Recenzije: Kung Fu Panda 2, The Woman, Attack of the 50 Foot Woman

21.06.2011 ob 23:09

KUNG FU PANDA 2

Najboljša stvar drugega dela Kung Fu Pande je brez dvoma izjemna glasovna karakterizacija vseh glavnih junakov, kjer velja še posebej izpostaviti Jacka Blacka in Garyja Oldmana, ki Poja in njegovega nasprotnika Shena tako zelo, kako naj rečem, počlovečita in oživita, da gledalec skorajda pozabi, da gre za risanko in dobi občutek, da gleda igrani film. To je vsaj zame glavna odlika tele animiranke, ki se za razliko od prvega dela jemlje nekoliko bolj resno in manj norčavo ter se zares precizno in prepričljivo posveti zgodbi, kjer je osebnostna kriza glavnega junaka prikazana dosti bolje kot v marsikateri igrani drami. Jp, Po je v krizi identitete, saj mu končno kapne, da Mr. Ping (legendarni James Hong) ni njegov pravi oče, kar pomeni, da se skozi dvoboje z zlobnim pavom Shenom, ki želi zavladati kraljestvu, bojuje tudi s samim sabo, ali kot pravi njegov učitelj Shifu (Dustin Hoffman), išče svoj notranji mir. Dobra risanka, morda kanček manj izvirna od prvega dela, a vseeno dodelana, odlično sestavljena, gledljiva in taka, da bo navdušila staro in mlado.

Ocena: 7/10

THE WOMAN

The Woman se začne zelo obetavno, saj družinski mož in oče ujame divjo žensko, poslednji ostanek nekega plemena, ji natakne okove, zapre v klet in začne proces socializacije. Prav zato je škoda, da začne film pretiravati, da postane kliše, da rata bebav in privlečen za lase tako zelo, da gledalec komaj zdrži. Možakar, ki ujame divjakinjo, je namreč psihopat, še en Josef Fritzl, ki se znaša tudi nad svojo ženo in otroci, kar pomeni, da divjo žensko ujame le za svojo zabavo in izživljanje, kjer na svoj račun pride tudi njegov najstniški sin, ki jo socializira s kleščami. Prizor, kjer ujetnica v besu odgrizne prst svojemu mučitelju in izpljune prstan, je poglavje zase, vse ostalo pa deluje preveč bizarno in čedalje bolj trapasto.

Ocena: 2/10

ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN

Drži, tole je črnobela klasika iz leta 1958, dejansko himna feminizmu, kjer orjaško žensko (Allison Hayes) zanima le to, kako se bo maščevala svojemu nezvestemu možu. Jp, po srečanju z nezemljani, ki jo spremenijo v velikanko, jo še vedno najbolj zanima nezvestoba, kar pomeni, da vkoraka v mesto, poruši zgradbo, v kateri se zabavata mož in ljubica, in moža kot King Kong odnese nekam na samo. Film je moralka za nezveste moške, kot Fatalna privlačnost mnogo let kasneje. Resda z za današnji čas smešnimi posebnimi efekti in triki, a še vedno dovolj zanimiva, zabavna in gledljiva, da je zob časa ni uničil. Kultna roba, primerna predvsem za firbce in filmske zanesenjake.

Ocena: 7/10

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !