Zbogom, Bubba Smith

4.08.2011 ob 04:26

Zdajle sem ujel tragično novico, da je umrl Bubba Smith, nepozabni Moses Hightower iz Policijske akademije. Tisti velikanski temnopolti igralec, ki mi je bil nekoč močno pri srcu, saj je bil del moje mladosti in del kultne ekipe Policijske akademije, kjer je pred desetimi leti umrl tudi David Graf, znan kot Eugene Tackleberry. Smith, ki je šprical le zadnjo, sedmo Akademijo, je potem nastopil še v kriminalki The Wild Pair z Beaujem in Lloydom Bridgesom ter v akcijiski znanstveni fantastiki Black Moon Rising s Tommyjem Leejem Jonesom in Lindo Hamilton. Oba filma resda nista bila tako slaba, toda Smith je bil in bo za vedno ostal le Moses Hightower, sicer pa nekdanji superzvezdnik ameriškega nogometa in del nostalgične filmske zapuščine iz osemdesetih.

Umrl je v svojem stanovanju, star 66 let, policija pa zaenkrat še ni našla vzroka smrti, zato predvidevajo, da je odšel po naravni poti.

In še recenzije prvih šestih Policijskih akademij:

police-academy/
police-academy-2-their-first-assignment/
police-academy-3-back-in-training/
police-academy-4-citizens-on-patrol/
police-academy-5-assignment-miami-beach/
police-academy-6-city-under-siege/

 

6 komentarjev na “Zbogom, Bubba Smith”

 1. Thomas pravi:

  Kdo bi si mislil, da je že 27 let od prve akademije, ha? Tudi za Tackleberryja nisem vedel.

  Je pa zanimivo, sem pravkar preveril, da “Commandant Lassard” še vedno živi. 94 jih šteje.

 2. darth vader pravi:

  …prva dva filma iz leta 1984 in 1986 sta filma moje mladosti, res pa je da so v tistih ” svinčenih” časih filmi iz USA prihajali kar z nekajmesečno ali celo polletno zamudo…,

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Thomas, resda že vrsto let v penziji, a vseeno, zelo, zelo lepa starost. Se pa že nekaj časa govori o novem delu, kjer naj bi vsi spet skupaj nastopili. A očitno bo to zdaj zelo težko, saj že dva manjkata.

  Darth, tudi danes je večkrat tako, celo slabše.

 4. mile pravi:

  :o
  ta clouk ne more umret,no…poglej ga,kak je… :(

 5. David pravi:

  Brata Maslansky prripravljata Police Academy 8: The Next Generation.
  Seznam igralcev je še prazen, vidiš samo producerje, tako da nimajo niti režiserja. Vprašanje kaj bo.

  Bubba pa je umrl zaradi problemov z srcem, ki je bilo dvakrat večje od normalnega srca. Po smrti so v njegovi krvi našli sledi ene snovi, ki je prisotna v tabletah za hujšanje, tako da je šlo tudi za zastrupitev, ki naj ne bi bila namerna. Ne bi si mislil, da bo umrl zarad take bedarije.

  Je pa bil fantastičen nogometaš, ki ima nekaj lepih uspehov. Jaz sem sicer rojen ravno takrat, ko so snemali te filme a sem jih oboževal. So nekaj posebnega in takih komedij ne snemajo več. Zanimivo, da nobenemu od teh ni uspelo narediti neke hudo uspešne kariere, mogoče je v kakšnih dveh filmih uspel Steve Guttenberg,pa še to tak tak.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To pa res ej, nihče od njih ni trajal.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !