati, da me je Janković zelo razočaral. V igro je šel z obljubami, da bo prinesel nekaj novega. Hkrati pa so njegovi nasprotniki opletali z njegovim premoženjem in sinovoma, z vpetsjo Jankovića v t.i. Kučanov klan in pa z njegovo vpetostjo v Ljubljano.

  In glej ga hudiča. Predstavi svoj krog ljudi. Nič novega: same ljubljanske face in ljubljanska birokracija, stari prežvečeni LDS, Zares in SD kadri. In za nameček snaha (hm, kaj je že v življenju pametnega naredila?), ki bi se rada na volitvah pomerila z Janezom Janšo?!?

  Dragi Zoki, razočaral si me. Mojega glasu in glasu moje družine pač ne dobiš.

 76. RajkoŠ pravi:

  Iztok pokazal si svoj pravi obraz. res je trajalo kar nekaj časa, svoje narave pač ne moreš prikriti. Žal. Poštenja tudi ne. Politične kulture tudi nimaš, zavzemanje za ljudi brez moralnih vrednot so izgleda pri ljudeh tvojega kova norma, ki se jo je treba oklepati na vsak način. Če že niste pošteni do samega sebe bodite vsaj pošteni do svojih sodržavljanov, če se seveda imate za državljana republike Slovenije.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !