Recenzija: Final Destination 5

24.09.2011 ob 16:02

FINAL DESTINATION 5

Eto, družba, temu pa se reče dober 3D. Tako zelo, da rešuje sicer povprečen in klišejski film, pač še eno poglavje popularne franšize, kjer se skupina mladih izogne smrti v masovni nesreči in potem popada v solo akcijah tete s koso. Odlična je že najavna špica, da o sekvenci na mostu, ki se ruši in ki je boljša od vseh razčefukov Michaela Bayja, niti ne začnem govoriti. Tako zelo vrhunsko je narejena, da bi si zaslužila svoj film in svojo franšizo. Podobno kot prizori v telovadnici, kjer gledalec čaka, kdaj bo dekle stopilo na žebelj in kdaj bo voda iz pokvarjene klime povzročila kratek stik. To je res zelo dobro, ne samo kot 3D, tudi kot napeta žanrska poslastica. Prav zato je škoda, da ostale finte ne dosegajo podobnega učinka in da se film prehitro ujame na povprečje in večkrat precej bedaste prizore, kjer ima pač v glavi, da bodo za gledalce dovolj le 3D efekti. Pizdarije z laserjem za oči še grejo skozi, obisk pri maserki in vse ostalo pa je pod nivojem in uničuje res dobro posnet in z izjemnim 3Djem podložen film.

Ocena: 6/10

recenzije-final-destination-vsi-filmi/

 

5 komentarjev na “Recenzija: Final Destination 5”

 1. Mojca pravi:

  Sem gledala tisto verzijo, ki ni bila 3D. Pač, bad acting, sploh ta tip, ki je imel glavno vlogo, mi je šel s svojo obrazno mimiko in izbuljenimi očmi, izredno na živce. Sicer pa ene par dobrih for, kakšnih filmskih presežkov pa tako ni bilo za pričakovati. Morda je 3D verzija bolj zanimiva že zaradi efektov.

 2. simon pravi:

  Dobra stvar..sem presenecen…sploh nad efekti (rusenje mosta,letalo)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Če nisi videl v 3D, nisi videl nič.

 4. simon pravi:

  Torej nisem videl nič ;)

 5. Filip pravi:

  Jaz sem bil po neverjetno butastem 4. delu nad petko prijetno presenečen.
  Scenarij je imel (v primerjavi s 3 in 4) neko globino, liki so bili karakterizirani bolje, kot v kateremkoli delu prej, igralci pa so odigrali kar solidno. Cel film je bil bolj počasen in realističen, niti ne tako grozne, v določenih prizorih pa kar intense. Edini problem so bile totalno nerealistične smrti – nasploh so bli vsi ljudje v seriji Final Destination ko ene lubenice; neki pade nanje, pa jih raznese na tisoče koščkov. Mislim, halo, kdo se takole polomi pri gimnastiki? :D
  Konec me je pa totalka ubil; nisem namreč vedel, da je film dejansko ‘prequel’.

  Jaz bi mu dal enako oceno kot ti (6/10), uvrstil bi ga pa tik pod prva dva dela. Pravzaprav, če dobro pomislim; če bi filmski ustvarjalci spustili 3. in 4. del, in bi posneli le 1, 2 in 5, bi serija izpadla kot ena kompleksna trilogija :)

  LP

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !