Pu Memorabilia

23.07.2011 ob 01:13

Medved Pu in njegova druščina se me držijo že precej časa. Na faksu sem imel seminarsko pri mladinski književnosti in jo spisal tako dobro in izvirno, da mi ni bilo treba opravljati izpita. Profesorici je bilo med drugim všeč tudi to, da sem zagovarjal tezo, da bi lahko Puja na filmu igral Woody Allen, ali še bolje, da Pu ne bo pravi Pu dokler se to ne bo zgodilo. Najprej sem si nabavil eno knjigo, malo nazaj pa še dve, kar pomeni, da imam sedaj doma kar tri različne izdaje legendarne Milnejeve zgodbice.Vredno je, saj je zadeva naravnost genialna. Jp, Pu se mi je od nekdaj zdel roba za odrasle oz. knjigica, kjer najboljše štose razumejo le odrasli, saj so za otroke preveč prebrisani. Zares nepozabno, izvirno in strašno zabavno napisana zgodba, ki bi jo lahko bral vsak dan znova.

Ni mi nerodno priznati, da sem Pujev fan. In če si fan, moraš imati tudi memorabilio, mar ne. Takšno in drugačno. Nekaj sem jo uspel nabrati, tudi z veliko pomočjo moje Tinke, ki je točno vedela kaj mora kupiti in s čim me bo najbolj razveselila.

In pazi to, nekaj časa nazaj se mi je končno uresničila še želja, da sem postal Christopher Robin in da smo jo z druščino mahnili na prav posebno eksmedicijo. Bilo je nepozabno. Jebat ga, bolj star, bolj otročji, še posebej, ko pride do Puja.

In le kaj bi bila objava o Puju brez linka do recenzij vseh treh risank, ki so jih posneli od leta 2000 dalje: LINK

Pa brez linka do objave, kjer povem, da komaj čakam novo risanko, ki je že štartala čez lužo: LINK

In seveda brez kratkega filmčka, kjer mi kot Iztopherju Gartobinu asistira prav Winnie the Pooh.

YouTube slika preogleda
 

1 komentar na “Pu Memorabilia”

  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Winnie the Pooh pravi:

    [...] pu-memorabilia/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !