Peter Falk (1927-2011)

24.06.2011 ob 22:38

Zabaven glumac, najbolj znan kot kultni Columbo, meni pa nepozaben tudi zaradi filmov Murder by Death in California Dolls, kjer sem prvega gledal vsaj desetkrat, saj je bil ena izmed mojih naj komedij v najstniških letih. Omeniti moram tudi fenomenalno dramo A Woman Under the Influence, kjer je Falk pokazal, da je odličen tudi v resni vlogi, pa recimo simpatično komedijo Cookie, ki smo jo v lokalni videoteki požirali konec osemdesetih. Falk je bil zelo dober karakterni igralec, še posebej, ko se je potrudil in dobil pravo vlogo. Morda se bo slišalo čudno, toda dejstvo, da je bil brez enega očesa oz. da je imel povešeno veko, ga je naredilo še bolj prepričljivega, tudi v vlogi izjemno popularnega Columba.

 

8 komentarjev na “Peter Falk (1927-2011)”

 1. ajda ajda pravi:

  Fajn je bil v zašmelcanem, pomečkanem plašču:). Da pa je imel eno oko, oz. eno umetno, pa nisem vedela, ga je pa to naredilo tudi simpatičnega. Ko preberem novico o smrti slavnega igralca, igralke, pevke, človeka kar pretrese, ker počasi izginjajo legende.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mene bo konec, ko bodo odšli Pacino, Nicholson, De Niro, Beatty in seveda Dustin Hoffman. Nimam pojma kako bom to preživel.

 3. mile pravi:

  zadnja novica o njem (ki me je mimgrede spravla u jok) je bla ta,da ga je alchajmer tok zdelu,da bluzi okol po ulcah in ne ve,kje je doma.to je blo kake 2,3 leta nazaj.
  poznam ga sicer samo kot kolumbota,ampak..me je prepricu.
  naj pociva v miru…

 4. Tyler the Creator pravi:

  Kaj pa Eastwood?

 5. zelda pravi:

  Prvič sem videla Petra Falka v vlogi detektiva Columba in je tem detektivkam dal nepozaben pečat. Znan je ta njegov stavek iz teh detektiv: “Pa še to” in se je vrnil nazaj k osumljencu.

  Videla sem ga še v nekaj filmih, vendar bo on zame ostal edini Columbo. Drži, da je imel eno oko stekleno. Nekje sem prebrala, da je dobil raka na očesu in so mu morali operativno odstraniti oko. operirali.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zelda, oko so mu morali odstraniti že pri treh letih.

 7. George Best pravi:

  Prava legenda! Serijo Columbo si zmeraj ogledam, ko jo ujamem.

 8. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Mama I Want to Sing, Next pravi:

  [...] s površnim scenarijem. In ko smo že pri igralski ekipi, tu je tudi nekaj dni nazaj preminuli Peter Falk v svoji poslovilni vlogi. In pozor, pozor, tu je tudi srbski glumac Sergej Trifunović, ki se [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !