Amy Winehouse je pred našimi očmi umirala na obroke

26.07.2011 ob 15:09

V novejši zgodovini glasbe in filma se ne spomnim primera kot je bila  Amy Winehouse. Primera, kjer bi neka zvezda propadala pred našimi očmi, se pravi na odru, na slikah paparacev, v raznih člankih in v live intervjujih. Hudiča no, še Morrison, Hendrix, Joplinova, Cobain in celo Elvis so se vsaj vizualno držali boljše od Amy, ki se je iz zdrave in prijetne mlade punce spremenila v živega okostnjaka, v heroin na dveh nogah, v težko odvisnico od mamil in alkohola, ki sta, kot sem uspel prebrati, popolnoma uničila njena pljuča.

Nihče ji ni znal pomagati, ker si ni znala pomagati sama. Muska, droge in alkohol so bili pri njej eno in isto. Po moje se je že rodila zadeta, pa depresivna in polna demonov. Tudi zato je delala tako vrhunsko glasbo, tudi zato ni blefirala in je vse svoje pesmi doživela tudi v resnici. To jo je ločilo do ostalih glasbenih bleferjev, prav zaradi tega je bila nekaj posebnega, svežega, izvirnega in drugačnega. In folku je bilo to zelo všeč, folk je kupil njen reality show, folk je užival v tem, da je zadeta in pijana do daske. Seveda vse do trenutka, ko je šla predaleč in ko ni bila več sposobna izpeljati enega normalnega nastopa.

Če bi bila trezna, bi jo folk izžvižal, morala je biti počena, saj je bila Amy Winehouse, toda kaj, ko je ratala počena preveč in je izgubila stik tudi s tisto pikico realnosti, ki ji pred tem ni dovolila popolnega odklopa od sveta. Veliko glasbenih genijev je bilo počenih, pa so se znali pravočasno ustaviti. Tisti, ki se niso, pa so seveda končali v zloglasnem” klubu 27″, kjer je po novem tudi nesrečna Amy. Prav ta razlika mi je zanimiva. To, da se nekdo zna ustaviti, nekdo drug pa ne. Na misel mi pride recimo David Bowie, ki je bil v sedemdesetih tako zelo počen, da je živel na Marsu. Toda ni ga neslo, ostal je na trdnih tleh in preživel. Isto velja za kakega Micka Jaggerja, ki je drogo po moje jedel že za zajtrk. Tudi njega ni neslo, tudi on se je znal pravočasno zabremzati. Pa Keith Richards, jebemti, ta je bil šele zadet, 24 ur na dan, toda vseeno je še vedno z nami, vseeno je preživel svoje najbolj nore dni, kjer so mediji ven spravili celo zgodbo, da je posnifal pepel svojega mrtvega očeta. Da o kakem Ozzyju Osbourneu, ki je požrl več mamil kot vsi člani “kluba 27″ skupaj, niti ne začenjam govoriti. Okej, resda zgleda kot zombi, toda še vedno je živ in še vedno miga.

Morda je finta v tem, da nekoga overdose nese po nesreči, morda v tem, da je njegovo telo manj trpežno in organi prej odpovedo, morda pa v tem, da nekdo res ne zna nehati in gre čez mejo zdravega razuma, nekdo drug pa pač ne in se ustavi, ko ga prvič rukne overdose. Isto velja za igralce. Recimo za Johna Belushija in Robina Williamsa. Prvi je umrl, drugi je preživel, pa četudi sta bila oba v rani mladosti zadeta ko strela. Pa poglejte recimo Heatha Ledgerja, ki je Jokerja po moje moral igrati počen, saj ga drugače ne bi odigral tako perfektno. Ni prvi igralec, ki je šel čez rob, je pa eden redkih, ki ga je ta rob ubil. Jack Nicholson je bil recimo prav tako počen, ko je igral Jokerja, toda ko je bilo snemanja konec, je prišel k sebi in zadihal na novo. Ledger tega ni znal, zato ga je odneslo. Pa Dennis Hopper, jebemtiš, če ne bi bil zadet kot točak, ne bi nikdar posnel Easy Riderja. Še hvalil se je, da je bila cela ekipa totalno počena in da nihče niti vedel ni kaj snemajo in kaj morajo posneti. Toda nihče ni umrl, vsi so po koncu snemanja prišli k sebi. Celo Robert Downey Jr. ni umrl, pa četudi je šel tako daleč, da si je za nekaj časa totalno zavozil kariero. Spravil se je skupaj in že nekaj časa je spet na pravi poti.

Amy Winehouse žal ni. Amy Winehouse je pretiravala vse od leta 2006 dalje. Kaj vem, morda že prej, toda od albuma Back to Black dalje je začela hujšati, se čudno obnašati in jasno kazati, da ima hude težave z alkoholom in mamili. Pa je vseeno šlo skozi, celo tako zelo, da je dobila lepo število grammyjev in se spremenila v senzacijo, na katero je tripal tudi Bruce Willis. Folk si je dejansko celo želel, da je tudi v resnici počena, da torej ne gre le za blef in imidž. In dobil je točno to, kar je želel, njen reality show, njene odrske ekscese, dretje, preklinjanje in opotekanje. In hej, folka to ni nikoli motilo, folk je vedno znova navijal in jotel še eno rundo. Vse do trenutka, ko pa je šlo res vse predaleč in Amy, kot sem že povedal, ni znala dati več niti ekscesa, dretja, preklinjanja in opotekanja. Na koncu se je samo še smejala, brundala v mikrofon in poplesavala kot da je nad oblaki. To je bil alarm, da je nekaj hudo narobe. Da se ji jebe celo za to, da se ji jebe. To je bil znak, da se bliža konec in da se vse skupaj ne bo dobro končalo. Še posebej od leta 2008 dalje je šlo res navzdol.

Jp, folk v Beogradu ni gledal reality showa, ampak snuff film. Eno je, da si zadet in delaš super musko, drugo je, da si zadet preveč in se ne spomniš niti muske, ki si jo že naredil. Drži, celo Whitney Houston je napram Amy zgledala kot najbolj trezna pevka vseh časov, tako zelo daleč je šlo vse skupaj. Pa kako zelo je propadla tudi telesno, pa kako vseeno ji je ratalo kako zgleda. Žalostno res. Pa nihče ji ni znal pomagati, kaj vem, morda ji niti ni hotel, saj je vedel, da trezna Amy ne bo več Amy. Amy je morala biti zadeta, saj drugače ne bi bila Amy. Škoda je le, da potem ravno zaradi te pretirane zadetosti ni bila več Amy, ampak le še senca enkratne performerke, ki se je zame že leta 2003 z albumom Frank zapisala med legende glasbene industrije.

Sicer pa je tudi Billie Holiday umrla zaradi fatalnih težav z mamili in alkoholom, stara vsega 44 let, mar ne.

YouTube slika preogleda
 

19 komentarjev na “Amy Winehouse je pred našimi očmi umirala na obroke”

 1. Forestina pravi:

  Pol jih pobije cia s kooperanti.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In kaj imajo od tega, da jih?

 3. Thomas2 pravi:

  Preberite si knjigo “Eric Clapton, avtobiografija”,pa vam bo malce bolj jasno kako se zadeva jet-set.Samo en odlomek iz njegove knjige,modela je bilo strah, kako bo “preživel” let London-New York,brez svoje doze.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Njega pa sem čisto pozabil. Eto, še en primer, kjer ni šel tako daleč kot Amy, pa četudi se ga je zadeval kot strela.

  Je pa jasno, da so droge večkrat posledica raznih psihotičnih težav.

  Očitno vsi ti zvezdniki in geniji niso najbolj pri sebi, droge pa jim lajšajo demone.

 5. arnela.o pravi:

  Vidiš takšno pisanje mi ni uredu. Bode v oči kup napačnih informacij…ne mislim pametovat,ampak Amy je delala muzko iz ljubezni, ker piala je in pela o ljubezni (odnos moški/ženska).To je več kot očitno in sploh ni res, da je bila ves čas zadeta, shujšana ali nakrizirana. G Holliday ni umrla od drog, bila pa je huda alkoholičarka in proti koncu življenje je jemala narkotike in veliko težje življenje kot Amy je dala skoz…se opravičujem ampak moti me beseda droga- dela đankija iz osebe.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Armela, Amy je pela tudi o vsem drugem kot le o ljubezni, si pozabila recimo komad Rehab, ne ga srat. Droge in alkohol so bile del njenega vsakdana. S tem ni v njenem kontekstu nič narobe, le zakaj bi bilo. Narobe je le to, da je šla predaleč, vse ostalo je štimalo.

  Billie Holiday je umrla zaradi tega, ker so ji droge zjebale telo, isto kot Amy, ki bi ji pljuča odpovedala vsak čas. Ko jemlješ droge tako intenzivno, ti začnejo počasi odpovedovati vsi organi.

  Ne vem kaj te matra, toda Amy Winehouse je bila težka odvisnica od mamil in alkohola, zakaj to skrivati in o tem ne govoriti, nimam pojma. Problem ni v tem, če nekdo to zapiše, problem je v tem, če pravi, da je bila samo to, ne pa tudi glasbeni genij.

  Kot sem ti že rekel pri prejšnji objavi, na napačnem blogu se pizdiš.

 7. arnela.o pravi:

  kot prvo, ne pizdim se in bom tudi zaključila s tem komentarjem. napačne informacije širiš. super, našel si en komad, kjer poje o odvisnosti…lepo. enga. Billie NI UMRLA od zlorabe drog, ker narkotik ni ista droga kot heron, crack itd….umrla je od CIROZE JETER, to pa je posledica alkoholizma. to je neizpodbitno. in niso ji odpovedali organi, lepo pa bi bilo da nehate pisat o tem ZAKAJ je umrla amy, če tega še javnost ne ve, ker še ni razultatov toksikoloških testov, ki pa bogisgavedi ali jih bodo sploh starši objavili, mene osebno niti ne zanimajo recimo, mi gre pa strašno na jetra, da pišete o vzrokih smrti, če ne veste. tudi ti ja…preber svoj prispevek “umrla je amy winehouse”. pa še nekrat…briga me kaj je bila… nehate sam pisat laži in si sproti izmišljevat, če že pišete pišite humano in preverjene info širite ne pa drekarij, ki jih proizvajajo mediji, ki so tej ženski ogromno škode naredili.

  lp (se poslavljam)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Billie Holiday je bila huda odvisnica od heroina in je ves svoj denar, ki ga ni bilo malo, saj je bila svoj čas najbolje plačana pevka daleč na okoli, dala za mamila in alkohol ter na koncu popolnoma obubožala. Preden pametuješ, preberi malo stvari o znanih pevcih, da se ne boš osmešila še bolj.

  Glede Amy, je morda umrla od pozne starosti? Ne ga srat no.

  Sicer pa ne gre za širjenje informacij, ampak za moje osebno mnenje o Amy Winehouse, ki ji ni bilo nikoli nerodno, da je zadeta tako ali drugače. To je bil del njenega imidža. Prav zato je bila tako kul in posebna. Če se s tem ne strinjaš, tvoj problem, še vedno je le mnenje in nič drugega.

  Glede medijev, žal so povzeli le tisto, kar jim je dala sama, grozno slabe nastope, izgrede in večkrat totalno zjeban vizualni videz od leta 2008 dalje. Pred tem je bila vrhunska, za tem pa le še senca same sebe. Žal.

  Četudi si njen fan, ne moreš mimo tega.

  Amy je umrla zaradi mamil in alkohola v vsakem primeru, pa četudi na dan smrti ni vzela ničesar. Mamila in alkohol so jo pahnili v pekel in ji uničili telo, ki ni več zdržalo tempa. Saj ni treba da mi dajo uradne toksikološke razultate, da to vemo, za hudiča.

  In hej, Rehab je njen najbolj znan komad, prav po njem jo poznajo tisti, ki je drugače ne bi. Kaj tle ni jasno, nimam pojma.

  In hej še enkrat, nihče ni rekel, da folk, ki govori v kamero, laže, a to ne pomeni, da je povedal vse, mar ne. Saj niso nori, da bodo slabe reči čvekali na njenem pogrebu.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  In še nekaj njenih izjav, ki nimajo nobene veze s tvojo izjavo, da je pela in čvekala le o ljubezni:

  “Ni pomembno, da se drugi ljudje počutijo sproščeno v moji družbi. Sem težavna, tudi zato, ker se na vse požvižgam.”

  “Moje zadoščenje je, da večina ljudi v mojih letih razmišlja, kaj bo počela v naslednjih petih ali desetih letih. Razmišljajo o življenju, jaz pa ta čas porabim za popivanje.”

  “Od svojega 16. leta se počutim, kot da je nad mano črn oblak. Od takrat jemljem tablete proti depresiji.”

  “Učili so me, da če ne moreš svojih problemov rešiti sam, te nič ne more rešiti. Odvajanje je super za določene ljudi, za druge pač ne.”

  “Če jutri umrem, bom srečna.”

  “Pišem samo o stvareh, ki so se mi zgodile, ki jih ne morem kar tako spregledati. Na srečo sem precej samodestruktivna.”

  V tem je finta, v tem “boli me kurac” imidžu, ki je bil genijalen, ker je šlo zares. Kaj tle ni jasno, res nimam pojma. Še Amy bi bila jazna nate, ker jo kažeš kot neko user friendly zvezdnico. Ne ga srat.

  Še oboževalci, ki so ji postavili svetišče, ji nosijo čike pa alkohol, jebemti.

 10. zelda pravi:

  Ko že omenjaš zgloglasni klub 27, kateremu se je sedaj pridružila tudi Amy, sem danes v vikend programu zasledila podatke, da so bili Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison in Kurt Cobain vsi stari 27 let, ko so umrli iz različnih razlogov.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelda, o teh imenih sem pisal že zdavnaj pri prvi objavi o Amyjini smrti. Itak, da so bili vsi stari 27, saj zato pa je klub 27, mar ne. Dejansko pa niso umrli zaradi različnih razlogov, saj so vse tako ali drugače pokopale droge in alkohol.

 12. zelda pravi:

  O različnih razlogih sem govorila zato, ker v vikendu omenjajo, da se je Brian Jones iz nepojasnjenih okoliščinah utopil v bazenu na svoji domačiji, Jimi Hendrix naj bi zaužil pri svojem dekletu 9 uspavalnih tablet (petkrat preveč) in se ni več zbudil, ker se je med spanjem zadušil v lastnem bruhanju, Janis Joplin je dejansko umrla zaradi prevelikega odmerka heroina, prav tako Jim Morrison, Kurt Cobain pa se je na svojem domu v Seatlu ustrelil v glavo.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, da so finalni vzroki za smrt različni, toda vsem je skupna huda osvisnost od mamil in samodestruktivno vedenje. Jones je verjetno utonil, ker je bil zadet ko mina, Cobain pa je bil prav tako ves čas močno depresiven in na hudih odmerkih heroina. Isto velja za Hendrixa. Pa tudi Morrison je, če se ne motim, umrl sumljivo. Če pa ne bi umrli tako kot opisuješ, bi pa kako drugače, se pravi na kak drug nesrečen način, ki bi ga seveda botrovala huda zadetost od mamil in alkohola.

 14. arnela.o pravi:

  No, ob takih klobasah, ki jih ti natolcuješ tukaj, ne morem mimo. Najprej naj vprašam, zakaj imaš blog (odprt), če te moti pisanje tistih, ki niso isto misleči? Napisal si, da sem na napačnem blogu? Nisem, zanimal me je kaj si nakracal in sem šla brat. Še enkrat, ni mi všeč, da širiš laži in debilaštino medijev. Veliko bolj pametno bi bilo, če bi kaj iz sebe pisal, tako bi imel vsaj kako vrednost, tko je pa tvoje pisanje nima. Je na ravni Irene Sirene, superstar wanna be. Ampak…to ni moja stvar, piši poljubne teme, sam ne povzemaj medijev, ker mediji lažejo, če še nisi ugotovil. Zanima me, zakaj pišeš o osebi, da je umrla od horsa in alkota, če tega ne veš. Zakaj pišeš, da je Billie umrla od horsa, ker lažeš? Kje hudiča si to staknil? Umrla je za cirozo jeter, jemala je pa narkotike, katere točno, ni podatkov. Njen prvi mož je povedal, da je probala heroin, ampak da je ni zanimal, šla je na narkotike.Imaš smolo, jazzersko muzko poznam, hipuzersko generacijo glasbenikov še bolj, zato mi gre na živce pisanje nepreverjenih informacij. Najbolj me pa moti, da pišeš, da je vzrok smrti vseh ljudi iz “kluba 27″ umrlo zaradi drog in alkohola. Pišeš tudi, da, če ne bi umrli tako bi pa na kak drug nesrečen način isto povezan z drogami ali alkoholom? Hahahaha, pa od kje ti to? Veš kolk folka se je izvleklo? Veš kolk folka je blo še v večem sranju kot vsi 27 klubaši? Recimo Joe Cocker? Kako sploh lahko napišeš, da bi končali isto, če to ni res, lahko bi strmoglavil kdo z letalom, umrl v prometni, bil zaklan (Sharon Tate), bi ga kdo ubil (Lennon). No, zdaj pa še finalno, zaradi katerega sem SPET prišla spljuvat tvoje pisanje bedarij.

  Brian Jones (prvi bobnar rolingsov) se je utopil v bazenu. Od kje ti podatek, da je bil đanks in se je zaradi tega utopil? Brian je v tistem času zapuščal stonse, bil je malce bolj miren kot ostali fantje, predvsem pa ga je zanimala drugačna mizka, v svojem bazenu se je utopil zaradi težav z diahnjem, bil je hud asmatik, njegova prijateljica ni našla inhalatorja. No…kje je tu heroin in droga? Tud, če bi bil mrtev pjan al pa zadet je umrl zaradi astme.

  Jimi Hendrix NIKOLI ni jemal heroina, kokaina in še kaj. Pil je-občasno, najraje je jemal pivnike (takrat so bili pivniki) in kombinacije različnih tablet. Umrl je zaradi 9 Vesperax uspavalih tablet, zadušil se je v lastnem bruhanju tik ob “prihodu” v bolnico.

  Cobain, daj no…to vsi vemo, edini med 27, ki se ni mogel losat horsa, zato se je ustrelil v usta in končal vse skupaj. Poleg Janis Jopiln, ki se je po nesreči stisnila preveč (ja…po nesreči, ni imela želje umret), tako kot Sid Vichious, ki se je ozdravil horsa in ga dobil pri materi, kamor ga je prinesel diler, ker je bla mama tud đanki. Stisnil si je razmeroma dokaj čist hors, zaradi tega je bila njegova smrt dolgo časa sporna. Ampak pustmo Sida, ne paše v klub 27.

  No in še Morrison. On je sovražil đankse. Sam bend so sestavljali pravi muzičarji (šolani). Vsi člani skupine so bili intzelektualci, sama besedila, ki jih je pisal Jim so več kot besedila, ampak so poezija. Ostali člani so poganjali skupino, ker Jim je znal pisat in sanjarut,Manzarek je recimo izvrsten muzičar, ki je vse držal pokonci, da o Robert Alanu ne pišem, ki je tudi napial nekaj hitov skupine in bil edini iz skupine samouk.Doorski so bli ena resna skupina. Žal pa se je zlo navlekel alkohola Jimi, nesel je tudi 3 litra viskija na dan. Leta in leta, probal je tudi pivnike, ampak njegova droga je bil alko. Umrl je trezen pri namakanju v banju, vzrok je bil zastoj srca. No, kje je tu droga?

  Vsi ti ljudje bi lahko umrli slej ko prej. Zato jaz Amyine smrti ne povezujem z drogo, ker me ni bilo poleg in ne vem, rezultatov testov še ni v javnosti, mogoče bodo/mogoče ne. Razlika je med tem, da umreš direkt od droge in alkota ali pa umreš. Jutri lahko umre Jagger. Boš pisal, da je umrl zaradi dogoletnih zlorab drog in alkohola?

  Fino bi blo, če bi se Amy spominjali po muzki, ker je vidno da vsega tega ni ustavrila narkomanka, ona ni bla sposobna delat zadeta. Če sam mal bolj podrobno pogledate, velike razlike so kdaj je bila mrtu pjana ali pa zadeta. Da o slabih časih njenega prvega zakona niti ne pišem. Več kot očitno je, da jo je bivši mož zvlekel v trde droge in da se jih je rešila, ko se je rešila njega. Njen zadnji nastop v Beoradu je koma alkohol…vidi se. Totalno zadnji pa je trezna…prava Amy. Ubili ste jo vsi, ki ste se posmehovali njenim pjano/zadetim izpadom. Rabili ste nekoga, ki javno crkuje od droge, ker folk to nuca, vsake toliko let nekoga, ki crkne v svojem kozlanju. Nekoga, ki je odraz slabe energije družbe, ki je bila sproducirana na nedolžen osebek. Delovala pa je samo trezna….definitivno je bila človek, ki je delala muzko trezna…ni tko kot Cobain. Res je sama kriva, da je dala vse to skos. Upam, da je zdaj kdo zadel datum smrti in dobil ta iPod. Upam sam, da bodo izvidi pokazali karkoli drugega kot drogo ali alko, da se zapre gobec vsem, ki se hranite na tuji nesreči. da bo folk pojedel flaše, ki jih pušča pred njeno hišo. Pustite folk pri miru….sej ga ni več. Fuj! vedno me je zanimala sam njena vrhunska muzka, ki pa za telebane ni zadosti…škoda da niso raztalali njene kosti, da se mrhovinarji nažrejo do konca! Who s next?

  amy r.i.p

 15. arnela.o pravi:

  p.s: pa da ne bo pomote, amy je bila đanki, definitivno…ampak zadnje dve leti pa po besedah očeta je bila čista, imela je težave z alkoholom in razlika pri njen je bila očitna. na horsu je lahko pela, mrtu pjana pa niti slučajno. to je vidno, to vsak debil vidi. in v zadnjih 2 letih je ustvarila 3 album, katerega izid zdaj čakam. ona definitivno zadrogirana ali mrtu pjana ni mogla delat.

  se opravičujem za slovnične napake v zgornjem pisanju.

 16. arnela.o pravi:

  no in še tole, kjer se vidi (zadnje javno pojavljanje, par dni pred smrtjo), da je ženska v dobrem stanju, telesno pa v še boljšem. vidno se je začela redit. prava amy.ampak folk itak vidi sam, če gre komu slabo.
  http://www.5min.com/Video/Amy-Winehouses-Last-Public-Appearance-517130688

 17. Morrigan N. pravi:

  @arnela.o

  Ti si seveda vse osebe, ki jih navajaš v tekstu poznala osebno in zatorej držijo 100 %. :) Ni informacij iz nobenega medija.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Arnela, še enkrat in zadnjič, Billie Holiday je bila huda odvisnica od heroina. Daj preberi si kako knjigo o njej, lepo te prosim, da boš končno poštekala kako se smešiš in kako napačne informacije imaš v glavi.

  Hendrix, da ni jemal kokaina in heroina? Fak no, pa od kod tebi ti podatki? Iz pravljic za otroke? Ne ga srat, no. Hendrix je bil zadet ko mina 24 ur na dan. Ene minute ni bil brez igle v žili, jebemti no. Pa brez lsdja in kokaina v riti. Ne ga srat, jebemti no.

  Janis Joplin? Kdo za vraga je rekel, da je hotela namerno umreti? Od kje ta bedarija.

  Morrison, da ni jemal mamil? Ej, teb res seka, majke mi :)
  Pa kje dobivaš te podatke, no?

  Vsi ti najbolj znani džankiji so po tvoje čisti kot otroci? Da dol padeš res :)

 19. » Vse najboljše, Amy pravi:

  [...] amy-winehouse-je-pred-nasimi-ocmi-umirala-na-obroke/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !