Bet Awards 2011: Nastopi

1.07.2011 ob 02:45

Čeprav še raje gledam Bet Hip Hop Awards, kjer so v preteklih letih z nagrado za življenjsko delo ovenčali tudi Krs Onea in Icea Cubea, moram reči, da je tudi na Bet Awards cel kup nastopov, ki so pisani na moj glasbeni okus. Pa naj omenim nekatere, ki so po mojem mnenju zelo dobro opravili svoje delo.

Rick Ross, ki je tako kot Trey Songz slekel majico in bi po mnenju voditelja Kevina Harta potrebival modrc, resda ni moj top performer, toda njegovi komadi imajo power in se jih da dobro nabijati, ko rabiš en tak samozavesten in skuliran filing v bajti. Ross je brez dvoma eden najbolj popularnih raperjev zadnjega časa in uspešen nadomestek nekdanjih hip hop bajsov kot sta bila Notorious BIG in Big Pun.

DJ Khaled je na odru stal dvakrat, enkrat z Rossom, drugič pa z Mary J. Blige, če se ne motim. Morda celo trikrat, torej še z Lil’ Wayneom in Drakeom, ne spomnim se točno. Je pa dečko ta hip top hip hop didžej, ki sodeluje z najbolj znanimi imeni posla. Kul musko dela, tako s powerjem, ki te dvigne na noge.

Jill Scott je izvedla super nastop, tak skuliran elegantno nostalgičen soul šov, kjer je pomagal tudi igralec Idris Elba. Odlična vokalistka je ta ženska, prav čudi me, da ni še bolj znana in da se njeni albumi ne prodajajo dosti bolje. Zaslužila bi si. O njenem novem albumu The Light of the Sun pa bom še pisal, brez skrbi.

Alicia Keys je bila brez dvoma presenečenje večera, saj nima aktualnega albuma in sveže uspešnice. Nimam pojma od kje je privlekla ta komad, a bilo je odlično, povsem v njenem stilu vrhunske mešanice vokala, klavirja in doživete interpretacije.Alicio cenim, skoraj tako kot Beyonce in Mary J. Blige. Kvalitetno musko delo, pa vedno se zelo potrudi.

Bruno Mars je nastopil v duetu z Alicio Keys. Talentiran dečko, vsekakor, pa zelo hitro se je prebil na vrh, toda še vedno me ne pripriča, še vedno mi ni dal komada, ki bi mi bil zares všeč. Si pa s takimi nastopi brez dvoma nabira točke.

Warren G (uf, kako dobro ga je bilo videti po sto letih) in Snoop Dogg sta se s komadom Regulate poklonila pokojnemu Nateu Doggu in brez dvoma ujela enega izmed vrhuncev večera. Nate Dogg je bil res kul, eden najboljših, najbolj doživetih in najbolj značilnih vokalov v poslu. Prav Snoop in Warren pa sta z njim sodelovala največkrat oz. najbolj uspešno, kar pomeni, da sta bila res več kot primerna izbira za tale poklon.

Cee Lo Green, ki je zadnje čase pošteno odjadral iz hip hopa, je brez dvoma ukradel šov s svojim stajlingom, ki se ga ne bi sramovala niti Lady Gaga in Elton John. Faca mi je ta model, en tak vesel odštekanec, ki dela kul musko in ima izredno poseben vokal, ki ga ni moč zgrešiti. Njegov nastop je bil seveda del poklona legendarni Patti LaBelle, o kateri se bom še razpisal.

In še Beyonce, v živo iz Anglije, iz festivala Glastonbury, ki ga je zaključila kot prva ženska v zgodovini. Ni bila slaba, toda pesmi iz novega albuma žal niso take, da bi lahko naredila raztur, še posebej, če ne poje Run the World.

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !