Ice Cube feat. Shaquille O’Neal and Michael Jackson: We Be’ Ballin

28.06.2011 ob 15:34

Sprva sem pomislil, da gre za kak štos ali pa za kak doma narejen miks kakega zanesenjaka. Potem pa sem ugotovil, da so Ice Cube, Shaquille O’Neal in Michael Jackson leta 1998 res posneli komad z naslovom We Be’ Ballin, sicer remiks Cubeovega We Be’ Clubbin. Z idejo, da ga ruknejo na NBA kompilacijo in med reklame za projekt I Love This Game. Vse skupaj je potem padlo v vodo zaradi stavke košarkarjev, komad pa vsaj zame ostaja eno izmed najbolj nenavadnih sodelovanj vseh časov.

Jp, družba, Michael Jackson je leta 1998 posnel komad z Iceom Cubeom. Kralj popa in kralj rapa, plus Shaquille O’Neal, joj, res škoda, da niso posneli videospota. Bilo bi večno.

YouTube slika preogleda
 

13 komentarjev na “Ice Cube feat. Shaquille O’Neal and Michael Jackson: We Be’ Ballin”

 1. Thomas pravi:

  Odkrito ti povem, da me je tale pesem kakšno leto nazaj prav obnorela. Prav prevzela me je, čudovit vokal!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz pa sem danes čisto slučajno naletel nanjo prvič v lajfu in se skoraj padel po tleh, ko sem ugotovil, da so jo pobje res posneli skupaj in da ne gre le za kak umetno narajen miks.

  Jebemti no, Michael Jackson in Ice Cube skupaj v istem komadu, pa od tega ne gre bolje, fak da ne.

 3. Thomas pravi:

  Ma odvisno od okusa. Meni se zdi recimo pretty much neverjetno, da sta z Barryjem Gibbom prišla skupaj. Da jima je uspelo uresničiti projekt!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To meni ni neverjetno, saj sta iz istega žanra in sta imela nešteto možnosti za sodelovanje. Pa tudi časa je bilo na pretek od leta 2000 dalje, za oba.

  A očitno je projekt vendarle padel v vodo, saj ga je Gibb šele zdaj izdal, kar je škoda. To je prav neverjetno, da Michaelu ni uspelo skoraj nič speljati do konca od albuma Invincible dalje.

  Če bi vedel, da bo umrl, bi po moje drugače počel te reči. Super projekte je imel, toda noben se ni speljal do konca. Da o tistih, ki so ostali le v glavah, niti ne začenjam govoriti.

  Itak pa šteje osebni okus, res, meni je pač Cube kraj hip hopa od nekdaj, zato sem tudi tako zelo navdušen.

 5. Thomas pravi:

  Jaz se pa sprašujem, v kolikšni meri je on recimo bil odvisen od založbe oz. organizatorjev pri teh megalomanskih projektih, ki jih je običajno izvajal. Pod megalomanske projekte na primer štejem nekatere video spote, pri katerih se je skeširal 100/uro. Ali pa reklamne poteze za HIStory album. Pa vsaka turneja. Itd. itd…

  Pri Invincible je on na primer kot prvi singel želel Unbreakable, vendar mu niso hoteli financirati videa. Zato so pa bolj na hitro spacali skupaj You Rock My World. Naprej je pa itak vse šlo po gobe.

  Jaz sem še vedno mnenja, da je povsem izgubil samozavest in da se ni zavedal, kako malo je bilo potrebno.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prav to mi je čudno, da si Michael faking Jackson in se moraš vseeno nekaj dogovarjati. Kako bogi so potem šele drugi glasbeniki.
  Zakaj ni enostavno sam fuknil na mizo denarja za Unbreakable ali pa v minuti dobil drugega sponzorja.

  Z vidika založb in organizatorjev, ki so izvajali projekte za časa njegove največje popularnosti, pa mi je jasno še manj, da so kak projekt enostavno pustili na pultu, kot da ne bi vedeli, da bo šel za med, ker je vpleten Michael Jackson.

  Samozavest pa je padla šele po letu 2005, prej ne. Med 2001 in 2005 pa so bile druge težave, ki so otežile nove projekte, smolo je imel. Veliko smolo, kar je škoda, saj je šlo za dobre ideje in zanimiva sodelovanja.

  Sicer pa bomo zdaj očitno vse počasi dobili v javnost tako da bomo imeli vsaj nekaj od tega.

  Meni je škoda le to, da ni videospotov za te duete, brez dvoma bi bili vrhunski, pa fino bi jih bilo gledati.

  Recimo MJ in Barry Gibb, pa MJ in Freddie Mercury, pa MJ in Lenny Kravitz. Ne me jebat no, pa to je mitsko.

 7. Thomas pravi:

  Da, da, to so mitski primeri. Ampak duet z Barry-jem je nekaj posebnega že zaradi tega, ker dejansko imamo posnetek iz snemanja, česar dosedaj tudi nisemo ravno videvali prav pogosto oziroma poleg What more Can I Give je to edini primer.

  Primer s Sonyjem je bil problematičen, saj je vprašanje, ali bi si on lahko poiskal drugega založnika, dokler je bil pogodbeno vezan na njih. Ta pravice so verjetno ekskluzivne in se z njimi ne gre šaliti. Spomni se, kakšne težave je imel tudi George Michael!

  Jaz pa mislim, da je bil nesamozavesten že pred letom 2005. Že pri Invincible je namreč bilo jasno, da je kot dinozaver, ki se vrača v žaromete. Vprašanje, ali je on vedel, kako zelo zelo poseben je dejansko bil!

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Itak, duet z Barryjem je poglavje zase, pa tudi enkraten komad, le v kontekstu tega, da se mi zdi sodelovanje z Iceom Cubeom znanstvena fantastika, sem zapisal, da mi ni tako nenavadno.

  No ja, pa saj so tudi Princea jebali in si je moral na spremeniti ime pa si na obraz zapisati slave. Čudno je to, res. Založba najprej od tebe živi, ti jo dvigneš na noge, potem pa ti obrne hrbet, ko te ne rabi več. To je Def Jam naredil tudi z LL Cool Jem pri zadnjem albumu. Niti malo promocije mu niso dali, vseeno jim je bilo. In LL od takrat ni izdal ničsar več, saj se mu je zdelo res zamalo.

  Hm, čudno razmišljaš glede vrnitve leta 2001, saj je prav Invincible izjemno moderen in napreden album, ki ga bomo zares štekali šele čez sto let ali pa nikoli. Dinozaver bi bil, če bi priletel z musko iz osemdesetih in se čudil, da ga nihče ne jebe.

 9. Thomas pravi:

  Morda sem se napačno izrazil z dinozavrom, ampak spominjam se recimo scen, ko se je šel tiste akcije, ko je podpisoval v nekem centru (oblečen je bil v modro). Tisto akcijo so tretirali tako, kot da bi bil dinozaver. In pa ne pozabimo, da pred tem ene 3 leta ni bilo ničesar od njega, če izpustimo dva koncerta leta 1999 v Nemčiji in Koreji. Vem tudi, da Bravo recimo med leti 1998 in 2001 ni prav veliko poročal o njem. Dobro, morda si boš mislil, da 3 leta pa ja ni toliko, ampak pri mladi generaciji je to skoraj ena cela srednja šola, se pravi eno celo obdobje. Takrat recimo mladih fanov ni imel prav veliko, leta 2001. Tako kot jih ni imel marca 2009, dokler ni prišel na tiskovno konferenco. O tisti konferenci pa so menda celo šolarji precej govorili.
  Skratka, Michael je seveda imel vedno veliko fanov, ogromno fanov, ampak ocenil bi, da je mladih fanov leta 2001 imel bolj malo. Pod mlade mislim najstniško generacijo.

  In pa don’t get me started on Invincible – itak, da je hudo podcenjen album. Ampak za prepoznavnost pa ni bilo poskrbljeno takrat, zaradi Sonyja. Še predvajanje 30. jubileja v Madison Square Guardenu menda lastna matična zlaožba ni odkupila za reklamo albuma!

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  No ja, zakaj za vraga pa bi moral imeti osnovnošolsko publiko, saj niti take muske ni več delal od zgodnjih let Jackson 5 dalje. Tu ni logike, Thomas. V tem kontekstu je dinozaver itak vsak, ki preseže trideset let.

 11. Thomas pravi:

  In včasih je tudi taklo bilo Iztok. Kar je bilo čez 40, nikakor ni bilo za v svet popa več. Cher je menda prva, ki je takrat prekoračila in pohodila to mejo.
  Drugače pa z najstniško publiko nisem mislil osnovnošolce, temveč srednješolce. Že res, da iz stališča glasbe ni tako pomembno, vendar je več kot očitno, da se večina grebe za to občinstvo, saj so ravno oni “the record buying public”.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spet se ne strinjam, mar ni znano, da srednješolci prav vse potegnejo z neta in da plošče kupuje le folk nad 40, pa seveda otroci, ki nažicajo starše?

 13. Thomas pravi:

  Tukaj imaš prav, če upoštevaš trenutno stanje. Ampak leta 2001 še downloadanje ni bilo tako močno razširjeno. Je že bilo, ampak ni bilo tega tako veliko.
  Ne glede na samo prodajo, so verjetno najstniki še vedno ena velika lukrativna publika, morda na drugih formatih: SMS melodije, morda še kakšna druga varianta. Res pa je, da ne vem, ali presegajo SMS melodije količino plošč, ki jo kupijo 40+-letniki (groba ocena).

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !