Vožnja skozi nevihto

6.09.2011 ob 13:14

Ko se med vožnjo ulije dež in začne grmeti, mi ni nikoli prijetno. Zlovešče deluje vse skupaj. Kot da se bliža konec sveta, še posebej, če je nebo tudi polno strel (ko vidim ta čudež narave, mi je jasno, da so bili ljudje nekoč prepričani, da gre za božje zadeve), ki sredi noči razsvetlijo okolico. Razmere na cesti so nemogoče, voda na šipo še dodatno šprica zaradi tovornjakov, nevarnost pa predstavljajo tudi norci, ki kljub takim pogojem še vedno dirkajo 150 na uro in jim je vseeno, da ne vidijo niti pol metra pred sabo.

YouTube slika preogleda
 

9 komentarjev na “Vožnja skozi nevihto”

 1. Peter Filec pravi:

  Meni tudi ni najljubša ta situacija, tema in dež me delata na cesti živčnega in nervoznega, pa ne zaradi sebe, temveč ker nekateri vozijo kot da ni nič, drugi pa zmanjšajo hitrost za 70% in ovirajo ostale. Ampak, če je treba na cesto, pač grem, drugače se raje izognem temu opravilu.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Največje sranje je, če te nevihta ujame med vožnjo, ko nizi izbire nimaš.

 3. ajda pravi:

  Meni je tudi nerazumljivo, kako lahko eni kljub močnemu dežju, slabi vidljivosti vozijo hitro, oz. prehitro, kot da bi bile vremenske razmere idealne. A vozijo po občutku in kar bo bo. Je pa seveda bolje počakati nekje, če imaš seveda možnost, da najhujše gre mimo in potem lepo na pot. Nikoli se ne sme človeku tako muditi, da ogroža sebe in druge. Ja, to je pač le teorija, praksa je pa drugo, žal.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno imajo v glavi, da cesto poznajo in da je še vedno varna. Pa ni, že zaradi vode na njej ni. Pa še folk vozi zmedeno in prestrašeno, kar pomeni, da res izzivaš, če med tem kaosom furaš 150.

 5. fdert pravi:

  se dobro, da ti ne izzivas s svojim snemanjem s telefonom med voznjo

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prav vedel sem, da bo nekdo prijavil točno tak komentar in pozabil, da je v avtu poleg voznika prostora še za koga :)

 7. klemenix klemenix pravi:

  Ta posnetek pa res deluje zlovešče :) Meni je nevihta namreč najhujša za pogledat takrat, ko se dan prevesi v noč. Niti podnevi mi ni grozno, ker je dovolj svetlo, niti ponoči, ko drugega kot bliskov itak ne vidiš. :)

  Je pa hudir, da te vavtu ujame nevihta ja. Mene povsem omrtviči kot voznika in sploh na avtocesti se ne znajdem več. Vse kar vidim je tri metre pred sabo, medlo luč voznika pred mano in miljavžent luči z nasprotnega pasa. Imam pa to srečo, da v res hudih nevihtah na avtocesti še nisem srečal norcev in smo se vedno vsi peljali povsem umirjeno in počasi. Ko je šča nevihta mimo smo družno pritisnili na gas in to je to.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tole je točno ta trenutek, ko se dan spreminja v noč :)

  No ja, tudi glasbena spremljava doda svoje :)
  Prvotno se je rolal Money DJ Khaleda in Ludacrisa, a sem raje menjal, da ne bi youtubovci zatežili :)

 9. klemenix klemenix pravi:

  Ja, dobro zmontirano, ni kaj. Pa tudi ta glasbena spremljava je dosti bolj na mestu kot tista od Ludavrisa :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !