Beastie Boys: Fight For Your Right (Revisited)

20.07.2011 ob 14:58

Tole je totalni odklop, povsem v stilu legendarne zasedbe Beastie Boys, ki se je malo nazaj vrnila z novim albumom Hot Sauce Committee Part Two. Namerno sem prilepil daljšo, skoraj 30 minutno verzijo videospota za pesem Fight For Your Right (Revisited), ki se začne tam, kjer se je končal kultni Fight For Your Right, od katerega letos mineva že 25 let. In pozor, člane zasedbe najprej igrajo Seth Rogen, Elijah Wood in Danny McBride, nato pa Jack Black, Will Ferrell in John C. Reilly, da o tem, da se med njihovo žurersko odisejado pojavi praktično ves Hollywood, niti ne začenjam govoriti. Toliko znanih imen kot jih boste ujeli v temle videospotu, ne boste ujeli nikjer drugje. To je preprosto neverjetno in vredno omembe. In seveda, to zasenči samo musko, ki sicer ni slaba, vsekakor pa ne dosega najboljših izdelkov tega mitskega tria, ki sem ga v osemdesetih in devetdesetih na veliko poslušal tudi sam.

Četudi sem takrat divje tripal na Run Dmc in Public Enemy, mi je bila plata Licenced to Ill odlična. Pobje so znali in znajo še danes. In hej, bili so belci, njihovi koncerti pa so bili polni temnopoltih ljubiteljev hip hopa, kar je kronski dokaz, da so obvladali sceno in se zavihteli na sam vrh scene. Njihov zvok je bil udaren, svež in tak, da je zagrabil poslušalca. Tudi pri ploščah Check Your Head, Ill Communication in Hello Nasty, ki so mi sedle v devetdesetih, kjer sem Beastie Boyse počasi izgubil iz svojega repertoarja, kar je jasno, saj celih šest let niso izdali nove plate.

Nekoč so mešali hip hop, rock in punk, potem so začeli mešati hip hop in elektroniko. Vedno prepričljivo in z rimami, ki so me ali nasmejale ali pa mi dale misliti. Pa tudi videospote so imeli vrhunske. Če tega ne veste, zarolajte le Sabotage in Intergalactic, pa vam bo jasno koliko je ura.

Ne bom rekel, da sem bil njihov number one fan, toda bili so mi kul grupa, podobno kot House of Pain in 3rd Bass nekaj let kasneje. Resda ne tako kot temnopolta konkurenca, pa vseeno dovolj, da sem si nabavil albume in jih nabijal na vse možne načine.

In naj se še enkrat vrnem k novem video izdelku, ki je res neverjeten. Ki je res dokaz kako velika in legendarna skupina so Beastie Boys, ki jo še vedno sestavljajo Mike D (Michael Diamond), MCA (Adam Yauch) in Ad-Rock (Adam Horovitz). Totalni odklopljenci, punk raperji in superzvezde, ki so vedno furali povsem svojo sceno in vsaj pri imidžu stavili na čistzi minimalizem, katerega se držijo še danes. Kljub visokobudžetnim videospotom kot je najnovejši.

YouTube slika preogleda
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !