Recenzije: The Hangover 2, Priest, Your Highness, The Ward

6.06.2011 ob 02:36

THE HANGOVER 2

The Hangover 2 resda podira vse mogoče rekorde gledanosti in še vedno ostaja dovolj zabavna in pogumna komedija, toda vseeno moram zapisati, da je izgubil kar precej izvirnosti, kvalitete in domiselnosti prvega dela, ki nas je navduševal dve leti nazaj. Vse se dejansko ponavlja, ker so imeli ustvarjalci seveda nalogo, da presežejo nekonvencionalne štose iz originala, pa nas čaka sekvenca s transseksualcem. Četudi je smešna, je po drugi strani nepotrebna in obupan klic na pomoč. Pač želja, da se zasenči original, ki pa seveda ni bil le nekonvencionalna komedija, marveč tudi izjemno prebrisana zgodba o fantovščini treh prijateljev, ki je kot za šalo obračunala s klišeji podobnih filmov. Bradley Cooper dejansko le pozira, Zack Galifianakis uspe tudi iz povprečnih zamisili ujeti presežek, Ed Helms pa jima solidno sledi in spet pobere največ sranja po prekrokani noči. Okej film, ki še vedno štrli nad podobnimi zadevami, toda vseeno premalo načitan, svež in tak, da bi zares izpolnil pričakovanja.

Ocena: vredno ogleda

PRIEST

Priest, ki bi ga moral igrati kdo drug kot Paul Bettany, je lep dokaz za overdose superjunakov in stripovskih ekranizacij. Je le bleda reciklaža Matrice in Pobesnelega Maxa, kjer tudi slow motion razbijačine delujejo dolgočasno, premalo atraktivno in nezanimivo. Vse je prazno, sterilno in strel v temo. Tudi Maggie Q, desna roka Priesta, nima pojma kaj naj počne s svojo vlogo, tudi Karl Urban, glavni zlobnež Black Hat, se lovi in verjetno razmišlja kam se mora obrniti in kaj mora reči, da bo izpadel okej. Slab film, brez heca. V vseh pogledih. Četudi se trudim in skušam najti kako dobro reč, mi ne gre in ostajam na hladnem. Trailer je morda obetal, film pa je res totalno zanič in hudičevo povprečen v vseh pogledih.

Ocena: izguba časa


YOUR HIGHNESS

Ko gledam film kot je Your Highness, se vprašam, kdo je bil zadet, da ni opazil kako sranje se snema. Verjetno so bili zadeti vsi. Tudi James Franco, ki igra kot Keanu Reeves, ko igra zares slabo. Tudi Danny McBride, ko je pisal scenarij in pozabil, da smo gledali veliko boljša in tematsko podobna filmčka Robin Hood: Men in Tights in The Princess Bride. Tudi Natalie Portman, ki jo je lahko sram za tole sranje od filma. To ni film, to je nepotrebno glupiranje in nizanje bednih štosev, ki so na nivoju parodij, ki jih snemata Jason Friedberg in Aaron Seltzer. Pustolovska komedija, kjer ni smešnega ničesar. In domislice, ki bi jih bolje obrnile tudi opice v ljubljanskem živalskem vrtu. Sramota že za Charlesa Dancea, četudi je lahko vesel, da sploh dobi kak film, kaj šele za Portmanovo in Franca, ki sta že med oskarji reklamirala tole blamažo.

Ocena: izguba časa

THE WARD

The Ward je film, ki bi lahko tekmoval na dirki nabiranja klišejev. Okej, režiral ga John Carpenter, mojster Noči čarovnic, ki pa je v zadnjih filmih pozabil praktično vse kar je znal. Jp, od režiserja, ki je pred The Wardom posnel Vampires in Ghosts of Mars, niti nisem pričakoval kak posebej dober film. Je pa res, da me je zamikalo dejstvo, da se je pred kamere vrnil po skoraj desetletni pavzi. Zgodba o ženski (Amber Heard), ki jo v umobolnici preganja duh neke babe, je zelo predvidljiva, stereotipna, nezanimiva in neprepričljiva. Pa tudi slabo odigrana in premalo strašljiva. Twist ne strese dovolj, saj ni nič novega in posebnega, skratka, film ne ponudi tistega, kar se od take grozljivke pričakuje. In tistega, kar je znal Carpenter početi v svojih zlatih časih, ko nas je sesul že z atmosfero.

Ocena: izguba časa

 

5 komentarjev na “Recenzije: The Hangover 2, Priest, Your Highness, The Ward”

 1. Tina M Tina M pravi:

  No, pa smo pogledali še The Ward. Mislila sem, da me bo bolj strah, ampak vseeno priznam, da sem pri enih treh prizorih malo cviknila :)
  Priest je prava katastrofa od filma.. tako dolgočasno, da bi ga najraje prevrtel naprej in bi kljub temu še vedno lahko brez težav sledil zgodbi.
  V Your Highness je tudi mene presenetila malo slaba igra Franca.
  Hangover 2 pa točno tako kot si zapisal.

 2. simon pravi:

  zakaj gre ena taka igralka kot je Portmanova igrat v tak film?
  a ma to kake otroske zelje?
  Al mora it igrat da dobi vlogo v kakem pametnem filmu?
  Ni mi jasno v takih filmah se ponavadi glupirajo cisto neznani igralci.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Očitno rabi denar ali pa res ni imela pojma, da bo tako sranje.

 4. klemenix klemenix pravi:

  No, danes sem ončno tudi jaz pogledal The Hangover 2. Mram reči, da se strinjam z vsem, kar si zapisal. Slabši od prvega dela, to je zagotovo. Tudi malce za lase privlečeni štosi in na koncu je zgodba na preveč lahek in preveč hiter način dobila zaključek. Bradley Cooper dejansko res le pozira in mi je na trenutke v tem filmu povsem odveč, medtem ko Zack Galifianakis povleče film, da je smešen. Tudi Ed Helms je dober, le malce preveč so dodelali lik iz prvega dela in je postal Andy Bernard iz serije The Office če smo iskreni. Drugače pa kr kul.

 5. Recenzije: The Sitter, The Big Year, Megan is Missing « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] je The Sitter, sicer delo režiserja Davida Gordona Greena, ki s filmoma Your Higness in Pineapple Express ni ravno najbolj obetavna roba, prevečkrat na stopnji osnovnošolskih štosev [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !