Jay-Z & Kanye West: Watch the Throne

14.08.2011 ob 17:36

Pa se je končno le zgodilo, dolgo pričakovano sodelovanje Jay-Zja in Kanyea Westa, dveh največjih, najbolj vplivnih in najbolj uspešnih raperjev modernega časa. Resda sta odlično vadila že v komadu Run This Town, kjer je refren kot veste pela Rihanna, pa nato še v komadu Monster, kjer je Jay skulirano asistiral skupaj z Rickom Rossom in Nicki Minaj, toda zdaj sta posnela skupen album. Odlično zadevo z naslovom Watch the Throne, ki je točno taka kot sem pričakoval. Nabita s preseravanjem, larger than life podlagami, egotripaštvom, dobrimi rimaškimi forami in izvirnim powerjem, kjer ne moreš, da ne bi komadom nenehno stiskal repeat. Četudi mi je Jay-Zjevo sodelovanje z R. Kellyjem še vedno bolj kul, Westov album My Beautiful Dark Twisted Fantasy pa še vedno bolj izviren in dodelan, je tole presežek, ki mi je všeč tudi zato, ker Kanye in Jay ne težita in ne solita pameti, ampak se zabavata in preseravata ter vseeno z levo jajco peljeta scat papke kot so Soulja Boy, Drake in recimo Wiz Khalifa. No ja, pa tudi resna sta, ko je treba, toda ne na zatežen in depresiven Eminemov način, ampak skulirano in samozavestno, se pravi tako, da nam pokažeta, da prav onadva pazita na faking hip hop throne za najboljšega raperja alive. Jay-Z je itak že od nekdaj totalno car in eden najboljših raperjev v poslu, Kanye pa je pač vizionar, megaloman in egotripaš, ki se je z njim izvrstno zlil za tale album, kjer boste našli šestnajst tako ali drugače odličnih komadov.

Najbolj kul so mi H.A.M., Got To Have It, Illest Motherfucker Alive, Niggas in Paris, Otis, Who Gon Stop Me, Murder to Excellence, Made in America, Why I Love You, The Joy in Lift Off, kjer pomaga Beyonce. Zares dobri komadi, s takimi glasbenimi podlagami in produkcijo, da te strga.

Tole mora biti album leta, tole si zasluži biti album leta, tole je zares dober in frajerski hip hop, ki ga danes manjka in ga očitno znata furati le še Kayne West in Jay-Z.

YouTube slika preogleda
 

7 komentarjev na “Jay-Z & Kanye West: Watch the Throne”

 1. Pepi Pepi pravi:

  http://nymag.com/daily/entertainment/2011/08/watch-throne-game-of-thrones.html# <- Tole je blo pa bound to happen. xD

 2. Zed pravi:

  Album leta je definitvno Ferrari Boyz

 3. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Simpatičen komercialen komad z aranžmajsko bazo, ki jo je Jay-Z prodal že z Empire State of Mind.

  Med drugim tudi poskus tekmovalnosti na sicer z vseh vidikov obrtno precej boljši projekt Bad meets Evil in konkretneje na flov pri Fast Lane:

  http://www.youtube.com/watch?v=rJOsjP33nF4&ob=av2e

  Toliko o frajerstvu, skuliranosti in samozavesti … hehe …

 4. Tina M Tina M pravi:

  Zelo dober izdelek. Hm.. a je res prišlo do tega, da ob pogledu na Jay Z-ja prvo pomislim na to, da ima doma Beyonce? :)
  Sicer pa je Jay Z nedavno napisal avtobiografijo Decoded, iz katere so stran po stran objavljaji po krajih po Ameriki, kjer je odraščal in se gibal. Sicer je imel neverjetno močno reklamo, ampak knjiga že sama po sebi deluje zelo zanimivo. Oprah jo je malo izkoristila v svojo smer, ko je zapuščala oddajo, da se pozabijo tiste zamere okoli nestrinjanja glede uporabe besede “nigger”. Brezveze…
  Svaka čast, da dobro dela in da fura trdno vezo z Beyonce. Dobra sta oba.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pepi, kot Pink Floydi, ko so skinali Čarovnika iz Oza :)

  Zed, eh, to je isto dolgočasno sranje kot Soulja Boy in Wiz Khalifa. Skoz ista podlaga, nanjo pa neskončno ponavljanje istega refrena. Brez pravih idej, en in isti kliše.

  Simona, končno Eminem, ki ne teži, ampak je kul.

  Tina, morda pa mnogi ob pogledu nanjo pomislijo nanj :)
  Eh, Oprah je včasih kr neki.
  Je pa Jay-Z na vrhu sveta, je pravi hip hop mogul, ki je tudi letos na samem vrhu rap zaslužkarjev v ZDA.

 6. Jay-Z & Kanye West: Niggas in Paris « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] najboljših rap komadov lanskega leta in najboljši komad albuma Watch the Throne, ki je prav tako eden najboljših albumov lanskega leta. Nimam pojma zakaj sta tako dolgo čakala z [...]

 7. IZTOK faking GARTNER » Kanye West presents G.O.O.D. Music: Cruel Summer pravi:

  [...] West presents G.O.O.D. Music: Cruel Summer 22.09.2012 Zakon album, mešanica Watch the Throne in My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Kanye West zadnje čase res raztura. Kanye West postaja moj [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !