IZTOK faking GARTNER

« | | »

Michael Jackson in slavni prijatelji (prvi del)

5.07.2011

Nekaj najbolj očitnih fotografij z najbolj očitnimi Jacksonovi prijatelji sem namerno izpustil, saj jih že poznate. Osredotočil sem se na tiste, kjer mi ob fotkah zastane dih. In tiste, ki širši javnosti morda niso najbolj znane. Pa tiste, na katerih so tako legendarna imena, da ne morem verjeti in da lahko izustim samo en zares velik vauuuuuuuuuu. Nimaš kaj, Michael Jackson je bil magnet za slavne. Vsi, ki so kaj veljali, so se hoteli slikati in družiti z njim. Mu stisniti roko in mu čestitati za dosežke. Pa tudi on si je kdaj pa kdaj zaželel spoznati kakega svojega idola, morda samo zato, da mu je povedal, da ga ceni in da ga je povabil na drink.

Pa gremo lepo po vrsti, upam, da sedite, saj se lahko zgodi, da boste padli na rit.

Jp, družba, Paris Hilton ni lagala, ko je rekla, da ga je žurala z Jacksonom. Kaj vem, morda je dal svoji hčerki ime prav po njej. Me pa zanima ali je imel v hotelih familije Hilton kaj popusta za prenočišče in ostale ugodnosti (smeh).

Ne boste verjeli, toda Jackson je ob neki posebni priložnosti na odru stal skupaj z legendarnim pantomimikom Marcelom Marceaujem.

Mladenič na desni je seveda režiser Steven Spielberg, ki je z Jacksonom med drugim sodeloval pri filmu E.T. Če se ne motim, mu Spielberg ni nikoli režiral nobenega videospota, kar je škoda, še danes pa mi je malo žal, da mu ni dal glavne vloge v filmu Hook, za katero bi Jackson seveda ubijal, saj bi končno igral svojega idola Petra Pana.

Za tole fotko še vedno ne morem verjeti, da obstaja. Pa kako za vraga se je našel skupaj z Woodyjem Allenom. Pa to ni res no. Škoda, da ne obstaja kak zvočni zapis njunega pogovora, saj je moralo biti zanimivo. In hej, si predstavljate, da bi Allen v kaki svoji odpičeni komediji iz sedemdesetih odigral Jacksona? Po moje bi dobili najbolj zabaven film vseh časov.

Legendarna, res legendarna fotka, kjer se Michael stiska h Katherine Hepburn, k največji igralki vseh časov, bi lahko rekli. Michael je oboževal stari Hollywood, tudi zato so bili njegovi videospoti tako zelo vrhunski, njegovi odrski nastopi pa tako zelo filmski.

Tale fotka me je pošteno presenetila. Le kje za vraga sta se našla z Adrienom Brodyjem, oskarjevcem za Pianista.

Jp, tudi Olivia Newton-John, zvezda kultne Briljantine, je uživala v Jacksonovi družbi.

Jebemtiš, a jaz to prav vidim, je tole Andy fucking Warhol? Itak, da je. Zdaj pa mi naj samo še kdo pove, da sta ga skupaj žurala v zloglasnem Studiu 54, pa me bo ruknala kap.

Tako je, Michael Jackson je naravnost oboževal legendarnega komika Bennyja Hilla, njegova prerana smrt pa ga je močno pretresla.

Evo jo, Barbra Streisand, prav tako Jacksonova prijateljica. Ne tako velika kot Elizabeth Taylor, Liza Minnelli in Jane Fonda, pa vendar dovolj za skupno fotko in nekaj zanimivih čvekov o muski, filmih in slavi.

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 5.07.2011 ob 12:54 pod michael jackson. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

12 odgovorov na “Michael Jackson in slavni prijatelji (prvi del)”
 1. Thomas - 5.07.2011 ob 14:56

  To mi delaj Iztok! ;-)

  “Nimaš kaj, Michael Jackson je bil magnet za slavne.”
  S tole izjavo si zadel žebelj na glavo, ni kaj. Oziroma popravljam te lahko le v tej smeri: Michael ni bil magnet le za slavne, bil je tudi magnet za malega človeka na ulici, za fane, žal pa tudi za slinarje, barabe, izsiljevalce.

  Sicer se mi zdi škoda, da si menil, da bi najbolj očitne izpustil in jih na skrivaj pričakujem v kašnem nadaljevanju.

  Komentarji posameznih slik:

  Paris Hilton – ma ne bi ravno rekel prijateljevanje temu. Vsaj na prvi pogled izgleda, kot da je Michael ravno telefoniral ali hotel nekoga poklicati, pa se mu je naslinila zraven. Poleg tega je pa ona zame žal le bogatašica brez vidnejših zaslug. No ja, slika je vseeno zanimiva.

  Marcel Marceau – en velik uau je vse, kar lahko izustim. Prav močno si želim videti kaj več posnetkov iz njunih priprav na koncert HBO iz leta 1995, ki je potem bil odpovedan. Na spletu sicer obstaja nekaj sekund posnetkov, ampak zagotovo so še arhivi celih nastopov, čeprav so bile le vaje. Ma ni mogoče, da bi ta dva velikana kdo pustil “nenadzorovano” vaditi skupaj, brez da bi to obeležil s kamero. Marcel je Michaela zelo spoštoval. Sem videl en intervju, ko je govoril o Michaelu, o njegovem umetniškem izražanju.

  Steven Spielberg – hmm, le katero vlogo v filmu Hook bi mu lahko prisodil?

  Katherine Hepburn – ta slika je zares legendarna. Michael je prav zares bil navdušen nad starim Hollywoodom.

  Adrien Broody – tega pa na začetku sploh nisem prepoznal. Šele ko si ti omenil referenco. Se pa spominjam tega večera, iz medijev.

  Drugače je pa Michael osebno spoznal toliko slavnih ljudi, največjih imen, da boš imel lahko par delov tega feljtona. Sicer osebno srečanje oziroma rokovanje še ne pomeni kar prijateljstva, ampak dajmo tvojemu naslovu malce širši pomen in občudujmo slike.

  Vem za veliko stikov, ki jih je imel z ljudmi, moram pa priznati, da se zdajle ne spominjam, ali je kdaj recimo srečal Dalaj Lamo. Čeprav se mi zdi, da ga ni osebno spoznal. Britansko kraljico je, papeža ni nikoli, za Dalaj Lamo pa dejansko ne vem. Domača naloga zate ;-)

 2. IZTOK GARTNER - 5.07.2011 ob 15:22
  IZTOK GARTNER

  Dalaj Lama in Michael sta se srečala leta 1999, ko je bil Lama na obisku v New Yorku. Govorila sta okoli 20 minut.
  http://4.bp.blogspot.com/_WqpVPC2BLk4/TGlEm9DFRII/AAAAAAAAA4g/MEUpXLZ32YI/s400/imagesdl.jpg

  Trije deli tega bodo, Thomas, že vse pripravljeno, boš presenečen:)

  Paris Hilton
  Glej ga tule:
  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRaLP6c5rfZ3pJgt4AxLGrcqFkpwFxCiXByMBRNaIAmzl_QAJErjw&t=1

  Za ta ponesrečen HBO mi je še danes zelo žal, bil bi izjemen. Imata pa Michael in Marcel ogromno skupnega, saj je tudi Michael znal le z mimiko na odru povzročati histerijo.

  Spielberg
  Ja, Petra Pana, kaj pa drugega. Namesto Robina Williamsa je bil v igri. Druga velika vloga, ki je meni po eni strani žal, da je ni dobil, pa je tista od Davida Bowieja v Labirintu.

  Vem da niso bili vsi ravno prijatelji, ampak kot si rekel, naj bo širši naslov in naj govorijo slike.

 3. Thomas - 5.07.2011 ob 15:33

  No tele slikice pa mislim, da še nisem prej videl, z Dalaj Lamo. Hvala! Mislim, da sta imela podoben življenjski nazor, kar se tiče miroljubja. Ampak mogoče Dalaj Lama ni predstavljal toliko blišča, kot ga je Michael bil vajen.

  Ona druga slika: Ejejej Michael, tukaj se pa vidi, da je bil moški v določenih letih ;-) )

  Spelberg: Seveda, Peter Pan! Sem amlce pozabil vsebino filma sploh, sem mislil, da je bil le mali deček in kapitan kljuka ;-)

 4. IZTOK GARTNER - 5.07.2011 ob 15:54
  IZTOK GARTNER

  Ni bil MJ tak nedolžen in priden fantek kot se je kazal, tudi z ženskami ga je znal zažurati :)

 5. zelda - 5.07.2011 ob 16:32

  Ko si omenil, da si je Michael želel, da b i igral Petra Pana, imam tudi v spominu, da je bil tudi v špilu za vlogo škrata J. v filmu Labirint in so potem ponudili vlogo Davidu B. Res škoda, da se Michaelu ni uresničila želja, da bi igral Petra Pana.

 6. IZTOK GARTNER - 5.07.2011 ob 16:36
  IZTOK GARTNER

  Res je, to sem omenil že Thomasu v zgornjem komentarju. Bowie je bil resda odličen, toda vseeno bi bilo fino videti tudi Michaela.
  Nek drug Peter Pan pa je bil v igri že prej, če se ne motim, bi ga producirala Jane Fonda, Michael pa bi igral glavno vlogo. Žal se projekt ni nikoli realiziral.
  Tule pa še link, kjer sem pisal o njegovih filmskih izletih:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/06/25/prva-obletnica-jacksonove-smrti-moonwalker/
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/08/06/michael-jackson-in-filmi/

 7. zelda - 5.07.2011 ob 18:04

  Po mojem pa je bolj ustrezal lik kralja škratov Davidu B., ker ima bolj oster pogled in je bil meni v tej vlogi enkraten, , Michael pa bi izpadel bolj kot nagajiv škrat.

 8. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Michael Jackson in slavni prijatelji (drugi del) - 6.07.2011 ob 04:39

  [...] michael-jackson-in-slavni-prijatelji-prvi-del/   [...]

 9. RHYME-G - 27.08.2011 ob 03:59

  R.I.P. Frank Dileo! AUgust 24th 2011!
  Michael Jackson’s former manager Frank Dileo, who managed Michael for much of the ’80s and again during the last months of Michael’s life, died at his home in eastern Ohio at age 63, after a long illness. We just heard the news from a family friend, who said she thinks Dileo passed this morning, though the exact time hasn’t been verified…

 10. IZTOK GARTNER - 27.08.2011 ob 04:05
  IZTOK GARTNER

  Uf, velik človek, genij svojega posla.
  Tule spomin nanj:
  KLIK

  Pa šele zdaj sem pogruntal, da sem ga videl v filmu Goodfellas.
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2010/07/30/kulti-in-klasike-goodfellas/

 11. IZTOK GARTNER - 27.08.2011 ob 04:12
 12. IZTOK GARTNER - 27.08.2011 ob 04:23
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !