Recenzija: The Conspirator

26.07.2011 ob 23:43

THE CONSPIRATOR

Robert Redford je super režiser, ki ima za sabo celo kopico odličnih filmov. Če prav pomislim, niti en film, ki ga je režiral Redford, ni bil drugega kot zelo dober. Poglejte si Ordinary People, Quiz Show, The Milagro Beanfield War, A River Runs Through It, The Horse Whisperer, The Legend of Bagger Vance in Lions For Lambs, pa boste točno vedeli o čem govorim. Redford zna tudi z igralci, saj vedno znova iz vsakega povleče tisto najboljše. Celo Timothy Hutton, ki ga že sto let ni nikjer več, je pod njegovo taktirko deloval kot najboljši igralec svoje generacije. Da je Redford tudi sam igralec, seveda pomaga pri tem, da zna z drugimi igralci odlično rokovati kot režiser. Tudi tokrat je tako, kar pomeni, da se James McAvoy, Danny Huston, Robin Wright, Evan Rachel Wood, Kevin Kline, Tom Wilkinson, Justin Long in Colm Meaney sestavijo v prepričljivo celoto, ki gledalca posrka v izjemno zanimivo in zamolčano zgodbo o krivcih za umor predsednika Abrahama Lincolna. Jp, tole je film o sojenju Mary Surratt (Robin Wright), ki so jo osumili konspiracije pri umoru predsednika, saj se je njen pogrešani sin na veliko družil z morilcem Johnom Wilkesom Boothom, sicer igralcem, ki je Lincolna, uf, kako ironično, počil sredi gledališče predstave. Dober film, ki ga Redford spretno pelje od začetka do konca in velik del nameni tudi napetemu dogajanju na sodišču, kjer Surrattovo pred nemoralnim tožilcem Josephom Holton (Danny Huston) brani mladi odvetnik Frederick Aiken (James McAvoy), po naročilu prekaljenega advokata Johnsona (Tom Wilkinson), ki je prepričan, da bo poroto, v kateri sedi tudi nepopustljivi David Hunter (Colm Meaney), bolj prepričal mladi nadebudnež. Redford je torej posnel zelo zanimivo in dovolj kvalitetno zgodovinsko sodno dramo, ki pa začuda ni dobila prave distribucije in je mimo gledalcev švignila skorajda neopazno, kar je za take vrste s tako ekipo sila neobičajna praksa.

Ocena: 7/10

 

3 komentarjev na “Recenzija: The Conspirator”

  1. smoger pravi:

    Priporočam Starter for 10.

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    Mladi McAvoy, nisem ga še videl. Morda pa res počekiram, ko bo čas. Se pa poba počasi spreminja v odličnega igralca. Tudi v The Last King of Scotland je bil vrhunski.

  3. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Lincoln pravi:

    [...] aprila padel pod streli atentatorja, o čemer je govoril tudi Redfordov lanski po krivici prezrti The Conspirator. Velik film, eden boljših, kar jih je zadnja leta posnel Spielberg, ta poslednji Peter Pan, ki tu [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !