Britain’s Got Talent 2007

31.05.2011 ob 20:49

Jp, tole je prva sezona britanskih talentov, kjer je na koncu slavil fenomenalni Paul Potts in premagal tudi takrat vsega šestletno Connie Talbot, ki je v finalni oddaji zimzeleno Somewhere Over the Rainbow odpela zares fenomenalno. Če ne bi vedel, da je zmagal Potts, bi bil prepričan, da bo slavila Connie. Ostali štirje seveda niso imeli šans, pa četudi moram reči, da so bili vsak zase odlični. Damon Scott je raztural s svojo lutko opice, dvanajstletna Bessie Cursons je bila naravnost za Broadway, modela dua Barwizards sta počela take vragolije, da sem ju gledal z odprtimi očmi, plesalci Kombat Breakers pa so bili za prvo sezono tega šova povsem okej.

YouTube slika preogleda

Potts dejansko ni imel konkurence, saj je bil zgodba o uspehu, moška verzija Pepelke, ki je dvorano skuril še bolj kot Susan Boyle nekaj sezon kasneje. Potts je bil tako nepričakovan zadetek v polno, da še tega, da so zanj vedeli že pred nastopom, ne kupim. Bil je tako iskren, avtohton in preprost, da si ga še filmi ne bi mogli izmisliti. Prav Pottsev predtekmovalni nastop je zame še vedno nekaj najboljšega kar lahko ponudijo tile šovi in tako imenovana live tv. Mojstrovina, ki ji ne boste našli para niti v britanskem kaj šele kakem drugem talent šovu.

YouTube slika preogleda

Četudi se prvi sezoni pozna, da je prva, da je začetek uspešne zgodbe, kar pomeni, da avtorji še niso imeli toliko izkušenj, da bi pričarali presežek, lahko rečem, da sem užival in da je vse skupaj vseeno izpadlo zelo gledljivo, zanimivo in napeto. Kljub dejstvu, da žirija, ki so jo sestavljali Piers Morgan, Amanda Holden in Simon Cowell še ni bila tako zelo stroga in je v polfinale spustila tudi tekmovalce, ki bi v naslednjih sezonah odpadli že v prvih sekundah nastopa. To še posebej velja za plesne skupine, kjer še ni bilo jasno kaj se lahko pričakuje. In hej, celoten šov se je končal že po dobrem tednu, kar pomeni, da so bile oddaje na sporedu vsak, veliki finale v nedeljo. Naprej je šlo le 26 tekmovalcev, v finalu pa smo jih videli le šest. Kratko, učinkovito, udarno in brez odvečne filozofije, ki uničuje tempo našega talent šova. Plus voditelja Ant & Dec, ki sta rojena za ta posel in vrhunsko dopolnjujeta fenomenlno žirijo, kjer je bil Morgan skorajda bolj oster in domiseln od Cowella.

YouTube slika preogleda

Žal mi je bilo za dečka Dominica Smitha, ki je pel zares dobro, a ga je zadaj po odločitvi žirije pustil Damon Scott, dobri pa so bili tudi MD Productions, ki so sestavili super koreografijo na Jacksonov Thriller. Moj glas bi šel tudi Craigu Womersleyju, ki je palico za mažoretke vrtel kot podivjan, pa osemdesetletnemu Jacku Reeveu, ki je plesal step in malo zabluzil v polfinalu, pa kitaristu in pevcu Tonyju Lafu, ki je ujel zares čustven moment in ostal zadaj zaradi Barwizardsov, pa možakarju na tramplinu, ki je očitno navdušil samo mene in se ni uspel prebiti niti v polfinale.

YouTube slika preogleda

Velik what the fuck je bila seveda Caroline Boyes, za katero je navijal Piers Morgan in si polfinala ne glede na željo po rejtingih ni zaslužila, izpostaviti pa velja še odštekanega Dr Gorea, ki je zašuštral v polfinalu, in Vicky Armstrong, ki si je brusila železne hlačke in dejansko naredila dober šov. Pa tudi nekaj tipičnih zadetkov je bilo, recimo 70 letna raperka, pa tip, ki je metal nože v svojo ženo, pa čarovnik, ki je zajebal trik z raco, pa dolgočasna ženska, ki je poezijo brala mačkam, pa pritlikavka na vrveh, pa možakar, ki si je na obraz dajal klukice za perilo, pa vsega 4 letna punčka Shakira, pa plesoči računovodja in seveda pesek, ki je oponašal telefonske zvoke in bi vsaj od mene dobil polfinale, saj mi je bil enkraten.

YouTube slika preogleda

Me je pa motilo nenehno ponavljanje dejstva, da iščejo nastop za kraljico, se pravi zmagovalca, ki bo nastopal pred njeno familijo. To seveda pomeni, da bi bil lahko kak tekmovalec zelo dober, a pač neprimeren za kraljico in bi zaradi tega izpadel. Če se ne motim, so to finto v naslednjih sezonah opustili in raje iskali talente na splošno. Kakorkoli že, Paul Potts je bil zaslužen zmagovalec in talent, ki mu leta 2007 res ni bilo para.

SORODNI ZAPISI:

britains-got-talent-2010-vs-slovenija-ima-talent/

najboljsi-live-tv-ever/

 

4 komentarjev na “Britain’s Got Talent 2007”

 1. MATEj pravi:

  Iztok, kaj letošnji BGT kaj gledaš, da ne boš takole štiri leta za cajtom? :) Zdej so se lih začele polfinalne oddaje. Letos majo spet nekaj super talentov, odklopljenih je sicer malo manj, žirija je pa malo zamenjana (Piers nima časa zaradi CNN-a, Simona pa tudi ni bilo na avdicijah, ker se zabava z ameriškim X Factorjem – samo zdej pride na polfinalne oddaje, da naredi red :) – je malo manj stroga, a bolj zabavna (no sej slabih talentov so pokazali bolj malo). Jaz sem pogledu prve štiri oddaje in sem se prav fajn pozabaval. Tlele maš na youtube klipe iz vseh letošnjih oddaj: http://www.youtube.com/user/BritainsGotTalent09#g/p . Ni pa tistih vmesnih delov, ki so včasih še bolj zabavni. Ja, ITV daje vse lepo na youtube in tako sebi kot talentom dela dodatno reklamo, za razliko od Popa, ki nikakor ne spusti kej svoja na youtube (si predstavljaš, kaj bi bilo, če bi en lanski nastop Line prišel na youtube? – pa so jo prikrajšal, da bi jo spoznal svet).

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lanskega sem, zdaj me čaka 2008, nov pa me zaenkrat ne mika, saj bi preveč pogrešal Piersa in Simona. Tudi zaradi njiju zelo rad gledam zadevo.
  Jp, POP vse računa in preračunava ter nori, če kdo kaj skine in objavi na svojo roko. Dobro zanje in zelo slabo za tekmovalce.
  Pri nas je važen le rejting, v Britaniji pa tudi nadaljna promocija tekmovalcev.
  Jebat ga, tako kot vedno smo pokazali svojo majhnost in omejenost, Lina pa je od lani posnela le en kurčev komad, kar je totalna sramota.
  Isto bi bilo z Majo Keuc, pozabili bi jo, če ji ne bi ratala Ema.

 3. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Britain’s Got Talent 2008 pravi:

  [...] britains-got-talent-2007/ [...]

 4. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Britain’s Got Talent 2009 pravi:

  [...] britains-got-talent-2007/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !