Recenzije: Crazy Stupid Love, The Change Up, Zookeeper

25.09.2011 ob 02:10

CRAZY, STUPID, LOVE

Kul filmček, še posebej v poplavi mizernih romantičnih komedij. Resda klišejski v osnovni ideji možakarja (Steve Carell), ki ga zapusti žena (Julianne Moore), in v fintah, ko ga lokalni frajer (Ryan Gosling) spreminja v mačota, toda tako zelo simpatičen, dovolj zabaven in kljub znani tematiki še vedno prebrisan in izviren, da uspešno zvozi do konca in pozitivno preseneti gledalca. Pa tudi igralska ekipa se dobro zlije s svojimi vlogami, le Emma Stone, ki jo peca Gosling, mi gre še vedno na živce, ne tako zelo kot v Easy A, a še vedno dovolj, da bi jo zlahka pogrešal. Za razliko od Marise Tomei, ki vlogico učiteljice, ki jo v posteljo zvabi Carell, izvede odlično in ravno prav blesavo. Dober film, za neobremenjeno nedeljsko sprostitev, ravno prav na pravo žogo, da ni dolgočasen, vseeno dovolj kvaliteten, da ne pade na cenene finte in patetične prijeme neštetih romantičnih komedih, ki so zjebale žanr.

Ocena: 7/10

THE CHANGE UP

Glede na število filmov, kjer glavni junaki med sabo tako ali drugače zamenjajo telesa, sem izjemno presenečen, da mi je bil The Change Up, še en film o zamenjavi teles, tako zelo všeč in vseskozi zabaven. Okej, nekaj štosev je resda na tako imenovani straniščni stopnji, ko so sta jo že zdavnaj veliko bolje obračala brata Farrelly, toda celota štima, celota je povsem dobra komedija zmešnjav, kjer Jason Bateman postane Ryan Reynolds, Ryan Reynolds pa Jason Bateman. No ja, če bi že prej pogledal, da je film režiral David Dobkin, bi mi moralo biti jasno, da bom dobil okej komedijo, saj ima gospod za sabo filme Fred Claus, Shanghai Knights in seveda Wedding Crashers, ki mi je bil itak komedija leta. Dobkin zna, na preprost in učinkovit način, kjer divjo komedijo vedno spremlja tudi dovolj močna dramaturgija, ki filmu nikoli ne pusti pasti pod mejo dobrega okusa. Reynolds je kul, še boljši pa je Bateman, ki zadnje čase filme snema kot po tekočem traku. Dobri sta tudi Leslie Mann kot Batemanova žena in Olivia Wilde kot njegova sodelavka, ki se zagreje za Reynoldsa. Pa tudi Alan Arkin kot Reynoldsov oče doda nekaj finih minutk, da o prizoru z nosečo ljubico in sceni z otrokom, ki se z glavo zabija v vse živo, niti ne govorim. Jp, Reynolds in Bateman nekega večera med scanjem v mestno fontano zamenjata telesi, kar pomeni, da Reynolds prvič v lajfu preizkusi odgovorno družinsko življenje, Bateman pa se končno malce sprosti in odklopi. Dobra terapija in moralka, če prav pomislim.

Ocena: 7/10

ZOOKEEPER

Ko berem mnenja o filmih kot je Zookeeper, ki ga je režiral Frank Coraci, hišni režiser filmov Adama Sandlerja, ki je bil tokrat le producent (glasu za opico ne štejem) in je glavno vlogo pač odstopil svojemu frendu Kevinu Jamesu, se vprašam, če folk morda ne pričakuje Williama Shakespeareja, da tako zelo teži in se ne zna sprostiti ob povsem simpatični, zabavni in gledljivi komediji. Okej, ne bom rekel, da govoreče živali niso zoprna, stokrat strošena in nepotrebna finta, brez katere bi bil film dosti boljši, pa tudi klišejev je cel kup, da ne bo pomote, toda vseeno gre za tisto feel good zgodbico, za povsem luštno komedijo, kjer se dobro znajde tudi igralska ekipa na čelu s Kevinom Jamesom in Rosario Dawson, ki igra njegovo sodelavko v živalskem vrtu. Filmu žanrsko dejansko ne manjka kaj dosti, pa kar precej smešnih sekvenc ponudi gledalcu. Prav zato je, kot sem že dejal, škoda, da živali govorijo, kar je kljub zvezdniškim glasovom (Nick Nolte, Cher, Sylvester Stallone, Jon Favreau, Maya Rudolph, Don Rickles) in pogojno okej zapletom okoli depresivne gorile, prehud stereotip, ki filmu prepreči, da bi bil zares dober, pa četudi je izven tega pravzaprav povsem dostojna in dramaturško solidna zgodbica o moškem, ki hoče nazaj dobiti svojo bivšo ljubezen (Leslie Bibb), ki ne prenese, da dela kot oskrbnik v živalskem vrtu.

Ocena: 6/10

 

8 komentarjev na “Recenzije: Crazy Stupid Love, The Change Up, Zookeeper”

 1. AndrejM pravi:

  Pri Kevinu Jamesu mi nikakor nikoli ni bilo jasno, zakaj človek sploh dobi kakšno vlogo v komedijah, saj razen for na svojo debelost in spakovanja ne zna ničesar in je primeren morebiti samo za kakšne žnj kategorijo sitcomov, ki jih potem gledajo debili s čipsom v rokah. No, zdaj vemo: vloge mu dajejo prijatelji. Sam tega filma vsekakor ne bom gledal, so pa tale film (z argumenti) pošteno popljuvali vsi drugi kritiki. In če je pol od tega, kar so napisali, res, potem je tale film res šit od šita.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni pa je James čisto okej dečko, tak, da se ti prikupi, že iz časov serije The King of Queens. Počasi se prebija v prvo ligo tudi na filmu, kjer je bil do zdaj druga violina, prav filmi kot je Zookeeper pa so dokaz, da je sposoben brez težav sam odpilotirati tudi glavno vlogo. Glede na to, da praviš, da se vleče le na debelost in na spakovanje, pa le dokazuje, da ga že dolgo časa nisi gledal nikjer.

  Jaz temu filmu zamerim le govoreče živali, vse ostalo štima. Je pa res, da sem pričakoval totalni šit in sem bil potem prijetno presenečen.

 3. AndrejM pravi:

  Tega Kevina Jamesa poznam samo iz ene serije, ki jo občasno vidim na kakem kanalu, tale tip je pa nekakšen kurir ali nekaj podobnega. In kadar jo ulovim, jo malo gledam samo zato, ker se ne morem čuditi, kaj vse ljudje gledajo. Osnovni moto so požrešnost, zavist, ljubosumje, dvoličnost in podobni štosi, skratka podn od podna. Za scenarij pa so seveda krivi scenaristi, ljudje pa potem (Ljubi Bog!) gledajo tale zmazek, ki je primeren za ljudi z IQ in EQ na ravni retardiranega, senilnega in močno prehlajenega floridskega aligatorja.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Torej sem tudi jaz človek z nizkim IQjem in EQjem na ravni retardiranega, senilnega in močno prehlajenega floridskega aligatorja :)
  Očitno ti gre James tako zelo na živce, da si krivičen do njega in do te serije, jebat ga, se zgodi, tudi meni se kdaj pri kom drugem.

  Hm, saj res, kaj pa je potem folk, ki gleda naše “humoristične” serije?

 5. Pepi Pepi pravi:

  “Hm, saj res, kaj pa je potem folk, ki gleda naše “humoristične” serije?”

  Domoljubno požrtvovalen! :D

 6. AndrejM pravi:

  Iztok, ne morem pomagati, če imaš preveč časa :) Kar pa se tiče domačih humorističnih serij, je v bistvu dober izraz sado-mazo odnos. Izjeme seveda potrjujejo pravila.

 7. 9j2 pravi:

  Zookeeper 6/10? Videl sem samo trailer in sem bil že na podlagi tega prepričan da film ni vreden ogleda. Gorila mu svetuje kako naj James osvoji dekle, on pa nato skače in se dere kot gorila v njeni družbi? S čim si je film zaslužil oceno 6?

 8. IZTOK faking GARTNER » » Recenzije: Rise of the Guardians, Here Comes the Boom pravi:

  [...] Coraci, predlani režiser filmčka Zookeeper, je Adama Sandlerja uspešno zamenjal s Kevinom Jamesom in nam serviral še eno prijetno komedijo [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !