Umrla Polly Platt

9.08.2011 ob 01:17

Takih žensk kot je bila Polly Platt v filmski industriji praktično ni. Bila je producentka, scenografka, kostumografka in scenaristka. Njeno delo so scenariji za filme Pretty Baby in Targets, kot scenografka je poskrbela za filme the Last Picture Show, What’s Up Doc, Paper Moon, Bad News Bears, A Star is Born, Terms of Endearment in The Witches of Eastwick, producirala pa je tudi filme Broadcast News, Say Anything in The War of the Roses. In pazi to, v filmu Devil Angels je bila kaskaderka za Nancy Sinatra, nekaj časa pa je bila poročena z režiserjem Petrom Bogdanovichem, ki je prav v njeni družbi posnel svoje najboljše filme.

Umrla je konec julija stara 72 let, brez dvoma pa lahko zapišem, da je bila ena izmed najbolj nadarjenih in vsestranskih filmskih delavk v Hollywoodu.

 

2 komentarjev na “Umrla Polly Platt”

 1. Andrej pravi:

  Pa bi rekel, da jih je imela že cez 72. Pa ne na pogled ampak zdelo se mi je, da je starejša. Saj vem, da se ženskam starost ponavadi ne pove, ampak vseeno.

  Kaskaderka za Nancy Sinatra? To pa je nekaj novega, nisem edel, da se je ukvarjala tudi s kaskaderstvom.

  Vseestranska ženska, to pa definitivno, kar velika izguba, če vprašaš mene.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na stara leta je bila takale:
  http://www.thfire.com/wp-content/uploads/2011/07/polly-platt.jpg

  Sta se pa z Bogdanovichem razšla, ker jo je prevaral s Cybill Shepherd.

  Pa na začetku osemdesetih je režiserju Jamesu L. Brooksu, za katerega je vodila njegov Gracie Films, predstavila takrat še popolnoma nezna strip o Simpsonovih, ki so potem seveda postali fenomen.

  Imela je nos za uspešne zadeve. Res legenda.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !