IZTOK faking GARTNER

« | | »

Jebeni zastoji na avtocesti

4.10.2011

Zadnje dni je relacija Celje-Ljubljana eno veliko gradbišče, iz obeh smeri, da se razumemo. Pa nikoli ne veš ali so dela končana ali bodo še vedno zastoji, kar pomeni, da nimaš pojma ali bi bilo bolje zaviti na staro cesto ali reskirati, da padeš v grozen zastoj, ki ti vzame vsaj pol ure časa. Prav zato nimam pojma, da nam situacije ne sporočijo s kakim svetlečim napisom, ki jih tako radi uporabljajo za opozarjanje, da vozimo prehitro ali pa da je na odstavnem pasu kaka ovira. V čem je problem, da ne piše ali je na avtocesti še vedno zastoj ali pa se je kolona sprostila, saj so se dela ob neki določeni uri končala. Pa tudi kaka posebna tabla bi nas lahko na to opozarjala, da o policistu, ki bi vozila pravočasno preusmerjal na staro cesto niti ne govorim.

To je očitno znanstvena fantastika, ki pri nas ne gre skozi. Policisti raje lovijo tiste, ki namesto 130 vozijo 140, darsovci in še kdo se raje ukvarjajo z vozniki, ki nimajo vinjet, delavcem pa seveda ne pride na pamet, da bi kak znak pri pravočasnem izvozu postavili sami in nas opozorili, da nas čakajo hudi zastoji. Nimaš kaj, najebemo vedno vozniki, ki se znajdemo v nepričakovanem zastoju, ki nam pobere dragocen čas in pošteno načne živce tudi zaradi tovornjakov, ki povzročajo dodatno gužvo, ko se dvopasovnica spremeni v en pas.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 4.10.2011 ob 06:26 pod Aktualno in brez cenzure. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

11 odgovorov na “Jebeni zastoji na avtocesti”
 1. Lorax - 4.10.2011 ob 09:57

  Film v produkciji General Motorsa iz davnega leta 1954 mogoče pojasni današnje težave:

  http://www.youtube.com/watch?v=ltrxz0foAI8&noredirect=1

 2. juure - 4.10.2011 ob 11:16
  juure

  Ja – grozno – a nede? Čudno, da s tem nimajo nobenih težav v Avstriji, Nemčiji (tam pa sploh!!) in drugih državah. Samo v Butalah so te težave.

  Tvoja edinstvena sposobnost opazovanja je zavidanja vredna. Prav neverjetna.

  Res!
  N E V E R J E T N A ! ! ! !

 3. IZTOK GARTNER - 4.10.2011 ob 14:12
  IZTOK GARTNER

  Juure, lahko jih imajo tudi na Marsu zaradi mene, a to ne spremeni dejstva, da so skrajno moteče in da bi jih morali reševati drugače.

 4. bine bone - 4.10.2011 ob 15:34

  Važn in bistvo vsega je, da so vmešan v izgradnjo take zaostale avtoceste mastn zaslužil. In s tretjim koridorjem bodo spet napolnil žakle. Mogoč pa ne. Moraš mislit tud drgač. Da nov kdo čveknu, da sem žleht k sam hudič.

 5. Grega - 5.10.2011 ob 08:19

  Najhuje pri vsem tem popravljanju je, da ne vem kaj dejansko popravljajo, saj sam na teh odsekih kljub dnevni vožnji proti LJ nisem opazil nekih poškodb. Največje luknje na tem odseku pa so še vedno nedotaknjene. En tak primer je vozni pas med izvozom in uvozom Vransko v smeri Celja, kjer ti na enem delu dobesedno utrga kolo.

 6. IZTOK GARTNER - 5.10.2011 ob 13:57
  IZTOK GARTNER

  Jp, to je tisti del, kjer zašteka celo CD player :)
  Se pa tudi meni večkrat zdi, da popravljajo samo za imidž in kar je še bolj grozno, da je del ceste zaprt, rihta pa ga po cele ure nihče, kar dela seveda zavleče v nedogled.

 7. klemenix - 5.10.2011 ob 19:04
  klemenix

  Tudi meni gredo ti zastoji že pošteno na živce. In za božjo voljo,ne vem zakaj ne podrejo tistih starih cestninskih postaj, ki dokazano upošasnjujejo ves promet. Verjetno je pa le fajn, da so tam in se tam lahko postavijo policaji in ti mal zaračunajo, če se ne pelješ glih 40km/h skozi.

  Sicer smo pa za zastoje v večini primerov krivi vozniki sami in ne razna dela na cesti. Vsaj tako se mi vedno bolj dozdeva. Zadnjič sem se odpravil domov in na primorski avtocesti sta rahhlo trčila dva avtomobila. Kolona je bila dolga vse od obvoznice pa recimo ene 8km po avtocesti. Ko smo šli mimo nesreče sem pač pogruntal, da je kolona nastala zgolj in samo na to, ker je folk firbcal kaj se je dogodilo in posledično je bil promet hudo upočasnjen. Štekal bi, da nastane nastoj ob veliki nesreči, kjer avta obstaneta na sredi ceste, a ta dva sta se odmaknila na rob ceste (eden je imel le manlce popraskano, drugi razbito luč). Folk pa seveda firbca.

 8. IZTOK GARTNER - 6.10.2011 ob 00:44
  IZTOK GARTNER

  Pa še nekaj je smešno, da folk kljub temu, da vidi, da ga čaka nor zastoj, ne zavije na staro cesto in se čez nekaj kilometrov spet ne vrne na avtocesto. A kot sem rekel, to bi morala biti naloga policistov, da bi preusmerjali ko pride res do velikega zastoja. Ker stara cesta je praktično povsem prazna.

  Če starih postaj res ne bomo nikoli več potrebovali, pa tudi meni ni jasno, da jih še vedno imamo.

 9. Grega - 7.10.2011 ob 09:50

  Naj ostanejo na AC, da ni še stara cesta zabasana! Najhuje je, če kake LJ srajce pridejo izven varnega obroča MOL in na provinco, ker se ves čas vozijo 60km/h(ne glede na to ali je omejitev 30 ali 90), in seveda ko naletijo na kak traktor, (ki jih je na stari cesti zaradi jesenskih opravil na poljih v popoldanskih urah nešteto) ga ne upajo prehitet tudi če je možnost in potem imaš 1,2,3 kolono še na stari cesti, ki se premika še počasneje kot na AC.

 10. IZTOK GARTNER - 7.10.2011 ob 15:59
  IZTOK GARTNER

  Saj ni nihče rekel, da bodo vsi šli na staro cesto. Itak, da ne bodo. Toda, ko so zastoji, bi bilo logično, da jih nekaj gre, mar ne.

  No ja, traktorja ni tako lahko prehiteti, saj nič ne vidiš, ker je velika mašina, še posebej, če kaj vleče zadaj. In ovinkasta cesta ni ravno najbolj kul za prehitevanje, ker nikoli ne veš kdaj se ti kak divjak znajde nasproti. Če nimaš avta, ki dobro potegne, povsem razumem, da ne upaš prehitevati ravno masovno.

 11. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Invazija tovornjakov - 15.10.2011 ob 07:25

  [...] jebeni-zastoji-na-avtocesti/ [...]

Na vrh

Komentiraj