Michael Jackson: You Rock My World (live)

3.07.2011 ob 01:57

Tale nastop mi je res legendaren, saj Michael pri 43-ih letih še vedno deluje kot mladenič in pokaže celo nekaj novih plesnih muvov. Sicer pa zadeva datira v leto 2001, ko je izvedel spektakularen šov ob tridesetletnici svojega glasbenega delovanja. Dejansko je šlo za veliko vrnitev na ameriške odre in za glasbeni spektakel, ki je trajal kar dva dni. Tole je bil zadnji nastop večera, zato je bil Michael brez dvoma že pošteno utrujen, vse skupaj pa je še toliko bolj fenomenalno zaradi tega, ker se mu na koncu pridružita še Usher in Chris Tucker. Če se ne motim, je bil tole tudi Michaelov zadnji nastop v karieri v pravem pomenu besede. In slovo, vredno njegove legende.

YouTube slika preogleda
 

9 komentarjev na “Michael Jackson: You Rock My World (live)”

 1. Thomas pravi:

  And to think I was there…

  Tole bo njegov zadnji koncertni nastop v pravem pomenu besede. Takrat je imel v New Yorku dva koncerta, tole je bilo iz drugega večera, če se ne motim.

  Leta 2002/03 (ne vem natančno takole na pamet) je sicer še nastopal, in sicer enkrat na neki prireditvi demokratske stranke, kjer ga je menda celo Clinton najavil, vendar posnetkov iz tega večera ni! Pa na obletnici ameriškega Bandstanda je nastopal z Dangerous. Ampak pri tem je obakrat šlo za manjše občinstvo, in ne za koncertni oder.
  No, leta 2006 je pa v Londonu prejel Diamantno nagrado, pri čemur je na odru odpel nekaj verzov pesmi We Are The World. Tisto je bil koncertni oder in recimo nekoliko večje občinstvo (cca. 25.000), ampak je bilo le nekaj verzov.

  Meni je pri tem nastopu najbolj fenomenalen odsek 2:50-3:05, kjer predstavi povsem novo plesno koreografijo. Če še bolj omejim, se mi zdi pa odsek 2:58-3:05 tak, da samo oči izbulim – Kaj za vraga je pa tole ravnokar bilo? Morda Michael Jackson, ki totalno improvizira nekaj na pamet in ki pri tem izgleda, kot da bi ga nekaj metalo?

  Drugače je pa tisti večer res bil fenomenalen: poklonilo se mu je nekaj izmed največjih zvezd iz sveta glasbe in Hollywooda, med njimi jih je sedaj že več pokojnih: Elizabeth Taylor, Marlon Brandon, Luther Vandross, Ray Charles
  Pa tudi med ostalimi ni manjkalo velikih talentov: Whitney Houston, Liza Minneli, Mark Anthony, Usher, …

 2. Thomas pravi:

  Oziroma popravek: od nastopa za demokratsko stranko leta 2002 obstaja posnetek pesmi Dangerous, vendar je izredno slab. Ni pa na voljo posnetkov za pesmi Black Or White ter Heal The World, ki ju je tudi zapel!

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem, da si bil tam, to ti bom zavidal do konca lajfa :)
  Tisti We are the World poznam, a mi ni ne vem kako všeč, sliši se kot da malo fušal, je pa lep moment. Pa dejansko tudi pogumen, saj se malo po sojenju pojavi na odru polnem otrok.
  Glede plesnih muvov, tudi mene vedno znova strese :)

 4. Thomas pravi:

  London 2006… Razlog, zakaj sem se tudi tja odpravil, je bil ravno ta, da sem ga želel slišati, videti, doživeti po končanem procesu. Moj motiv ni bil ta, da sem šel s pričakovanjem, da bo odplesal Billie Jean in naredil najdaljši moonwalk v svoji karieri. Hotel sem ga le začutiti po tej grenki izkušnji, ki jo je imel. In jaz sem s svojimi pričakovanji dobil zelo veliko: Michael je namreč tisti večer na odru zvenel dobro, iz njega je sevalo zadovoljstvo, njegov govor je bil razmeroma trden in jedrnat, prav nič zmedeno ni deloval. Dejansko imam v spominu, da je to bil eden izmed najboljših govorov od njega. Kar se pa WATW tiče… morda drzno, ne bi pa rekel, da je fušal. Takrat je namreč zadel zelo visoke tone, ki pa jih TV žal ni predvajala. Le na Youtubu, če najdeš ta pravi posnetek, ga lahko slišil, TV je pa presnel njegov glas.
  Pa še ena sramota se je zgodila tisti večer – njegov nastop so skrajšali zaradi pozne ure in prepovedi koncertiranja po določeni uri (23.00?). Kar sredi pesmi je zmanjkalo pesmi in vprašanje, ali je on to vnaprej vedel.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glede na to kaj je dal skozi leto prej, je pohvalno, da je sploh stal na odru, malo blesavo sem zapisal prej.
  Spet si bil zraven? Kapo dol, res.

 6. Thomas pravi:

  Res je.
  No, tisti večer sem na lastni koži doživel, kako krivično so ga mediji obravnavali. Po končani prireditvi (govorim o Londonu) sem prejel SMS od prijateljice fanice, ki je vsa zaskrbljena pisala, kako je žalostna, ker je na spletu že zasledila poročila, češ kako so fani izžvižgali Michaela Jacksona! Skoraj sem ponorel zaradi tega, kako so spreobrnili dejansko stanje. Publika, ki je dejansko po moje bila 90%-no fanovska, je v resnici izžvižgala tistega, ki je prišel na oder tik za Michaelom, se pravi tik za tem, ko je prejel nagrado. Se pa ne spomnim več, kdo je to bil. Ker Michael se je kasneje vrnil še enkrat, ko je zapel. In verjemi mi, tako norega odziva še ni bilo. Mislim, da je dejansko bilo še bolj hrupno kot leta 2001 v New Yorku. Folk je ponorel!!!
  Še zadaj, kjer sem jaz bil, je to bilo opazno.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo ti Bandstand, leto 2002, verjetno res zadnji Michaelov nastop:
  http://www.youtube.com/watch?v=I3QxpzZ_6uo

  In hej, imel jih je že 44, plesal pa je kot prfukjen, kapo dol, res. Folk v dvorani pa kriči kot podivjan, sploh ne zmore se umiriti in gledati nastop. Noro, res.

 8. Lazo pravi:

  Ja to je bil nepozaben trenutek. Pravkar sem se po popoldanski izmeni odpravljal domov, ko me je klicalo po telefonu moje dekle, da se je začela v Londonu prireditev in, da je častni gost Michael. Pa celo kanal A je prenašal dogodek. Gas do daske, da sem čimprej prišel domov. Vau bilo je noro, nastopali so razne zvezdE, da jih ne naštevam a publika je skandirala hočemo Michaela, hočemo Michaela … In končno je prišel on BOG glasbe in publika je ponorela.
  In Thomas je to doživel v živo ,SREĆNEŽ !!!!!!!!!

 9. Thomas pravi:

  Se zavedam svoje sreče, ja. Iz Londona imam drugače tudi svoj edini video posnetek iz kakšnega eventa, kjer je bil tudi Michael, pa čeprav traja le nekaj sekund. Mislim, da se sliši Beyonce, ko ga napoveduje, in pa publiko, kako ponori. Pa mojo malenkost.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !