Cenite kul ljudi

24.09.2011 ob 04:17

Zadnje čase je okoli nas ogromno bleferjev, šupkov, hinavcev, budal, kretenov, negativcev, nedojebancev, privoščljivcev in vampirjev, ki komaj čakajo, da nas spravijo v slabo voljo, nas zajebejo, nam poberejo energijo, skratka, se z nami ne razumejo, saj smo na popolnoma drugačni valovni dolžini in v čisto drugem filmu. Prav zato je čudež, da še najdemo kul ljudi, ali za prijatelje ali za življenjske partnerje. In ko jih najdemo oz. ko so že v našem življenju, je zelo pomembno, da se z njimi ne kregamo, da jih cenimo in da storimo vse, da zadeva štima, torej, da nismo budale, ko čas preživljamo z njimi.

Najhuje je, če se kregata dva kul človeka, ki se ne bi smela. Da torej dva kul človeka pozabita, da nista idiota, bleferja, šupka, hinavca, kretena, negativca, nedojebanca, privoščljivca in vampirja, ampak face, ki bi morale držati skupaj. To je taka škoda in izguba časa, da glava boli. To se ne bi smelo dogajati. To morate preprečiti na vse možne načine in se usekati po glavi, da čimprej prekinete napačen film.

Kregaj se z debilom, kregaj se s tistim, ki ni vreden drugega, kregaj se z nekom, ki te je zajebal, ki je res kreten in kurac od ovce, toda nikar se ne kregaj z najboljšim prijateljem, s partnerjem, ki te ima resnično rad in recimo s sorodniki, ki so prav tako super. Vem, da tudi med kul ljudmi pride do težav, toda takrat je treba narediti vse, da se igra pomiri in da je spet vse v najlepšem redu. Dolgoročno se splača, verjemite. Takrat ne smemo biti budale, takrat moramo biti preudarni, popustljivi in razumevajoči, ali še bolje, prepir moramo čimprej ustaviti in ceniti dejstvo, da gre za kul ljudi, ki si ne zaslužijo sranja. Pa treba je znati odpuščati, če zamera le ni prevelika. Ponavadi itak ni, ponavadi gre itak za banalne reči.

Zelo malo kul ljudi je še ostalo, pa še ti so se začeli kregati med sabo. To me res žalosti, to je res škoda. Dva najboljša prijatelja morata ostati najboljša prijatelja in držati skupaj v še tako zajebani situaciji. Fant in punca prav tako, še posebej, če se imata rada in če zamere vendarle niso tako zelo usodne, da jih ne bi mogla popraviti. To je ta naš kurčev egotrip, ta naš kurčev attitude, kjer se ne zavedamo, da so eni ljudje res kul in da se z njimi ne bi smeli kregati, saj si tega ne zaslužijo in so kregi res totalno nesmiselni. Kul ljudje morajo držati skupaj, že tako jih je premalo zadnje čase. In prav zato je važna celota ne pa malenkosti, ki nas morda ujezijo.

Je pa zajebano, če kul človek nenadoma neha biti kul in rata šupak. To pa je situacija, ki zdela in zmede najbolj. Še bolj pa zdela in zmede to, da nekdo ne opazi več kdo je kul, kdo pa totalni kreten, saj ga je odneslo na napačno sran, v napačen film, tja, kjer mu ni jasno, da bo za vedno izgubil kul človeka in bo ostal obkrožen s totalni budalami, ki mu bodo počasi pobrali vso energijo in iz njega naredili šupka, ki se bo čez čas seveda zavedal, da je za vedno izgubil kul človeka, a žal bo prepozno, saj bo kul človek našel drugega kul človeka in stopil v nov film.

To pa so resne pizdarije, ki nas zaznamujejo za vse življenje.

 

6 komentarjev na “Cenite kul ljudi”

 1. Janja pravi:

  Na prvi strani blogosfere je napaka pri tvojem zapisu, drugače pa super zapis, še kako se strinjam. Ampak je pa res, da se včasih res kregamo prav s tistimi, s katerimi se ne bi smeli. Morda tudi zato, ker z njimi preživimno največ časa.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jebat ga, očitno nihče ne preveri, ko ureja linke pri izpostavljenih zapisih. Ni prvič, da zadeva ne štima.

  Kaj vem, morda pa imamo v glavi, da se z njimi lahko kregamo, saj bodo dobro prenašali naše pizdarije. Je pa vsaka skregana sekunda izguba časa, ki bi jo morali porabiti v lepe reči. Lajf je enostavno prekratek za kreganje, prav zato je nujno, da se reči popucajo in da se dva kul človeka prenehata kregati, saj je res škoda, da bi se zaradi tega ločilo njuno prijateljstvo ali partnerska zveza.

 3. http://vedezevanje.radostbivanja.org/ pravi:

  Ta cool oseba, mora biti najprej cool do sebe in se ravno zaradi te lastnosti cool ne sme spuščati v prepire. Izogniti se jim da ravno z tem argumentom, in če je druga oseba vsaj pol toliko cool, kot smo mislili da je, bo razumela. In še cool oseba bo sebi zaupala in ne bo padala v dvome in panike in počela ne-cool stvari (ok. mogoče le enkrt – kot lekcojo) katere bi kasneje obžalovala.
  Vem da je lahko to govoriti takrat ko smo cool in veliko težje narediti takrat ko ni najbolj cool situacija med dvema osebama, a strinjali smo se z učenjem, zato se ne pritožujmo preveč, ko se moramo učiti določene lekcije.
  Srečno *

 4. Don Marko M pravi:

  “Je pa zajebano, če kul človek nenadoma neha biti kul in rata šupak”….v bistvu ni….nekdo se lahko iz cool človeka spremeni v šupka le če je to dejansko bil skozi, a nasprotna stran tega ni zasledila zaradi čustvenega ali kakšnega drugega naboja do te osebe….
  lahko pa tudi nasprotna stran s svojimi (ne)zavednimi šupkastimi dejanji kul človeka spravi v šupkasto fazo, ki pa bo v končni fazi namenjena zgolj povzročitelju šupkanja, torej bo vrnjeno milo za žajfo…..
  kreg je drugače dobra in vzpodbudna zadeva, sploh med partnerjema in prijatelji, pa če so kul ali ne….seveda tudi v kregu obstajajo nepisana pravila, katerih se ne prestopa….recimo nalavljanja s kakšnimi kreteni, budalami in podobno, ker takšni izrazi so le povod ali podžigaje za nekonstruktiven kreg, ki pa seveda ne (pri)pelje v nobeno obliko kompromisa, kar je sicer osnovni namen krega….

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vedeževanje, je možno nekoč kul osebo spet spremeniti v kul osebo, če se sama ne zna?

  Marko, hm, ne bi rekel, da je bil vedno šupak, lahko da je padel pod slab vpliv in je to postal, kar pomeni, da je šansa, da pride nazaj.
  Drugi odstavek, da je nekdo nekul samo do šupka v svoji bližini, pa je zelo dober in vreden razmisleka. Ampak kako vedeti kdo je šupak oz. ali je ta, ki dobiva nekul dejanja res ratal šupak, ali pa je šupak tisti, ki se nekul obnaša, čeprav prvi dejansko ni šupak in drugi nima razloga, da dela milo za žajfo.
  Kreg je zdrav, se strinjam, toda ravno v kregu človeka zanesejo čustva in v afektu izreče reči, za katere mu je potem zelo žal.

 6. http://vedezevanje.radostbivanja.org/ pravi:

  Cool oseba je cool … nimamo jo kaj spreminjati :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !