Tovornjakarska zapora?

7.08.2011 ob 04:20

Hm, gospod Klobasa, mar tovornjakarji tega ne počnejo že nekaj let, ko se preseravajo in ovirajo promet na avtocestah, ko prosto po Prešernu zabarikadirajo dostope do bencinskih črpalk, ko na teh istih črpalkah izvajajo polžaste manevre na parkiriščih in onemogočajo normalen pretok vozil in ko svoje zverine nonšalantno puščajo tudi ob blokovskih cestah ter spravljajo v hudo nevarnost vse voznike, ki ne vidijo kdo jim pri izvozu na cesto pride nasproti?

Sicer pa ne bi imel čisto nič proti, če vsem tovornjakom za vse dni prepovejo vožnjo po avtocesti. Vsaj do takrat, ko se bodo znali normalno obnašati in ko ne bodo imeli v glavi, da so junaki Peckinpahovega filma Convoy.

In hej, če se ne motim, so Avstrijci zahtevali le (!), da se zares težke mašine skozi Karavanke ne bi vozile iz petka na soboto, ko je pač gužva že brez tovornjakov, ki delajo še stokrat večjo gužvo.

Okej, na nek način jih slušam razumeti, toda to ni prvič, da se pizdijo, vedno se nekaj pizdijo, ker vedo, da se lahko, saj imajo moč narediti cestni kaos. Toda zakaj za vraga bi morali zdaj zaradi njih trpeti tudi navadni vozniki. Pa naj svoje zverine parkirajo pred avstrijski in slovenski parlament, pred bajto Darsa in tja, kjer so res ljudje, ki jih jebejo.

Pred Karavankami je le navadno izsiljevanje in čisto nič drugega.

 

57 komentarjev na “Tovornjakarska zapora?”

 1. Knox pravi:

  Itak pri nas folk sam še jamra in izsiljuje. Samo žal ne tak, ki se mu dogajajo krivice in jih izkoriščajo, nope ti so ponavadi tiho.

  Pozornost pa dobijo žerjavisti z 2400 plače in 4 urami dela (2-3 ure manj kot po Evropi in ZDA) in tovornjakarji, ki imajo res malo razloga za jamranje v tem primeru ter “novinarke” rumenih cajtengov

  za bruhat kdo izsiljuje

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede novinarjev, tu pa sem na njihovi strani, ker so mediji moj foh, pa vem kako zajebano je, če delaš, hodiš na dogodke in se trudiš, potem pa ti ne dajo plače in te jebejo, da bo, pa da bo, pa da bo, ker jim itak ne moreš nič, saj imaš po večini le avtorsko pogodbo ali pa še tega ne. Četudi rumeni cajtengi, a vseeno, folk dela in si za svoje delo zasluži plačo.

  V medijih je tok sranja s plačami in jebanjem nadrejenih, da si folk še misli ne, saj ima v glavi, da so medijski delavci eni leni papki, ki jim je pač fajn, da se malo kažejo po tvju in za hobi pisakajo za cajtnge.

  Pa zdaj so se prvič oglasili nekateri, kar je jasno, saj so se bali, da se lahko poslovijo od medijev, če bodo obelodanili kaj se jim dogaja. Tudi to je strašen hendikep tega posla.

 3. AndrejM pravi:

  Iztok, če misliš na podjetje Delo revije, so tam tudi revije, kjer so samo lezli v tazadnjo politikom in tajkunom. Samo kakšnih Obrazov s 100% retuširano Kresalovo, ki so jo želeli spromovirati za predsednico vlade, se spomni. Pa spet kup prireditev, kjer je ista osebica zmagovala, največji štos v službi je nekaj časa bilo vprašanje, kdo je zmagal na tekmovanju za traktor leta. Odgovor je seveda na dlani :)
  Ampak je pa problem pri teh medijih enak kot pri ostalih tajkunskih zgodbah. Nikogovič s političnimi (osebnimi…) vezami so na podlagi svoje bodoče lastnine in prevsem na podlagi bodočih bajnih donosov na lepe oči dobili kredite za podjetja, ki jih niti slučajno niso znali voditi. In tako se je pokazalo, da so tako v politiki in v gospodarstvu na vrhu ljudje, ki niso sposobni in so brez vizije. Nasprotno, so lažnivi in kleptomanski. In zato pač imamo to, kar pač imamo.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mislil sem na splošno. Torej, da se vse premalo opozarja na krivice pri medijskih delavcih in da jih veliko folka še vedno ne dojema na pravilen način. Pa ne šupkov in lizačev, ampak tistih, ki res pošteno delajo za svoj kruh. Če so folku njihove oddaje in članki kul ali ne, niti ni važno. Za svoje delo si zaslužijo pošteno plačilo.

 5. AndrejM pravi:

  Ja, se strinjam, za pošteno delo pošteno plačilo. Ampak, tako kot delajo nekateri “novinarji”, ki se vlačijo naokrog in potem dobijo (poleg plače) še kak ekstra keš ali uslugo za to, da kaj napišejo, takšne pa kr neki gleda. Ali pa takšni, ki so opranoglavčniki in pišejo tisto, kar jim drugi naročijo. Tudi takšni lahko jutri, kar se mene tiče, gredo lepo na zavod za zaposlovanje ali pa v kakšen strankarski zakotni časopis.

 6. Tina M Tina M pravi:

  Ma, tovornjakov je res ogromno po vseh cestah. Imam v mislih, da velja neka ura prepovedi vožnje za tovorna vozila, samo ne vem točno kateri dan ob kateri uri, a se motim? Enako zoprni ali pa celo bolj zoprni pa se mi zdijo vozniki kombijev kakih firm, ker se nekaterim pač mudi (or whatever) in ti kar naenkrat agresivno pripiči za rit kot da te bo odnesel. Ljudem se stalno nekaj mudi in so živčni še na cesti.
  Če smo že pri tovornjakih, pa dodam samo še to, da se mi zelo smilijo živali, ki jih tovornjakarji prevažajo, ker mi izgledajo prenatlačene v tistih prikolicah.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje ti dnevi in ure ne velajo več, vsaj zdi se tako, saj so te pošasti na cestah noč in dan na polno.
  Kombiji pa so tudi posebna pizdarija, ja, pa vedno divjajo, ampak res čisto vedno. Mar nimajo omejitev? Čudno.
  Živali pa so meni tudi grozne za pogledat. Pa zanima me, če imajo sploh zagotovljene osnovne pogoje, ali jih pač nafilajo noter in jih boli kurac.

 8. David pravi:

  Pri takih temah se pa midva res ne bova nikoli razumela.

  Če ne spoštuješ tovornjakarjev, potem posledično ne spoštuješ delovnih ljudi. Brez njih ne bi bilo blaga na policah. Vozniki tovornjakov nimajo lepega življenja. Cel teden sedijo v tovornjakih, ko vozijo po Evropi, spijo v kabini, imajo popolnoma neurejeno prehrano, so odtrgani od svoje družine, z leti pridobijo tovornjakarsko držo telesa, naučiti se morajo surovosti (nekateri brez težav sicer), ker na cesti in v svetu marsikaj vidiš.

  In na koncu, ko se vračajo domov, jih ovirajo razne kolone in prepovedi vožnje. Povrhu vsega je pa Avstrija izrazito neprijazna za slovenski tranzitni promet. Prevoz preko Avstrije zelo veliko stane, kar dodatno obremenjuje slovensko gospodarstvo. Avstrijci nas dobesedno =bejo že desetletja, sploh v transportu.

  In manesto, da bi vsa država stala s tovornjakarji se le ti morajo boriti tudi z domačimi lenuhi, paraziti in nehvaležneži in/ali nevedneži in ne samo z Avstrijci.

  Vsak ima v glavi samo to, da se je moral na avtocesti peljati za tovornjakom, ki je pa itak v 99% bil romunski ali bolgarski. Slovenski redkokdaj.

 9. David pravi:

  p.s. bi bilo pa zanimivo, če bi se transport ustavil za teden dni, kot predlagaš. Še WC papirja za srat ne boš imel več. Me zanima tvoje mnenje potem. Mogoče bi pa tebi pomagal kakšen film, npr: “teden dni brez wc papirja in čipsa”. Mogoče bi potem bilo drugače.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Blago bi morali že zdavnaj preusmeriti na vlake. Tam je lufta ogromno, ceste pa so polne. Prav zato, ker temu ni tako, si lahko tovornjakarji dovolijo vse, ker imajo monopol nad dobavo. Slabo, zelo slabo.
  Spuštujem tovornjakarje, ne spoštujem pa tovornjakarjev, ki se na cesti obnašajo kot totalni debili.
  Očitno so se zelo dobro naučili surovosti, o, to pa.
  Barikade bi gospodarstvo obremenile še bolj, s tem bi pljunili v lastno skledo.
  Stala za tovornjaki? A imaš občutek, da ne stoji? Saj se jih bojimo kot hudič križa in jim dovolimo vse, kar se sprdnejo in počnejo.
  Le z zadnjim stavkom se strinjam, prav zato pa nisem v nobenem preteklem zapisu izpostavil določenih tovornjakov, ampak tovornjakarje na splošno.
  Glede tedna dni, brez srbi, v skladiščih je dovolj wc papirja za mesec dni, čipsa pa ne jem.

 11. David pravi:

  še to bom dodal: če bi slovenska policija bila policija s pravim imenom besede in ne cestni ravbarji (ja policija, postali ste cestni ravbarji), bi tako kot Nemška policija opravljali svoje delo. Na slovenskih cestah bi bilo kar se tranzita tovornjakov tiče, popolnoma drugače.

  Preko slovenskih cest poteka v glavnem tranzit Italija-vzhodna evropa z romunskimi, bolgarskimi, madžarskimi, ukrajinskimi in ruskimi tovornjaki, ki so v 90% tehnično neizpravni in bi morali biti že na slovenski meji zavrnjeni in napoteni na redne servise. S to potezo bi se varnost in tudi obnašanje vzhodnoevropskih tovornjakarjev na slovenskih cestah popolnoma spremenilo in postalo podobno, kot je v Nemčiji.

  Tako smo pa ciganska država s ciganskim tranzitom. Jezimo se pa na domače prevoznike, ki se med tednom v glavnem nahajajo na zahodnoevropskih cestah, če izvzamem domači promet. V domačem prometu pa šleperji in prikoličarji niso pogosti.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tu pa se strinjava, David. Do zadnje pike.

 13. David pravi:

  Iztok…pišeš stvari, ki jih ne poznaš. Na vlak lahko daš samo tranzitni promet, se pravi tovornjake, ki vstopijo v Slovenijo na Dolgi vasi in izstopijo na meji z Italijo. Ampak to bi podražilo transport, ker je vlak dražji. To so že poskušali, pa izgleda da je organizacija samega vlakovnega prevoza preslaba in nekonkurenčna. Problem je država, ki ne zna “izpleniti” tranzita tako dobro, kot to počne Avstrija.

  Kar se barikad tiče so to skrajna oblika, ker jih nihče ne razume in nihče nič ne stori. Kaj ti misliš, da gredo vozniki radi na barikade? A misliš da je enostavno šoferju postaviti avto čez cesto? Ljudje se borijo za svoje pravice in svoj kruh!!!!!!!

  Ne piši o tovornjakarjih na splošno, ker se gre za slovenski transport in slovensko gospodarstvo. PLJUVAŠ V LASTNO SKLEDO, KER PIŠEŠ KAO NA SPLOŠNO. KAPIŠ???!!!

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pravice, da lahko tudi med petkom in soboto nafilajo Karavanke? Ne kupim.

 15. rolanje pravi:

  “Blago bi morali že zdavnaj preusmeriti na vlake. Tam je lufta ogromno.” velik mimousek.

  Komentar na MMc-ju :”In da ne bi kdo spet omenil tranzita po železnici. Iz Luke Koper pelje vsak dan tam nekje 55 tovornih vlakov. Ni treba govorit, da se železnica ne uporablja. Ampak da bi dosegli kapaciteto, ki se jo da doseč na cesti, bi blo treba zgradit še kaj več kot drugi tir.”

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj to je žalostno, da niso delali na tem, da bi železniški promet nadomestil tovornjakov.

 17. David pravi:

  Če hočeš kaj kupiti, moaš imeti v žepu denar.

  Dokler v Sloveniji ne bomo začeli spoštovati delovne ljudi in poslušati njihovih potreb in težav, s katerimi se srečujejo pri delu (beri: to je takrat, ko svoja življenja “trošijo” za naše skupno dobro), do takrat bodo na oblasti politiki, kot jih imamo. Ker smo ljudje neumni, ne vidimo 5 centimetrov pred svojim nosom (beri: se najde celjan, ki se razburja zaradi morebitne kolone na karavankah), medtem ko Avstrijci blokirajo slovensko gospodarstvo…dobesedno, potem ne bo nikoli bolje.

  Uspelo nam bo crkniti z lastno državo v treh desetletjih in potem bomo spet hlapci (kar smo itak že, ampak bomo še večji). Dokler bodo v Sloveniji takšne nedomoljubi, ne moremo postati resna država.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj potem niso šli blokirat Avstrijskih cest?
  In kot sem že rekel, s to blokado bi močno zajebali prav naše gospodarstvo.

 19. STELA pravi:

  jaz pa vidim srž problema v tem, da so avstrijci potegnili enostransko potezo

 20. STELA pravi:

  …..in problem je tud to, da se Vlačič ni uspel nič zmenit, Klobasa se pa je…ok, res, da samo za en vikend hehe….je pa zato hrenovko dobil:)

 21. David pravi:

  1. Zato, ker pričakujejo, da bodo doma bolj zavarovani ob tako hudem tveganju, kot je blokiranje ceste.
  2. Zato, ker so hoteli blokirati promet, ki teče iz Avstrije v Slovenijo. Blokado bi občutili predvsem nemški in avstrijski turisti, ki so na poti na Hrvaško.
  3. Zato, ker je za nastalo situacijo kriva predvsem slovenska država, ker ne ščiti svojih transportnih firm in svojega gospodarstva pred avstrijsko režimsko politiko do slovenskih prevoznikov, ki traja že več kot 20 let. Avstrija omejuje slovenijo na njeni poti v zahodno evropo že dolgo. In slovenska politika pred njimi kar naprej klečeplazi. Prevozniki so na barikadah zaradi nedela slovenske politike. Zato je popolnoma upravičeno postaviti blokado na slovenskih cestah, da s eprisili slovenskega premierja in prometnega ministra, da pokličeta ali obiščeta Dunaj zaradi težav, ki nam jih povzročajo.
  Boli jih Qura*, samo da prevozniki in ostalo izvozno gospodarstvo plačujejo davke, a ne?

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zakaj potem na zaparkirajo parlamenta in Ljubljane?

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No, eto, so vsaj zastonj jedli in to od Avstrijcev :)

 24. rolanje pravi:

  Čist vseen kurac s katere strani zapreš tunel. To je logično. S slovenske strani pa je taktično lažje in ceneje. Našemu gospodarstvu niso naredili nobene škode, žerjavisti pa so v dobrem tednu spušili 8, 5 mio evrov. A se kdo nad tem pritožuje?

 25. David pravi:

  Hm, če že sprašuješ…zakaj pa tega ne storiš kar Ti? Boš takrat, ko boš brez hrane in wc papirja? Ali mogoče takrat, ko bo država dokončno na kolenih? Ali ne boš nikoli? Boš kar v Celju ostal?

  Sprašuješ kot 5 leten otrok. Oči, zakaj je paradižnik rdeč?

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nimam tovornjaka, sprašujem pa te tako zato, ker imaš slabe argumente.

  Glede na to, da se tako rad pizdiš čez vlado in zagreto podpiraš vse revolte, zakaj pa ti nič ne narediš, zakaj si glasen le pred računalniškim ekranom?

 27. rolanje pravi:

  Dragi Iztok, njegovi argumenti držijo vodo, tvoji pač ne. Pizda no, ne vem kaj tu ni jasno. :) Zdaj pa bodi dovolj, očitno je, da se šlepaš na Nergačev obisk bloga, saj je tvoj zadnje čase komentatorsko podhranjen. A bo naslednji blog tudi razpizd nad tem, kako moraš Jodiju jemati čile iz gobčka in kako tvjo spodnji sosedje prekomerno kadijo…Fak no.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari, če bi hotel ogromno komentarjev, bi pisal le točno take bloge, ki jih privlečejo. Verjami mi, da znam. A nisem tako narejen, saj pišem to, kar želim in kar mi je tisti trenutek kul in zanimivo, pa četudi vem, da ne bo komentarjev. Zadnje kar mi lahko očitaš je to, kar mi, še posebej če pogledaš moje objave, kjer se res vidi, da mi je vseeno za komentarje in da je že v naprej jasno, da jih ne bo. Če bi hotel ogromno komentarjev, bi pisal le take bloge, ki jih privlečejo ne pa sto drugih stvari, ki niso zanimive na tak način. Pa pozabljaš tudi, da imam moderacijo, saj že zdavnaj ne dovolujem več takih prepucavanj kot pri Chefu in še kje, saj smetijo zapis, pač rad imam higieno že precej časa.

  Glede kajenja sosedov, o tem sem pisal že zdavnaj:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/12/28/sosedje-mi-kadijo-v-stanovanju/

 29. David pravi:

  Jaz imam vedno dobre argumente, kadar se oglasim. Veš zakaj. Ker sem v življenju počel mnogo stvari. In res veliko vem. Kar pa še ne pomeni, da sem the best, vloge voditelja na bilo kakšnem odru se že ne bi šel, ker bi takoj pogorel. Predvidevam.

  Ti pa komentiraš in pišeš teme o katerih velčikokrat nimaš pojma in potem se ti dogajajo “štale”.

  Sicer pa, ja, jaz se borim za boljšo državo, tudi v reallajfu in ne samo za ekranom. In ko/če bo trenutek, bom šel tudi pred parlament. Če sem odkrit sem to že nameraval, pa zaradi okoliščin, ki jih tukaj ne bom pisal, tega (še) nisem storil.

  In sem zaveden, zavedam se, da brez vseslovenske podpore gospodarstvu nimamo šans v globalnem svetu. Ekonomska svoboda je tista, ki nas ne bo naredila za ekonomske sužnje. Brez gospodarstva smo nula. Brez spoštovanja delovnega Slovenca pa do tega ne more priti.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tvoj problem je v tem, da zelo hitro prestopiš mejo žaljenja in primitivizma, če te kak zapis ujezi. In v tem, da mnoge reči, ki jih zapišem, razumeš povsem po svoje, preveč dobesedno in pretirano resno.

  Argumenti? Tebi se pač zdijo dobri, ker so tvoji, a to ne pomeni, da je tudi v resnici tako, saj dejansko eno in isto ponavljaš že precej časa in vse gledaš le z vidika sovraštva do vlade in imaš v glavi, da ima vsak kurac, ki se pizdi čeznjo, totalno prav.

  Torej še vedno le bentiš za računalnikom in čisto nič drugega.

  Bodi dovolj, že smetiva, tole pa ni Chefov ali Brumnov blog.

 31. David pravi:

  Glej, moji argumenti držijo, ker sem se s transportom ukvarjal 10 let, Od svojega 22 do 32 leta starosti. Tvoji pa ne držijo, ker nimaš pojma o ničemer, razen o voditeljstvu, pa še to v omejeni količini. In recenzijah in mogoče še o čem, kar pa jaz ne vem, ker te ne poznam dovolj dobro. Pri 23ih (to je 17 let nazaj) sem imel že 4 tovornjake za mednarodni transport in problematiko zelo dobro poznam. Vem, kakšne so bile kvote za ekotočke in pred tem še za dovolilnice. Tako da…. pst! In sem neizmerno vesel, da se že veliko let ne ukvarjam več s tem poslom, ker je milo rečeno to zello trd kruh.

  Kar se tiče vlade nimam nikakršnega sovraštva. Tam se vedno najdejo podobni modeli, kot si ti tu gor, ki mislijo, da imajo pravico o vsem odločati, pa četudi v paksi stvari ne poznajo in potem (kako drugače) itak vse za=bejo. In še vseeno jim je, samo da je njihova ritka na toplem in da so siti oz. presiti.

  Cenijo se na osnovi prilivov na trr in pod mizo in ne potem, kar so dejansko naredili oz. česar so dejansko vredni.

  In še nekaj. Niko Brumen je gospod, do katerega lahko ti izkažeš samo globoko spoštovanje. Če nič drugega, ti je EMŠO podhranjen, pa še marsikaj drugega bi se našlo.

  p.s. ko nekaj natipkam, pričakujem, da se to tudi objavi. Zaradi spoštovanja do bralcev.

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Le za firbec, kaj točno so po tvoje moji argumenti oz. kaj točno si razumel, da sem sploh rekel?

  Glede Nika, nisem govoril o njemu, ampak o komentarjih njegovega bloga, o kontekstu, da se le ti praktično nikoli ne dotikajo teme zapisa. Tega jaz na svojem blogu pač ne dovolim več. Če to ni jasno, pač ostaneš v moderaciji, boli me kurac za poštenje do bralcev, bodo že preživeli brez otročjega prepucavanja.

 33. David pravi:

  kaj si rekel? saj vse piše, beri za sabo.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na to kaj mi odgovarjaš, vidim, da ti spet nisi bral oz. da si razumel povsem po svoje in tako kot ti paše. Nič novega.

  Zdaj pa res dovolj z moje strani.
  Ajde.

 35. David pravi:

  spet enak izgovor, kakor vedno.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ja če vedno počneš enako napačno stvar, jebemti. Je pa res, da si danes vsaj manj primitiven in žaljiv. Vsaj to :)

 37. Knox pravi:

  @Iztok

  Saj v tem je keč. Poznam par študentk novinarstva, ki so morale, oz. je bilo zaželjeno, da delajo za razne revije ter tudi Delo, ki naj bi bil resen časnik ter eno honorarko. Vsem so dolžni še pa še denarja.

  Tile se mi smilijo.

  Sedaj pa se pritožuje elita za katero z druge roke vem, da je vseeno dobila plače (in to dobre) in jih je na lepem zaskrbelo za eksistenco, ko so se znašli na drugem koncu palice. In potem urednica Jane o zlih tajkunskih prevzemih (saj ne da ste nominirali Tovšakovo za slovenko leta in pisali kako veselo nabira regrat – karma) in urednico Obrazov o političnih pritiskih (saj ne, da se ni pritoževala, ko se je o njeni opciji pisalo in je tudi aktivno prostovoljno sodelovala kot naprimer pri kampaniji dr. Türka)

  Tole meni vse skupaj diši po podganah, ki vedo, da bo ladja odplula potaplja in jo hočejo zapuščat

  skratka – za vodstvene kadre mi ni žal, za ostale pač.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Knox, zdaj se bolje razumeva, podpišem.

 39. Nick pravi:

  Citiram: “Kombiji pa so tudi posebna pizdarija, ja, pa vedno divjajo, ampak res čisto vedno. Mar nimajo omejitev? Čudno.”

  Iztok, da te malo izobrazim, kombije lahko voziš z izpitom B, tovorne seveda, in omejitve imajo iste kot ti s svojo kripo. Tako da, če ti bo manjkalo dela in cvenka, ni problema dobiti dela kot šofer kombija za razne kurirske službe. Cvenka sicer ne bo veliko, dela pa dovolj, in še ugotovil boš, zakaj “res čisto vedno divjajo”.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dobro povedano, ampak mislim, da gre tudi pri njih večkrat za sindrom tovornjakarstva, se pravi, ker sem v malo večjem vozilu, sem pač king of the road.

  Je pa zanimivo, da so te mašine sploh narejene tako, da imajo take dobre pospeške in da zmorejo tako divjo hitrost. Še bolj kot kak džip, jebemti.

 41. David pravi:

  tale zapis govori samo o slovenskih tovornjakarjih in NE tovornjakarjih na splošno, kot si se poskušal izmotati.

  PREBERI ZA SABO: Hm, gospod Klobasa, mar tovornjakarji tega ne počnejo že nekaj let, ko se preseravajo in ovirajo promet na avtocestah, ko prosto po Prešernu zabarikadirajo dostope do bencinskih črpalk, ko na teh istih črpalkah izvajajo polžaste manevre na parkiriščih in onemogočajo normalen pretok vozil in ko svoje zverine nonšalantno puščajo tudi ob blokovskih cestah ter spravljajo v hudo nevarnost vse voznike, ki ne vidijo kdo jim pri izvozu na cesto pride nasproti?
  Sicer pa ne bi imel čisto nič proti, če vsem tovornjakom za vse dni prepovejo vožnjo po avtocesti. Vsaj do takrat, ko se bodo znali normalno obnašati in ko ne bodo imeli v glavi, da so junaki Peckinpahovega filma Convoy.
  In hej, če se ne motim, so Avstrijci zahtevali le (!), da se zares težke mašine skozi Karavanke ne bi vozile iz petka na soboto, ko je pač gužva že brez tovornjakov, ki delajo še stokrat večjo gužvo.
  Okej, na nek način jih slušam razumeti, toda to ni prvič, da se pizdijo, vedno se nekaj pizdijo, ker vedo, da se lahko, saj imajo moč narediti cestni kaos. Toda zakaj za vraga bi morali zdaj zaradi njih trpeti tudi navadni vozniki. Pa naj svoje zverine parkirajo pred avstrijski in slovenski parlament, pred bajto Darsa in tja, kjer so res ljudje, ki jih jebejo.
  Pred Karavankami je le navadno izsiljevanje in čisto nič drugega.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, saj ga tokrat serjejo izključno naši, mar ne.

 43. Nick pravi:

  Iztok, morda si našel point.

  Ja, verjetno gre res predvsem za NAŠE tovornjakarje, in zato jih zajebavajo hajmatdinstovci. Daj nehaj no, ko ti par kilometrov pred uradno mejo, da ne govorim o Slovenski Koroški, na pozdrav Dober dan odgovorijo z Grüss Got.

  Vendar še vedno ne vem, v čem ga serjejo izključno naši.

  dinstovci

 44. Nick pravi:

  gartner, še malo o kombijih. dober ti komot razvije 160 na avtocesti, vendar pa večinoma vozijo po predpisih.

  pač niso na cesti za zajebavanje “ostalih” voznikov, ki mislijo zase, da so normalni. na cesti so zaradi drugih, povsem profanih razlogov. sprobaj, pa boš morda ugotovil in končno pljunil svoji resnici v oči.

  in seveda vozniki kombijev in tovornjakov dnevno ne vozijo na vedno isti relaciji, tako da poznajo ceste, prometne predpise in tudi “cestne ravbarje”.

  džipi so pa za na teren, kenede.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Serjejo ga, ker se maščujejo nič krivim voznikom s temi barikadami. Pa serjejo ga, ker bodo fasali hude kazni za oviranje prometa. Pa ker bodo zajebali lasten biznis s tem sranjem.
  Gre pa menda le za pikico vseh avtoprevoznikov, torej le za Klobasino skupinico, ki je najbolj glasna, vsi ostali namreč nimajo časa, saj služijo kruh.

  Džipi? Že dolgo časa le šminkeraj za mesto.

  Kombiji? Nikoli po predpisih. Vsaj na avtocestah ne.

 46. Nick pravi:

  IN ČESA SO KRIVI VOZNIKOV TOVORNJAKOV, DA BODO FASALI KAZNI IN JIM BODO HAJMATGARTNERJI ZAJEBALI BIZNIS??????

  over and out

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ko smo že pri kombijih :)
  http://24ur.com/novice/crna-kronika/slovenski-kombi-porinil-ferrarija-v-morje.html

 48. AndrejM pravi:

  V bistvu bi najbolj prometne avtoceste morale imeti pri nas še en vozni pas. Tako pa se zgodi tisto, kar se je meni pred par minutami in sem pihal od jeze: madžarska cisterna je s 100km/uro prehitevala ruski tovornjak, ki je vozil verjetno tam nekje okrog 95 km/h. In seveda se zadeva vleče v kilometre, za Madžarom pa kolona.

 49. Nick pravi:

  Če bo šlo tako naprej, bodo nekega dne prepovedali promet za vsa nepotrebna vozila, ker bodo imele prednost madžarske, romunske in ruske cisterne, ki bodo dobavljale gorivo za strateško pomembne dejavnosti. Vi, frajerji, pa jih boste štopali ali se pač drajsali po avtobusih in vlakih.

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andrej, o tem sem pisal tule, pa še video material sem priložil :)
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2011/03/29/jebeni-tovornjaki/

 51. Nick pravi:

  Iztok, si že videl kdaj psa, ki lovi svoj rep’

 52. David pravi:

  in v čem potem nisem razumel tvojega zapisa, kot bi mi rad očital, glede na to, da sva ugotovila, da pišeš o slovenskih tovornjakarjih in ne tovornjakarjih na splošno (beri: madžarskih, romunskih, bolgarskih, ruskih, ukrajinskih, moldavskih, turških, itd… – to so tisti modeli, ki nam uničujejo avtocesto in zasmrajajo zrak zaradi tranzita skozi Slovenijo?)

  Namreč, definitino so naši na slabem glasu predvsem zaradi močnega tranzita transportnih firm iz zgoraj naštetih držav. Naše transportne firme so bolj podobne zahodnoevropskim, kot pa tem naštetim. Se pravi, da vozijo sodoben park, kar pomeni veliko večjo varnost na cesti. In da v glavnem vozijo po zahodni evropi. Na vzhod je prevozov procentualno veliko manj.

 53. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V komentarjih si večkrat pokazal da ne razumeš zapisa in tudi ne mojih komentarjev oz. da jih spet jemlješ preveč ozko, dobesedno in kar je najbolj važno, preveč resno.

 54. David pravi:

  Hm, ne razumem. Obrazloži, kako bi jih moral jemati, tvoje komentarje, namreč. Se pravi, da mi predlagaš, da te ne smem jemati preveč resno, ker pač včasih (ali vedno) streljaš kozle?

 55. David pravi:

  Težko se tudi zgodi, da nekaj ne razumem. Če nekaj ne razumem, sem ponavadi tiho. Tole problematiko pa razumem, ker sem si s transportom služil vsakdanji kruh, sicer ne kot voznik, pa vseeno.

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To, da razumeš problematiko, še ne pomeni, da si razumel mene. Itak me zadnje čase nikoli več ne razumeš in si samo še nesramen, napadalen ter žaljiv. Nekoč si me, zdaj me pač ne, ali me res ne, ali pa se delaš da me ne, nimam pojma, pa tudi vseeno mi je. Itak si ratal en nedojeban tečnež, ki tudi pri povsem navadnih temah ne spravi skupaj več enega okej komentarja.

  Bodi dovolj, spet smetiva.

 57. Rilko pravi:

  KOMENTAR IZBRISAN ZARADI NEUPOŠTEVANJA TEME ZAPISA

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !