Nič več Hura

15.08.2011 ob 17:04

Malo nazaj sem pisal, da se je v Celju zaprl Techno Market. Zdaj vidim, da se je očitno zaprla tudi trgovina Hura, ki je bila, če se ne motim, predvsem za tiste kupce, ki imajo res malo v žepu. Nikoli nisem bil notri, zato nimam pojma kakšne izdelke so imeli na policah, mi je pa po eni strani čudno, da ni bilo večjega navala glede na stanje, v katerem naj bi bil slovenski potrošnik. Morda je finta v tem, da cene niti niso mogle biti nižje od kakega Šparovega S-Budgeta ali pa kake Tuševe posebno ugodne ponudbe, kar pomeni, da pri Huraju niso imeli osnovne možnosti za preživetje in vsaj približno okej poslovanje. Pa tudi Lidl in Hofer sta seveda pobrala svoj del kupcev, skratka, še ena trgovina je bila očitno nesmiselna tudi za tiste najbolj revne kupce.

Morda je razlog v zaprtju povsem drugje, morda gre za začasno zaprtje, nimam pojma, vem samo, da so police prazne in da okoli ni žive duše.

Je bil pa ta Hura med Celjani po moje najbolj znan po svojem glasnem alarmu, ki se je vedno znova sprožil sredi noči. Po moje sam od sebe, saj ni bilo nikoli nobenih roparjev ali razbitih šip.

 

18 komentarjev na “Nič več Hura”

 1. Marjan pravi:

  HURA je Mercatorjev diskont.

 2. Knox pravi:

  Hura je bil aktualen v času Hardija in Plusa. Pač so imeli ene 50% naše robe pa je to pritegnilo ljudi
  Sedaj, ko sta na sceni Lidl in Hofer se je stanje obrnilo.

  Jaz sem bil v njem enkrat in sem vglavnem videl neko čudno vzhodnoevropsko in azijsko robo ter rekel ne hvala

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, Hardi, ja, se spomnim. Enkrat sem tam pred mnogimi leti za štos kupil čokolado in kruh, pa se je vse pokvarilo že čez noč :)
  A Hardi še deluje sploh?
  Za Plus pa še nisem slišal.

  Marjan, hm, ampak a niso imeli nekih povsem drugih izdelkov notri?
  V čem je potem finta, da je Mercatorjev?

 4. Gregor pravi:

  Hardi – propadu
  Plus – (sploh bil kdaj v Celju in širši okolici?)

  Iztok, ja saj v tem je vsa fora Mercator je pod Hura lahko prodajal “sumljive” (realno gledano cenene) izdelke ki tako ali drugače niso bili primerni (v smislu kakovosti in prestiža) za prodajo v matični trgovski verigi.

  Tuš sicer nikoli ni šel v to opcijo ima pa dve lastni znamki na policah – ena so “TUŠ izdelki”, drugi, ki so še cenejši pa se prodajajo pod znamko “Olimp” isto je naredil Spar s “spar izdelki” in s “S-Budget”. Mercator je pa prevzel Hura in njihove diskonte.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kaj pa pred Mercatorjem, a je bil Hura solo firma? In še bolje, mu je začelo iti slabo, ko je šel pod Mercator? Je pa zanimivo, da je ostal Hura in da ni preprosto bil kar Mercator kot vse tiste Potrošnikove trgovinice, ki jih je pokupil Mercator. Torej so bili izdelki tak poden, da jih Mercator ni upal prodajati pod svojo blagovno znamko?

  In hej, a kdo ve ali so res propadli?

 6. Knox pravi:

  Hardi je šel v stečaj 2004, večino njegovih diskontov so ali podrli ali pa so noter vselili Eurospin, Lidl, … Plus pa je šel leta 2006. So imeli 40 trgovin po Sloveniji, tudi na Štajerskem. Konjice, Maribor, Ptuj, …

  Jaz sem iz Hura prinesel domov ene kisle kumarice, grah pa neke jogurte. Sem se samo križal, ko sem doma odprl :/
  Si upam reč, da so tisti črtasti generični izdelki v Mercatorju boljši od tistih v njihovih diskontih

 7. Knox pravi:

  Hura je Mercator vzpostavil leta 2001, ko so videli, da so diskonti pri slovencih spet in (verjetno se spomniš diskont manije konec 80 začetek 90) so jim konkurenca. Kjer ni bilo diskontov jih ni, da ne bi sebi delal škode.
  Namen je ponudit cenejše izdelke, ki jih praviloma ni v redni ponudbi. Bodisi ker so drek (tujci), bodisi ker so premali in jih lahko merkator stiska ali pa najbolj slabe linije drugih dobaviteljev, ki bi radi prišli na police Mercatorja. Sedaj ajde, mesnine so od Peloza, uredu firma, če ti ustreza jest salame pa tako. Potem imaš recimo prigrizke iz najbolj slabe linije amicachipsa, no name kozmetiko iz Italije

  Vidiš vzorec?

  Hura je prav njegova “znamka” Potrošnik, Hubelj in Živila pa so bili prevzeti ;)

 8. Mirč pravi:

  Diskonte Hura bi mirne duše lahko primerjal s POP Briom. :) )

  Diskonti Hura so priložnost, da visoko cenjeni Mercator pod drugo trgovsko znamko prodaja tudi (naj)slabše izdelke svojih dobaviteljev in tako z njimi ohranja dobre poslovne odnose.

  Pop Brio je kanal, na katerem družba Pro Plus predvaja predvsem tiste vsebine, ki jih morda ne bi nikoli predvajala na prestižnih POP TV ali Kanalu A. Vendar jih nekje preprosto mora zavrteti, ker to od nje pričakujejo veliki dobavitelji zahodnih filmov in serij.

  Pro Plus v vsakem kupljenem paketu namreč dobi, na okroglo, 5 A-filmov (velike uspešnice), 15 B-filmov (so bili tudi v naših kinih, vendar niso zabeležili večjega odziva gledalcev) in skoraj zastonj 10 C/D/Ž-filmov. Isto velja za serije.

  Pomembni dobavitelji so zahtevali, da Pro plus predvaja tudi izdelke (naj)slabše kakovosti, zato so razmeroma poceni kupili malo gledano Teve Piko in začeli predvajati vsemogoče sranje, da bodo tudi v prihodnje ohranili dobre poslovne odnose.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Imaš poanto, toda motiš se v delu, kjer praviš, da je bila TV Pika slabo gledana. Daleč od tega, svojčas je bila najbolj gledana neodvisna tv postaja pri nas. Pa dobro ji je šlo ves čas, do trenutka, ko so padli v roke Pop Tvja, ki je imel očitno že prej načrte, da Piko ukine in iz nje naredi Pop Brio.

  Pa še nekaj je, mnoge stvari na Pop Briu niso prav nič slabše od številnega sranja na ostalih televizijah.

 10. Mirč pravi:

  Tržni delež gledanosti TV Pike/POP Brio je bil lani od 0,9 do 1,2 %, kar moraš pomnožiti s cca. 15.000 gledalci, torej od 18.00.

  Leto 2010:
  Delež gledalcev od 06:00 do 02:00, ciljna skupina 18-49 = 1,2%
  Delež gledalcev od od 19:00 do 23:00 (prime time), ciljna skupina 18-49 = 0,9 %

  Leto 2009:
  Delež gledalcev od 06:00 do 02:00, ciljna skupina 18-49 = 1,0%
  Delež gledalcev od od 19:00 do 23:00 (prime time), ciljna skupina 18-49 = 0,9 %

  Vir:
  http://www.dreamdesign.si/informacije/dvb-t/125-trzni-delez-programi.html

  Dvomim, da so bili podatki samo kabelskih operaterjev o gledanosti TV Pike/Pop Bria kaj bolj spodbudni.

  Grahova pripovedovanja o visoki gledanosti so bila bolj larifari.
  Zato pa je tako hitro “s težkim srcem” prodal Piko in pobasal denar.

 11. Mirč pravi:

  Popravek v prvem odstavku: torej od 15.000 do 18.000 gledalcev.

 12. Mirč pravi:

  Da ti ne bom več smetil bloga, si samo še tole poglej, če morda še nisi opazil …

  http://www.blog.uporabnastran.si/2011/08/12/bos-septembra-doma-in-paket-pop-non-stop%E2%80%94ali-jim-z-novimi-programi-lahko-uspe/

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, serviraš podatke za Pop Brio, ne za Tv Piko. Ali pogojno za Tv Piko, ko je bila že pod Popom in so ukinili skoraj vse oddaje ter jih ni brigalo kaj bo z njo. Serviraj jih za cajte, ko je Piki šlo res dobro, boš presenečen.

  O gospodu Grahu (jp, zame bo vedno gospod) pa bluziš sto na uro, kar dokazuje, da ne poznaš ozadja, jaz pa tule javno tudi ne mislim čvekati preveč, ker ni pametno.

  Povem ti le to, da je bil edini lastnik/šef, ki se je do pikice natančno držal dogovora o izplačilu plače in vsega ostalega. Glede tega ga bom cenil do konca lajfa.

  Sicer pa, le zakaj si ne bi zagotovil kul in mirne penzije, saj menda nisi mislil, da se bo do smrti jebal s tvjem.

  Glede linka, nič ne oporekam za Brio, toda to nima veze s Piko.

 14. Mirč pravi:

  Gledanost nekaterih TV-organizacij, 2006
  http://www.stat.si/letopis/2007/08_07/08-18-07.htm

  Gledanost nekaterih TV-organizacij, 2007
  http://www.stat.si/letopis/2008/08_08/08-18-08.htm

  Gledanost nekaterih TV-organizacij, 2008
  http://www.stat.si/letopis/2009/08_09/08-19-09.htm

 15. AndrejM pravi:

  Ko smo pri trgovinah, danes sem se malo pred osmo peljal po obvoznici mimo Lidla in zunaj je bila množica ljudi. No, večja gruča, kot da ljudje ne bi imeli kaj pametnejšega delati kot čakati, da se trgovina odpre.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mirč, to zame niso tako slabi rezultati. Čisto okej je šlo. Pred temi leti pa še dosti bolje, recimo takrat, ko sta razturala Mark in Ajša, ki sta potem ustanovila Papriko.

  Andrej, ne pozabi, da je bil praznik dan prej.

 17. AndrejM pravi:

  Aja, mogoče je to, folk je bil po romanjih lačen in žejen :)

 18. helena pravi:

  veliko sem kupuvala v discontu hura tam imajo tudi slovenske izdelke v mercatorju imajo tudi znamke iz drugih drzav od srbije do francije belgije itd hura diskont zapira svoje vrata gotovo za to kjer se je prodaja znizala v mercatorju in to dobro v sloveniji mislijo imeti samo mercator da bi vsi tam kupovali ampak to ni resitev zapreti hura kjer potem bodo vec hodili v lidl hofer in ervospin tam imajo tudi dobre stvari naprimar maslo od meggle je v mercatorju okoli 2 evra v lidlnu pa ista znamka 99 centov puding z smetano je v mercatorju 30centov v evrospinu pa 18 centov cenejsi je mercator ni najboljsi sosed ampak najdrazji sosed tako stvar stoji prosim

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !