Techno Market je v Celju propadel v petih minutah

2.08.2011 ob 21:29

Lokacija, kjer je Techno Market nekaj časa nazaj odprl svojo trgovino, je očitno ena najslabših v Celju. Vsi, ki so tam sanjali o uspehu, so kmalu obupali. Tudi Big Bang in Spona sta imela tam nekoč svoje prostore, če se ne motim, pa jima ni šlo. Ta lokacija je res prekleta, ali pa sama zgradba, nimam pojma. Očitno je problem parkirni prostor, saj folk nima pojma, da je treba zaviti zadaj in da ob cesti pač ni dostopa. V primeru Techno Marketa pa seveda tudi konkurenca Big Banga in Harveyja Normana.

Zdaj je v isti zgradbi tudi Fitnes Center Revolution, res me zanima, koliko časa bo dihal. Je pa po drugi strani zanimivo to, da se v isti zgradbi le malo naprej nahaja avtohiša Selmar, ki pa kot kaže nima nobenih težav s propadom in je tam že vrsto let.

Očitno je zaklet le zadnji del zgradbe, kjer je Techno Market propadel v rekordno hitrem času. Čudno se mi zdi le to, da si kdorkoli sploh še upa odpreti kaj na novo in da pred tem ne počekira usode prejšnjih najemnikov.

 

21 komentarjev na “Techno Market je v Celju propadel v petih minutah”

 1. oolong pravi:

  Katastrofa te lokacije je predvsem dostop. Zaradi zakritega parkirišča in velikega oglasnega ponoja na steklenem delu pa vse skupaj deluje samo kot reklama na stavbi. In ne vabi na vstop.

 2. Ajda pravi:

  Verjetno je problem tudi v najemnini za prostore. Če se prav spomnim, je imel bigbang najprej dve nadstropji, morda celo tri, potem so ugotovili, da je to nesmiselno in so zmanjšali, so se pa potem selili na drugo lokacijo bolj dostopno in vse v enem prostoru, verjetno je tudi najemnina nižja, ne vem kako je bilo s Spono ali je imela promet ali ne, nisem pa vedela, da je tam bila neka nova trgovina, tudi nekega reklamnega napisa ali kaj podobnega nisem videla. Je pa seveda tam zasidrana prodaja Mazd in očitno jim gre.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Najemnina je ziher draga po moje, toda če bi bla prodaja uspešna, ne bi smelo biti težav. Zdaj so že avti noter, sem danes opazil. Očitno pa niso oglaševali po celem Celju, da nekateri niti ne vedo, da so trgovino odprli. Ker na določenih lokacijah je bilo veliko džambo plakatov, na sami zgradbi pa velikanski panoji in lučke.

  Big Bang pa se je najprej preselil čez često od Špara, pa tudi očitno ni šlo pa planih, zdaj pa v Špar pa gre kot kaže dobro. Je pa res, da so močno razširili ponudbo, da so preživeli, kar je edino pravilno.

 4. Ajda pravi:

  Ne vem pa, če je bil tam pri križišču plakat na stavbi kot je bil prej za Spono, za Bigbang mislim, da tudi. No, morda nisem bila pozorna, če sem se peljala mimo. Če greš pa v mesto je še hujše, tam se menjajo trgovine kot po tekočem traku. Če malo karikiram, danes je , jutri je ni, v enem mesecu je pa veliko sprememb.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ogromen plakat in napis čez celo stavbo, svetleče črke pa še džambo plakati okoli :)

 6. ajda ajda pravi:

  Hehe, očitno me ni pritegnil, pa se dostikrat peljem tam mimo:)))))))). Ja, se zgodi tudi to, da gledaš, pa ne vidiš:)).

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, za fitness pa dolgo nisem vedel, da je tam, sem mislil, da je le reklama kot je rekel Oolong.

 8. DaJoker pravi:

  Lastnik stavbe mislim da je Selmar (oziroma lastnica) – fitness zaenkrat laufa, cena najemnine je huda, problem so pa parkirišča, zadaj je vse nabito; dopoldan stranke Selmarja, popoldne stanovalci.

 9. AndrejM pravi:

  Lokacija brez parkirišča je res slaba, zato hiter propad ne preseneča. Če je pa zraven še visoka najemnina, pa je zadeva jasna. Sicer pa je v Celju toliko trgovin, da ena več ali manj res nič ne pomeni. Meni je žal samo, da niso zgradili E.Leclerca, ki je imel kupljeno zemljišče.
  Bolj problematično kot ena trgovina pa so produktivna delovna mesta in delovna mesta, kjer bi se ustvarjala višja dodana vrednost. Tehnopolis se je očitno izkazal kot samo še en trgovski center več (gospodinjski aparati v pritličju in tako naprej), vse ostalo pa je velika žalost.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Meni je za Leclerc vseeno, le zakaj bi ga rabil navsezadnje, je pa zanimivo, da ni ratalo, saj je bil prvi v igri za trgovski center. Pa če se ne motim, je bil tudi Mercator s Kolosejem v planu pred Tušem, potem pa je Tuš ekspresno pohitel in ga povozil s kinom.

  Tehnopolis nisem obiskal niti enkrat, če se ne motim. Sploh ne vem zakaj stoji in čemu služi, očitno že ne tistemu za kar je bil v planu.

 11. Ph pravi:

  uh, nisem niti opazila, da so TM odprli v Celju.

  pa samo za info. v KP je bil TM v tavelikem tanovem super duper tuš centru (edini tapravi šoping center tu), pa so ga tudi zaprli. ker je pač drek od štacune =)

 12. AndrejM pravi:

  V E.Leclercu so proizvodi nekaterih firm proizvedeni na Zahodu in ne tako kot velja za mnogo proizvodov pri nas za vzhodni oz. balkanski trg. In kakovost je zato drugačna. Pa tudi izbira je drugačna kot v drugih trgovinah.

  Kar pa se Tehnopolisa in agencij tam tiče: bili naj bi gonilo gospodarskega razvoja v Celju. Izplen pa pičel.

  Kar pa se Koloseja v Celju tiče: bil mi je izjemno antipatičen, vse nekaj stisnjeno brez veze in nisem tja zahajal razen enkrat se mi zdi. No, prvič človek pač pogleda pa mu ni všeč in gre drugem, v Celju pač v Planet.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ph, ponudba je bila res bol slaba, toda bili so še na začetku. Cene so bile dokaj ugodne, pohvalim pa lahko osebje, ki je bilo zelo prijazno in so se res trudili, da bi kaj prodali.

  Andrej, če se ne motim, je Leclerc samo v Ljubljani, a ne?
  Vem ja, kao gospodarsko središče, toda očitno se ni izšlo. Orjaška naložba, ki bolj kot ne sameva, če se ne motim.
  Meni je bilo kul, da je bil Kolosej, saj je tekmoval s Tušem in so bile zato ugodnosti tako iz ene kot iz druge strani. Zdaj tega ni več, ker je Tuš monopolist. Se pa spomnim dvobojev za filme, ko je Tuš imel težave, saj so jih distributerji dajali samo v Kolosej. Potem se je seveda obrnilo in je Tuš zmagal na celi črti, Kolosej pa so morali celo zapreti.
  O tem sem pisal tule:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/08/02/celjski-kolosej-zapira-vrata/

 14. AndrejM pravi:

  Tudi v Mariboru je, če se ne motim.

 15. Knox pravi:

  Techno Market je propadel povsod v Sloveniji. Zadnje dva dni, ko so bile razprodaje in vse 50-70% off se je folk mlatil za jebeni palični mešalnik (resnična zgodba)
  Najbolj prizadeti pa so bili oni modeli, ko so šli kupovat reči, da jih bodo kao kasneje na bolhi prodal s profitom.

  Imaš pa povsod kako lokacijo, ki deluje zakleta. Tam, ko je sedaj tisti pohan piščanec v LJ se je zvrstilo že ogromno junkfoodov.

  Leclerc ima včasih res ugodno cenovno ponudbo. Edino jeba je, ker dajo “popust” na kartico in moraš potem šeenkrat tja. Pa za vsake toliko paše kupit kak 7up, kak okus Švepsa, ki ga ni v naših trgovinah, pa kak francoski sir. Meni so se sicer v zadnjem času zamerili s čudnimi menjavami pri pivu, kolega pa ves čas rine tja po sladoled Ben and Jerry

 16. AndrejM pravi:

  @knox: pa saj tudi drugod dajo popust na kartico, npr. Spar, tudi Tuš je imel neke bonuse pa ne vem, če jih še imajo. Tudi Mercator pika je neke vrste nabiranje popustov za nazaj. Mi je pa tega Francoza žal zaradi drugačne in pri nekaterih izdelkih boljše izdelave kot “enaki” proizvodi v naših drugih trgovinah.

 17. Knox pravi:

  Pa Špar ima vsaj vsaketkoliko kakšen uporaben izdelek takoj 50% popusta skupaj s kartico. V Mercatorja ne zahajam, ker je nad mojim budgetom in imam rahel strah odkar sem dobil neko plastiko v mercator tuni, skuta pa se mi je parkrat pokvarila v hladilniku
  Najbolj mi je glede popustov všeč koncept Lidla in Hoferja. Znižanje in mir brez nekih drkanj s karticami. Že tako mi denarnica trga hlačne žepe zaradi prenatrpanosti, ker hoče vsak imet neki kartico jaz pa se prostituiram za kak mini popust

  Drugače imaš pa prav. Izdelki iz Mullerja in Leclerca so kot noč in dan v primerjavi s poljskimi in bolgariskimi iz polic naših trgovcev

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nekaj na to temo:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/08/28/ko-nakupovanje-postane-zoprno-nabiranje-nalepkic-in-vsega-ostalega-sranja/

 19. panteus pravi:

  Samo za info. TM je šel v stečaj. Celotna firma je šla in zato ni kriva trgovina v Celju ali Kopru. Zakaj točno se je šlo ne bi razlagal, vendar mogoče bomo celo vsi skupaj presenečeni, če se bodo ponovno pojavili.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, še ko ni šla v stečaj firma, je bila trgovina v Celju zelo slabo obiskana in je praktično samevala.

 21. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Nič več Hura pravi:

  [...] več Hura 15.08.2011 Malo nazaj sem pisal, da se je v Celju zaprl Techno Market. Zdaj vidim, da se je očitno zaprla tudi trgovina Hura, ki je bila, če se ne motim, predvsem za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !