Nekoč in danes: Michael Jackson vs. Katy Perry

23.08.2011 ob 20:20

Katy Perry se je ta teden izenačila z Michaelom Jacksonom in iz svojega albuma Teenage Dream nanizala kar pet prvih mest na Billboardovi lestvici. To je pred njo dosegel le še Jackson s svojim albumom Bad.

Jp, družba, nekoč si moral za ta dosežek imeti takole musko:

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK

Danes pa je dovolj, da imaš takole:

KLIK KLIK KLIK KLIK KLIK

Kot sem že rekel, muska je šla v kurac, folku pa se je zasukalo. Okej, komad ET s Kanye Westom je kul, vse ostalo pa je tak poden, da človek res ne more verjeti in da se samo vpraša, kako je mogoče, da lahko taki komadi sploh pridejo na lestvico, kaj šele, da zasedejo prvo mesto.

 

16 komentarjev na “Nekoč in danes: Michael Jackson vs. Katy Perry”

 1. Knox pravi:

  Teenizacija družbe pač, …

  Bi si pa izumitelji avtotuna zaslužili, da se te “pevke in pevci” po kolenih odpravijo na romanje do njihovega doma

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zadevo je spopularizirala Cher, če se ne motim.
  Okej, a tudi Michaela so poslušali tinejdžerji, a so vseeno imeli boljši okus nekoč kot danes.
  Kar pa je še bolj grozno, Katy Perry in njej podobne dobivajo tudi grammy nominacije, tu pa se res vse neha.
  Saj po eni strani ji lahko dam klobuk dol, to je dokaz, da je res popolarna in velika, celo bolj od Gage na en način, toda jebemti no, če pa ima po večini res zanič komade in je v živo grozno slaba pevka.

 3. Knox pravi:

  Jp, v komadu Believe. Ampak mislim, da je prav vrata temu odprla Janet Jackson v komadu All For You. Samo ajde, tem ni mogoče očitat kakovosti. Da lahko vsak kekec poje ob dobre imidžu je z autotunom nakazal T-Pain in od takrat je šlo vse navzdol

  Pa teenizacija v smislu, da otroci narekujejo trend, da je vse še odvisno od najstniških subkultur, da manjka vsebine in je povsod samo še imidž, barbike ali pa jokanje. Poglej letošnje country nagrade. Če bi mi 10 let nazaj en rekel kaj bo zmagalo bi ga poslal na zdravljenje, …

  Jackson je bil vseameriški, oz. celo vsesvetovni. Ni imel ravno demografske omejenosti. Nenazadnje je bil po Elvisu prvi, ki je lahko kar prišel v Belo hišo. Tudi če primerjaš koncertno publiko vidiš razliko

  Nič klobuk dol, ker popularnost ni odraz kvalitete. Kvečjemu nasprotno.

 4. RHYME-G pravi:

  http://loadnshare.com/3oaqfhrjwjqa/Michael_Jackson_-_Burn_Tonight_(FULL).mp3.html

  na un nov komad :)

 5. marš na drini marš na drini pravi:

  nič se ni spremenilo. take in podobne lestvice niso nikoli bile stvar kvalitetne glasbe, ker pač okus večine ni nikoli bil in nikoli ne bo odraz kvalitete. tudi če se kdaj pa kdaj na takih lestvicah res najde kak nadpovprečno dober komad je to pač zgolj naklučje.

  kar katy perry lepo dokazuje je ravno to, da je ta argument popularnosti, ko se gre za kvaliteto, povsem neuporaben. skratka, to, da imaš ne vem koliko hitov, prodaš ne vem koliko plošč in imaš ne vem koliko fenov, ni noben dokaz kvalitete. ne ko gre za kate perry niti ko gre za MJ. popularnost je ena stvar, kvaliteta pa nekaj drugega.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, spet ta čudn vokal :)
  Ampak muska je pa super, kot pri vseh Cascio komadih.
  To je najbolj zajebano, da so komadi glasbeno odlični, vokal pa sumljiv sto na uro.

  Knox, T-Paineu še ne zamerim tako zelo, saj je vedno in povsod le autotune in je to del imidža, problem mi je pri ostalih, ki ga uporablajo četudi so kul pevci brez njega. Recimo Usher in celo R. Kelly.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marš, ampak a ni prav MJ bil eden redkih v popu, ki je imel poleg enormne popularnosti tudi odlično kvaliteto? Mar ni prav on pop glasbo v osemdesetih dvignil iz okvirov preprostih napevov tipa Kylie Minogue, Bananarama, Bros, Wham in Rick Astley? Mar res misliš, da je bil na enaki stopnji vokalno, glasbeno in z besedili, pa seveda z nastopi na odru?

 8. RHYME-G pravi:

  al ja malachi natreniran v nulo al pa pač je michael tak peu bol lahkotno za take vrste komade!….ne vem…
  me zanima ka bo kej zdej prsl vn še..pa kdaj….

 9. RHYME-G pravi:

  hehe…MJ je sam popularn torej…pa ni kvalitetn :) ……

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje si ne bodo več dovolili teh Cascio komadov, saj so preveč sporni. Ampak je pa finta, da je MJ res tam živel precej časa in da je logično, da je tudi kaj posnel, če je bil v bajti studio. Ker Cascio ni kr nek dripac, ki si je pač zmislu, da ma Jacksonove komade, ampak je bil res njegov tesni frend. To je finta, ki mene mede.

  Finta MJ je bla v tem, da je bil tako zelo popularen, da mnogi pozabljajo, da je bil tudi zelo kvaliteten, ker jih jezi, da je bilo kaj takega sploh mogoče.

 11. RHYME-G pravi:

  dobr če pustimo vse stare albume od J5 pa the Jacksons,pa solo od MJ-a prej QJ pa se osredotočimo na solo album z QJ….kdor ne opazi kvalitete pri off the wall thriller bad ..pa potem še dangerous history pa invincible pol res ne vem ka je narobe z njim! ker so vsi albumi raznoliki in glasbeno dovršeni do popolnosti! da ne omenjam vokala..pa da ne omenjam videospotov in koncertov in plesa! medtem ko vsi POP pa RNG glasbeniki pojejo sam o ljubezni..se je MJ dodatknu tud mal bol globjih tem..in mislim da je razlika očitna med njim pa ostalimi pop pevci kot je ketty parry britney spears in justni bieber!

 12. Thomas pravi:

  Za tale novi rekord sems lišal, vendar od izvajalke nisem poznal prav nobene pesmi. Sem kar malce zaprepaden. Le kako je mogoče, da je tale barbika nanizala kar pet Nr.1’s iz enega albuma, ko pa niti eden izmed njih recimo ni takšen, da bi lahko odpel ali odžvižgal refren?! Nobene melodije, nič od nič.
  A kdo ve, kako danes sploh lestvice nastajajo? Ker možno je, da ne samo na podlagi prodaje, temveč tudi na podlagi air-playa. Se pravi, da če je dostikrat zavrtena pesem na radiu, potem ne rabi toliko prodaje.

  Rhyme:
  Evo, zdaj sem pa totalno podvomil v Cascio komade. Že prej me je matralo, ampak tole pa ni naš Michael. Pesem zažiga, ampak res veliko vprašanje, koliko jo je Michael sploh uspel posneti.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, hm, ne vem točno, po moje še vedno prodaja in digital downloads morda, saj pri nekaterih zraven piše airplay gainer, ampak to ne pomeni, da so tudi na lestvici napredovali navzgor.

 14. Thomas pravi:

  Iztok:
  No, pa ti povem še en razlog,zakaj jaz nikoli ne poslušam radia (danes pa me je prijelo emd vožnjo): slučajno med brskanjem med radijskimi postajami slišim pesem Don’s Stop Till You Get Enough (za tiste, ki ne veste, pesem je od Michaela Jacksona iz leta 1979). Speaker pa je na koncu rekel, da smo poslušali pesem od The Jacksons 5!!! Ne le, da očitno speaker niti tega ne ve, katero glasbo vrti, saj leta 1979 The Jackson 5 že ene 5 let ni več obstajala, temveč je še ime te neobstoječe skupine narobe povedal.
  Kot kakšna prodajalka, ki pojma nima o tem, kaj prodaja!

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eh, takih napakic je cel kup, tebe pa je verjetno tako zelo zbodlo zato, ker je Jackson :)
  Če bi bil kdo drug, podobne napake še opazil ne bi.
  Pohvalno je že to, da Jacksona sploh na naših postajah vrtijo.

 16. Thomas pravi:

  Ja normalno, da opazim samo na področju, na katerega se spoznam. Ampak to ni nobeno opravičilo za speakerja.

  To je tako, kot da bi na protakolarnem obisku napovedali recimo Danilla Türka, predsednika Jugoslavije!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !