Joj, kaj bi dal za meter snega

11.07.2011 ob 15:10

Zunaj je pasja vročina. Nehumanih 30 stopinj. Vse kar je nad 26, je pekel, če nisi na morju. Kot kaže nas čaka še hujši vročinski val, recimo 33, kaj vem, morda celo blizu 40. Naporno poletje bo letos, ne samo da je vroče, tudi soparno je, pa težek zrak je v luftu. Klima resda pomaga, a je dvorezen meč, saj začne hitro boleti grlo. Isto je z ventilatorji, najprej paše, potem pa stakneš vneto uho. Stanovanje pa je itak mikrovalovka. Saj ne veš kaj je najbolj pametno, ali imeti odprta okna, da malo popiha, ali vse skupaj zapreti do večera, kjer pa temperatura itak ne pade po 28 zadnje dni.

Kot sem zapisal že v naslovu, joj, kaj bi dal za meter snega in za minus 15 stopinj.

 

20 komentarjev na “Joj, kaj bi dal za meter snega”

 1. ajda ajda pravi:

  Danes je res soparno in prižgati sem morala klimo, čeprav sem še dopoldan zatrjevala, da je ne bom prižgala, ker se potem ka hitro razvadiš in se ti zdi, da je neznosno, če nimaš hladu. Res pa je, da pri uporabi klime ne smeš pretiravati, kar ponavadi delajo šoferji v avtomobilih, v stanovanjih je pa ponavadi usmerjen zrak tako, da ne piha direktno v tebe in ni bojazni, da se prehladiš. Očitno je problem v vlagi, ki je v ozračju in ta je nadležna kot hudič, občutek, da imaš na glavi poveznjen obroč, ki te tišči in stiska. So napovedovali še ta teden neznosne vročine, za naprej se pa še ne ve, oz. nisem videla napovedi.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To je ta finta, ja, da se telo navadi na klimo, ki morda ni tako nujno potrebna in je ne bi pogrešali, če se je ne bi navadili.

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Ja, saj je poletje, mar ne, kdaj pa naj bo vroče, če ne poleti. :-) Pozimi bomo pa javkali, kako bi radi, da bi bilo 30 stopinj in da ne bi bilo mraza in snega. :-)

  Kot so že ugotovili montypythonovci: There’s no pleasing some people:

  http://www.youtube.com/watch?v=U74s8nFE7No

  ;-)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ni panike, če je vroče, panika je, če je prevroče in niti spati ne moreš, kaj šele, da bi normalno funkcioniral.

 5. Thomas pravi:

  Tole pišem kot sotrpin, ki bi brez kontinentalnega poletja znatno bolje shajal: jaz stanujem v 4/4 nadstropju in se kar precej pozna poleti. Ker imam kuhinjo in delovno sobo obrnjeno na vzhod, to pomeni direktno sonce že kmalu po 6.00. Tam nekje po sedmi uri začnem počasi spuščati rolete, po 8.00 so iz te strani stanovanja čisto spuščene in je temnica, razen pol metra balkonskih vrat v kabinetu, ker pač moja kužka uživata v direktnem soncu in jima tega veselja ne morem odvzeti.
  Temnica + zaprta okna imam do poznega popoldneva, danes je to bilo do 16.00, ker pihlja, sicer še kasneje. Nato pa počasi dvigujem rolete, odpiram na kip in zvečer na stežaj.
  Na ta način v sredini stanovanja ohranim pod 25 stopinj. Včeraj je bilo 24 C. Kar je glede na zunanje temperature verjetno znosno.

  Klime nimam, bi jo pa rad imel. Imam pa neko napravo, ventilatorsko, v katero se natoči vodo – menda tako malo bolje hladi, kot navaden ventilator.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz zadnje dni ne spravim pod 28.5, pa če se raztrgam. Tako segreje se podnevi vse, da vročina ne gre nikamor tudi ponoči. Pa niti pikice vetra ne zapiha.
  Jodi pa je itak totalni norc, on bi še na plus 50 iskal sonce v stanovanju :)

 7. spookymulder spookymulder pravi:

  Hmmm, no saj v bistvu imaš prav, ker ko sem prebral tvojo recenzijo tretjih Transformerjev, se mi zdi, da pričenjam razumeti, kaj misliš z nenormalnim funkcioniranjem zaradi vročine. ;-)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čudno je le to, da si ti Čarovnikovega vajenca gledal v zimskem času :)

 9. Thomas pravi:

  Tudi Jodi? Kljub dolgim dlakam? Kdo bi si mislil?
  Se spominjam našega pikinezerja iz otroških dni, pa je bil kar bogi poleti – stalno se je selil iz enega mesta na drugega, najraje v kopalnico, kjer so bile ploščice.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj je bogi in se tudi on seli kot nor, na vsakih pet minut, pa tla kopalnice so mu zakon, itak, ampak, ko zagleda sonce, se uleže tja in se sprži do konca :)
  Morda zdaj, ko je res 30 in več, ne, prej pa vedno :)

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  he, he, Iztok, touche :D … ampak vseeno je vročina očitno bolj škodljiva kot mraz, ker jaz Čarovnikovega vajenca kljub vsemu nisem ocenil za presežek ;-)

 12. mile pravi:

  nooo,prvic vidim + tega,da zivim v kletnem stanovanju.
  ko se zunaj ne da dihat,mam jz tko lustno hladno tle notr…

 13. nekdo6 pravi:

  ti si čudak :S ko bi blo pozimi usaj pol tok stopinj k je zdej!!! =) pa da snega nikol več ne čutm/slišm/vidm grrrr

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mile, prvič vidiš in slišiš, da je poleti vroče za znoret?

  Nekdo6, zdajle prav molim za gore snega, za največ snega vseh časov, pa za mraz vsaj 20 pod nulo :)

 15. Pepi Pepi pravi:

  Sej je zabavno… Ko zagledaš prvo snežinko. Ko zagledaš drugo, tudi. Ko je pa enkrat na dvorišču pol metra snega in je skrajn cajt, da primeš lopato v roke… Pol si pa počas začneš želet, da bi bil maj, junij.

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zdajle si želim zimo, jebeno mrzlo sibirsko zimo :)

 17. Thomas pravi:

  Pepi:
  Maj, junij, prav. Ampak julij in avgust?

 18. Pepi Pepi pravi:

  Thomas, julij in avgust opredeljujeta odraslo, zrelo osebo. Neke ne vrste naravna selekcija.
  Za spopad s tema dvema sem jaz utiliziral klimo. Ta moment mi popolnoma dol visi za bolečino v ušesih, v grlu, za 10 let prezgodnjo smrt… Pravzaprav ravno premišljam, če se mi da it v klet po en ajmer ledu. :D

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz sem si lani pomagal takole:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/14/vroooooooceeeeeeeeee/

 20. IZTOK faking GARTNER » Sovražim vročino pravi:

  [...] vročino 20.06.2012 Vem, da vsako leto bluzim, da ne maram vročine in čvekam, da je tokrat pa res neznosno, ampak jebat ga, če je pa res.Vse kar je nad 25, je [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !